Header

Det var typ storm & regn hela dagen. Direkt när vi kom dit gick vi banan. Kändes som en bra bana med rolig omhoppning. Jag tog lite utmanande omhoppningsvängar. Vi gick & fixade Dennis. Han var väldigt pigg när vi fixade honom & ville inte stå stilla. När jag hoppade upp började han typ trava. Vi red fram på en grusbana av vatten kan man säga. Det var svårt att rida honom där då han hatar att gå i sånt. På framhoppningen hoppade han riktigt fint & tog hinderna jätte bra! Innan vi gick in på banan hoppade vi en omhoppningsväng. På banan var han jätte pigg & jag kunde typ inte hålla honom hahah! Han hoppade alla i grunden bra. Vid 5:an började han hoppa ifrån långt så alla i grunden efter det hoppade han långt ifrån. Men det vara bara kul. Vi kom till omhoppning. Här var svängen som var snävast. Vi kom långt ut i kanten av hindret men han hoppade. Glömde vägen till nästa men kom på det fort så det gjorde inget för kom på det i god tid ändå. Nästa var granhindret. Det hoppade han lätt. Nu så var det mot sista. Dennis trodde han skulle klara att hoppa av långt ifrån. Men framhovarna slog i bakbommen & den föll. Annars hade vi vunnit. Men sista bommen gör inget. Det var mitt fel, jag skulle gjort så vi fick in ett till galoppsprång.
Nu var det dags att hoppa till LC+ (förra va LC). Jag valde att inte rida något alls på den blöta banan utan gå direkt till framhoppningen. Han var ännu piggare nu & gjorde sådana rygghopp när jag fattade galopp. Men han drog mot hinderna jätte bra ändå! Inne på banan var han jätte stark. Han drog fullt ut mot ettan. Vi kom lite nära men det gjorde inget. 2:an var det hindret han hoppade längst ifrån på hela dagen. Sen kom han lite nära på 3:an så kom vi ganska bra på alla sen. När vi kom till omhoppning så var det bara att öka. Han klarade det jätte bra tills... Vi var påväg mot sista när en tjej står i vägen. Jag ropar i god tid "flytta på dig" "se upp". Hon tittar på oss men står kvar. Rör sig inte en millimeter vilket gjorde att vi fick ta en större väg då det stod ett hinder i vägen på andra sidan. Han hoppade ändå jätte fint & detta ledde till en 2:dra plats! Jag är jätte nöjd med Dennis i år & detta var sista tävlingen för i år!
Idag har jag även haft Dennis i 2 år!! Min älskling❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När vi kom till tävlingen var jag varm från bilen. Bara jag kom ut från bilen blev jag till en isbit. Med en stel lova går jag & anmäler inkl går banan. Banan kändes helt ok. Eftersom det var stil så var det ingen omhoppningen. Det var i LB så perfekt träning till GP!
Jag går & tar ut Lurvas. Han var nog lika kall som jag då han ville gå runt 24/7 ungefär. När jag väl hade fixat han hoppade jag upp. Lång väntan till vi fick komma in & hoppa fram. & ingen fram ridnings bana var det heller, utan man fick skritta runt på en ishård liten bana. Inne på framridningen var det full gång.
Jag han hoppa några språng som kändes bra, han var så innerligt stark att det inte var sant. Jag skrittade lite & efter det kändes det bättre.
När vi kom in på banan var han inte alls lika stark, men fortfarande stark, säger inget annat. Han kommer lite nära 1:an men det gör inget. 2, 3, & 4:A känns bra. Vi kommer lite nära in på kombinationen men reder ut det bra. Ganska svår sväng till 6:an men när Lurvas ser hindret siktar han sig direkt mot de. 7 & 8:A gick bra. Med en felfri runda går vi i mål! Jag känner mig nöjd! Jag klappar om Lurvas & går ut från banan med ett leende. Med frusna tår & fingrar väntar jag på vårt resultat. Det ledde till en vinst med 24 poäng! Lurvas var dubbelt så stark på ärevarvet men det var lite mitt fel också så det gjorde inget!
Vi vann täcke & rosett!
Duktiga ponny!!

Likes

Comments

Vi red fram till LC. Framridningen var kaos & ryttarna rider varken högerregel eller flyttar på sig när man ropar. Dennis var iallafall snäll & tog hänsyn. När vi kom in på banan var han pigg vilket jag gillar. Han hoppade alla i grunden som en stjärna. Även i omhoppningen. Vi fick även in 1 galoppsprång mindre i en distans mellan grunden & omhoppningen! Han lyssnade bra & det ledde till en solklar 2:dra plats! Dennis stegrade runt lite innan han fort drog iväg på ärevarvet hahah! Ni får följa mig på instagram @Lovahidgard om ni vill se en liten video från tävlingen!
I LC med Lurvas kändes det också bra. Inte lika kaosigt på framridningen som i kat B men ändå för mycket folk. Lurvas kom in på banan. Stark men snäll. Allting kändes bra i grunden. Omhoppningen flöt på till hinder nr 11. Där föll bommen som inte fick trilla. Sen så tappade jag fokuset så även bommen på hinder nr 13 föll. Men vi hade kommit 3:A om bommarna inte föll, så hans fart är det inget fel på!!

Inte super lång väntan till LB. Men sen kom tiden & vi fick komma in på framhoppningen. Om ni tänker mycket kaos i dennis klass så var det dubbelt så mycket i kat C i LB. Herre jösses säger jag bara. Alla ropar överallt, ekipage krockar, man kom inte förbi hinderna & folk saktar av till skritt framför andra ekipage som rids i galopp. Gud, vi fick ha väldigt liten galopp tills vi styrde mot hindret där vi fick sätta i växel 5. Det var nog i för sig ganska bra att det var så kaosigt på framridningen, för då var Lurvas väldigt uppmärksam inne på banan. Han hoppade även här grunden som en stjärna. Han blev lite stark i en distans men det blev bra ändå. I omhoppning körde vi verkligen all in, hinner inte få en förhållning innan ett räcke men Lurvas lyfter på tassarna ändå! Vi kommer in i mål med en snabb tid som resulterade vinst med ca 2 sek snabbare än 2:an. Första 0-0 & placeringen i LB med Lurvas blev en första plats!

Såå nöjd med tävlingen. Lurvas tycker säkert LC är för lågt nu! ;)

Dennis LC - 70 cm
Lurvas LC - 80 cm
Lurvas LB - 90 cm

Foto-
Första - ?
Övriga - Linnea Bäckman @fotograf_linnea på instagram!

Likes

Comments

På framridningen kändes Dennis bra. Han hoppade fint. Dock fanns det en liten tjej som styrde rakt framför oxern när vi var precis över så ni kan ju förstå smällen. Dennis bokade mot ekipaget & jag satt på halsen & några sekunder senare på marken. Hamnade på huvudet men kände inget från den smällen utan fick mer ont i knät & har nu ont i rumpan. Men det gick ändå hyfsat bra. Dennis blev lite sur efter det men släppte efter ett tag. Han gjorde många galoppombyten när han hoppar rakt upp i luften & byter, men dom är mina favoriter ändå!
Inne på banan var han på hugget & det var ett riktigt fint ridhus. Dennis hoppade alla hinder & var i något bara lite grann men rev eller stannade inte. Jag & Dennis startade som nr 3 av kanske 65 då det var lagtävlan i LC.
Våra kära lagmedlemmar skrek jätte mycket när vi kom i mål med en felfri runda vilket Dennis blev glad för.
Vi lastade in honom igen. När dom kanske var i mitten av D-ponnysarna lastade vi ut för att hoppa omhoppning. Dennis kändes pigg igen & framför hand & skänkel.
När vi kom in på banan var Dennis ännu starkare & bara drog mot nästa hinder han såg. Han slog inte i en ändå bom förutom 1:an som jag inte riktigt fick tillbaka honom på.
Mina & Dennis resultat blev 0-0. Vårt lag blev 5:a & totalt bland alla lagtävlingar 2:a. Så vi fick iallafall med 1 rosett hem. Dennis blev bara som vanligt besviken för att han inte fick springa ärevarv. Eller som vanligt & som vanligt, han fick ju inte springa ärevarv förra omg heller.

Min & Dennis nästa tävling är i Varberg om 2 v där även Lurvas följer med!

Likes

Comments

Även idag ringde klockan 06.45 vilket innebar gå upp. När vi kom till stallet gick jag & Lurvas lite så han fick rör på sig. Jag betade honom lite också.

Vi red fram till LC. Idag var han riktigt riktigt pigg & stark. Vi red fram & hoppade även fram. Banan kändes bra för mig & Lurvas. Vi fick startsignal. Han var super fin & vi kom till omhoppning. Jag fick till de vägarna jag ville. Dock glömde jag vägen till 11 vilket resulterade att jag tog tillbaka honom & gav oss 1 sek "för mycke". Men den rundan gav oss en 2:dra plats!

I LB kändes det jätte bra på framridningen. På framhoppningen trillade jag av då vi kom i för lite fart & han tvär-stannade. Jag började blöda på 2 fingrar
men vi skulle in då så jag fick skita i det. Vi hade bättre tempo idag. Han hoppade allt & var inte i en bom. Vi kom till omhoppningen. Vår 5:te LB & första nollan i grundomgången. Jag satsade i omhoppningen. Gick bra till 11 då han slog i ett räcke med bakbenen. Men jag är super nöjd ändå då han verkligen ställde upp i kombinationen både för att jag tappade benen, vi kom helt snett & han kom alldeles för nära "se video".

Jag är nöjd med helgens resultat & jag hoppas även Lurvas tyckt det var kul! Har även haft bästa hästskötaren Louise!!

Likes

Comments

Vi kom dit vid 19 tiden på kvällen i fredags. Vi packade ut allt, ställde Lurvas i boxen & fixade så vi också fick någonstans att bo, eller ja, åka till vår stuga.

Kl 06.45 ringde klockan i lördags & då var det bara att gå upp! Vi fixade oss & gick sen till stallet. Vi knoppade, borstade, gick banan osv sen hoppade jag upp. Lurvas kändes fin inför LC. När vi kom in på framhoppningen tog vi några språng tills det kändes bra.
Inne på banan så visade jag honom ett Svampbob hinder & lite sånt medan ekipaget innan red. När vi fick startsignal kändes det bra & han var framför hand & skänkeln. Alla hinder kändes bra & han var inte i en bom. Vi kom till omhoppning. Vi hoppade första, andra. När vi var påväg mot 3:an stod ett ekipage i vägen vilket resulterade säkert +4 sek vilket innebar att om inte ekipaget hade stått i vägen hade vi vunnit. Men Lurvas var duktig & slog till med en 5:te placering! Dock så vann ekipaget som stod i vägen vilket gjorde mig ännu mer irriterad..
Vi laddade om till LB. Det kändes bra på framhoppningen & han hoppade av från hinderna långt ifrån. In på banan var vi. Gick lite sakta mellan 1-2 men sen blev det ganska lagom (tyckte jag, eftersom man inte behöver så fort tempo i LC) vi hoppade 4:an det var en distans mellan 4-5. Lurvas hamnade i korsgalopp efter 4:an. Med för lite fart, korsgalopp & en osäker pilot klarar man de aldrig. Ja, vilket resulterade stopp. Men Lurvas var ändå super duktig & jag blev jätte glad att han hoppade kombinationen då den kom så direkt "se video".

Likes

Comments

Idag var vi & tävlade i Kullabygden. Dennis var så fin & pigg på framhoppningen, gjorde även ett & annat skutt men det går ändå! ;). Det var bangång & defilering som gick bra. Sen fick vi komma in på framhoppningen ganska så direkt då vi var ett B-ponny ekipage. Vi startade som nr 12. Dennis kändes fräsch & på skänkeln. När vi kom in på banan så fattade jag galopp direkt så han skulle tagga till. Vi fick ju såklart vänta på ryttaren innan. Jag red bara några vägar så Dennis också skulle känna sig säker. Vi kom på 1:an. För att få Dennis på lättaste sätt att hoppa är att prata med honom. Bara prata, ryta innan hinder bara till vissa förstås, säga duktig efter hindret om han hoppade & slutligen berätta hur många hinder som är kvar ibland &sv. Det tycker Dennis är kul & blir på riktigt bra humör. Dennis sprang bara på & jag försökte hålla ett jämt & fint tempo som vi lyckades ganska bra med.
Vi kom i mål med en stensäker nolla. Vi var första nollan i laget & det vara bara upp på läktaren & heja på de andra. Var 2 av 5 nollor när jag kom upp på läktaren. Men de 2 sista satt 2 nollor vilket gjorde att alla i laget kom till final! Om ni vill ha ett enskilt inlägg om hur reglerna går till i Skåne så bara säg till!
Vi fick gå & ta ut Dennis då det var D-ponnysar vilket innebär att nästa kategori är B-ponny. Men vi han med god marginal. Här var Dennis ännu galnare. Gjorde skutt i luften som ni kan se i början på videon i omhoppningen. Ni kommer se på videon klart & tydligt att svängarna inte är snäva för Dennis. Det kommer jag berätta om ni vill ha ett sånt inlägg. Men när vi ridit fram & fått komma in på banan så kändes allt bra. Omhoppningen va 1, 2, 3, 4, 6, 7. Kändes bra då det fanns endast 1 högersväng där man kunde ta ut svängen.
Dennis sätter en stensäker nolla till vilket ger oss 1 dubbelnolla & antal poäng. Alla i laget har ridit & endast 4 fel vilket ger laget en vinst!!! Dennis blev dock lite ledsen då han inte fick springa ärevarv.. Men Ängelholm har 20 poäng & under oss ligger en ridklubb med 17 poäng vilket ger oss 3 poängs försprång. Dennis hoppas vi är taggad till sista omgången i Trolleholm!
Har även lärt känna alla i laget bättre & alla är super snälla!!

Likes

Comments

I LC så hade jag ganska lång väntan från att jag hoppat upp till startsignal. Men det är jag glad för då man stod väldigt långt ifrån ridhuset. Jag skrittade ett tag på korta tyglar & han var riktigt fin!
Sen så var det bangång. Inte mycket mer det. Jag tänkte mest att jag skulle rama in honom till alla hinder & vänta tills hindret kom till oss.
När jag gått banan klart hoppade vi ett litet kryss & sen fick vi komma in på framhoppningen.
På framhoppningen var det ganska lugnt & vi hoppade krysset 2 gånger, räcket 3 gånger då han kom nära första gången. sen hoppade vi oxern 1 gång. Innan vi fick komma in på banan så red vi en lite snävare sväng till räcket.
Han kändes jätte fin, dock så hade dom samma problem här. Vi fick startsignal direkt när jag kom in. Men det fanns inget att visa så det kändes ändå rätt okej. Lurvas var stadig i handen & gjorde inget han brukar göra "som dra mig i händerna ect". Han hoppade alla hinder i grunden. Det fanns 3 högersvängar i omhoppningen som är dom värsta som Lurvas hoppade som inget. Men den ena vänstersvängen var ändå bäst. Vi kom i mål med tiden 19.79. Det kändes ändå som en bra tid. Men så hände det något konstigt inne på banan när vi red runt, det hände mest i omhoppningen. Han bara hängde örat bakåt mot tränset som han aldrig gjort förr. Som om örat bara domnat av. Jag satt & tänkte länge på vad som hade kunnat hänt. Jag kom aldrig på det, inte fören ett tag efter då jag kom på att.. Jag kände hela banan att han kändes super fokuserad & kändes inte som vanligt. Han kändes mer, alltså hur ska man förklara. Det kändes som att han verkligen ville vinna. Inte bara kolla vart nästa hinder är & dra mot det. Utan han väntade på hindret & koncentrerade sig mycket på just banan.
Det slutade med 1 första plats! Vi kom in på banan & där inne satt dom på ett täcke.
Det var prisutdelning till häst (!) & sen ärevarv. Var lite trångt då dom hade satt upp hinder längst kanterna så man inte kunde rida hela varvet om. Men huvudsaken var att vi vann! ;)
Det var inte superlång väntan till LC+. Där så red vi också fram ett tag då vi inte ville lasta in för tävlingsplatsen var så långt från parkeringen. Men Lurvas skötte sig bra på framridningen. Var dock väldigt jobbigt för på framhoppningen var det ett ekipage med dess 2 kompisar, familj? Vet inte. Men iallafall. Dom satt & smackade & smackade & skrek & smackade som både gjorde mig & Lurvas väldigt stressiga då Lurvas är väldigt känslig för ljud. Men när dom hade avslutat sitt tjat så kunde vi hoppa lite men med en väldigt het ponny då detta inträffade.
När vi kom in på banan red vi efter detta ekipaget. Även där blev vi stressade.
När vi fick startsignal red vi mot 1:an. Den stod från utgången. När vi var påväg mot 1:an gick föregående ryttare ut. Lurvas trodde förstås att han skulle med ut & när jag styrde mot 1:an stannade han & började små stegra. Han knockade mig 2 rejäla gånger. Jag red en liten volt & kom på 1:an. Tur att han är så snäll att han hoppade. Hela banan kände jag hur min läpp bara svullnade upp & hur jag blev okoncentrerad av det. Jag kände även inte mina undertänder eller vad det heter för jag hade fått en smäll rakt på dom så dom hade gjort sår i läppen. Tur är inga tänder lösa nu & min stora fläskläpp har gått ner. Det gjorde mig väldigt ofokuserad. Men Lurvas var snäll men stark då föregående ryttare. Så till 5:an så snuddade vi bakbommen & 6:an rev vi.
Men jag känner att jag är nöjd med honom. Han har visat nu att han kan & att inne säsongen är hans favorit. Han har visat att han är hur duktig som helst när han vill. Jag är nöjd.

Video kommer :)

Likes

Comments