Header
Allmänt, Russin

Hej bloggen!
Var ett tag sedan men motivationen är inte på topp och har mycket i skolan nu innan jullovet. Men tänker att jag kan slänga in en liten uppdatering.

Russin har för tillfället vintervila, planen är att han ska stå hela den här veckan och nästa blir det promenader. För några dagar sedan upptäckte vi två små knölar på Russins rygg, en liten bit bakom där schabraket ligger, så det skaver inte eller något, men han reagerade inte när man tryckte på dem så jag har bara låtit det vara och kollat så dem inte vuxit eller liknande. Men i förrgår kändes det som dom blivit mindre på höjden men större på huden, och igår hade päls ramlat av och det var sårigt. Som tur kommer Kleen till stallet i dag så vi ska passa på att fråga då om vad det kan vara, men vi är 99% säkra på att det är regnskållor? Men får väl se vad Kleen säger..

För övrigt rullar det på bra med ponnyn. För några veckor sedan var vi på Grevagården igen och hoppade en pay & jump, två rundor, 80 och 90cm. Grymma rundor = riktigt nöjd!

Och för mig rullar livet också på väldigt bra! Det är lugnt med kompisar, ingen är elak mot mig, inga draman = skönt!! Bäst av allt är att vi får jullov nästa vecka, det enda som suger är att jag var dum och bytte elevensval för mina föredetta kompisars skull och måste därför sjunga på julavslutningen så taggad!...not. Fyyyy! Vill inte.

Hoppas ni har det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Russin, Tävling

Hej bloggen!

Har varit extremt dålig på att uppdatera det senaste, men saker kommer i vägen.

Som ni vet var jag och tävlade med Russin i helgen. Vi deltog i Skultorp pony cup och hoppade L:D A:0/A:0 båda dagarna. Jag är riktigt nöjd och hade tänkt berätta lite om rundorna.

Lördag: Russin var fram och lyssnade bra på mina hjälper. Jag var väldigt nervös då det var tittiga hinder. Gick in på banan och hoppade 1-3 utan problem, sen när 4an kom så blev jag lite osäker och trodde han skulle stanna då det var riktigt stora hinderstöd. Men det gjorde han inte, han hoppade trots vi kom riktigt nära. Duktiii ponny! Vi fortsatte i ett bra tempo och när fas två kom så drev jag på lite mer. Var fortfarande lite osäker på om han skulle stanna eller inte. Men slutade med att vi var felfria och dessutom blev vi placerade. Vi knep en 5e plats! Är riktigt nöjd för att ha varit allra första gången!

Söndag: Var mycket lugnare och var mer säker på att han skulle hoppa. Så den här rundan var mycket bättre än Lördagens runda. Mer driv + att i omhoppningen blev det riktigt bra fart och svängar. Har inte mer att säga om rundan än att det här var min bästa runda någonsin! Tyvärr var det lite retligt att jag la en på tok snäv sväng till SISTA hindret så han gjorde rätt och stannade, sen var jag lite elak och la ytterligare en snäv sväng så blev ju stopp igen, valde därför att ta ut svängen ordentligt och då hoppade han utan problem. Så 12 fel. Surt då det var en grym runda förövrigt.

Men har varit en lyckad tävlingsdebut och är nu taggad inför kommande tävlingar!

Likes

Comments

Allmänt

God kväll alla läsare!

Har inte hänt så mycket den här veckan förutom att jag haft hand om Da Vinci nu i helgen och att jag klippte Russin idag. Da Vinci har fått rida ute hela helgen, Igår på travbanan och idag Backgårdsrundan. Jag fokuserade mycket på at arbeta honom och att köra öppna åt båda hållen. Det var verkligen enkelt på Da Vinci eftersom han KAN. Det är mycket svårare på Russin då han inte kan. Men det är en kul utmaning.

Om exakt en vecka ungefär är min och Russins tävlingsdebut! Så taggad! Kommer självklart upp inlägg osv på kvällen om rundorna. Men hur uppdateringen kommer vara under dagarna vet jag inte riktigt. I morgon är dessutom sista hoppträningen innan tävlingen. Vi ska lasta på Russin på transporten och åka till Grevagården och hoppa då det är bra ljus i ridhusen jämfört hemma på gården där vi måste tända och det blir massor med skuggor. Förra Måndagens hoppträning gick inte så jätte bra eftersom det var skuggor osv. Men håller tummarna på morgondagen då han är nyklippt och vi är i ridhuset!

Ska bli mycket mer uppdatering denna veckan! Don't worry!

Likes

Comments

Russin

Sådär, nu så har jag kommit hem, duschat och lite sånt. Nu hade jag tänkt att försöka ta tag i den där nedrans Tyska presentationen som ligger som en klump i magen. Jag verkligen hatar att ha presentationer och prata inför folk, speciellt i morgon när jag ska hålla presentationen för bara min lärare. Men hellre det än att behöva göra nationella och misslyckas på den muntliga delen. Som sagt, tyska är verkligen inte min grej.

Russin gick toppen fint idag vilket var kul. Red igenom honom ordentligt och såg till så att han bar upp sig riktigt fint. Viket han gjorde också. Han känns verkligen som en helt annan häst nu. Typ 10x bättre! Ryggmusklerna börjar komma och han har ett helt annat driv framåt vilket också bara är ett plus. Sen jobbar han genom hela sin kropp och så har han t.om börjat kunna anpassa sig efter hur jag rider med sätet. Sååå kul att man märker skillnad. Tänk vart vi är om några månader. Men kortfattat idag gick han toppen bra. Så jag hoppas att han går minst lika bra i morgon på hoppträningen!

Likes

Comments

Da Vinci

Idag som ni vet så tränade jag med Da Vinci för Adam.

Fick till en början rida fram på egenhand och var nästan säker på att det skulle bli en riktigt jobbig träning då han var pigg och stark som jag vet inte vad. Men när jag ridit fram lika mycket i båda varven så skulle jag börja arbeta honom i trav på fyrkant spåret. Vi lade även till volter i varje hörn, där jag skulle jobba med att använda hela kroppen när jag skulle in på volterna då det lätt blev så att jag gärna bara svängde istället för att leda med innerhanden. Men det löste sig när jag förstod vad och varför jag skulle göra så. Sen kom ju de absolut svåraste och det var att galoppera i förvänd galopp. Det var verkligen gör svårt, men jag lyckades faktiskt några gånger. Men svårt som sjutton! Bara att träna vidare. Vi avslutade passet med att trava lite på volt då han blev lite sur/irriterad. Men jag är nöjd med träningen ändå.

Blir lite kortare nu under dagen, men ikväll kommer ett längre lite mer deep/viktigt.

Bild från i somras. Saknar :(

Likes

Comments

Da Vinci

God morgon!

Vaknade för en stund sen och har precis varit nere och ätit frukost. Har haft lite problem med aptiten nu under lovet, men det brukar bli så. Dessutom så är det ju sista dagen på lovet idag. Känner att en hel vecka bara försvann sådär. Så i morgon börjar allvaret igen, och jag har panik för jag har tyskapresentation i morgon och jag kan väl inte säga att tyska är min starkaste sida. Så jag måste lägga fokus på det senare i eftermiddag.

Men nu så ska jag byta om och sedan så ska vi åka ut till det gamla stallet där Da Vinci står. Har saknat honom må jag säga.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Har vart dött här i två dagar nu, är ledsen för det. Men nu är jag tillbaka som vanligt igen. Har ju varit med kompisar och de två senaste dagarna har gått i ett, därav fick bloggen lida.

Idag så ska Russin få gå ett ordentligt dressyrpass nu när han är helt i gång igen, jobba mycket med tempoväxlingar och mycket på volt. Han måste våga ta för sig mycket mer när det kommer till farten och till att använda sin kropp. Men det har blivit mucho bättre sen vi hämtade hem honom vilket jag är grymt nöjd med!
Sen en sak jag inte berättat är att i morgon så ska jag få träna med Da Vinci, dock i det gamla stallet vilket känns si sådär av många anledningar, men det bli säkert bra ändå. Det är ju alltid kul att rida Da Vinci och jag lär mig mycket på honom.

Men nu så ska jag kolla lite på YouTube, fixa lite i rummet osv. Så kikar jag in här senare.

Likes

Comments

Russin, Träning

Hej bloggen!

Har tränat med Russin idag för Maia och det gick riktigt bra! Han har börjat gå så jäkla fint på det nya äpple bettet. Han suger mer på det och bär upp sig på ett super fint sätt. Dagens träning bestod av mycket bommar. Galoppbommar och sen några linjer. Det var ett gäng galoppbommar på rad där jag behövde sitta tillbaka och korta ihop honom så i början gick det verkligen inte alls bra men sen när jag kommit på hur jag skulle göra så gick det jättebra! Sen avslutade vi träningen med att rida en liten bana med bara bommar, linjer osv. Blev grymt nöjd med banan faktiskt! Och jag är grymt nöjd med att Russin börjat förstå när och hur han ska byta galopp, för tillfället så byter han i fram men inte i bak. Men om man jämför med när vi hopptränade på Grevagården så har han utvecklats jätte mycket! Så kul att man märker skillnad!

Men nu så tror jag att jag ska ta och kolla lite YouTube, för sen kommer Olivia och då ska vi fixa oss ihop! Tagga!

Likes

Comments

Mig & mitt liv

Som ni vet så lasttränade vi idag. Jag är väl både missnöjd och nöjd, vi avslutade det bra iallafall.

Idag så skulle han envisas med att köra ut rumpan till höger så fort frambenen var på lemmen, och när han gjorde så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra för han backade om jag skulle försöka putta tillbaka hans sida så att han stod rakt och kunde gå på utan problem. Eftersom jag tränar på att han ska gå på själv, medan jag står kvar utanför så blev det ett problem att han inte ville ställa sig rakt. I slutet så stängde han bara av och gick inte ens in i transporten, så vi avslutade med att jag gick med in före och det gick helt utan problem, så idag "vann" jag.

Som ni också vet så skulle jag träna för Maia på Fredag, det flyttade vi till i morgon istället då det passade mig mycket bättre. Så i morgon klockan 10 blir det träning igen. Riktigt skönt att va på g tillbaka. Saknar den hoppträningen när vi hoppade 1 m trippelbarr, den gick ju så jäkla bra! Saknar, saknar, saknar!

Men nu så ska jag kolla på gårdagens avsnitt av PH, för att sen gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Ska ju även på ett halloween partyyy! Ish, vad man vill kalla det, haha.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Sitter just nu i skrivande stund i bilen påväg till stallet. Russin ska vila idag men han ska även lasttränas då vi bestämt att vi ska göra det en till två gånger i veckan nu inför tävlingen som är om 17 (!!) dagar. Lite nervös är man men Russin är ju erfaren vilket är riktigt skönt. Håller tummarna för att vi hinner ta iallafall en ordentlig hoppträning innan, mest för min skull Russin kan ju fortfarande hoppa. Men jag tänker att jag skriver ett lite bättre inlägg när jag kommit hem, om lasttrräningen och sen något om tävlingen kanske, vi får se.

Bjuder på bilden på Russin när vi skulle och hoppträna.

Likes

Comments