Header
Allmänt, Russin

Hej, god kväll bloggen!

Åkte ut till Russin vid 14.30 idag, och idag blev det ett enkelt pass på banan. Av den enkla anledningen att Mia Kleen skulle komma och känna och klämma på Russin. Russin gick super bra på nya bettet, han verkade gilla det enormt. Som ja sa i vloggen som kommer ut i morgon, han gick inte i någon speciellt fin form idag men det är fortfarande många knappar att hitta. Men det går lite bättre för varje dag som går. Vilket är kul! Russin är ju ingen ponny att bara åka med, utan man måste rida varje steg, vilket jag tycker är riktigt kul!

Över till vad Mia sa då. Hon kände och klämde igenom honom och det visade sig att hans senor var lite irriterade. Vilket menas att det är början till översträngning. Men som både hon och Petra sa så var det antagligen dels för att han inte vart så hårt riden som nu på ett bra tag och för att förra ägaren ridit honom mycket mer i ena varvet. Det sa Mia också och visade hur ojämnt musklad han var. Men det är bara att jobba upp det. Så nu ska vi rida på hårt underlag i en vecka för att sen kolla hur han reagerar när man trycker på senan, om han spänner sig och inte gillar det eller om han slappnar av. Vi hoppas det går över snart. Mia visade även lite olika övningar jag ska stretcha honom med varje dag, för att mjuka upp hans nacke och hals. Håller tummarna på att ponny plutten blir bra snart! Russin fick också akupunktur, lite nålar här och där.

Mycket nöjd med Mia, hon var riktigt duktig! Så om ni behöver någon som känner igenom eran pålle så rekommenderar jag verkligen henne / "Alternative Health Works" klicka HÄR för att komma till deras sida.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Russin

Hej bloggen!

Har varit dött här i några dagar nu och det är för att jag känt att jag har behövt ta en paus i från allting. Jag har nämligen inte mått så jättebra pga falska vänner osv. All fokus på det har tagit grymt mycket energi. Men nu över till Russin.

Russin var mycket bättre redan andra dagen efter skadan men som sagt så skrittade vi bara ut en sväng för att, ja helt enkelt ta det lugnt. Sen nu så rider jag som vanligt igen. Dock var det ingen hoppträning i Måndags utan mer bommar, dressyr. Insåg att det var välbehövligt, jag märkte hur kass balans jag har utan stigbyglar osv, så jag tror att jag ska se till att när jag travar av efter varje pass så ska jag rida utan stigbyglar och jobba med att komma ner ordentligt i sadeln. Att rida utan stigbyglar är ju bara positivt, för sitsen, sen så kommer åt mycket bättre och sen sist så tränar man ju balansen. Jag har dessutom börjat testa lite nya bett, eftersom han blir lite stark i nya tränset så vill vi testa lite andra bett. ABSOLUT inga skarpare. Utan vanliga tränsbett. Som nu häromdagen testade jag ett sötmalmsbett och igår åkte jag och Mamma till Hööks en snabbis och köpte ett vanligt tränsbett i från "Apple Mouth" ett äpple bett helt enkelt. Ville testa om han suger mer på det och blir mer framåt. Så det kommer en liten recension om några dagar.

Hoppas ni har det bäst!

Likes

Comments

Russin

Hej goingar!

Idag är det Fredag och just nu sitter jag i bilen för att jag ska till Skara med Maia och Petra (och Ollie). Vi ska nämligen på Clinic för Carl Hedin. Dressyr inriktat då. Riktigt kul! Idag har jag även fått hem alla grejer från Hööks, bl.a ett nytt träns som är galet snyggt! Sen lite täcken för i vinter, nya tyglar, benskydd och sen så fick jag ett skit snyggt schabrak av Petra som jag förmodligen kommer ha på tävlingar fram över då det matchar min nya kavaj.

Russin fick gå lite på lina idag. Bara i skritt och trav för att han skulle få röra lite på sig eftersom jag vill ta det lugnt nu i början efter sträckningen så den går över helt så det inte inte blir några problem sen när tävlingarna drar igång.

Hoppas ni får en bra Fredag!

Likes

Comments

Russin

Just nu vet jag inte vad jag ska tycka.

Idag brallade ALLA hästar sönder i paddocken. Precis när jag kom in i hagen och skulle hämta in Russin (vi skulle ta in alla för dom var så himla galna, eftersom en häst fastnat i staketet och fick panik) så höll han på att trava i från mig och fortsätta små bralla och ha sig. Sen hände det jag verkligen inte jag ville skulle hända. Han halkade om kull och for pladask ner på marken. Upp fort och sen fick jag tag i honom. Väl inne så kollade världens snällaste Maia och Petra över hans bakben osv, det visade sig att han sträckt sig. Jag bröt ihop och gick och satte mig i bilen för att jag blev så sjukt ledsen. Det enda jag kunde föreställa mig var att det som hände med Poesi skulle hända Russin. Skada på skada. Medans jag satt i bilen så kollade dom även över så han inte var halt eller så och det var han inte.

Hela den här dagen kan fara åt helvete. Folk som inte kan beté sig och en skadad ponny. Usch. Värre dagar finns inte.

Nu ska jag kolla Paradise och sen sova!

Likes

Comments

Allmänt

Är verkligen sjukt glad just nu!
Har hittat en klarblå animo kavaj för ett mycket rimligt pris! Ska bli sjukt kul att kunna matcha stigbyglarna på tävling osv. Ska sälja av lite mer saker och sen har jag råd! Jippie! Vi har nämligen fått tag i ett träns till Russin som är galet snyggt i från Hööks, så eftersom jag alltid velat ha just den kavajen.

Sen idag så ska jag skritta en sväng på vägen eftersom jakten är igång och eftersom jag märkt att Russinet får mycket mer energi när han får ta det lugnt två dagar i veckan. Så igår blev det en promenix, och idag blir det en skritt tur och i morgon vila. Så det är hans lilla lugna del.

Är verkligen så glad över kavajen! Hoppas bara den passar!

Likes

Comments

Russin, Träning

Igår hopptränade jag för Maia hemma på gården, och det gick riktigt bra faktiskt. Det går bara bättre och bättre för mig och Russin. Vi började med att värma upp på en volt med tre travbommar, efter det så skulle jag hoppa över ett litet kryss och fokusera på hastigheten osv, när jag hoppat det några gånger så skulle vi hoppa sockerbitar som var uppställda som en mur. Han kollade ju lite i början men efter några gånger var det verkligen inga problem, så skönt att veta att han inte är lika tittig som Poesian var. Sen var det dags för trippelbarren, den låg på lite lägre höjd till en början men sen i slutet så höjde vi upp. Jag behöver nog inte förklara mer än att innan jag skulle hoppa bana så hoppade vi hindren vi skulle ha med minst en gång. Jag har ju hamnat i en svacka i min ridning att jag inte är nöjd med mig själv och att så fort någon kollar på att dom ska fråga varför i hela friden jag ens sitter på Russin, osv osv. Nu vet jag att ingen skulle göra så, men mina hjärnspöken är ju som dom är.

Men jag är ÄCKLIGT nöjd över sista rundan (den på film). Jag var verkligen fokuserad, jag tänkte inte på att hindren låg på 85-90-100cm. Är verkligen sjukt nöjd. Låter videon tala.

Likes

Comments

Allmänt

Här kommer lite saker som vi ska köpa till Russin i från Hööks. Tänkte att det kunde vara kul att dela med sig av, då vissa gillar att läsa om saker andra ska köpa, som tips m.m. Detta är bara utrustning till Russin som vi ska införskaffa inom kort.

Detta är väl de saker vi behöver till Russin just nu.
Ett träns, något fin pannband till tävlingen, nya tyglar och vardags fram och bakskydd.

Likes

Comments

Planering, Russin

Godmorgon! Måndag idag, kul, eller inte. Såhär ser Russins vecka ut för tillfället, kan ändras men som det ser ut nu så ska inte det behövas.

Måndag: Maia träning idag hemma på gården.

Tisdag: Rida en sväng i skogen.

Onsdag: Promenad.

Torsdag: Vila, då jag ska ta hand om Russin.

Fredag: Lite lätt trim på banan i alla gångarter.

Lördag: Bommar.

Söndag: Skogen.

Nu veckan som kommer har jag hand om bäste Da Vinci från Torsdag - Söndag. Så kul! Ska se till att åka ut till honom vid 07.00 på morgnarna nu i helgen av många olika anledningar. Har en mycket bra plan nu.

Hoppas ni får en bra vecka!

Likes

Comments

Instagram@lova.bergh