Idag vaknade jag före min väckarklocka skulle ringa. Jag kände mig pigg och redo att ta mig an dagen. Helt plötsligt vänder allt. Jag märker att jag blir tröttare och tröttare och där sitter jag på lektionen och känner mig ledsen? Jag undrar vad det är som gör att ens humör kan gå så upp och ner, och så snabbt.

Detta är något som jag har känt lite från och till nu i över en vecka och jag börjar undra vad som ligger bakom det. Det är en jobbig känsla när man inte riktigt kan sätta ord på sina känslor och det farliga är då att jag går så pass djupt in i mig själv att jag söker problem i min vardag. Hur dumt låter inte det? Jag har svårt att acceptera att ibland så har man dåliga dagar respektive bra dagar utan någon anledning. Är jag ledsen eller bara allmänt känner mig nere och inte vet varför brukar jag ofta leta anledningar till varför jag mår dåligt. Anledningar som egentligen inte finns. Utan anledningar som jag skapar ur det blå för att kunna sätta en förklaring till mitt mående. Men då skapar jag ju problem som egentligen inte existerar.

Ska jag vara ärlig med mig själv så är jag i det bästa stadiet jag någonsin varit i under mina 18 levda år. Jag har otroligt mycket att vara glad över och den personen jag är idag är det närmaste jag har kommit till att vara en person som älskar sig själv till hundra procent. Så varför kan jag inte bara få vara helt överlycklig och njuta av min existens på denna planet utan att behöva känna någon slags ångest?

Är det så att det finns så mycket mer till saker än vad jag ser? Jag har alltid varit en person som predikar om hur viktigt det är att sätta sig själv i första hand och att alltid älska sig själv mest. Något som jag fortfarande står för men det kanske inte betyder att jag inte får låta andra påverka mig. Jag blir nog påverkad av allt runt omkring mig. Människor, nyheter jag läser om i tidningen, låtar som spelas i hörlurarna när jag sitter på bussen och så mycket mer. Allt sånt sätter mitt humör för dagen. Men gör det mig till en svag människa? Jag tror inte det. Jag anser mig själv vara en stark och självständig kvinna men även jag får ju vara ledsen ibland utan anledning. Det måste ju vara okej.

Det här med att man alltid ska hitta svar på saker, jag undrar verkligen om det är en bra sak? Jag undrar mycket nu förtiden och ibland känns det som en massa slöseri på tid men samtidigt inte, det känns rätt hälsosamt att tänka på saker som dessa då och då också. Wow idag är jag verkligen tankspridd och jag skulle utan tvekan kunna skriva vidare på mina funderingar i flera timmar till men det skulle ingen jävel orka läsa, inte jag i alla fall.

Jag antar att jag kommer fortsätta att ha dagar då jag mår dåligt utan anledning och jag måste bara lära mig att det är också okej ibland. Jag kan å andra säga att jag mår lite bättre efter att ha fått ut lite tankar och känslor i skrift. Vem vet nu kanske dagen bara kommer bli bättre och bättre? Vi får väll se...


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mycket har förändrats under de senaste två månaderna och jag kan inte bestämma mig om det är bra eller dåligt. Jag har alltid tyckt att det har varit extremt svårt att koncentrera mig, både i skolsammanhang men även i vardagliga konversationer. Det har varit något som jag har tyckt varit otroligt jobbigt och irriterande, jag vill ju inte ses som ointresserad eller frånvarande. Efter mycket om och men tog vi tag i det och gjorde en ADD utredning vilket visade sig vara precis det jag hade. För mig var det en extrem lättnad då jag äntligen fick en förklaring till mitt beteende.

Om det har varit något som jag verkligen har tyckt varit jobbigt i mitt liv så är det att jag har känt mig väldigt dum och osmart, något som jag fortfarande kan göra från och till. Jag blir ofta tyst i stora umgängen för att jag känner att jag inte har något smart att säga eller något intressant att tillföra till konversationen. Jag är inte den mest allmänbildade personen i och med att jag inte kan koncentrera mig så har jag väldigt svårt med att ta in information, så även om jag är intresserad av vad som händer i världen så glömmer jag bort vad jag har lärt mig efter väldigt kort tid.

ADD innebär att jag saknar ett ämne i hjärnan som gör att hjärnan inte lyckas hålla sig vaken om det inte finns ett väldigt starkt intresse. Är jag inte tillräckligt intresserad eller motiverad så slocknar min hjärna och gör mig otrolig seg och okoncentrerad. Pågrund av detta har jag kommit extremt mycket efter under detta året i gymnasiet. Jag har inte velat erkänna det för mig själv för att jag skämdes men när det visade sig att jag hade 22 uppgifter kvar att göra på två veckor så var det ett faktum. Jag tror jag aldrig har varit såhär stressad och känslomässigt tömd i hela mitt liv men vad jag har lärt mig är jag inte vill hamna i denna situationen igen. Nu har jag endast 2 uppgifter kvar och jag kan inte annat än känna mig stolt över mig själv. Det har banne mig inte varit lätt men jag kommer klara av även detta år och sen är det bara ett år kvar och då jävlar. Men först är det sommar vilket känns helt underbart. Nu ska jag lämna in mina sista uppgifter sen ska jag bara njuta av sista tiden av denna termin vilket jag hoppas ni också kan göra! Må så gott

Min favorit<3

Likes

Comments

Det har på senaste tiden kommit fram en del förvirringar och klagomål på hur jag har kommit av mig lite i vad hela min blogg ska vara till för och vad den ska stå för så jag vill förtydliga för alla varför jag har denna blogg och varför jag skriver det jag skriver. Sen väldigt tidig ålder har jag haft svårt med att sätta ord på mina känslor och uttrycka mig själv, inget som jag tror någon av minna vänner skulle hålla med om idag för nu har jag ganska lätt för det. Men vad många inte vet är att jag har övat, massor! Jag har tvingat mig själv att försöka beskriva hur jag känner i varje situation även fast det har varit otroligt svårt ibland och trots att jag har blivit bättre på detta så betyder det inte att jag inte sitter tom på ord från och till, för det gör jag. 

Det var pågrund av detta jag började med att skriva låtar. Tack vara musiken släppte jag lite på min spärr och jag började få lättare med att uttrycka mig. Det är därför mina låtar handlar om det de handlar om också, mod, styrka, känslor, uppväxten, psykisk ohälsa, människor och världshändelser. Saker som jag är passionerad över, saker som spelar roll. Men samtidigt som jag aldrig kommer lämna musiken eller släppa tag om mitt låtskriveri så kände jag att jag fortfarande inte hade tillräckligt med utrymme för att kunna uttrycka mig till 100% och det var då blogg kändes som en perfekt fit för mig. 

Min blogg är alltså till för mig och endast mig. Det är en plattform där jag får skriva av mig på, uttrycka mig på och tycka till på. Jag döpte denna blogg "Me, Myself & I" för att sätta mig själv i fokus, inte hos andra utan i mitt eget liv. Jag kan förstå att det låter som att jag har grov hybris men raka motsatsen. Jag har hela mitt liv prioriterat andra och förminskat mig själv för för att jag inte har trott på att jag har någon plats att ta. Jag påstår inte att jag har det jobbigare än vad du har det, jag påstår heller inte att jag är bättre än vad du är men att jag är viktigt och att mina åsikter spelar roll, det påstår jag. Så jag tänker inte tysta mig själv denna gången för att andra inte gillar det jag har att säga, jag har gjort det alldeles för länge. Bloggen är min och jag gör det för min skull och min personliga utveckling, sen att andra kan ta nytta av det jag skriver och reflekterar om är bara ett plus i kanten, jag hoppas alla får en fortsatt trevlig dag! 

Likes

Comments

Äntligen fredag!

Eller för min del så vill jag bara att denna dag ska ta slut. För er som inte känner mig men läser denna blogg så kan jag informera er om att jag har gått och blivit sjuk, och då menar jag inte att jag är lite trött och har ont i huvudet, då det också kan vara jobbigt ibland men denna gång är jag på riktigt SJUK. Det är helt galet vad feber kan göra med ens kropp. Jag tror jag endast har lämnat sängen ca 5 gånger på två dagar och då är det oftast för att jag ska hämta alvedon eller piggelin. Piggelin har varit min bästa vän de senaste dagarna (vilket jag har bästa Vera att tacka för, aka min sjukdomspartner). Helt ärligt så tror jag att det är det ända jag har käkat sen igår.

Jag vet att det kanske inte är så roligt för er att läsa om hur dåligt jag mår just nu och det kanske bara låter som att jag tycker synd om mig själv men samtidigt så är det lite vad den här bloggen handlar om och just nu mår jag inte speciellt bra så varför inte skriva lite om det och visa på att mitt liv inte alltid är så toppen hela tiden heller. Jag blir lite arg på mig själv för att jag kan vara den personen som brukar önska att jag ska bli sjuk när jag tillexempel inte orkar vara i skolan eller har för mycket saker att göra men nu när jag faktiskt är sjuk så skulle jag inte önska detta på någon. Så jag blir arg på mig själv att jag inte uppskattar och tar vara på de stunderna då jag mår bra och lever mitt liv till yttersta. Så till er som är friska och är i skolan idag och kan hitta på massa roliga grejer ikväll, jag är avundsjuk på er. Konstigt nog så skulle jag göra vad som helst för att bli frisk och kunna ta mig till förbaskade skolan som i nuläget inte låter så fel.

Nu ska jag fortsätta äta mina glassar och svälja mina tabletter och kolla vidare på Andi som letar kärleken i "The Bachelorette" och om ni har något tips på någon magisk sjukkur så får ni gärna komma med förslag. Jag hoppas ni får en toppen fredag och en ännu mer toppen helg och ett ännu, ännu mer toppen lov. Ta vara på er hälsa och hitta på massa roliga saker som ni kanske en dag inte kommer kunna göra. KÄRLEK

Bara bästa vänner blir sjuka samtidigt!!!

Likes

Comments

Lite reflekterande såhär på morgonkvisten tänkte jag. Något som jag tror många av er kan känna igen sig i är att inte räcka till. Det är i alla fall något jag får kämpa med dagligen. Det spelar ingen roll om jag ger allt, det finns fortfarande lite till att ge. Det är svårt det där med att veta vad man ska sätta i första hand. Jag har familj, vänner, skola, musiken och sist men inte minst mig själv.

Det jag vet är att jag skulle aldrig medvetet prioritera något som skulle negativt påverka människorna runt mig som betyder något för mig. Jag skulle aldrig någonsin vilja såra någon men jag har funderat ganska mycket på det där och jag har även pratat om det med min terapeut och jag tror att alla kommer såra folk. Du kommer såra någon genom att bara vara dig själv. Jag tror det är ganska oundvikligt men skulle jag få välja så kommer jag alltid välja att gör mig själv besviken över att göra någon annan besviken. Alla dagar i veckan.

Nu tror jag att det är ganska många som inte håller med mig om det, vilket jag förstår. Jag tror inte nödvändigtvis att det är rätt att tänka på det sättet men det är bara så jag är som person och alltid varit. Skulle det vara en kompis till mig som var i samma situation så skulle jag säga till hen att du alltid ska sätta dig själv i första hand men det är aldrig lätt att lyssna på sina han råd.

Jag tror jag kommer fortsätta fråga mig själv dessa frågor. Vem är viktigast? Vad är viktigast? Är det värt det? Prioriteringar är svårt men nödvändigt för att få sin vardag att fungerar tror jag. Vad tror ni?

Likes

Comments

Då var dagen kommen än en gång, kärlekens dag! Dagen då vi ska vara tillsammans med de personerna vi älskar, dagen då vi ska visa extra mycket kärlek och inte vara rädd att visa våra känslor för varandra. För er som tror att ni inte har någon speciell att dela den här dagen med så måste jag säga att ni har helt fel.

Alla hjärtans dag handlar inte bara om par och kärleken mellan två personer, denna dag handlar om kärlek, punkt. Det kan vara kärleken mellan dig och dina vänner, din familj ditt husdjur, dina kollegor eller vem som helst rent sagt. Jag vet att flera känner sig pressade att hitta en dejt till alla hjärtans dag men då skulle jag mycket hellre spendera min tid med personer som jag verkligen älskar och jag vet älskar mig istället för att gå på dejt med en främling så att jag inte känner mig så ensam. Du ska veta att du är verkligen inte ensam!

För er som har någon speciell att fira alla hjärtans dag med så rekommenderar jag att lägga krut i smådetaljerna. Middag, rosor och choklad har funnits i år och jag känner det mer har blivit som en standard grej man gör än en romantisk gest. Så försök kom på något personligt och var närvarande, kolla in i personens ögon håll hens hand och le. Småsakerna är de stora!

Nu vill jag önska er en härlig alla hjärtans dag fylld med kärlek! Puss och kram❤️

Likes

Comments

Då har jag klarat av ännu en dag med att gå upp halv 6. Jag håller nämligen på att förändra mitt morgon beteende i och med att gå och lägga mig tidigare så jag kan komma upp halv 6 på morgonen för att sedan göra ett 30 minuters yogapass varje morgon. Därefter tar jag en skön, varm dusch för att sedan klä på mig och få i mig en riktigt stadig och bra frukost. Jag avslutar hela min frukost med att svepa i mig en gingershot som är bra för magen och hyn, plus att det är en riktig slap in the face så man vaknar till riktigt ordentligt!

Jag har bara gjort denna lilla rutin två dagar än så länge men jag känner mig redan mycket piggare på dagarna och framförallt gladare. Sen tycker jag yogan är ett suveränt sätt att vakna till på och bli av med alla stressmoment eller eventuell ångest som man har gått och burit på. Jag vet att det kan vara svårt att hålla sig seriös och avslappnad när man kör yoga, speciellt när man är flera som gör det samtidigt. Därför är det så bra att det finns grymma gratispass på youtube så man kan göra det hemma i sitt rum, eller på valfri plats, helt själv. Jag rekommenderar verkligen för er som vill testa på att köra yoga hemma att kolla in en tjej som har en kanal på youtube som heter "yoga with adriene". Hon har extremt många olika yogapass att välja mellan som har olika syften, svinbra! Så testa bara att gå upp lite extra tidigt imorgon och kom in sköna kläder av ditt eget val, släck lamporna i ditt rum och sätt på lite skön yoga musik och du är redo för passet! Försök sedan få kontakt med din kropp och dina känslor och ta djupa andetag och jag garanterar att du kommer ha en extra behaglig och avslappnande dag.

Likes

Comments

Efter att ha haft en sjukt produktiv kväll så fick jag reda på att det var vänliga veckan denna vecka så då tyckte jag att mitt veckomål om att visa kärlek till de personerna som betyder mycket för mig var väldigt passande. Men då vill jag även uppmana alla er till att vara extra vänliga denna vecka och sprudla av kärlek. Jag vet inte hur ni fungerar men jag brukar i alla fall må väldigt bra av att få andra att må bra, jag skulle aldrig komma till tanken om att jag medvetet skulle vilja få någon, vem som helst, att må dåligt eller trycka ner på någon för att själv må bättre. 

Jag försöker alltid vara så vänlig och omtänksam som jag bara kan men ibland kan det vara så att man inte riktigt räcker till och då måste ändå det vara okej. Det har jag verkligen lärt mig under det senast året, att det är okej att inte alltid behöva vara tillgänglig och att man inte alltid kommer kunna tillfredsställa alla på alla tider på dygnet. Dock tycker jag verkligen inte att det skadar att vara lite extra vänlig denna veckan. Jag tror människor är lite för dåliga på att visa uppskattning till andra, det vet jag att jag kan vara i alla fall. Så om du också är medveten om att du är det så hoppas jag att du kan ta dig tiden denna vecka att berätta och visa hur mycket du älskar människorna omkring dig och hur mycket de betyder för dig och hur mycket du behöver dem, Because you do!

​Ni betyder ni, Massor faktiskt! 

Likes

Comments

Godmorgon solstrålar!

Vilken underbar dag vi här i Stockholm har vaknat upp till, nu hoppas jag bara att detta härliga väder håller i sig. Det påverkar verkligen mitt humör så himla mycket, fungerar ni också så? Att ert humör följer lite vädret. Jag är verkligen så, är det grått och regnigt så har jag lättare för att bli nere och är det soligt och fint ute så är jag ofta på bra humör, som idag.

Imorse bestämde jag mig för att denna vecka ska bli en riktigt bra vecka, jag ska visa kärlek till de personerna som är viktiga för mig, jag ska ta vara på dagarna och göra det mesta av dagen och jag ska ge mig själv tiden och respekten jag förtjänar och inte låta någon trampa på mig. Vad är era mål för denna vecka? Jag tycker det är bra att sätta småmål lite då och då, det håller mig motiverad och driven att uppfylla dem och ofta kan det ge mer mening till min vardag om jag har något att uppnå. Jag rekommenderar det verkligen.

Var det någon av er som såg Super Bowl i natt? Själv sov jag men det absolut första jag gjorde när jag vaknade var att titta på the halftime show som detta år gjordes av Coldplay och gästartisterna Beyoncé och Bruno Mars. Inga små namn där inte... Och till min förväntan så var det lika bra som jag hade trott. Vilka sjuka musiker och performers de är, riktigt fascinerande. Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte speciellt intresserad i självaste fotbollen, har inte så bra koll på det. Utan det är mellanakten som fångar mitt intresse. Av er som har sett några av dem, vilken tycker ni är bäst? Jag har väldigt svårt att välja men en av de som jag kommer ihåg mest av var Bruno Mars år 2014. Om ni inte har sätt det så tycker jag ni borde titta på det med en gång! Sjukt proffsigt!!!

Det här med avsluta ett inlägg var så mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Hur gör man egentligen? Vad är bästa sättet? Jag måste i alla fall gå på bussen nu so I guess this is goodbye... Nej men vi hörs ni vi hörs. Hoppas eran dag blir BÄST!

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg men idag har jag känt mig extra tankspridd så jag tänkte bara ta några minuter och skriva av mig lite. Jag vet inte vad som har gjort att jag har känt mig så oerhört vilsen, tom och i orytm idag men jag antar att ibland har man bara sånna dagar. Hela den här veckan har varit väldigt baserad på ångest och stress så jag hoppas att få en mer rofylld kommande vecka. Om man ska lyfta fram en positiv sak med att må dåligt så är det ju ändå att man uppskattar verkligen de bra stunderna ännu mer då. Jag tror inte att det är så dåligt med att inte vara på topp hela tiden utan jag tror snarare att det är då man lär känna sig själv som mest.

Nu ska jag ta och sova och få en riktigt gott natt sömn och se till att jag tar mig upp tidigt imorgonbitti, får i mig en bra stadig frukost och sen tar mig till gymmet för att sedan åka till skolan. Det mesta handlar väldigt mycket om mental inställning så jag utmanar er alla att ni bestämmer imorgonbitti när ni vaknar att den nya veckan kommer bli sjukt jävla bra. Tro mig, då kommer den bli det också. Puss och sov så gott❤


Likes

Comments