Header

I helgen Lördag - Söndag gjorde jag "21 Early Day Challange" och det innebär att man ska gå upp 04.30 i 21 dagar. Jag gjorde det dock bara under helgen för att testa på det, att göra det i 21 dagar får vänta till någon annan gång.
Så här var det för mig under mina två dagar då jag gick upp 04.30.

Day 1
Min första dag som jag gick upp 04.30 gick förvånadsvärt bra. Det var rätt lätt att komma upp ur sängen men tanken fanns där som sa åt mig att strunta i att gå upp. Den tänken är en dålig vana jag har, men jag vann över den. Det var nog för att jag var så taggad / bestämd på att testa att gå upp tidigt och se vad det hade att ge mig, jag hade även saker som jag skulle göra och ville göra under dagen som jag såg fram emot så jag tror att även det gjorde det lättare.

Jag hade en "att-göra-lista" som jag bockade av i lugn och ro och jag blev klar med den strax efter 09.00. Efter att jag hade gjort det så slappade jag till klockan var ca 13.00 och då la jag mig i sängen och läste Therese Lindgrens bok "Vem bryr sig?" och det skulle jag kanske inte ha gjort. Jag blev så trött att jag kände att jag var tvungen att sova, jag orkade inte hålla ögonen öppna. Så då sov jag i en timme. Först ställde klockan på en halvtimme men när klockan ringde ställde jag den på ytterligare en halvtimme för jag var så trött, men det var behövligt. Efter det kände jag mig pigg igen och orkade med det jag ville göra. Så jag satt mig vid mitt piano och spelade lite, det är härligt att ha orken til att lägga tid på det man mår bra av.

Day 2
Min andra dag var det svårare att ta sig upp när klockan ringde 04.30 så jag gjorde det man inte ska göra och det är att snooza, men jag gjorde det bara i 10 minuter sen gick jag upp. I mitt huvud kom tankarna, "Ska du inte strunta i att gå upp nu 04.30?" Men sen tänkte jag, nej jag har ju bestämt mig för att göra det här nu. Då ska jag också genomföra det. Så jag gick upp efter att jag hade snoozat och tvättade ansiktet. Efter det gosade jag ner mig i sängen igen, men inte för att sova utan för att sitta vid datorn och skicka iväg ett mail och skriva på det här inlägget. Sen gjorde jag inte så mycket mer under dagen då jag var rätt så trött. Så det jag gjorde var att titta på tv och slappa.

Vad tycker jag om att gå upp 04.30?
Att gå upp 04.30 är verkligen något jag rekommenderar er att testa. För mig har det varit mycket givande. Jag känner att jag har tagit vara på mina dagar och samtidigt fått slappna av på ett annat sätt än vad jag gör annars. För när jag annars går upp senare känns det som jag sover bort mina dagar och jag kan ibland bli stressad över det. Jag känner mig även seg under hela dagen de dagar som jag har gått upp senare och känner inte att jag får saker och ting gjorda som jag vill.

Nu under de två dagarna när jag har gått upp tidigare har jag gjort det jag har velat i lägenheten som tex städning, jag känner att jag har blivit mer effektiv när det gäller att göra saker. Efter det har jag haft en hel dag på mig att göra precis vad jag vill och då har jag även lagt tid på de sakerna, annars brukar det bli så att jag struntar i det dumt nog, fråga mig inte varför för det vet inte ens jag själv.

Det här är något jag kommer att fortsätta med de dagar som jag inte har något jobb / tid att passa som tex helger. Men dock inte så tidigt som 04.30, det tycker jag är lite väl tidigt för dag 2 kände jag mig så trött även fast jag hade sovit de antal timmar jag behöver. Men jag kommer nog att gå upp kl 06.00 - 07.00 i fortsättningen eftersom jag mår mycket bättre i både kropp och själ av att gå upp tidigare, plus att jag känner att jag får mycket mer gjort, jag blir mer produktiv. Det här har varit mycket givande för mig. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sitter nu i soffan och tittar på så mycket bättre efter att ha läst några sidor av Therése Lindgrens bok "vem bryr sig?"

Jag är varken vegetarian eller vegan men jag har tänkt på det till och från under en längre tid att jag ska börja äta mer vegetariskt än vad jag gör idag. Jag har ätit vegetariska rätter förut, eller om man ska vara mer exakt "lakto-ovo-vegetariska" rätter. Jag tänkte bli bättre på att äta "vegetariska" rätter då alla tjänar på det och för att jag tycker det är gott. Först och främst kommer jag att må bättre i kropp och själ, jag kommer att "känna mig lättare", plus att det inte är bra att äta alldeles för mycket kött. Det kommer hjälpa djuren att få det bättre i längden och det kommer även att bidra till en bättre miljö.

Jag blir inspirerad när jag ser på Therése Lindgrens Youtubekanal och nu blir jag ännu mer inspirerad när jag läser hennes bok "vem bryr sig?". Jag skulle också vilja använda mig mer av veganska skönhetsprodukter då även det bidrar till en bättre miljö. I boken rekommenderar hon olika veganska Facebookgrupper och jag har gått med i en av dom som heter "Veganska Skönhetsprodukter", det ska bli kul att se vad den gruppen har att erbjuda och jag hoppas att jag kommer att få lite inspiration där ifrån också.

Ni som har koll, kan ni nämna några namn på sminkmärken som är veganska?

Likes

Comments

I morgon (Lördag) och på Söndag kommer jag att gå upp kl 04.30. Nu undrar ni säkert varför jag kommer att göra det.

Det är så att jag kollade Videos på Youtube och så hamnade jag vid Moa Murderess video "Challange - Vakna 04.30 varje dag i 21 dagar!" Jag blev inspirerad och motiverad på att få göra det själv. Dock så kommer jag inte att göra det i 21 dagar men jag kommer däremot att testa på det nu i helgen. Varför man ska göra det i 21 dagar är för att det tar så många dagar att få in en vana. Men för mig får det bli en annan gång.

Jag kollade på flera olika videos med "Early Day Challange" efter att ha sett Moa Murderess video och det alla nämner i sina videos är att dem hinner med allt de har planerat att göra under dagen plus mer därtill och de nämner även att de har blivit mer glada och kreativa.

Det kommer att bli kul att testa på den här utmaningen, ni tänker säkert att jag är galen som gör det på en helg när jag är ledig och får sova ut. Men när jag går upp senare, ligger och drar mig i sängen känner jag att jag sover bort mina dagar, jag blir slö hela dagen och har ingen lust till att göra något vilket känns onödigt. Men däremot när jag har ställt klockan på larm och går upp tidigare på helgerna känner jag mig mycket mer motiverad och pigg på dagarna.

Jag vill gå upp tidigt och få saker och ting gjorda, och som sagt tror jag, och jag vet nästan att det kan hjälpa mig att bli piggare om dagarna och att motivationen ökar. jag tror att det här med att gå upp tidigt gör mycket gott.

Jag kommer alltså att gå upp 04.30 vilket är en timme innan jag brukar gå upp på vardagar innan jag går till jobbet.

Wish me luck!

Likes

Comments

Jag vill dela med mig av mina tankar, idéer och saker jag gör. Jag vill dela med mig av det här på min blogg och Youtube. Jag har drömt om det dagligen och väldigt länge, vi pratar om år. Det är bara dumt av mig att jag hållit på det och inte delat med mig, för jag vill ju. Fråga mig inte varför jag vill men det är något som skriker inom mig att få göra det. Jag vet ju att det kommer att gynna mig eftersom jag gör något jag tycker är roligt, jag gör ju det för min skull och det kan även glädja andra och det skulle vara underbart om det blev så.

Till exempel så har jag spelat in många videos och redigerat dom. Men efter det har det tagit stopp, jag har inte lagt upp det på Youtube för jag har varit för kritisk mot mig själv. Nu senare när jag tittar på klippen jag har gjort så sitter jag och funderar på varför jag inte har varit nöjd och inte lagt upp dom, de är ju bra.

Det jag är rädd för nu är att det ska rinna ut i sanden som det har gjort förr, att jag inte kommer att göra något. Men det har nog varit så pga att jag inte har trott tillräckligt på mig själv. Det har nog varit så pga att jag har tänkt för mycket. Jag måste sluta tänka och bara göra. Det är nog nyckeln i det hela.

Nu finns det ingen och inget som kan hindra mig från att göra det jag vill göra. Nu är det bara jag som gäller. Nu är det min tid, det är min tur. Jag är så taggad på att få göra detta nu.

Likes

Comments

Bilderna får tala för sig själva, de är tagna idag. ​

Likes

Comments

Lova, Texter

Det är många som har läst mitt föregående inlägg (Det kan bara bli bättre), där delade jag med mig av vad jag nyligen har varit med om, otrohet.

Det är många som har visat omtanke på min Facebook då jag delade inlägget där, det är även några som har skrivit till mig privat som har varit med om samma sak och känner igen sig, och de känner även med mig. Det gör mig glad att jag fått så mycket fin respons.

Jag hoppas att det kan hjälpa andra som går igenom samma sak (otrohet) för man kan känna sig så ensam i den stunden då "allt rasar samman". Det jag vill säga med de är att du inte är ensam. Det finns flera som har varit med om samma sak och sedan tagit sig igenom det och det gör du också. Låt det ta den tid du behöver, var i nuet/stunden och acceptera läget som det är för det går inte att förhindra det som redan har skett. Du får vara ledsen och du får vara förbannad, med all rätt, men jag kan lova att det blir bättre med tiden och du kommer att kunna gå vidare. 

Likes

Comments

Lova, Texter

Det har varit en period för mig nu som har varit mycket energikrävande. Jag har varit mycket trött och inte orkat med så mycket, även lusten till att göra saker har varit borta. Det blir tyvärr så när man går igenom något tungt, i mitt fall handlar det om att den jag litade på mest har varit otrogen mot mig.

När han sa orden "jag funderar på att göra slut" frågade jag om han hade träffat någon annan. Jag hade mina misstankar om det pga att det dök upp en tjej på olika sociala medier där det var kommentarer, likes med mera. Jag frågade till och med "är det den där tjejen"? Han ljög mig rätt upp i ansiktet och sa nej.

Tre veckor senare tog det slut och det var inte för att han drog upp det, det var jag. Han hade alltså tagit bort våran relationsstatus från Facebook som han hade lovat att inte göra fören vi hade suttit ned och pratat om det, tagit det face to face. Jag ifrågasatt det på sms och han ljög åter igen och sa att han inte hade gjort det. När vi båda kommit hem erkänner han allt och säger även att det med Facebook var meningen. Han ville alltså att jag skulle märka det så att det blev så som han ville, att jag drog upp det och inte han.

Lögnens anledningen till att det tog slut var att "känslorna hade svalnat, vill vara singel, vill inte lägga tid på ett förhållande" Sanningens anledning, han hade gjort bort sig, varit onykter och legat med en annan och sedan fortsatt den relationen. Han erkände alltså att han hade varit med den där tjejen men återigen med en lögn, efter vårat förhållande, en vecka efter det tog slut....

Jag gick och testade mig på rfsu pga att jag hade mina misstankar och för min egen skull. När jag fick svaret från rfsu så sa dom, provet visar positivt, du har klamydia... Det känns för jävligt att jag fick klamydia pga att den människa jag litade på mest gick bakom ryggen på mig. Jag har aldrig i hela mitt liv haft några könssjukdomar och så får jag det på det här sättet. Jag är så förbannad och äcklad över att han var med någon annan samtidigt som mig, att han kom hem till mig när han var klar med sitt och sedan låtsades som ingenting. Dessutom har det kommit fram att dom två blev tillsammans under vårat förhållande. Han har alltså varit tillsammans med mig och en annan tjej samtidigt. I slutet var allt bara ett spel.

Jag trodde aldrig att jag skulle vara med om otrohet. Jag förtjänar så mycket bättre än det jag har varit med om. Han får leva med sina lögner bäst han vill, jag säger hej då till det nu. Nu är jag klar med det här kapitel och jag kan påbörja ett nytt och blicka framåt. Nu är den dörren stängd till det som har varit och det kommer att öppna sig nya och bättre.

Likes

Comments

Lova, Photos

Hej allihop!

För någon dag sen var jag ute på promenad och hade även med mig kameran så det blev en del bilder och jag tänkte dela med mig av dom. Att fota är en hobby jag har och tycker otroligt mycket om att göra. Det är som balsam för själen.

Likes

Comments

Lova, Recept, Lchf

Hej på er!
Idag har jag bara varit hemma och haft det mysigt. Jag har inte kunnat göra så mycket pga att jag är sjuk. Men det gör inte mig något för jag trivs så bra med att vara hemma och pyssla lite. Så idag bestämde jag mig för att göra kesobröd. Jag äter nämligen inget mjöl, inte glutenfritt heller så det är därför jag har bakat kesobröd. Jag tänkte dela med mig av receptet på kesobrödet så de som vill kan få göra det.
Det här brödet rekommenderar jag er alla att testa, det är så gott!


Kesobröd - stor plåt

8 msk mandelmjöl
6 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk balpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrö
1 1/2 msk chiafrö

6 ägg
250 g keso (liten burk)

Ugn 200º = 10 - 15 minuter

Börja med att sätta ugnen på 200º.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Ta sedan en annan bunke och mixa ihop äggen och keson men en stavmixer. Du behöver inte vara så noga, bara allt är ihop blandat och det får gärna vara lite bitar kvar av keson.
När du är klar med det så häller du i lite i taget av de torra ingredienserna i den andra bunken med de ihop mixade äggen och keson och blandar ihop det.
Efter du har blandat ihop det så lägger du ut smeten på ett bakplåtspapper som du har lagt på en plåt. Smeten är lite kompakt så det du får göra är att lägga ett annat bakplåtspapper på och sedan trycka ut smeten så den är ca 1 - 1 1/2 cm hög. Sedan är det bara att sätta in det i ugnen i 10 - 15 minuter på 200º. Brödet är klart när det har fått en fin gyllenbrun färg.

Vänta med att lägga brödet i en påse/annan förvaring som är sluten tills det har svalnat ordentligt, annars kan det bli fuktigt i påsen och brödet förstörs. Förvara brödet i kylskåpet.

Snabbt och enkelt!

Likes

Comments

Lova, Texter

Hej på Er!
Hur mår ni? Själv mår jag bra förutom att jag har blivit sjuk...

Jag har precis, alltså alldeles nyligen kommit igång med att komma ut och gå/springa regelbundet och nu har jag blivit sjuk. Det är halsont och troligtvis början på en förkylning så nu måste jag vara hemma och vila upp mig. Det är så typiskt när man har kommit igång med något som man vill göra och är motiverad till att få göra och sedan är det något som kommer mitt i vägen för det och i mitt fall så blev jag sjuk. Men det är bara att lyssna på sin kropp och ta det lugnt, hälsan går först. Halsont och förkylningen kommer att gå över som tur är så det är bara att ha tålamod, men självklart hoppas jag att det kommer att gå fort och jag hoppas att viljan kommer att finnas kvar tills jag är frisk. Men det tror jag för jag är mycket motiverad till att ta hand om mig själv genom att som sagt ut och gå/springa.

Jag känner mig dock lite uttråkad just nu och vill göra något men vet inte vad, jag vill gå ut/åka någonstans men det är uteslutet eftersom jag är sjuk så vi får se vad jag hittar på för något här hemma.

Likes

Comments