Jag har sett en film som är direkterad av Hal Ashby och den heter Harold and Maude. Denna film är väldigt udda på det sättet att den pojke som är huvudkaraktären är lite udda av sig. Han är nämligen en 18-åring som är besatt utav döden. Då undrar väl ni vad jag menar med det? Jo jag menar att Harold, som pojken heter, hans största intresse är att iscensätta sin död genom flera olika "självmordsförsök". Han låtsats nämligen ta självmord framför sin mammas ögon och detta händer inte bara några gånger utan upp mot 15 gånger. Han roar sig även med att gå på begravningar. men när han en gång är på en begravning så händer nåt utöver det vanliga, det kommer en kvinna fram till honom och börjar prata om allt mellan himmel och jord och Harold blir inte kvitt denna kvinna. Maude som kvinnan heter är en gammal dam som snart ska fylla 80 år. Hennes liv är lite annorlunda ifrån Harolds. Visst hennes intresse är också att gå på begravningar men det är av en annan anledning, hon gillar nämligen att se livet blomma från födsel till död. Även fast de är så lika så visar det sig att dessa två kommer bli osannolika vänner.

Harold som aldrig har haft några vänner innan har hittat sin själsfrände och har nu bestämt sig att det är Maude som han vill spendera sitt liv med. han tänker fria till henne men Maude har andra planer, jo hon vill inte bli mer än 80 år gammal så hon har bestämt sig för att ta sitt liv. Detta tar på Harold väldigt hårt eftersom Maude hade förändrat hans liv till det bättre, han hade börjat förstå meningen med livet och efter Maude dog så fortsatte han ändå att leve sitt liv till det bättre.

Harold som från början var trött på livet har fått sin mening med livet efter han träffat Maude.

Denna filmen var väldigt annorlunda med väldigt konstigt koncept men den var ändå bra. Den är väldigt sevärd!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har läst en bok som har gett mig många funderingar, mannen under trappan av Marie Hermansson. Denna bok handlar om en man vid namn Fredrik som tycks ha upplevt en man under sin trappa. Men är denna mannen verklig? Vi kan inte riktigt var säkra på detta men det var en spännande bok och här tänkte jag ge er en kort sammanfattning av denna roman.

Det börjar med att Fredrik och hans fru Paula, bestämmer sig för att flytta ut till landet och de hittade ett fint stort hus för ett bra pris. Han tänkte att där kunde deras små barn springa runt i trädgården och leka och vara trygga och säkra ur räckhåll från bilar och andra faror.

Men efter ett tag så börjar det hända saker i huset, saker som varken han själv eller hans fru hade gjort och barnen var inte tillräckligt gamla för att klara av dessa saker som skett. Tillslut så mötte Fredrik den som hade underlättat deras liv för dem, mannen under trappan. Kwådd var en man som antydde sig bo under familjens trappa i deras trappskrubb och även att han var deras hyresgäst. Detta gick inte Fredrik med på och han gjorde allt för att få iväg denne man därifrån.

Denna man var även Fredriks sons, Fabian, allra bästa vän. Fabian och Kwådd delade mycket tid tillsammans. De lekte ute i trädgården, de lekte i trappskrubben och de träffades även och lekte ute i skogen. Detta tyckte inte Frederik om och han gjorde allt för att få sin son till att förstå att denna man var farlig.

Detta påståenden kom han med efter han hade varit med om Kwådds knivkastning men han hade visat sig var våldsam innan. Kwådd hade nämligen dödat en kvinnas hund som familjen tog hand om.

Men Paula började bli mer och mer fundersam och försiktig gentemot Fredrik. Hon började fatta misstankar om att hennes man hade gått och blivit psykiskt sjuk, helt sinnes störd. Men den siat droppen föll när det hade skett ett mord och Frederik var starkt misstänkt men Fredrik själv skyllde på mannen som bodde under deras trappa.

Problemet var dock att utrymmet ut från trappskrubben som Kwådd skulle befinna sig i, enligt Frederik, fanns inte. Detta var ännu ett bevis på att Kwådd inte var verklighet utan att han var en utav Fredriks fantasier. Detta ledde till att Fredrik fick gå till psykiatriker och sedan hamnade på ett mental sjukhus.

Alltså så existerade inte Kwådd utan han var bara en av faderns fantasier, men hur kunde han få dessa tankar? Jo han var nämligen utbränd eftersom han jobbade över varje dag och han var även drabbad av sömnparalyser (det tredje ståndet) vilket gör så att man ligger vaken och har alla sinnen öppen men kroppen är helt paralyserad och inte kan göra någonting. Men det kan även vara en ärftlig(?) sak som han fått ifrån sin pappa. Ja det var ju så att Fredrik bodde hos sin mor och hennes man vilket inte var hans riktiga pappa. Men med åren fick han reda på att hans biologiska pappa hade legat på mentalsjukhuset och till sist hade han tagit sitt liv. Det finns många olika funderingar om hur detta kunde ha gått till men allt vi vet nu är att Kwådd inte är verklig.

Men vem var det då som hade fixat alla söndriga saker i huset om det inte var dem? Det får vi nog aldrig veta.

Likes

Comments

Jag har sett en film som heter spirited away, regissören till denna film är Hayao Miyazaki. detta är inte en film som passar er som inte tycker om overkliga/anime filmer. Jag tyckte inte om denna filmen för den var väldigt orealistisk och det var väldigt svårt att hänga med i filmens handling, enligt mig.

Filmen handlar om en liten flicka som med hennes mamma och pappa ska flytta tillett nytt hus, men på vägen så ser de en annan väg som de bestämmer sig för att utforska. efter detta så sker en stor rad många olika konstiga händelser. Allt ifrån att hennes föräldrar blir till grisar till att en liten bebis blir förvandlad till en gris.

Jag tror en film och även böcker liknande denna är väldigt svåra att tycka om, om man är som jag och tycker om lite mer realistiska böcker. Men om du tycker om anime och det overkliga så skulle jag rekommendera denna film till dig. Dock så hade jag själv aldrig satt mig framför tv:n och satt på denna film.

Likes

Comments

Jag har läst boken varsel av Stephen King. Jag tyckte att det var en spännande bok med en bra handling som man enkelt kunde hänga med i. King skriver skräck/thriller böcker vilket jag tycker väldigt mycket om att läsa. de tankar som flög genom mitt huvud när jag läste boken är hur realistiskt denna bok är och att just det som man läste om, det kan faktiskt hända just oss.

Boken handlar om en liten familj som ska ta hand om hotellet overlook över vintern och ha det mysigt där bara de tre. Familjen hade fått reda på innan de åkt till hotellet att familjen som hade varit där året innan hade gått och blivit vansinniga och tillslut hade pappan fått nog av allt och halshuggit sina två döttrar och sin fru. Men detta hindrade inte familjen från att åka och det fick de bittert ångra.

Slutet av boken var bra men jag blev lite besviken för jag hade faktiskt förväntat mig att familjen skulle gå samma öde som familjen året dess för innan, men där hade jag fel. Det jag älskar med denna bok är att den är så detaljrik och att det finns många personer som är viktiga i just denna historien och det tycker jag är roligare än en bok som bara innehåller t.ex tre personer. Det är trevligt med lite variation och förändring och roligt att få läsa om nya möten. jag är nöjd med mitt val av bok och skulle även kunna tänka mig att läsa fler av Stephen Kings böcker!

Likes

Comments