Så var det dags att sätta punkt för den här resan och bloggen. Vi sitter i gaten i Doha och runt oss pratar folk svenska. När vi landar gör vi det i Stockholm och i ankomsthallen kommer våra familjer stå (om de håller vad de lovat haha!). Inget mer släpande på ryggsäcken.

Vi har skrattat, slirat, haft ångest, tappat bort viktiga saker, kämpat i uppförsbacke och glassat i nedförsbacke, träffat många nya kompisar och kanske lärt oss ett eller annat om oss själva. Tack för att ni följt med oss, läst och kommenterat. Puss och kram, VI SES SNART!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Indien

FÖDELSEDAG! Louise väcktes med vacker solosång från Amanda och fick paket i sängen. Vi åt våfflor till frukost och gick ut till poolen.

Där ute hade vi det finfint i den fyrtiogradiga värmen och lyssnade på poddar, badade i poolen och pratade om hur sjukt det är att vi åker hem imorgon (?!). När vi tröttnat på solandet åt vi lunch, startade det stora projektet att packa ihop väskorna och duschade. Efter det behövde vi en lite vilopaus med några serieavsnitt i sängen. Vi har varit väldigt trötta i Indien. Vet inte om det är värmen, yogalägret eller det faktum att vi är rätt sjuka som gör sig påmint.

När det var middagsdags gick vi till ett superfancy hotell i närheten och åt middag i deras restaurang som var betydligt lyxigare än den på vårt hotell. Vi åt vattenbuffel!

Födelsedagsbarnet önskade limecheesecake med bärkompott till efterrätt. Nu ska vi fixa i ordning det allra sista med packningen till imorgon och sen sova en sista natt, imorgon är det nämligen i våra egna sängar vi somnar (hur galet???).

Är ni nyfikna på vad paketet innehöll förresten? Tadaa!

  • Indien

Likes

Comments

Indien

Igår packade vi in oss i en bil och lämnade Rishikesh med massa presenter i bagaget. Vi fick höra att de i vanliga fall inte brukar ge sina retreat-gäster några souvenirer, men vi åkte därifrån med våra yogamattor, näskannor, vykort, planscher och varsin t-shirt. Tror de gillade oss, vi var hemskt artiga hela tiden (förutom när vi tappade tålamodet med idiotiska "sanningar" om kvinnor, då var vi väldans ifrågasättande). Nu bor vi på lyxhotell.

Nu befinner vi oss på Ibis New Delhi Aerocity. Personalen är våldsamt trevliga och tillmötesgående, vilket får oss känna oss som väldigt rika VIP-gäster.

Ja det, och att bo på ett riktigt hotell såklart. Eget badrum, ordentliga sängar med fluffiga täcken och room service är uppskattat.

På tal om room service utnyttjade vi den igår och beställde upp mat till rummet! Orkade inte riktigt gå någonstans efter resan, så vi åt i sängen.

Imorse åt vi frukostbuffé på uteplatsen och placerade oss sen vid poolen hela dagen.

Krafterna svek när det började bli dags för middag och vi gick bara ner till restaurangen och åt carbonara innan vi återvände till sängen för seriemaraton. Imorgon väntar inte bara den sista dagen på resan, utan också en av de viktigaste dagarna: Louise födelsedag!

  • Indien

Likes

Comments

Indien

Hej kompisar! Det har varit lite dåligt med uppdatering här, men som ni kanske förstår har vi fullt upp (nej). I förrgår startade vi dagen med yoga utomhus och efter frukost väntade river rafting på Ganges. Visste ni att när någon dör tvättar man kroppen i floden, kremerar den och sprider askan i floden igen? Försökte i alla fall hålla munnen stängd :)))

Det var roligt, men det blev mååånga timmar i gassande sol utan mat, vatten eller solskydd. Något som resulterade i att Louise kollade på youtubeklipp medan Amanda ägnade resterande del av dagen åt att kräkas pga solsting. Vi var definitivt inte i form för någon eftermiddagsyoga i alla fall.

Igår ringde klockan 03.30 och vi var inte alls på topp, men satte oss i en bil vid fyrasnåret för att åka upp för ett berg och se soluppgången. Vägarna här är smala, trasiga och därmed var resan ryckig och guppig. Inte optimalt när man mår dåligt.

Randoul, som lite med oss tog en bild när vi kommit fram och gått upp för 365 trappsteg. Vi ser glada ut, men det svartnade framför ögonen haha.

Nej, det var inga pigga tjejer som satt där uppe alltså.

Efter en stund började det ljusna och vi började må lite bättre. Vi fick en ny hundkompis som rullade ihop sig på Louise yogamatta och somnade - och därmed förhindrande alla försök till yoga. Vi hade ändå inte orkat.

Vi fick jättesött indiskt kaffe och piggnade tilm lite, åkte hem, åt frukost, fick ayurvedisk massage och sov ikapp lite. Vi hade vår sista yogalektion och det var härligt, förutom att den avslutades med att han förklarade varför tjejer inte får göra yogapositioner där man är uppochner (eller yoga överhuvudtaget) när de har mens och vi visste inte vi skulle skratta, gråta eller hålla en seriös lektion i biologi. Sist på schemat var meditation med vår mysigaste lärare.

  • Indien

Likes

Comments

Indien

Igår var det måndag och vi började med en rengöringsritual som första grej på schemat istället för 90 minuters yoga. Vi hällde helt enkelt koksaltlösning i ena näsborren och försökte få det rinna ut genom den andra. Vi lyckades, men det rann också ut genom munnen... Godmorgon. Sen fick vi frukost.

Hon som är meditationslärare hade "Philosophy class" med oss. Hon förklarade yogans åtta delar och vad de innebar. Det väckte många frågor och mycket skratt (framför allt från hennes sida när vi frågade knäppa saker). För det mesta har vi två privatlektioner, men ibland är vi med på lektioner som de som gör sin yogalärarutbildning har. Det är runt 50 personer från alla möjliga ställen i världen som gör sin 200 hour yoga teacher training tillsammans här på yogaskolan.

Efter filosofin fick vi lunch.

Vi har en lång paus mellan lunch och nästa klass, så vi gick bort till marknaden vi var på igår och köpte lite fina grejer vi inte hade pengar till igår. Vi fick chaite och rabatt.

Näst på schemat: Yoga Asana. Vi gjorde ungefär etthundra solhälsningar och avslutade med att brista ut i ett asgarv när vår yogalärare visade lion pose. Man sitter "som ett lejon", korsar ögonen och tittar upp mot pannan och gör röstövningar. Med andra ord ser man sinnessjuk ut. Är inte ens säker på att det är en riktig yogaposition, han ville troligen bara se oss bryta ihop av skratt. Eller ja, han höll ett oklanderligt pokerface och försökte förklara fördelarna med att göra lion pose medan vi försökte bita oss i tungan och torka tårarna.

Innan middagen hade vi också meditation, men det flög in en fågelunge i yogasalen så vi ägnade en stor del av lektionen till att titta på när vår lärare pysslade om den tills den var redo att flyga igen. Resten av tiden stirrade vi in i ett levande ljus som vi såg sakta brinna ner medan våra ben somnade och vi fick kramp i ryggen av att sitta stilla på golvet.

Middag! Åh kors i taket, Jesus, Maria och AMEN så gott det var. Svampsoppa, linscurry, tofugryta, spenatchapati och grönsaker fick vi. Vi tackade och tog emot. Efter middagen är dagen slut för vår del. Vi brukar dra oss tillbaka till rummet, duscha, läsa och släcka lampan vid 21. Hör ni vilken återhämtning vi får här?! trevligt!

  • Indien

Likes

Comments

Vi har hunnit mycket på två dagar! Vi startar dagen med 90 minuter yoga, sen är det frukost, en aktivitet, lunch, vila, yoga, aktivitet och middag. Vi har mycket vilotid/fritid och den har vi använt till att både promenera runt i Rishikesh och sova. Vi är fruktansvärt trötta hela tiden, men det känns som att det här stället gör oss gott. På tal om gott är maten helt otrolig. SÅ GOD.

Rishikesh är väldigt säkert enligt de i personalen vi pratat med. Inget händer någonsin här, säger de. Rishikesh är yogans huvudstad i Indien, så de flesta är till och med vana vid turistande yogisar från alla håll och kanter i världen, så vår vita hy drar inte alltför mycket uppmärksamhet till sig. Ganges flyter genom staden och badar man i Ganges renas man från alla synder. Därför är det ett ställe de flesta indier vill besöka någon gång under livet. Det innebär mycket turister från storstäder som aldrig sett vita människor och därför vill de ta bilder med oss.

Just nu stormar det rejält utanför. Himlen lyser upp av blixtar varannan sekund ungefär och vi kan nog vänta oss att det regnar in i natt.

Likes

Comments