Header

Idag har dagen varit lugn, jag blev utskriven från Bup. Såå skönt! Så har mest bara varit hemma, idag har Lisbeth Enfys så ingen ridning för mig idag. Men vet ni vart jag ska imorgon?? GHS! Göteborg horseshow, wihuu! Då ska det handlas! Men nummer 1 på listan är ett nytt träns från Ps of sweden som jag velat ha länge, om det finns att köpa där, samt om dom har ett Golden wings bett där någonstans. Sen om jag har några kronor över hade jag velat köpa grimma, lädergrimma och några snygga schabrak😍

Nu är det bara att lägga sig några timmar och upp igen, sen är det GHS. Bästa!

Tänkte dela med mig av några roliga/fail bilder på min fyrbenta studsande köttbulle😂 En riktig ponny-ponny. Kan inte älska dig mer än jag gör Enfys nu, du är min bästa vän✨

Likes

Comments

Ja.. Förra året skedde det en sak, en sak som skapade ett trauma för mig, något jag påminns om av varje dag. Något som skapade otrygghet hos mig. Ni som följt mig ett tag vet om det här, men vill inte gå in på det för mycket just nu.

Jag blev sexuellt trakasserad och kränkt av polisen, felbehandlad på många vis.

Detta gick vi ut med på Facebook, eller ja, mamma. För det var på alla sätt fel. Inlägget mamma skrev nådde upp till omkring 3000 delningar och många kommentarer. Det ledde till att olika tidningsförlag hörde av sig, delvis Borås tidning, Göteborgs posten och Aftonbladet. Men jag sa bara ja till Göteborgs posten att dela med mig av händelsen i korta drag. Artikeln hittar ni HÄR.

Det är inte allt som är med, inte mycket av det tyvärr.. Så man får inte riktigt den sanna händelsen kring denna artikeln, så det blev en hel del dåliga kommentarer efter det. Vi fick en del tips att vi kunde anmäla det som skedde till IVO och JO. Vilket vi naturligtvis gjorde, men dom la ner fallet nästan direkt.

MEN

Nu har dom tagit upp anmälan igen, 8 månader senare, på grund av att 3 olika poliser berättade helt olika historier, misstänkt? jo, en aning.

Det var inte bara att dom behandlade mig dåligt fysiskt. Utan det var även psykisk "misshandel". När jag snabbt blev nerdragen på marken uppe på scenen när jag var helt oprovocerande mot dom, så viskade en manlig polis i mitt öra, tyst så ingen av kollegorna kunde höra. "Du är så äcklig så jag spyr". Det är dom orden som mest fastnat i mitt huvud, men det var mer än så.

Som sagt så vill jag inte gå in på det så mycket mer, det är otroligt jobbigt att prata om, speciellt när dom flesta har en bra bild av "sveriges hjältar" och att "en polis aldrig skulle göra så". Det finns människor till allt, till alla yrken. Och dessa poliser bör inte ha kvar sitt yrke.

Jag är i alla fall glad att anmälan togs upp, att dom faktiskt tar mig på allvar.

Kommer aldrig glömma när jag fick reda på att min hashtag som då cirkulerade runt på internet var uppe på en VÄGG! Helt sjukt, jag fick väldigt mycket stöd. Det tackar jag sååå mycket för! #backalouiza

Likes

Comments

Det senaste har jag haft rätt mycket att göra, därmed den dåliga uppdateringen..

Idag har Enfys fått vila, så ingen ridning idag, men åkte förbi en sväng hos henne nyss för att pussa och mysa med henne. Fick en del ångest då jag fick reda på att en väns syster tagit sitt liv. Och jag blir lätt väldigt triggad av sånt. Så jag tog en stund hos min älskade, för att lugna mig lite, vilket hjälpte.

Vila i frid fina du♡

Och nu har jag jobbat med beställningar jag fått på armband och smycken, nya bilder ska tas och sidan ska uppdateras (ni hittar den här) . Sen ska en video redigeras, som troligtvis kommer upp på torsdag! Det är en "spök" storytime, hoppas ni kommer tycka om den! 😃

Hur har eran vecka varit hittils?

Likes

Comments

Jajemän! Som rubriken lyder så kommer jag i samarbete med Marlene Johansson utse TVÅ vinnare för en länk till sin blogg här hos mig och i Marlene's blogg. Ni hittar hennes blogg här! Vinnarna dras på söndag✰

REGLER:

1: Följa både mig och Marlene på Nouw, om ni inte bloggar på denna portalen så får ni följa oss på Blogkeen. Här hittar ni mig! Marlene's hittar ni i hennes inlägg!

2: Kommentera i bådas inlägg att ni är med!

KLART!

Supersmidigt och enkelt, MEN det är viktigt att ni följer reglerna, jag och Marlene kollar noga.

LYCKA TILL I TÄVLINGEN♡

Likes

Comments

Jag skäms över att jag röker. Jag började tjuvröka som ganska liten, sen tog det över när ångesten blev värre. Jag blev egentligen inte påverkad av grupptryck, för jag hade inte så många vänner. Utan jag fick en cigg av en vän, jag bad om den själv. Sen började jag jaga sätt att skaffa cigg själv.

Jag otrivs med mina ärr. Länge har jag haft problem med mitt utseende, både kroppsmässigt men även det jag själv orsakat. Jag försöker ofta prata om att man aldrig är sin historia. Men ibland så spricker även jag och skäms mycket. Jag skriver mycket om ångest, och att man aldrig ska må dåligt över hur man ser ut, oavsett vad. Men det är en sak att jobba med, right?

Jag är en hypokondriker och katastroftänkare. Det är något som kan vara väldigt jobbigt för mig, jag kan ibland få för mig saker som är helt orealistiska men som jag är helt 100 på kommer hända. Till exempel för någon natt sedan, jag hade ont i huvudet på ett visst ställe, och jag fick för mig att jag kanske hade en benhinneinflammation. Eftersom jag såg en reklam om Sofias änglar där en 17 årig tjej gick hem från skolan med huvudvärk, men visade sig vara en benhinneinflammation. Den kvällen flög med katastrof tankar.

Jag trivs bäst i stallet. Eftersom jag umgåtts med hästar hela mitt liv i stort sätt så känns det som att det är där mitt hjärta hör hemma. Jag mår bäst där, med hästarna och kan slappna av helt. Sen just i ridningen kan jag till och från må olika, men det handlar om mitt självförtroende. Just i denna stund mår jag okej, men ibland kan jag må ganska dåligt och känna mig som en dålig ryttare.

Jag vill hjälpa andra. När jag själv kan se mig själv som frisk, så vill jag hjälpa andra genom att skriva om mina erfarenheter kring psykisk ohälsa. Det kan jag göra nu också, men mår ju som jag gör då och då. Men mitt mål är ju självklart att bli helt bra, och då kan jag vara ett levande bevis på att man kan bli fri från ångest och allt vad det innebär. Jag vill kunna inspirera ♡

Likes

Comments

Jag är sååå stolt över min fina prinsessa! Idag tog vi vårat första skutt över ett litet sockerbits hinder. Och det är första gången hon hoppar med en ryttare ovanpå. Hon tyckte det var så roligt! Det finns en liten video på min instagram om ni vill kika 😃 (@louizasofficial)

Det var inte meningen att jag skulle rida idag, jag är väldigt seg i musklerna nu efter en händelse igår. Så jag höll en lektion för mamsi och hon red på superbra! Men Borås levererade ett sånt fint väder så kunde inte låta bli att hoppa upp. Dessutom ta ett första skutt tillsammans. Det går så mycket framåt, och jag kan inte vara gladare nog♡

Likes

Comments

Hej finisar! Nu finns äntligen en ny video ute!

Jag vill bara berätta hur jag känner just nu, jag mår inte alls bra och har hamnat i en period då jag tycker att allt jag gör blir fel. Jag trivs inte med mig själv, jag ser mig bara som en dålig person och ryttare. Därav tänkte jag inte lägga upp klippet överhuvudtaget, men ni fick den ändå..

Passet den dagen som är på videon tycker jag gick halvt som halvt, det kunde gått bättre, även sämre. Jag satt inte riktigt jätte bra, och jag vet det själv. Rörliga skänklar och dåligt ridet bara. Tycker jag iaf! Men alla har sina dagar, right?

Hur tycker ni mamma red? Beröm henne massor i kommentarsfältet!♡

Likes

Comments

FRÅGAN LYDER:

SVAR:

Hej!

Vanligtvis när jag är inlagd så är jag hemma på dagarna och kommer dit på kvällen, då det är på kvällen som jag oftast får problem med min ångest. Men det senaste har jag fått spendera hela dagarna där ( dom 3-4 senaste ) på grund av helt onödiga saker egentligen. Blev orättvist behandlad och jag sa ifrån, då blev jag "bestraffad" med att vara kvar på avdelningen, kort och gott. Ni har säkert svårt att förstå nu, men helt ärligt orkar jag inte ens ta upp det. Som jag skrev i ett annat inlägg så finns det tyvärr människor som jobbar med fel yrke.

Och om jag får någon hjälp, det skulle jag nog inte påstå. Man får inga terapi samtal eller en behandling utan det är mer förvaring. Det är som sagt en akutavdelning och det är inte meningen att man ska vara där länge.

En dag ser inte så rolig ut där, det enda man kan sysselsätta sig med är att kanske spela kort och spel med personalen, eller titta på tv. Men som jag sa tidigare så är jag oftast inte på BUP på dagarna.

Och det är inte mycket till hjälp långsiktigt, utan det är i nödfall när jag får impulser och behöver vara inlåst för min egen skull så att jag inte sticker mot destruktiva platser.

Hoppas du blev nöjd över svaren Malin, kram på dig!

Likes

Comments