Header

Ja, smÀrtorna blev outhÀrdliga. Jag klarade det inte, sÄ jag Äkte in till akuten, igen.

Det vart inte sÄ mycket dÀr egentligen heller, mycket smÀrtlindrande (morfin) och blev inlagd över natten. Dom sa att om det inte skulle gÄ över tills morgonen sÄ skulle dom operera mig igen. SÄ blev det dÄ inte, trots smÀrtorna blev vÀrre. Det enda som dom vart oroliga för var min smÀrta i bröstet, dom tog EKG och det visade sig förÀndringar dÀr sÄ skickades direkt till röntgen med kontrastvÀtska i mig. Dom misstÀnkte blodpropp, men sÄ fort dom konstaterade att inget var fel med det sÄ blev jag hemskickad. Jag vet egentligen inte vad jag förvÀntade mig att dom skulle göra, men jag fick ingen vidare hjÀlp förutom P - Piller utskrivet. Men dom börjar ju inte verka förr Àn om nÄgra veckor. Det Àr ju NU jag har ont, det Àr NU jag inte stÄr ut.

Ja, jag vet inte vad jag ska göra. Ångesten över att det inte finns nĂ„got att göra Ă„t det gör saken inte bĂ€ttre, speciellt att chanserna med endometrios om att bli gravid Ă€r minskade. Jag vill ju sĂ„ gĂ€rna ha en framtid, det hĂ€r hjĂ€lpte absolut inte Ă„ngesten mot rĂ€tt vĂ€g..

*pust*

menmen, nÄngÄng ska det vÀl lösa sig.. Eller?

gör ibland live pÄ min instagram, glöm inte att följa mig dÀr! @louizasofficial

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dumma endometrios

SÄ dumt, sÄ onödigt, sÄ olÀgligt framförallt. Varför ska jag fÄ sÄnna intensiva smÀrtor nu under en permissionen?

Det Àr nu jag ska ha kul med familjen, rida pÄ min Àlskade hÀst och umgÄs med vÀnner. Nej dÄ, hÀr fÄr man knarka vÀrktabletter och mÄ skit. Jobbigt, deppigt och frustrerande. Jag Àr en vÀldigt smÀrt-tÄlig person, men inte nÀr det gÀller lÀngre perioder. Jag klarar inte av det. Jag stÄr inte ut. KÀnner mig sÄ svag och maktlös över kroppen.

IgÄr nÀr jag var i Varberg sÄ fick jag Äterigen Äka in till akuten pga mina kramp-attacker. Blev undersökt, men som det Àr med Endometrios sÄ kan man inte göra sÄ mycket. Man sÄg att en blÄsa satt fast mot min Àggstock pÄ vÀnster sida dÀr jag har ont, det Àr pÄ grund av endometriosen som den sitter fast sÄ. Inget man kan göra Ät, sÄlÀnge man inte fÄr sammanvÀxtningar eller Àrrbildningar som krÄnglar till det för tarmar och annat.

Jag vet inte hur jag ska stÄ ut, jag la mig ner i ett bad nu med varmt vatten i hopp om att smÀrtorna lÀgger sig lite i alla fall. Men det viktigaste att fokusera pÄ nu, Àr att andas.

Likes

Comments

Wihuuu! En ny vlogg ute, det var lÀnge sen. Men nu har vi en! NÀr jag Äker till Varberg pÄ permission. Hoppas ni kommer att tycka om den!

♡

Likes

Comments

Gud vad jag kÀnner mig trött idag, har knappt nÄgra krafter kvar i musklerna sen gÄrdagens pass pÄ gymmet. Sen sov jag vÀldigt dÄligt, sÄ ja, idag Àr en sÄndÀr "tröttis" dag helt enkelt.

Men ingen vila för det! Haft session med min terapeut vilket gick bra tycker jag, vi har planerat upp min permission sĂ„ nu Ă„ker jag Ă€ntligen hem till familjen imorgon pĂ„ eftermiddagen! Är borta 10 dagar, men kommer ha regelbunden kontakt med terapeuten över telefon eftersom mitt mĂ„ende inte varit jĂ€tte stabilt det senaste. Men annars wihuu! Det var lĂ€ngesen jag var borta frĂ„n denna miljön.

Jag har sĂ„ himla mycket jobb mail jag behöver besvara och skicka, sen ska jag packa, sen ska jag ta hand om mig sjĂ€lv sĂ„ jag inte blir för stressad. Ja, mycket att göra. TĂ€nkte prova pĂ„ att lĂ€sa en bok innan jag somnar, fick det som tips frĂ„n er! Tack, fĂ„r vi se om det hjĂ€lper mig slappna av lite😄

NĂ„gon som lĂ€st Therese Lindgrens bok? Är den bra?

Likes

Comments

Jag har fÄtt hem dessa ursnygga tights och sport-bh frÄn Gainx-Fitness! Otroligt sköna, det bÀsta med sport-bh'n Àr att det Àr ett slags skydd innanför sÄ inte ens niples syns. Det Àr ett komplex jag faktiskt har, att jag har stÄende bröstvÄrtor. I know, too much information. Menmen, dÀrför gillar jag denna extra mycket!

Idag stack jag till gymmet för mag- och ryggpass!! Gud vad jag kĂ€nner mig stolt, jag kĂ€mpade nĂ„got otroligt! Har sĂ„ dĂ„ligt med magmuskler, tĂ€nkte jag... Men jag hĂ€ngde med nĂ€stan hela tiden i en halvtimme, tĂ€nk er, första passet. Det Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ bra gjort? 😉

Med koden "LZA10" sÄ fÄr ni 10 % rabatt hos Gainx-Fitness

Hur grymt!?

För Àven vi med Àrr/ som Àr lite större Àn idealet inom fitness vÀrlden rent kroppsmÀssigt, förtjÀnar ocksÄ fina trÀningsklÀlder!

Likes

Comments

SmÀrta, kramper, vaggande fram och tillbaka.
Endometrios.
Ja, jag fick en sÄn outhÀrdlig smÀrta igÄr, jag var tvungen att Äka in till akuten. DÀr fick jag vÀnta vÀldigt lÀnge, för att det bara fanns en gynekolog pÄ plats och det var bÄde operation och förlossningar hon var pÄ. Jag var trots allt "gul" i prioriteringen.
Men jag fick hjÀlp, vid 03 pÄ natten. Vi gjorde en gynundersökning och dÀr fanns en cysta som vi inte kunde göra nÄgot Ät. Som tur var syntes heller inga endometriosförÀndringar.
SÄ vi bestÀmde att jag fÄr smÀrtstillande utskrivet, börja med P-Piller igen (har hormonspiral redan) sÄ fÄr ta bÄde och eftersom jag har sÄnna besvÀr.

Jag kom tillbaka till hemmet med en morfin tablett jag tog för smÀrtan, och idag Àr det lite bÀttre. Har fortfarande ont men det gÄr att hÀrda ut.

Typiskt att dessa problem ska komma tillbaka, hoppas p-pillrena hjÀlper och jag slipper lida mer.

Men jag Àr en fighter, endofighter.

Likes

Comments

Jag har pÄbörjat ett projekt, jag kommer att börja sÀlja skönhets-produkter. AssÄ ÄÄÄh, som jag Àr taggad pÄ detta. Och jag hoppas ni vill prova detta med mig, detta Àr en helt ny businuess för mig! SÄÄ kul! Jag börjar snart med detta, kommer att testa produkterna sjÀlv sÄklart sÄ jag vet vad jag stÄr och pratar för.

Jag kommer att skapa en facebook-sida vid namn "Louizas Skönhet" och det Àr dÀr ni kan kontakta mig angÄende produkten om du skulle vilja köpa den.

♡

Wihuu, det gÄr verkligen framÄt för mig nu. It feels good.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har haft en tuff period nu det senaste, den största orsaken Àr nog för min ordinarie terapeut varit pÄ semester, och jag har inte riktigt kÀnt att jag kunnat ta hjÀlp av dom andra pÄ samma sÀtt. Jag har anvÀnt allt pÄ min krislista flera gÄnger om, och ibland funkar det inte. SÄ jag la in mig sjÀlv över natten inatt, för att bryta mina destruktiva impulser. Tycker det var ett klokt beslut, att be om hjÀlp i tid som jag har svÄrt för annars. SjÀlvklart ska man undvika inlÀggningar, men jag vill börja jobba med dethÀr, nÀr min terapeut kommer tillbaka. Det Àr bara nu det har vart tufft för mig nÀr han inte varit hÀr.

✹

Min fidget spinner kommer mycket till anvÀndning vid sÄnna hÀr lÀgen, har ni nÄgon? Vad tycker ni om den?

Likes

Comments

Nu kan jag vara stolt över mig sjÀlv, nu har jag jobbat hÄrt. Jobbat hÄrt mot röksuget, mot Ängesten som bara vill fÄ mig ligga kvar i sÀngen, jobbat hÄrt med att komma ut. Jag sprang/joggade lite över 3 km. Jeeezus, det var inte alls tanken. TÀnkte mest bara ta en liten promenad och eftersom jag har sÄ dÄlig kondis just nu sÄ vart jag ju genomsvettig... Ja, dÄ vet man hur mycket kraft man egentligen har nÀr man lÀgger fokus och energi pÄ rÀtt saker.

Jag ska börja springa mer, komma igÄng med den vanliga livsstilen jag hade förr. Försöka motivera er till det med, jag tycker det Àr ett sÄ himla bra hjÀlpmedel vid Ängest. Och eftersom mÄnga av er som lÀser min blogg lider av olika typer av psykisk ohÀlsa, sÄ kan jag försöka inspirera er till att byta livsstil.

Jag vet att alla behöver ett endorfinpĂ„slag, kĂ€nna att man lever. Det Ă€r sĂ„ himla viktigt att inte fastna i Ă„ngest-bubblan. Och att framförallt lĂ€ra sig att Ă€lska sig sjĂ€lv, oavsett hur man ser ut.✹

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag vill, jag vill, och jag vill bara mÄ bra. TÀnk om det vore sÄ enkelt, att bara sÀga sÄ. Jag vill mÄ bra, vips, sÄ mÄr man bra. Ja, det hade varit nÄgot.

Jag skulle inte sÀga att jag mÄr skit i nulÀget, det Àr mer att man mÄste kÀmpa lite extra för att hÄlla en bra nivÄ pÄ Ängesten. Vilket kan vara lite extra jobbigt ibland sÄklart, nÀr det blir för mycket... Men mitt största fokus och mÄl nu Àr att fÄ skaffa VALP. Det Àr min motivation, att klara traumabehandlingen och reagera bra pÄ den. DÄ, kan jag fÄ köpa mig en valp. Och som jag lÀngtat till den stunden, nu Àr det bara att kÀmpa sig dit. Jag fÄr bedsked om 5 veckor ungefÀr, dÄ vet jag, om jag fÄr ta det beslutet om att skaffa en livskamrat.

♡

HĂ„ll tummarna för mig, skriv gĂ€rna nĂ„gra peppande ord jag skulle behöva nu. Kram✹

Likes

Comments