Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen som varit, men jag har verkligen haft 2 dåliga dagar. För två dagar sen mådde jag skit, hade sån ångest efter jag skrev ett inlägg om fars dag. Tänker ju jätte mycket på pappa. Så det har varit jobbigt..

Sen hade jag sån huvudvärk. verkligen spränghuvudvärk. Jag trodde mitt huvud skulle exploderas vid nått tillfälle, jag hade så fruktansvärt ont. Och förhöjd feber (mer än mitt vanliga, har ju feber hela tiden).

Men nu är jag nog tillbaka, sov verkligen ut inatt. Somnade vid halv åtta hahah och vaknade vid halv tio imorse. Sen sov jag någon timme på eftermiddagen. Så utvilad är jag verkligen!

Nu satsar vi mot bättre tider😊

Likes

Comments

Jaaaaaaa, äntligen kom min älskade vlogg kamera! wihuu!

Åkte till Mediamarkt och frågade vad som pågick, det hade ju gått ungefär 3 månader och den skulle komma inom 3 veckor. Men då sa dom att den var slutsåld över hela Sverige i varje butik, och även hos dom Mediamarkt beställer från. Så dom sa att det kommer ta väldigt lång tid, och då bestämde jag att beställa den på en annan sida istället och avboka beställningen jag gjort hos Mediamarkt. Och 2 dagar senare ligger den i mina händer! Yaaas😍

Har provat den idag, den funkar bra, har bra ljud. Det är som en bättre version av GoPro skulle jag säga!

Enkel att ta med, just när man ska vlogga till exempel. Så imorgon så får ni en stall-vlogg tänkte jag. Ska till stallet imorgon och kan ju ta med er dit 😘 Videon kanske kommer imorgon kväll eller dagen efter. Beroende på hur lång tid det tar att redigera.

Förutom stall vloggen som kommer imorgon, vad för vloggar skulle ni vilja se?

KRAM

Likes

Comments

Nu är det en jobbig period för mig, det är nämligen snart fars dag. Ni som följt min blogg, vet att det är strul med min relation med min pappa. Vi har inte kontakt över huvudtaget, jag försöker släppa honom. För han vill inte ha med mig att göra, han skriver aldrig till mig. Han frågar aldrig hur jag mår.. Och jag saknar honom. Så otroligt.

Jag förstår inte hur han kunde lämna mig i mitt värsta skick.

Då jag behöver han som mest, jag tänker bokstavligen på han VARJE dag. Och jag hör aldrig något ifrån honom.. Jag vill bara att ha tillbaka min gamla gode pappa. Inte den "pappan" han framstår att vara nu. Det där är inte att bli kallad pappa.

Jag kan inte skriva mer om honom nu, för jag klarar inte av det. Jag saknar han alldeles för mycket, jag är för svag och känslig för att kunna hantera smärtan. Den är outhärdlig.

Likes

Comments

Idag var Enfys jätte duktig, streta emot ett par gånger men gick i slutändan bra. Och klarade att galoppera upp för en backe längre upp denna gången än förra, tecken på bättre kondition! 😄 Mycket svettig, så det bara rann av henne. Så fick svampa av henne med vatten och sätta på svett täcke. Skulle vilja klippa bogen och lite ner mot magen, men det får jag göra när hon blir min egna. Halva halsen och bogen, då skyddar det mot regnet om man inte klipper allt. Så slipper man stöka med täcken osv. Men det kanske behövs i slutändan ändå. Vi får se, men tror inte det.

Det är så himla fint ute nu, massa färger på löven som är både på marken och uppe i träden. Superfint!😍

Likes

Comments

​Detta må vara den finaste acapella versionen jag hört på Hallelujah. Jag kan inte sluta lyssna, den är så j*vla vacker!! Älskar acapella, och stämmor. Det vackraste som finns inom musik 😍

Likes

Comments

Idag hade jag DBT samtal, det var väldigt tufft. Vi pratade bland annat om min förhållning till mat, att jag har osunda tankar om det. Och vanligtvis brukar jag få ångest när jag anser att jag ätit "för mycket". Men har börjat säga till mig själv att " det är inte min friska del som säger så". Och det ville min terapuet att jag skulle skriva upp på en lapp, och påminna mig själv om när jag har osunda tankar.

Sen pratade vi ganska mycket om mina trauman (sexuella övergrepp) vilket var ganska tufft, väldigt detaljerat också. Men jag behövde få ur mig det, det behövdes. Men det finns en lång historia kvar att berätta och bearbeta. Vilket gör mig lite tillbakadragen. För jag gillar inte att prata om det som hänt mig, det mesta var ju "mitt fel". Men det skulle jag också skriva upp på en lapp, att " det är och var inte mitt fel". Får varje dag jobba med att tänka att jag var ett barn, och det var inget jag kunde göra. Jag kunde inte säga ifrån, jag var runt 9 år. Ett barn kan inte försvara sig själv..

Så jag hoppas verkligen natten håller sig nu, för jag vill verkligen bli utskriven imorgon. Men mot kvällskvisten så vet jag att flashbacksen ligger nära på. Alldeles för nära, så jag får be om medicin i tid, så jag inte hamnar på golvet med funktionella kramper och hyperventilation. Det är det som händer när jag får flashbacks, min hjärna stänger av helt. Det blir för jobbigt att hantera.,

Likes

Comments

Idag har jag införskaffat mig ett par snygga klackskor som är på gränsen till high knee skor. Men dom är inte helt upp till knäna, så vet inte vad jag ska kalla dom! Men det är i alla fall klack, med lite platå på. Sjukt bekväma och snygga, lite satin material på dom.

LOVE THESE!

Sen fick jag permission idag i tre timmar, men är nu tillbaks på avdelningen. Imorgon blir jag av med tvångsvården och blir eventuellt utskriven om denna kvällen går bra. Men har en magkänsla på att det kommer göra det. Så imorgon är jag iaf av med LPT! Applåder 👏

Likes

Comments

  • Måndag: (idag) vilodag.
  • Tisdag: Uteritt, konditionspass!
  • Onsdag: Lisbeth rider.
  • Torsdag: Pass i paddocken, barbacka. Balans träning för mig 😉
  • Fredag: Lisbeth rider.
  • Lördag: Beror på väder och på vad Lisbeth gör dagen innan. Bestämmer därefter 😊
  • Söndag: Lisbeth rider.

Denna vecka rider Lisbeth 3 gånger, varannan vecka rider hon 2. Men såhär ser veckan ut för Enfys!

Likes

Comments

Det är finns många steg i livet, dom som går framåt, dom som går på samma ställe, och dom som går bakåt. Just nu går jag på samma ställe, det går lite fram och tillbaka. Men står i slutändan på samma plats.

Jag har kommit väldigt långt i mitt liv, men nu är jag i en väldigt still period. Det står still, är min uppfattning. Det är jobbiga nätter ibland, men inte så hemskt farligt. Ibland tar jag emot hjälp och hjälper mig själv framåt. Men jag kommer ändå liksom ingen vart. Jag ligger alltid tillslut i den här sjukhussängen. Och det känns så tråkigt, för jag vill verkligen framåt på riktigt i livet. Jag vill klara skolan på heltid, jag vill flytta hemifrån, jag vill börja jobba. Jag vill så mycket, det känns nästan ibland som jag inte riktigt ger allt, jag känner det av det. Jag kan mer! Men hur ska jag göra? Jag ligger alltid kvar på samma ställe här, på psykiatrin, i slutändan.

Likes

Comments

Du där med uniformen, bälte med handklovar, batong och diverse vapen. Jag ser ner på dig och ditt jobb. I alla fall när ni får något ärende med någon som kämpar med psykisk ohälsa. Gå en dag i mina skor och se själv hur du hade velat bli bemött. Jag och dom som kämpar med psykisk ohälsa är inte som alla andra, vi behöver bli bemötta på ett annat vis. Oftast har vi sårade själar fått respekten tappad av människor som svikit oss. Därför har vi extra svårt att lita på folk, och speciellt för dom som har makten. Så snälla du, farbror blå, snut, polis, tänk efter innan du tar din handling till verklighet.

Ni har sårat mig djupt, ni har fått en del av mitt liv förstört. På grund av trauman ni gett mig, när handklovorna svidit runt mina handleder, när ni tryckt in mig i bilen med all styrka ni haft. Bara för att ni haft makten. Jag skulle bara transporteras från plats A till plats B. Det kunde vara från en tågräls till psyket.

Faller det inte automatiskt för er att jag redan mår dåligt som jag gör om jag står på en sådan plats? VARFÖR behandla mig då som en docka, som redan är så trasig på insidan så det knappast går att förstöra mer?

"dra inte alla över en kant, det finns bra poliser också"

Jag vet mycket väl, jag vet att det finns bra poliser också. Det jag vill komma fram till är att jag vill att dagens poliser borde få mer kunskap om psykisk ohälsa. Poliser är till för att hjälpa dom som behöver hjälp, inte traumatisera ytterligare utsatta som mår skit. För vi är inte som alla andra, vi har blivit illa behandlade tidigare av olika skäl vilket ger oss svårigheter till tillit och andra sociala sammanhang.

Det är inte okej att behandla NÅGON på det sättet jag blivit behandlad på, jag tänker inte skriva mer om det som hänt mig, för det vill jag inte lägga fokus på. Jag vill lägga fokus på polisens yrke och bemötanden. Jag önskar att dom hade fått bättre utbildning på hur man hanterar människor med psykisk ohälsa med tanke på hur fler och fler människor mår sämre nu mera.

Tänk innan du gör din handling till verklighet, du den där i uniform.

Likes

Comments