Header

Alltså.. min kropp är helt slut. Jag vet inte om det handlar om det som pågår i det psykiska, att behandlingen påverkar mig så mycket, eller om jag är påväg att bli sjuk.

Men senast jag var på akuten för endometriosen (vilket inte var länge sen) så såg mina blodprover helt normala ut. Så jag antar att det är mitt psykiska med min traumabehandling som jag går just nu.

Jag har haft yrsel, otroligt mycket ont i huvudet, ont i lederna (kan vara vädret), magen har krånglat med både förstoppning men också endometriosen då som sagt.. Ja usch, jag har så svårt att acceptera saker när jag är "sjuk" eller mår dåligt fysiskt.

Men jag får väl försöka ta hand om mig så gott jag kan, men det är ibland svårt att tänka på, speciellt när man ofta vill det som går helt emot just det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Från 12 års ålder, har jag under långa och många perioder varit bakom stängda dörrar. Frihetsberövad och haft makttagande personer som fått styra över mitt liv och mina beslut. Det har varit en stor del av mitt liv, jag har väldigt sällan fått ta eget ansvar.. Och det märker jag verkligen nu när jag är 18 år, får stå upp för mig själv och uttrycka mina egna behov. Själv säga att, det här är det jag behöver. Det är den här behandlingen jag måste gå. Det känns väldigt konstigt för mig, men samtidigt väldigt mänskligt.

Jag känner mig som en människa, en sån som jag ska få ha känt hela tiden, från hela början. Jag har inte lärt mig saker som är självklara, jag har under vissa tider inte ens fått gå på toaletten utan tillsyn, för att jag inte kunnat hantera att vara med mig själv.. För hur skulle jag veta det? När jag som väldigt ung fått ha högt uppsatta personer som bestämt över mig om hur jag skulle hanteras, hela tiden, dygnet runt.

Det är ett problem, ett stort ett. För jag kan känna att när det blir jobbigt för mig, så vill jag ofta bara släppa ansvaret på vården. Låta dom sköta allt som dom vanligtvis har gjort med mig, under flera år. Jag är ändå glad att jag bor på ett behandlingshem nu med ett såpass stort eget ansvar, för det är så himla viktigt. Tvångsvård och isolering är en kortsiktig lösning. Det vet jag att det är, för långsiktigt, så blir man bara en avtrubbad individ som inte vet hur man ska hantera sig själv eller omvärlden. JAG är där. Jag är institutions-skadad. Och det är ett otroligt stort problem, och det förstör många barn och ungdomar som aldrig får den mänskliga kontakten. Jag säger inte emot akutvård i form av psykiatrisk tvångsvård etc, för ibland är det nödvändigt. Men varje stund är en risk, efter varje gång så tär det på vilken mänsklig varelse som helst. Så är det bara.

Jag skäms väldigt mycket över att jag känner mig "beroende" av vården, för hur svårt ska det vara att ta hand om sig själv?

Samtidigt så är det precis det jag aldrig fick lära mig.

Likes

Comments

Hörrni, jag har verkligen haft så himla mycket problem med min mage det senaste.. Dumma dumma endometrios, men så kom månadsboxen från The Full Moon Box , yeeeey. Bästa i denna box är självklart Vitamin D dropparna, jag drabbas väldigt ofta av vitamin och järn brist vid denna årstiden. Så detta var ju hur bra som helst att få hem!

Det jag verkligen gillar är att det goda som medföljer är alltid vegansk, och det inspirerar mig verkligen till att snart börja mer och mer gå över till det gröna livet. För varför inte ta det veganska alternativet? Självklart val för mig.

Glöm inte att ni får 20% rabatt på era 3 första med kod ”louiza20” boxar hos thefullmoonbox.se ! GO!

#snippsnällt

Likes

Comments

Igår på kvällen, till nattetid, tog jag mig medvetet och satte mig bekvämt tillrätta, tänkte på mina nära och kära. Hur mycket dom faktiskt betyder för mig. För det får mig att må väldigt bra när jag väl tar den tiden och bara.. känner mig tacksam. Igår fallet var då min familj.

Jag kan inte få en bättre Mamma

Jag kan inte få en bättre Lillebror

Jag kan inte få en bättre Mormor

Vi är kött och blod, vi kämpar för varandra hela tiden. Utan min familj hade jag helt enkelt inte varit hel, och inte alls lika stark som jag är idag. Jag är tacksam över att få leva, med mina fina familj. Jag kommer snart tillbaka hem, min behandling är snart färdig. Jag kommer tillbaka frisk igen, vi kommer kunna leva fullt ut igen.

Vänta på mig , tills dess... kämpar vi tillsammans.♡

Likes

Comments

Som med det mesta i vardagen så vill jag ha det mesta organiserat. Om såväl genom planer, tankar.. Eller smiiink!! Jag köpte den här fina sminkbehållaren och den är ju hur smidig som helst! Och otroligt snygg framförallt. Allt mitt smink fick plats bra (har ju dock nyss rensat det haha...) förutom en palett. Men den är ganska stor och otymplig så tror inte man hade kunnat begära mer än såhär.

Jag älskar denna jätte mycket, den är från Cocopanda!

Likes

Comments

Tänkte börja med sånna här inlägg där jag frågar ER om mina senaste outfits. Skulle det vara något ni hade uppskattat?

Kommentera nere!

men vilken är din favorit?

Likes

Comments

Jag hamnar ofta i olika perioder, angående allt möjligt! Det kan vara att jag spelar piano mycket någon period, någon period inte alls. Städfreak då och då, och ibland inte bryr mig alls.

Just nu har jag hamnat i en spel period! Jag spelar spel mycket på mobilen och datorn, det är en himla bra distraktion för mig för att minska ångesten en aning. Om inte annat är det ganska kul dessutom 😜

Och hörrni! På fredag kommer The Sims 4 "hundar & katter". Huuur kul?? Som jag längtat alltså!! Är ni taggade på det? Jag är hyper om det, hoppas verkligen det är så kul som man hört det ska vara!

Tänkte tipsa om några spel jag spelar just nu på telefonen en del:

"My hospital"

Det är mitt absoluta favorit spel just nu, sitter ju fastklistrad mot skärmen haha! Samma stuk som på Hayday fast i vårdform istället. Skit kul!

"Candy crush"

Tror dom flesta vet vad det är för nått, men ganska kul tycker jag!

"Ordsnack"

Det är mer av ett tänkespel, man ska skapa ord med hjälp av bokstäver som visas på skärmen. Kan bli sååå frustrerad ibland haha. Men ändå spelar jag.. (?)

Har ni några spel på mobilen ni verkligen tycker om?😃

Likes

Comments

Säg hej till min dröm klocka! 😍

Gjorde ett ganska så rejält impulsköp häromdagen, och helt ärligt ett väldigt onödigt ett. Det här är verkligen inte någonting jag behöver just nu och speciellt inte för den här summan.. Menmen, jag är absolut inte missnöjd med klockan för den är ju verkligen huuur bra som helst, men framförallt snygg😉

Blir faktiskt väldigt motiverad till att fullfölja mina mål för dagen, alltså att ha nått upp till visst antal steg, inte sitta still för länge osv för dagen. Den har väldigt bra statistik, påminner mig om att ta djupa andetag då och då. Otroligt smart grej, högt över förväntan än vad jag trodde jag beställde - en vanlig aktivitetsklocka.. Ack så fel jag hade, på ett bra sätt!! Haha

Har ni en Apple Watch? Visst är den snygg?

Likes

Comments

Har du tänkt på hur mycket du kan betyda för någon? Har du tänkt på hur varmt om hjärtat det är att ha just dig här? Du som kanske ofta ser ner på dig själv, men ger glädje utåt. Vänd den mot dig själv någon gång du med, för har du tänkt på.. att det faktiskt bara finns en som dig?
Vi behöver dig. Det finns bara en som du, och du är stark. Du är viktig. Du är vacker. Du är unik!
Vad du än går igenom, så är du inte ensam. Hur du än mår, så ska du inte behöva vara ensam.
Att sprida kärlek är för mig så viktigt. Om det nu såväl är genom en text på bloggen eller i verkligheten!
Att sprida energi till andra, det behövs! Näthat är bland det värsta hatet. Hat över lag, hatar jag. Så varför inte skriva ut några fina meningar andra kan få glädje av?
Självhat är också med i hatet fast riktat mot sig själv. Men vet ni vad det hatet kommer ifrån? OMVÄRLDEN!
Vi får höra att vi inte duger som vi är, och man ska se ut på ett visst sätt och göra ditten och datten. Men nej, sprid kärlek istället ✨

För att du är du, och jag är jag. Och vi är starka tillsammans 🌸

Likes

Comments

Hösten är verkligen superfin, älskar att klä mig höstigt, det finns så fina outfit's man kan få till!😍

Men det finns för mig så många nackdelar med denna årstid. Allt från depression, till att knappast kunna gå ut från huset utan att frysa knäna av sig..

Haha! Ja, men vacker är den allt!

Från det ena till det andra.. Min behandling är otroligt tuff just nu, att "möta" det som traumatiserat mig såhär, måste jag nu prata i detalj om. Från början till slut, 2 gånger i veckan med terapeut. Sen lyssna på inspelningen 1 gång varje dag.

OM det är jobbigt? OM det ger mig ångest? OM det tar energi?

tjolahojtan ja det kan man lugnt säga. Men så är det!

Jag får försöka validera mig själv i det och försöka förstå att det är jobbigt, eftersom jag tryckt undan allt dåligt tills nu. Det är verkligen en omställning för mig. Men den behöver göras, så jag kan leva ett friskt och bra liv utan dom obefogade rädslor kring min sida hela tiden. Men framför allt...

Ett liv värt att leva.

Likes

Comments