Header

Eh plugga och plugga vet jag inte om jag gjort. Har kollat på lite videos, läst lite och svarat på lite frågor. Har kanske tagit 1h sammanlagt. Ska på en basutbildning för ridsportens ledare imorgon så då var man tvungen att göra lite på webben först, vilket inte gör mig något. Ska bli super intressant att gå på den imorgon, speciellt när de är massa roliga stall kompisar som ska med! Den håller på mellan 10-16 vilket inte alls är farligt. Dock så ska jag jobba i stallet mellan 7 och 10 vilket är mindre kul haha. Men pengar är alltid bra!

Vad ska ni göra ikväll? Jag har inga planer alls. Eftersom jag ska upp så tidigt så ska jag bara vara hemma käka lite tacos och kanske bege mig till gymmet en sväng. Men vi får se. Hoppas eran fredag rockar! 

Kram 

Sune höll mig självklart sällskap 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En av mina absoluta favorit masker är denna Clear proof deep-cleansing Charcoal mask från Mary Kay. Det är en kol mask som inte funnits allt för länge men har blivit en världs hit. Den sålde slut värden över 3 gånger!! Vilket är ganska sjukt. Nu har dom satt en gräns att man inte får beställa fler än 10 åt gången då dom inte hinner producera fler.

För er som prövat den vet hur ren, fräsch och len an blir efteråt. Jag som har problem med mina porer och har väldigt glansig hy är är denna min gud! Den innehåller aktivt kol vilket fungerar som en dammsugare.

Så här skriver Mary Kay om masken..

Ansiktsmask med aktivt kol som drar ut orenheter djupt inifrån porerna. Minerallerorna bentonitlera och kaolinlera förbättrar den absorberande kraften ytterligare. Produkten innehåller även kaprifol och trädgårdsböna som har visat sig hjälpa mot mörka fläckar och missfärgningar.

- Aktivt kol rengör på djupet.
- Absorberar överflödig olja och reducerar glans.
- Lämnar hyn vackert matt.
- Innehåller mineralleror.
- Kaprifol och trädgårdsböna minskar rodnader som uppkommer i samband med blemmor.

- Reducerar det synliga intrycket av porer.

Skulle ni vilja beställa en så kontakta mig! Den kostar 369:- Via Facebook på Lollo Wieweg

Har ni några tips på ansiktsmasker? Berätta gärna!

Kram


Likes

Comments

Precis som rubriken så har jag levt med ångest. Grov ångest. Man kan säga att ångesten styrde mitt liv, styrde vad jag skulle göra på dagarna, styrde vad jag skulle äta eller om jag åns skulle äta, styrde om jag skulle kliva ur sängen eller om jag skulle ligga kvar och låssas att jag inte finns. Ångesten förstörde mitt liv.

Man får inte ångest från den ena dagen från den andra utan man är förmodligen med om något "hemskt". Ni får tolka vad hemskt är själva. Det hemska jag var med om var att jag gick in i väggen. När jag berättar att 14 åriga Louise gick in i väggen så brukar folk le och säga

- Fast du är ju bara 14 år, du har inte gått in i väggen ha ha.

Men jo. Jag Louise 14 år som gick första terminen gick in i väggen. Att ha ADHD, prestations ångest och roliga vänner som drar med en på massa sjuka historier på lektionerna är inte bra. Min hjärna orkade till slut inte mer. Att hela tiden ha en sådan otrolig press på sig själv hela tiden är inte okej. Kroppen och hjärnan orkar inte det, så till slut sa min ifrån. Det började med att jag slutade plugga till prov, jag brydde mig inte om att jag fick ett F. Det var liksom skitsamma, för jag skulle ändå aldrig klara skolan. Jag fattande ju ändå inget och jag hade inte ork till att bry mig. Lärare berättade konstant för mig att jag hade sådan dålig attityd, att jag behövde börja plugga, att jag var ju så duktig i skolan så varför pluggade jag inte osv osv. Vet ni hur mycket det knäcker än att dag ut och dag inte av varje lärare få höra det?

2 veckor innan jullov. Sa min kropp nej! Jag låg i min säng konstant. Jag varken åt, drack, duschade osv. Jag orkade inte. Jag var död, kändes det som iallafall. Saken var den att jag skrattade inte, jag grät inte, jag var inte arg, jag var ingenting. Ingen kan förstå hur det är att vara så här långt ner på botten om man själv inte vart så långt ner. Jag hade sådan ångest för skolan så, så fort mamma sa att "sak du inte gå till skolan" så bröt jag ihop. Jag fick panik. Jag kunde inte andas. Jag bröt verkligen totalt ihop.

Min fantastiska mamma förstod då att gud vi måste gör något åt detta. Så hon ringer till BUP i Köping. ( BUP = Barn- och ungdomspsykiatrin) Hon berättar mitt tiostånd och till svar får hon att dom gör bara utredningar. Mår jag dåligt kan dom inte hjälpa mig. Eftersom vi i då läget inte visste att jag hade ADHD så tar Mamma då kontakt med Akut psykiatrin i Västerås. Men dom svarar att vi beklagar verkligen men vi kan inte hjälpa er om hon inte har självmordstankar. Vilket jag inte hade. Så mamma ringer runt till alla möjliga och till slut får vi en remiss till BUP om att jag ska få göra en utredning och gå hos en psykolog, tack!

När BUP började hjälpa mig så fick jag diagnosen ADHD. Jag fick erbjudande om att pröva medicin vilket skulle underlätta mitt liv sa läkaren. Så ja tackade ja och började pröva den ena efter den andra. När jag var inne på min sjunde sa jag nej. Nu räcker det. Medicinen fick mig bara att må så dåligt, ångest, tappade matlusten, hjärtklappningar osv. Jag hade tidigare uteslutit antidepressiv men vid detta tillfälle så började jag känna att just nu kanske det var ända lösningen för att få mig på fötterna. Jag hade redan fått insomningstabletter och sömntabletter utskrivet vilket hjälpte mig nå extremt! Jag började äntligen kunna sova på nätterna.

Förtas terminen på gymnasiet så började saker och ting äntligen funka, jag kunde sova med bara hjälp av insomningstabletter vilket var ett jätte framsteg för mig. Min antidepressiv funkade super bra och jag började äntligen bli glad, umgås med vänner och faktiskt tycka det var kul att vara i stallet igen.

Jag skulle kunna fortsätta denna historia i dagar, men någonetanns måste jag sluta den hehe. Om ni läst mina tidigare inlägg så har jag skrivit att just nu mår jag inte så bra. Jag är inte sjuk. Jag mår liksom inte bra psykiskt. Eftersom jag gick in i väggen vid ungefär denna tidpunkt för två år sen så blir jag rädd, stressad och självklart ångest kommer på de. Jag blir rädd att jag ska börja må lika dåligt igen. Jag blir rädd att jag ska hamna efter och ge upp. Jag är rädd för att sluta leva. Förstår ni hur jag menar?

Dom senaste dagarna som vart så har jag vart hemma pågrund av just detta. Jag är konstant trött, min kropp orkar liksom inte. Går jag upp tidigt så blir jag så sjukt trött, jag kan inte hålla mig vaken. Jag var iväg till vårdcentralen idag vid 8 tiden och när jag kom hem va var död. Jag tvär somnade i soffan och sov fram till 13. Det är inte normalt. Har vart så flera dagar nu. Känns liksom som min kropp ger mig varningssignals på att jag måste lugna ner mig lite. Men jag vet inte, vad tror ni?

Har ni vart med om något liknande berätta gärna!


Likes

Comments

Hej mina hjärtan, är det bra med er? Med mig är det sådär. Min kropp orkar inte riktigt längre, jag mår skit. Tänkte skriva ett längre inlägg om det som kommer komma ut ikväll. Så vill ni läsa lite om min psykiska ohälsa osv så håll utkik i kväll.

Så som ni säkert förstår så är jag hemma från skolan eftersom jag mår som jag mår. Vilket jag tycker är super tråkigt. Är nog den ända som tycker det är tråkigt att vara hemma haha. Nej men jag är så otroligt social av mig så jag tycker det är tråkigt att vara tyst hemma en hel dag ;)

Som ni säker vet så fick vi hem en kattunge i Söndags förmiddags, en liten gråvit Sune 😍 Sune är ca 12 veckor gammal och sjukt modig. Kattungar brukar vara lite tillbaka, speciellt när dom byter hem och lämnar sina vänner/syskon. Men inte Sune! Han är värdens tuffaste och är inte rädd för någonting, vilket både har sina fördelar men även väldigt många nackdelar! Tillexempel så får han inte gå ut förrän om 3 veckor. Haha ah vist, lycka till. Vi har 2 andra storskatter som får gå ut och in som dom vill och så fort vi öppnar dörren till nån av dom så kommer Sune springandes i 300km/h och vill ut. Så idag beslutade jag och mamma att han skulle få gå ut en sväng, i sele självklart och bara i nån minut. Så vi klär på Sune selen och går ut. När han kommer ut på trappen och inser att det är kallt och snö så stannar han, kollar lite och sedan börjar gå vidare haha. Efter ca 1min så ställer han sig vid dörren och börjar jama haha. Så nu är han inte så sugen på att gå ut längre 😅 Vilket är bra, just nu iallafall.

En av våra fina storkatter Sotis ❤️

Fina Sune ❤️

Likes

Comments

Musikhjälpen är väl en så otroligt fint "Tv-program". Jag har kollat på musikhjälpen så länge jag kommer ihåg. För er som vart under en sten de senaste åren, eftersom det startade 2008, och har missat vad Musikhjälpen är så är det ett tv-program/radioprogram där man får följa 3 program ledare som blir instängda i en glasbur i 6 dygn. Under dom 6 dygnen får det inte är äta fast föda eller ha "kontakt" med omvärden, dom får helt enkelt inte ha sina mobiler.

I år är temat barn är inte till salu. Vilket är så sjukt bra, tycker jag! Så här skriver Musikhjälpen om temat

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet.

Det är förbjudet att köpa, sälja eller delta i handel av människor. Ändå har människohandeln blivit en av världens största organiserade brottsliga verksamheter, där barns kroppar är en efterfrågad handelsvara. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma.

Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men bara i Indien uppger FN att siffran är 1,2 miljoner, och organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.

Vill ni läsa mer så länkar jag det här 👉🏼 Barn är inte till salu

Vi alla kan bidra med något litet, jag har bidragit med 50kr genom att önska låt. Gör något du med! Vi har chans att ändra på detta! 💗

Likes

Comments

Hej mina hjärtan! Är det bra med er? Med mig är det sådär. Jag mår inte bra. Jag är liksom inte sjuk men inte frisk heller, förstår ni? Igår mådde jag inte alls bra, somnade till och med en sväng efter att jag bara haft 2 lektioner i skolan. Jag var så trött och så slut körd av att bar haft två lektioner. Tog tempen på kvällen och ja, jag hade feber. Inte mycket men strax över 37ºC. Jag är så pass känslig så minsta lilla min temp går upp så känner jag det. Jag blir trött, får ont i huvudet och börjar svettas/frysa om varannat. Mamma ringde till vårdcentralen idag och berättade hur jag mådde. Med tanke på att det inte är första gången det blir så här. Blir så här flera gånger i månaden.. Sjukt segt!


Till något roligare! Här nedan ser ni två stycken videos från mina två senaste hoppträningar med Dublin. Han är så fin just nu. Fortfarande lite väl stark blir han men vi jobbar på det. Har bara ridit honom i ca fyra månader så man får väl inte ha så höga krav på sig själv. Tycker att vi har utvecklats massor på så otroligt kort tid. Kan avslöja att jag var livrädd första gången jag hoppade honom. Tänk er från att ha ridit c-ponny i över 1 år till att gå upp till en storgalopperad storhäst. Men jag älskar att rida honom nu kan jag erkänna. Var verkligen tveksam i början!

Bästa Dubbe! 💗

Likes

Comments

Nya inlägg

Plugga en fredag?

Charcoal mask

Jag har levt med ångest

Mina köp från Stockholm

Sune är ute för fösta gången | bildbomb

Bidra du med

Mina 2 senaste hoppträningar

Välkommen hem Sune

BILDER FRÅN STOCKHOLM DAG 2

Dag 1 i huvudstaden

jag är beroende av highlighter

My B-day