Header

Förra helgen var mamma och pappa på besök! Hon som jag har hyrt av i andrahand behövde sina möbler så jag fick äntligen chansen att köpa egna. Helgen med mamma och papp spenderades därför på Ikea, mio och i mitt rum. Vi hann dock med två restaurangbesök och så åt jag hotellfrukost med dem på morgnarna!
Rummet blev superfint och det va mysigt att ha dem här. Jag får lägga upp lite bilder på det sen.

Denna helgen invigdes rummet på riktigt. Jag och Marika bjöd in 40 pers till skam-fest i vår dubblett. Vi fick precis plats med alla och ,kvällen blev superlyckad!

Nu är det slutspurten på första blocket av sakrätt som står på schemat. Jag har dessutom gått och blivit sjukt på något konstigt vis, är yr och mår illa. Det är bara att kämpa på och efter att vi fick tillbaka T2 tentan igår blev jag extra motiverad. All den extratid jag lade ner under terminen i höstas för att Kina följa med familjen till Karibien i två veckor innan tentan lönade sig. Två terminer på topp än så länge, jag hopps och siktar fler!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är verkligen i paradiset! Vi har snorklar med sköldpaddor, badar hela tiden i det finast vattnet jag någonsin sett & dricker drinkar till frukost, lunch och middag!
Miljön här är så himla fin & alla hus så himla färgglada, hela atmosfären är "No worries" vilket va exakt vad jag behövde med tentan som jag ska skriva om en vecka!

Likes

Comments

Igår seglade vi till Santa Lucias två pitoner (två höga berg) & idag gick vi till st vincent (ön där delar av pirates of the carribean spelats in). Vi har sett tonfisk, flygfisk, fin djungel & en massa marijuanaodlingar! Imorgon ska vi snorkla så hoppas på att få se fler fina fiskar & sen bär det av till Bequia där vi ska fira nyår!

Likes

Comments

Det är rätt mycket nu. Eller snarare extremt mycket.

Jag har insett att jag kommer behöva plugga varje dag och hela dagarna fram tills jag åker till Karibien för att vara redo att skriva tentan när jag kommer hem. Går det vägen kommer jag spendera två helt underbara veckor på en båt i Karibien och vara utvilad när det är dags att prestera. Men just nu är det inte lika kul. Jag går runt med en klump i magen och oroar mig. På nått vis löser det väl sig men med halsbränna och lite panik är stressen nu ett faktum. Jag får ta det dag för dag och göra mitt bästa, det ska nog gå vägen!Likes

Comments

Vilken vecka.. Fram till och men torsdag eftermiddag har jag mer eller mindre pluggat non stop. Igår fick jag det dock bekräftat att det lönar sig när vi fick tillbaka terminens första PM. Det rörde sig visserligen bara om 4 poäng av 50 totalt men jag tog alla 4!
I torsdags var vi ett stort tjejgäng hemma hos Lisa innan vi drog vidare till Stocken. Det va så himla bra fixat med sushi och shots!
Jag mådde dock inte helt bra igår så det fick bli min helgdag den här veckan. Jag tog mig äntligen tid att titta in i domkyrkan och vandrade sen runt i centrum med Fredrik ett tag.
Idag har jag suttit på Ekonomikum och jobbat på mitt PM, det går rätt trögt nu i början men det går. Jag kommer behöva sitta lite till imorgon. Förutom ahh plugga imorgon ska jag försöka hinna med ett pass på gymmet också, och tvätta..
Gud vad deppig min helg låter, men så måste vissa helger vara om man ska hinna med. Jag ska dessutom hem till skåne helgen innan PM 2 ska in så måste lämna in det tidigare och iväg till Karibien i två veckor innan tentan så måste börja tentaplugga tidigare.

Jag får trösta mig med att Uppsala har varit fint den här veckan och solen faktiskt tittat fram efter att ha gömt sig i två veckor.

Bilder från en PW tidigare i veckan

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår var jag på en supertrevlig middag med seminariegruppen. Det blev lite sent (somnade 2 närmare sagt), så idag tillät jag mig att ta sovmorgon till halv nio. Nu tvättat jag, äter frukost och kollar Gilmore Girls men snart måste jag tillbaka till böckerna inför seminariet klockan 13. I eftermiddag ska jag plugg-fika på fågelsången och sen får jag se om jag drar ut ikväll. Stocken har DAS Schwartzklubb vilket alltid är kul men jag ska jobba frukosten med start 06:30 så kanske borde sova istället. Vi får se helt enkelt!

Hoppas er dag blir super!

Likes

Comments

Min vecka är fylld med plugg, men det är väl som alla andra veckor hitintills i höst. Det tråkiga är att jag kommer behöva sitta och analysera rättsfall i helgen också inför mitt PM2. Dock så hinner jag med en del träning, lite fest och förhoppningsvis mysigt häng med tjejerna!

måndag

8.00 Seminarieuppgifter

12.00 Tabata

13.30 Lunch & plugg

15.15 Föreläsning

17.00 Färdigställ föreläsningsanteckningar& seminarieuppgifterna

19.00 Middag


tisdag

06.35 Functional Toning by Actic

8.00 Frukost

9.00 Plugg

12.00 Lunch & sen basgruppsmöte

13.15 Seminarie

15.00 Sammanfatta seminarieanteckningar

17.00 Gör nått kul!


onsdag

7.30 Frukost

8.00 Läs på om seminariet

10.00 Pilates

12.00 Lunch

12.30 Skriv på PM-rättsfallsanalys

16.00 Seminarieuppgifter

19.00 Middag med seminariegruppen


torsdag

8.00 Frukost

8.30 Plugg

12.00 Lunch & sen basgruppsmöte

13.15 Seminarium

15.00 Sammanfatta seminarieanteckningar

woho Utgång


fredag

7.00 Jobba frukosten på Stockholm Nation

11.00 Plugg & sen lunch

15.15 Föreläsning

18.00 Power by Actic


Likes

Comments


Elisabeth Massi Fritz, en stor inspiration för mig.

Läs hennes senast artikel om framstegen mot en samtyckeslag med oaktsamhetrekvisit här.

Hon är en brottmålsadvokat med egen firma och företräder som målsägarbiträde främst personer som utsatts för brott. Något som jag absolut skulle kunna tänka mig att göra i framtiden. Tänk att starta eget, bygga en byrå från början och sen arbeta hårt och se den växa samtidigt som man gör gott genom att hjälpa utsatta människor.

Vem vet om jag kommer vilja samma saker när jag väl testat på alla delar av juridiken. Jag skulle dessutom gärna arbeta med mänskliga rättigheter i länder där det behövs. Så passionerad och intresserad är jag, oavsett vad det blir till slut så hoppas jag på att göra skillnad!


Hanna och Amanda, vilket driv de har

Se de föreläsa på Anders Wall-Föreläsningen i Uppsala 1 november, läs mer här

Jag fick upp ögonen för deras podd innan sommaren och har nu avverkat alla avsnitt. De skriver böcker, designar och säljer kläder och har ett eget medieföretag. Om det inte är power så vet jag inte vad som skulle kunna vara det.

Jag ser så himla mycket fram till deras föreläsning och vill verkligen lära mig mer om entreprenörskap. Jag läste en kurs i det på gymnasiet men kan tänka mig att den inte riktigt gjorde det rättvisa.


Kram


Likes

Comments

Dagsfester är ju helt jävla underbara, dessutom kan man vakna upp fräsch dagen efter!
Igår var det oktoberfest på Stockholms Nation, gud vilket röj det blev. En massa skålande med stora ölglas, sång och dans till liveband! Det bästa var att alla var utklädda också. Ni borde verkligen gå in och kolla min "my story" på snapchat (@lollancool) för att först hur kul allt var!

I och med att jag mår fint idag då tänkte jag börja med en morgonpromenad och sen sätta mig på biblioteket och plugga. Så ser tyvärr ofta söndagarna ut som juridikstuderande. Man tar ofta helg lite i mitt i veckan när man ska/har varit ute. Även om det bara är en för- eller eftermiddag så behövs det tas igen på helgen.

Här kommer ganska städande bilder från igår, så som sagt vill ni se hur kul det var sen är det bara att följa mig på snapchat - lollancool

Puss

Likes

Comments

Instagram@louisetindberg