Header
View tracker

Postad i: Tankar/åsikter

När jag hittar ett intressant ämne som jag vill gå in lite djupare på och diskutera här i bloggen brukar jag vanligtvis tänka igenom ämnet (förstås) och planera lite smått i huvudet hur jag ska få ihop texten på ett klokt sätt. Just ämnet kroppskomplex är ett ämne som jag tagit upp tidigare men den här gången tänkte jag tala lite mer utifrån mig själv.

Jag låg i sängen och funderade på just hur det här inlägget skulle skrivas och fick ihop vad jag tyckte verkade som en bra plan. Den planen följer jag inte nu som ni kanske förstår. Jag ska förklara.

Utseendefixerade tankar om kroppens alla hörn och kanter kommer väldigt nära i den värld vi lever i idag. Inte minst inom fitnessvärlden vilket kanske i och för sig inte är så konstigt eftersom just kroppen ofta är i fokus när det gäller träning och hälsa, både på gott och på ont. Det jag ville och tänkte skriva enligt "planen" var att "jag har inga kroppsideal" och utgå därifrån, men sedan insåg jag att är det verkligen så sant? Jag älskar min kropp, ja. Men det finns ju hela tiden saker jag vill förändra? Även om det inte är något som får mig att gå runt och må dåligt händer det ofta att jag står framför spegeln och grämer mig över min hy. Eller att jag sitter bland hantlarna och känner mig mindre än en myra. Bara för att nämna några exempel.

Det här blev i alla fall ett litet uppvaknande för mig själv som fick mig att inse hur otroligt påverkad man trots allt är utan att man själv ens märker det. Varför står jag där i badrummet och kladdar på concealer på finnarna i ansiktet på morgonen? Jo, för att dölja dem! För att jag påverkas av ett ideal som säger att man ska ha en perfekt hy! Det är samma sak som det här med att "tjejer ska inte ha stora muskler", är det ett ideal jag vill gå emot isåfall? Varför ska det alltid finnas något som är rätt eller fel?

Det låter ju helt sjukt egentligen när man får det såhär svart på vitt men det är ju faktiskt så det är, och jag ska vara tacksam som är så pass skonad som jag ändå är. Jag är tacksam för att jag ändå vågar älska min kropp trots att den är långt ifrån att följa alla ideal och det är nog det som är själva poängen med allt det här. Idealen kommer alltid finnas där och det är omöjligt att kunna förändra sig själv för att uppfylla alla krav, men en sak som faktiskt går att förändra är att våga vara sig själv och kunna acceptera sina "brister" och "fel".


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Det är tisdag och dags för veckans första benpass! Ska bli skönt efter en lång skoldag med lite lagom sega lektioner... Vill också passa på att tacka för alla som kommenterat på frågestunden, vad grymma ni är på att ställa frågor! Hade tänkt svara i en video men vill helst filma när det är ljust ute så jag ska lösa det så fort jag kan, så ni har fortfarande chansen att fråga om ni vill.

Var så fruktansvärt hungrig nu när jag kom hem att jag bokstavligt talat kasat i mig te och gröt som inte hann svalna det minsta... Men men... Mätt och belåten ska jag nu göra ett litet ärende och sedan sätta mig och plugga innan det bär av mot gymmet. Hoppas ni mår bra! Kramar


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Har hört många säga att tvåan är det tuffaste året på gymnasiet och nu börjar jag verkligen förstå vad de menar. De närmsta veckorna kommer bli tuffa minst sagt och det känns lite jobbigt om jag ska vara ärlig. Jag har fått en hel del frågor i min frågestund (HÄR ) som rör just skolan och jag tänker att jag kanske gör ett separat inlägg om just det. Det är trots allt ett viktigt ämne som ofta väcker många frågor och svåra beslut.

Just i sånna här perioder är jag extra tacksam för att jag har träningen som tillflyktsort. På gymmet tänker jag ALDRIG på skolan. Det är så skönt att bara för någon timme kunna koppla bort och fylla på med positiv energi.

Just nu väntar veckans allra längsta skoldag, bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.


Likes

Comments

Postad i: I gymmet, Träningspass

Eller äntligen och äntligen, men om ni läste min blogg förra veckan kanske ni minns att jag fick ont i trapeziusmuskeln och har avstått från alla övningar som belastar rygg/axlar. Så jag är väldigt glad att smärtan är helt och hållet borta och idag kunde jag köra på som vanligt.

Så här såg passet ut:

sittande axelpress
suoerset: hantellyft framåt

stående Arnold pressar
superset: hantellyft åt sidan

back flyes med hantlar
superset: stående rodd

latsdrag

chins med hjälpvikt

omvända pec dec flyes

Likes

Comments

Postad i: Tips och idéer

1. Bilder: Enligt mig är detta något utav det viktigaste men också något utav det svåraste. För det första är det kanske svårt att veta vad man ska fota och för det andra tar det tid. Men en blogg helt utan bilder lockar inte många läsare. Man behöver inte ha en systemkamera även om det är till stor fördel. Man kan ta superfina bilder med mobilen och snygga till dem i en bra redigeringsapp. Svårare än så behöver det inte vara.

En mobilbild som är redigerad och speglad.


2. Rubriken: Att innehållet är bra är självklart viktigt men nästan ännu viktigare är rubriken. Det är den som ska locka läsaren att stanna kvar och LÄSA!

3. Uppdateringen: Vem vill klicka in på en blogg som står tom dag efter dag? Regelbunden uppdatering är superviktigt. Jag märker direkt hur statistiken sjunker när det gått för länge mellan inläggen.

4. Vad gillar läsarna? Undersök vad just dina läsare vill se i bloggen. Du kan ställa frågan i ett inlägg eller så kan du analysera din statistik. Kolla vilka inlägg som fått mest visningar/kommentarer och ställ dig frågan varför? För mig som bloggar mycket om kost och träning verkar folk vara oerhört intresserade av inlägg med tips och framförallt bilder på MAT haha.


5. Kommunikation och marknadsföring: Var delaktig i kommentarsfältet både på din egen blogg och på andras. Att svara på sina läsares kommentarer är jätteviktigt. Det känns närvarande och läsarna känner sig välkomna och vågar förmodligen ställa fler frågor eftersom de vet att de kommer få svar.

Glöm inte heller kommentera andras bloggar så att folk får reda på att du finns! Och vem vill inte få kommentarer liksom? Dock blir det kanske lite trist när samma person kommenterar "gott." eller liknande på flera av ens inlägg, det tycker folk oftast är lite irriterande tillslut. Skriv åtminstone istället "oj det där såg riktigt gott ut!" eller något mer som är relevant till det bloggaren skrivit i sitt inlägg.

Likes

Comments

View tracker

Det var så längesen så nu kör vi på en frågestund. Ni kan fråga här och på snapchat >lolloiss. Så bara att fråga på, svaren kommer inom kort!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon! Startade min dag med ett nytt te som jag älskar! Brukar bara tycka om svart te annars men detta är så gott och mysigt.

Den här veckan är min läxa till mig själv att:

-Lägga mindre tid på att kolla på sociala medier, med bloggen som undantag. Kommer alltså fortsätta uppdatera som vanligt.

-Plugga lite varje dag.

Enkelt och inte så svårt att klara av ;). Ni får ha en bra måndag så hörs vi senare, kram.

Likes

Comments

Postad i: Bilder

Är ni redo för en ny vecka? Det är nog jag ändå även om söndagsångesten inte låter mig vara helt och hållet i fred. Håller ni med mig om att helgen går läskigt snabbt?

Jag, pappa och min bror var ner vid havet och passade på att fota lite i eftermiddags. Tycker det blir väldigt fina bilder i sånt här väder och ljus.

Likes

Comments

Måste bara börja med att säga att jäklar vad gårdagens benpass satte sina spår alltså. Brukar knappt känna något i framsida lår men efter passet igår är träningsvärken brutal!

Hur som helst, idag blev det träning i form utav kondition och mage. Inte favoriten kanske men i och med att jag springer så sällan brukar jag tycka det är ganska skönt när jag väl gör det!

Jag pallar dock aldrig springa i samma tempo ett helt konditionspass igenom, man får ju göra det bästa av situationen tänker jag så idag delade jag upp det såhär:

-10 min jogg
-10 min intervaller 30x15
-10 min gång i hög lutning

Avslutade med lite övningar för magen.

Likes

Comments

Postad i: Kost , Recept

Detta måste ni bara testa! Igårkväll lagade jag om mamma nämligen världens godaste middag. Kyckling/skinkrullar fyllda med vitlöks-philadelphia med sötpotatispommes till. Jag är helt ärlig när jag säger att detta var en av de godaste måltider jag någonsin ätit här hemma. Och att det dessutom var hur enkelt som helst gör ju inte saken sämre.


Det ända man behöver till rullarna är skivor av kyckling eller skinka eller båda två, och philadelphia i smak av vitlök. Det är inte svårare än att lägga en klick ost på kycklingskivan och rulla ihop.

Sötpotatisen skivade vi till stavar, blandade med olja, rosmarin, peppar och salt och lagade i ugnen i ca 25 min på 225 grader.

Likes

Comments