Postad i: Tankar/åsikter, På hästryggen

Inom många sporter finns det så fruktansvärt mycket fördomar, kritik mot sina motståndare och omgivning och många gånger är prestige en väldigt stor del av idrotten. Glåpord och smutskastning högt och lågt. Man ska hela tiden visa på hög status och att man är bättre än många andra och många gånger är pengar inblandat, oh ja.

Jag kan ju bara ta ridsporten som är en stor del av min "idrottskarriär" även om jag tagit en paus i tävlandet för tillfället är det något jag sysslat med under hela mitt liv. Det är något som betyder väldigt mycket för mig och som givit mig mängder av upplevelser och erfarenhet men jag har också fått se baksidan av att hålla på med en prestigefylld sport, som för många, (inte alla), bara handlar om pengar.

Man ska ha den exklusivaste utrustningen och rida för den bästa tränaren. Allt detta ska självklart resten av världen få veta och alla andra ska bli så svarta av avund. Och det tråkiga är att folk också blir så avundsjuka att de ska kasta skit åt höger och vänster, allt för att bevisa att man själv är bäst.

Alla tror att de själva har de rätta svaret och kommer någon annan och påstår en annan metod ska detta vändas och vridas på för att på alla sätt pressa fram hur fel och fruktansvärt det är. Just ridsporten toppar nog faktiskt listan vad det gäller att kolla snett, prata bakom folks ryggar och skaffa sig fördomar. Det är oerhört tråkigt och det är verkligen skrämmande hur en del folk uttrycker sig. Usch, nej, man får helt enkelt försöka att inte bry sig om vad andra tänker och tycker och omge sig personer som lyfter en och inte trycker ner en...!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej alla fina! Dagen idag har spenderats i ett kyligt ridhus på ponnytävling. Jag jobbade på banan vilket som sagt var aningens kallt men kul att se alla söta ponnys. Det var LÄNGESEN jag var på en ponnytävling, och ett bra tag sedan jag var på tävling överhuvudtaget och det har ju alltid sin charm!

Men efter att ha stått upp konstant i åtta timmar streck med cirkus tio min lunchpaus var det skönt att komma hem och få sätta sig ner haha. Lördagsgodis och min favoritmat bjöds det på dessutom men bäst av allt var nog att få kliva in i en vaaarm dusch och nu har jag krupit upp i soffan med mitt bästa duntäcke. Det kan man inte klaga på! Här lär jag nog stanna resten utav kvällen... Kram!

Likes

Comments

Min träningsbakgrund?

Jag har hållit på med någon typ av fysisk aktivitet så länge jag kan minnas och alltid älskat att röra på mig. Det har varit alltifrån dans till fotboll men de sporter jag tränat seriöst i är ridning, friidrott och nu styrketräning.

I mina öron när jag tränar?

Olika varje dag, ibland en podcast, ibland "gamla goingar" och ibland det allra senaste på topplistan. Dock håller jag mig helst till någon typ av house men det kan variera.

Favoritmat?

Det här är typ omöjligt att svara på för jag älskar nästan all mat. Men olika typer av wraps fyllda med kyckling, fisk eller annat är jag extra svag för. Annars är äkta italiensk också en riktig höjdare.

Då tränar jag allra helst?

På förmiddagen eller runt sju på kvällen.

Hälsa för mig?

Att må bra, ha en god balans i livet och känna glädje i det man gör.

Därför tränar jag?

För att det är det bästa jag vet och då är det inte så svårt att lista ut att träning är något som får mig att må jäkligt bra.

Mitt bästa kosttips?

Ät det som du och din kropp mår bäst av. Laga maten från grunden baserat på bra råvaror och undvik färdiga färgglada matlådor från frysboxen i affären.

Favoritkonditionsträning?

Ehhm... Kanske löpintervaller på bandet... jag är säääämst på att träna min kondition.

Favoritövning?

Oj, det varierar från dag till dag skulle jag nästan kunna säga men återkommande favoriter är dips, bicepscurls med EZ-stången och liggande benpress.

Detta tränar jag allra helst i?

Mina svarta tights från Freddy, tight linne och en stor hoodie om det är kallt! Converse eller strumpor, hörlurar och håret uppsatt i en eller två flätor (som jag dock inte kan göra själv så det blir oftast tofs om inte min kära mor är hemma). 

Likes

Comments

Postad i: I gymmet, Mat, Träningspass

Idag hade jag ett grymt bra och längre pass på gymmet. Det blev både axlar och rygg idag och kör jag igenom båda två rejält tar det sin tid. Passet börjades med mark och nytt PB minsann, så kul!

Marklyft
Stående rodd
Latsdrag i maskin
Latsdrag i kabelmaskin

Militärpress
Sittande axelpress
Hantellyft framåt
Hantellyft åt sidan
Upprättstående rodd med viktskiva
Omvända flyes i kabelmaskin


Styrkan följde med genom hela passet vilket kändes väldigt bra. Jag kan bli lite lat mot slutet ibland, när musklerna är sådär näst intill slutkörda, och lägga av istället för att köra det där sista setet. Men idag kämpade jag på in i det sista. Att sen komma hem till fredagsmys var inte fel det heller. Jag har faktiskt också testat att baka chokladbollar gjorda på bara havregryn, kakao och tyngres kasein, muuums!

Hoppas ni har haft en toppenbra dag.

Likes

Comments

Postad i: I gymmet, Vardag, Tips och idéer

Dygnet har bara 24 timmar.
På dessa 24 timmar ska man hinna sova, äta, skratta. Gå i skolan, arbeta, plugga. Träna, umgås med familjen, handla och göra allt det där som vardagen också innebär. För många är det svårt att pussla ihop dagens alla måsten mot klockan och ofta är det just momentet träning som uteblir. Ja, det finns andra saker som är viktigare, men om man är lite smart kan man nog hinna mer än vad man tror.

Det är skillnad mellan gympass och gympass. Antingen så går man dit, kör några övningar lite sporadiskt, pratar mer med personer i gymmet än fokuserar på själva träningen, vilan mellan seten blir flera minuter lång och oj där plingade mobilen, bäst att kolla vad det var. ELLER så låser man in mobilen, alternativt stänger av ljudet och kopplar in musik i lurarna, man har i förväg bestämt på ett ungefär vilka övningar som ska köras och visst, det är inget fel med att socialisera sig men gör det med måtta. Man har rätt att säga, "nu måste jag faktiskt träna vidare".

Att träna effektivt. Intensivt. Att utnyttja tiden. Det kan ge ett dubbelt så bra resultat på hälften så kort tid, för ett träningspass behöver inte nödvändigtvis vara bättre bara för att det sträcker sig över en längre tid. Så kliv in på gymmet, släpp fokus på allt som stör och gör din grej. Och hinner man ändå bara träna max 30 min, se till att göra de 30 minuterna till något bra!
Dygnet har hela 24 timmar. 30 minuter är två procent utav dessa...

Likes

Comments

Postad i: Mat, Tips och idéer

Jag älskar att ha färdiga lådor med kyckling och ris i frysen som bara är att ta fram och värma. Att bara äta torrt ris och kyckling låter kanske inte mycket för världen men jag har lösningen.

Gör såhär:

Tina kycklingen+riset samtidigt som du hettar upp en halv burk tomatsås i en stekpanna. Tillsätt kycklingen+riset (behöver ej vara helt tinat) i såsen. Blanda ner broccoli och spenat (och champinjoner) och låt puttra några minuter - färdigt! Hur enkelt som helst men framför allt fantastiskt gott.


Likes

Comments

Postad i: I gymmet, Träningspass

Låren, baksidan, rumpan, vaderna... mosade allihop och nu är jag hemma lagom mör och go i hela kroppen.

Dagens pass tränades ihop med pappa och flöt på riktigt bra:

Uppvärmning X-trainer

Ryggresningar med kettlebell
Sumosquat kettlebell
Sissy squats
Split squats
Liggande benpress
Sittande lårcurl
Benspark
Sittande vadpress

Att sedan komma hem och slippa laga mat utan den redan är klar är ju underbart!


Likes

Comments

Postad i: I gymmet, Tips och idéer

Stående rodd:
Kan göras på olika sätt. Min favorit för tillfället är att sätta fast ena sidan av en skivsång i ett "fäste" så att den hålls still nere på marken. Sedan sätter man på en vikt och greppar stången med ett handtag på andra sidan. (Låter bilden förklara). Stå stadigt och framåtlutad och försök håll kroppen så still som möjligt och låt enbart ryggen (och biceps) jobba.

Latsdrag i kabelmaskinen:
Brukar variera dessa med de vanliga latsdragen i "hissen". Tycker nästan mer om de i kabelmaskinen som kan köras både sittande och stående. Jag brukar göra anpassa vikten så att jag kan göra ungefär tio strikta receptioner och i den här övningen får gaaalen kontakt!


Likes

Comments

Postad i: Mat, Tips och idéer

ÄNTLIGEN. Ja, nu har även jag äntligen köpt hem fitnessvärldens typ mest omtalade proteinpulver och det levde upp till mina höga förväntningar helt klart. Konsistensen och smaken är verkligen toppen så jag kan inte mycket annat än att ge det 5 av 5 i betyg.

Länk till proteinet finns i nedan eller i bilden.

Likes

Comments