Header

Idag fick jag se nått som gör mig så jäkla rädd för dagens samhälle. Denna stressen som alla känner idag.
Jag fick se en stressad taxibil som var 15 CENTIMETER från att köra på en barnvagn.

Jag hade stannat vid ett övergångsställe för att en pappa med sin barnvagn ska passera. I minst 60 km/h så kör en taxi bil om mig när jag står stilla. Han verkade inte fatta att det var ett övergångsställe där eller trög nog att inte tänka varför jag stod stilla med bilen vid ett övergångsställe mitt i stan där det går mycket folk.
När han kört förbi så står pappan i chock jag och min mamma helt förstelnade i bilen och tankarna börjar komma om vad som hade hänt om hade kört på barnvagnen.
Han var STRESSAD så stressad så han sätter andras liv i fara. Han måste komma fram så snabbt... inte en sekund kan han vänta.

Inte nog med det...efter övergångsstället så kommer det rödljus och dom var så röda som de går ,så långt kom han fan inte.
Vi kör upp jämte han, tuttar och kollar på han och gör tecken som att ”är du helt dum i huvudet”. Hans svar var att rycka på axlarna.
De va allt vi fick.
Jag vill inte tänka på vad som kunde hänt med barnet....
Alla måste köra med sunt förnuft och med respekt. Att hela tiden tänka att man ska snabbt fram, snabbare än vad man klarar. Hela tiden. Varje dag. Varje sekund räknas. Kommer jag fram lite snabbare så kommer jag må bättre. Men alla andra då. Speciellt i trafiken, tänkte du på alla andra när du körde ut i rondellen stressat. Dom tänker ” om jag kör ut i rondellen NU då kommer jag fram lite snabbare, dock får bilarna bromsa lite men jag kommer ju fram snabbare”. Hela tiden JAG JAG JAG
Trafiken är inget att leka med. Jag är så tacksam att alla gick därifrån oskadda, men de kunde också slutat fruktansvärt.

(Vi tog inte numret på taxibilen vilket vi ångrar, men det var en svart taxi bil som kör i Jönköping och allt detta hände vid lasarettsparken på Klostergatan)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

följ gärna mig på instagram<33

Uppdaterar mer där och taggar alla ställen vi är på osv så där kan ni får lite mer tips på ställen i london och om ja inte skrivit namnet så ära bara att fråga!

Likes

Comments

senaste bilderna

Likes

Comments

hej på er!

jag gjorde som är enligt mig sjukt igår. jag är inte en spontan köpare när det kommer till dyrare saker. MEN jag köpte en kenzo tröja igår och enligt mig var den dyr! 95 pund för en tröja är mycket men känner att det är helt klart värt det. Jag har alltid gillat kenzo men har helt ärligt alltid varit för snål men igår slog jag till helt spontant, heja mig!!

Likes

Comments

Jag kommer flytta hem från london den 2 september och när jag kommer hem så har jag skrivit upp saker jag ska jobba på, tänka på, göra osv. Så tänkte dela med mig av den listan då jag är så himla taggad på att uppfylla den så gott jag kan! det är en lång lista men denna listan passar mig perfekt och detta är saker jag lärt om mig själv nu när jag flyttat våga göra saker som jag inte vågat innan osv. hoppas ni kanske också får lite inspiration från den om ni känner att ni behöver lite förändring! krama


🌸 Sluta bry mig om vad andra tycker

🌸Njuta mer av livet

🌸vara mer kreativ, uttrycka mig

🌸Hitta på mer saker än att bara sitta hemma

🌸Vara starkare i mig själv och tro på mig själv'

🌸Våga mer, utmana mig själv

🌸Inte vara så lättirriterad utan ibland kan man svälja saker som är onödigt att bli sur över

🌸VÅGA SÄGA NEJ. vill jag inte göra det så säg nej.

🌸Visa mer uppskattning till min familj och vänner då dom jag allt för mig och jag vill visa dom hur mkt jag uppskattar det.

🌸tatuera höften/låret

🌸börja spela piano igen. jag gjorde det för många år sen och vet att jag älskade det och ångrar så att jag slutade. Tror det kan va bra för mig och en avslappning och stressreliefe

🌸Gå på buskis teater

🌸göra cement koppar ( en bild jag sparat som jag ska göra)

🌸Spela mer golf

🌸inte köpa ONÖDIGA SAKER

🌸Äta bättre, ta bort mitt socker sug och börja med lätt träning för det är bra för mig kropp.

🌸Börja spara pengar, ha en månadsvis överföring till ett sparkonto som jag inte ska röra för onödiga saker.

🌸Börja pensionsspara YAAAAY haha...

🌸Göra nått stort för mig själv på min 21 års dag!

🌸inte bli så ledsen och arg när traditioner bryts utan nytt är också bra

🌸UPPSKATTA MIG SJÄLV MER, JAG ÄR BRA. JAG KAN OM JAG VILL . TRO PÅ DIG SJÄLV MER

Likes

Comments

Alltid är det längesen jag skrev...och varje gång säger jag att jag ska bli bättre på att uppdatera men aldrig blir jag bättre. Så jag har bestämt att detta kommer va ett ställe jag lägger upp och skriver på när jag känner för det, när jag har nått att dela med mig av. Jag är sjukt lat när det kommer till att ta fina bilder, bilder på mig själv eller göra fina inlägg så tror helt enkelt att det är inte min grej att blogga haha..

Sen vad min grej är vet jag inte, har ingen aning. jag önskar att jag visste vad det var. Att ha något att sträva efter, att jobba för och känna framgång i det. Att man blir bättre och bättre på nått. Jag trodde, innan jag flyttade till london att retail branschen va min grej, äga en butik en dag eller att bli maneger i en klädbutk var det jag skulle jobba med.Men klädbranschen är ingen glamourös bransch, sen är den annorlunda om man jämför med sverige men den är nog inget för mig. Det är för ytligt om man inte har tur o hamnar med bra kollegor.

ag mår illa av tanken på retail här borta. Hur dömd man blir för hur man ser ut, hur dom dömmer än beroende på vart man är ifrån. Jag hade tur i detta fall att jag var svensk, för han som anställde älskade svenskar. Jag är den enda på företaget som inte hade en grupp intervju utan jag fick jobbet på två dagar och började samma dag som jag skrev på kontraktet. Jag hade inte mycket av erfarenhet av retail, jag har jobbat i en matbutik.. annars har jag inte mycket mer som kan väga upp för retail branschen i London. Men ändå fick jag jobber för att jag var svensk.


och han som anställde mig, jäklar var bra han va tyckte jag. han var rolig , ätt och väldigt bra på sitt jobb. Han skämtade mycket, med alla och även kunderna. han var helt enkelt jäkligt bra på det han gjorde, aldrig skulle man vinna en diskussion mot honom. Men med tiden visade han sina rätta sidor. Den första var att han stod och skällde på en anställd och sa vilken skam hon var förf företaget för att hon var blyg. Att hon inte gick fram till kunden utan kunden kom till henne. Mitt på golvet gjorde han detta, hon grät och gick hem och några dagar senare sa hon upp sig. Det visade sig att hon hade svåra problem med sin socialafobi med hade tagit detta jobbet för att hon skulle kunna jobba på det och hon hade det svårt hemma och det var också en av anledningarna till att hon behövde jobbet.

andra var när han väldigt gärna snackade skit om andra med mig medans jag har lärt mig att aldrig döma någon jag inte känner eller det är iallafall något jag strävar efter att tänka på varje dag. så jag log bara mot honom eller sa ifrån.

tredje var när han kallade mig fet kossa och i det ögonblicket tappade jag all min respekt för den människan. hur genomskinlig han var, hur osäker han var. sen inte långt efter det kallade han mig för Donald trump… jag hade tagit brun utan sol vilket han tyckte såg lite orange ut och han behövde verkligen säga det till mig. Jag personligen tyckte att jag inte gjorde det och ingen annan heller än han. jag kände mig så ful och så förödmjukad. att bli associerad med donald trump, en människa som dömmer alla mer än någon annan människa på denna jord. han som inte tillåter en transperson att vara i den amerikanska militären, han som har uttryck sig sexuellt om kvinnor som att vi är objekt och inte människor. han som att fryst ut människor fåra sitt egna land pga vart dom är ifrån, han som idag är USA.s president som är en skam för denna världen.


Detta är bara ett exempel på hur det ser ut i retail. Jag har hört värre historier än mina och jag har fler om mig själv, tro mig.


sen är säkert ingen bransch perfekt, men av denna branschen har jag upplevt att den är för ytlig för mig. Enligt mig har den mer dåliga sidor än bra och jag önskar verkligen att det var åt andra hållet. dom har kört med mig i sju månaders tid, gör detta, gå dit, stå här. tyvärr är jag för snäll, vilket jag förlorar alldeles för mycket på för jag gör allt vad dom säger..


Det positiva är att mina kollegor som är på min ”nivå” alltså inga manegers eller liknande är underbara och stöttande. roliga. men så fort du får en högre stämpel så är du mer värd.


i svergie är det bättre, mycket bättre för där är du på ett sätt mer värd än vad du är här. Här vet dom att dom kan sparka dig om dom vill för det finns alltid någon ny som kan ta ditt jobb. Dom är inte rädda för att sparka eller säga vad dom tycker. så är det bara här..det är svårt att hitta den rätta chefen eller butiken här men så länge du kan stå upp för dig själv så kommer allt gå.


jag har lärt mig ett stå upp mer för mig själv, att jag måste våga mer för jag vet att jag kan mer. Jag måste lita på att jag kan mer! TRO PÅ MIG SJÄLV

Likes

Comments

Nouw Magazine