Förberedelser inför USA

Jag kommer minst troligt att sakna vintern haha..

Som rubriken lyder så har jag nu tackat ja till en familj. Den första familjen som jag nämnde i det förra inlägget - och det känns huuuur bra som helst.
Skype-intervjun gick över förväntan. Nervositeten tog över ibland, engelskan svajade men trots det kändes det så bra, och uppenbarligen kände föräldrarna detsamma. Vi bokade in en ny intervju redan onsdagen där på (29/3). Under detta samtal skulle inte mamman vara med, men i stället fick jag pratade med den nuvarande au pairen samt barnen. Kan nog säga att jag var lika nervös under detta samtalet, eftersom det var första gången jag skulle prata med barnen. Även här gick det superbra och det kändes lika bra denna gång. Det var många tankar som snurrade i huvudet, kände de samma sak?, vad händer nu?, vi glömde boka in ett till samtal?. Men ungefär 2 timmar efter vi lade på så ringa pappan upp mig och sa att familjen var intresserade av mig och jättegärna ville att jag skulle komma till dem och vara deras au pair. Jag jublade rätt ut, samtidigt som jag nästan började gråta haha. För det var här ja verkligen började inse att, jag inom ett halvår kommer sitta på ett flyg helt ensam till andra sidan jordklotet. Jag kan inte nämna speciellt mycket om familjen ännu, då de i nuläget inte vet om att jag bloggar och vill därför inte lägga in massa privat information om dem här mer än det jag skrev i förra inlägget.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förberedelser inför USA

Detta inlägget skrevs i förra veckan (26/3)

Det svåraste med detta är nog det första inlägget. Jag har länge funderat på att börja blogga, men jag har aldrig riktigt tagit tag i det. Jag har nu påbörjat en ny resa i mitt liv som jag hoppas kommer ta mig långt i livet. Jag har nämligen ansökt för att åka som au pair till USA. Jag har inte riktigt förstått ännu hur seriöst detta är hehe, men börjar med tiden inse att detta faktiskt händer. Jag har precis kommit in i "matching process" vilket menas med att min profil, där info osv om mig finns, kan hittas av potentiella familjer. Det vill säga att jag och en familj från USA kan matcha. Detta har faktiskt hänt alldeles precis och det är även därför jag valt att starta bloggen nu. För att ni ska kunna följa med på resan ända från början. En familj mailade mig i lördags och skrev att de var intresserade av att veta mer av mig genom en intervju över skype. Familjen består av en mamma och en pappa samt två barn på ungefär 3 och 5 år och bor i San Jose i Kalifornien. Förhoppningsvis kommer intervjun att hållas imorgon (måndag) för att så tidigt som möjligt se om jag är en au pair som skulle passa dem och tvärtom. Ja skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös, för det är jag. Fruktansvärt nervös faktiskt, även om jag vet att det inte gör något om vi inte passar ihop. Det finns andra familjer där ute också och det kan ta lång tid att hitta den perfekta familjen.

Jag återkommer när jag pratat med dem över skype för att uppdatera er hur det gick och hur det kändes. Kanske är det min framtida familj eller kanske en familj jag aldrig mer kommer prata med - det får tiden avgöra.

Vi hörs om någon dag för mer uppdatering och mer information kring detta val kommer att komma med tiden, och när allt är spikat och klart.

Likes

Comments