Hur definieras ordet ensamstående? En förälder som alltid är själv med sina barn? En förälder som i sin vardag alltid är själv med sina barn, varannan vecka? Eller är ordet ensamstående en känsla eller en benämning på en livsstil? Det tycker jag går att diskutera lite, även om det är rätt simpelt som det är.

Jag har inte en till förälder att luta mig mot eller hämta kraft ifrån när mitt tålamod tryter, när jag haft en natt med mycket spring och frukosten inkluderar sylt på golvlister och flingor som krossas under mina fötter, klockan 05:03. Jag har ingen som kan avlasta mig där, för jag är alltid själv. Det tycker jag har stora fördelar, iallafall baserat på vad jag har i min ryggsäck. Inga förväntningar. Mer leva i nuet och inte "Åh si och så många timmar kvar tills jag kan andas och få hjälp" utan det är liksom vad det är. Jag bestämmer vilken lägsta nivå mitt hem har och hur hög standarden är när det är som renast och finast. Ingen som fnyser åt min lilla städmani, som också vägs upp av en stökig byrålåda och lite kaos i garderoben ibland. Dock är det städat där nu. Men det är bara jag som kan bestämma hur det ska vara.

Jag har aldrig bott själv förut. Jag har bott här i snart 6 månader och jag trivs så himla, himla bra. Det går så bra. I början ursäktade jag mig för att vi bor litet, en renoverad tvåa med så mycket fina detaljer och såå härligt och fint kök.. jag ursäktade mig för att jag inte kan ge mina barn ett varsitt rum här. När vi separerade mådde jag så otroligt dåligt att den här lägenheten, med sitt fina kakel och sin fina öppna spis, var en start på någonting nytt för mig. Ett nytt kapitel, en omstart i livet. Ett mynt har alltid två sidor och jag är inte felfri. Men det tål att tänkas på, när du får berättat för dig att de där två ska skiljas och såhär har det varit, att du kan aldrig säkert veta förrän du fått bekräftat från källan.. och i detta fall två. Nu var det inte det jag skulle prata om för jag står stadigt på vår jord oavsett vad som sägs, men ville bara poängtera det att : Myntet. Myntet har alltid två sidor.

Jag gör allt för mina barn. Jag planerar dagisscheman, jag packar väskor, jag kör vardagspusslet till 120%, jag hämtar på förskolan senast 16.30 varje dag och jag är ledig helger. Jag lever snålt och sparar undan det lilla jag kan för att ta dem på semester, även om det är det lilla som är det stora, till exempel att läsa saga för dem, finnas, lyssna på vad de gjort på dagis med samma intresse som om jag vore på en arbetsintervju, visa mitt engagemang för dem. In i det sista vara så pedagogisk jag bara kan och låta dem växa. Pusha dem när jag kan och hålla tillbaka när jag inte ska pressa dem. Vincent har visat intresse för att bli blöjfri så det är stor fokus där nu. Han har slutat eller iallafall dragit ner på sitt kastande av saker när han blir arg. Jag bekräftar honom och ser honom men viker mig aldrig.

Jag, jag är en bra tjej. En toppentjej med toppenbarn. En toppenmamma. Det kommer jag alltid att vara. Jag ser mig själv som en superwoman och det skäms inte jag för. Det finns ingenting i det som varit som jag hade kunnat göra annorlunda. Och det är hög tid för mig att fortsätta lägga fokus på mig själv och mitt tvåbarnsmammaliv. Och det där tvåbarnsmammalivet, det är helt otroligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Idag är knäet förjävligt för att jag inte kan vara stilla. Alltså jag blir knäpp av att inte göra nåt men måste sluta slarva så med kryckorna.. Menmen det är ju inte farligt är bara det att jag har ont i onödan. Jag får från och med idag belasta det upp till min egen smärtgräns. Men ska vara försiktig.

Annars idag har jag veckohandlat och plockat lite i hemmet, jobbat undan lite mail och annat administrativt och nu ska jag ta dagens fjärde kaffekopp framför 13 orsaker varför, jättebra serie!! Kram på er hoppas ni som är lediga njuter av vårsolen.

Likes

Comments

Hejsan. Igår var jag ute och åt med kollegor, riktigt gott och en saknad Pontus var med och åt, jättekul att ses igen!! Jag har även nopprat mina ögonbryn och de blev väl i smalaste laget men de växer ju ut hehe... Nu dricker jag kaffi och ska se gårdagens SKAM! Kram

Likes

Comments

Hej! Igår opererade jag knä nummer två och det var frid och fröjd enda tills alldeles nyss då det gör asont, fyfan. Men själva operationen gick bra och nu är jag hemma från jobbet, har dock lite jobb hemifrån att göra, men gjort en del av det redan igår och idag. Nu ska jag bli serverad frukost av min supersnälla lillasyster. Kram!

Likes

Comments

Hej på er! Idag har jag tagit en välförtjänt sovmorgon, såå härligt. Vid ett väntar tvättstugan och innan dess lite städ och plock efter mammaveckan men mer än så blir det inte på hemmafronten idag, är trött trots sovmorgon.. Ikväll ska jag på mat hos mamma och Glenn och efter det kommer Frida till mig! Trevlig lördag på er!

Likes

Comments

Redan påsk. Vad hände? Tiden går verkligen så fruktansvärt fort, känns som om det var jul igår. Vi har bott här i snart fyra månader! Vi trivs jättebra. Klockan tio kommer barnens pappa och hämtar dem, och jag ska till jobbet, jobbar halvdag idag. Glad påsk på er!

Likes

Comments

​Hej på er! Det här med bloggandet, det går sådär måste jag medge. Jaja. Denna vecka är mammavecka och det känns såå härligt att ha dem hos mig. Igår tog Emilia hål i öronen, stora, lilla tjejen. Är så stolt över henne. Just nu sitter jag och Vincent och äter frukost. 

Jag har även tagit ett beslut och det är att sälja bilen. Barnens pappa ska ha en annan bil och bilen vi har gemensamt nu är min men jag har inte råd att ha den.. just pga att den gått en del mil och reparationerna börjar krypa sig på nu. Jag har 2,4km till dagis och 2,4km till jobbet så en bil är ju inget måste. Det är cykel, buss och snälla familjemedlemmar som gäller nu (bil till stallet är jag i behov av i dagsläget) och det känns som en befrielse att slippa bilen. 

Oj vad klockan går, dags att föna håret, väcka Emilia, packa väskan för dagens utflykt på dagis och cykla iväg! Kramar

Likes

Comments

Hej på er! Det var inte igår. Mycket händer hela tiden och det gäller att hitta tiden för att sätta sig här. Jag gillar ju att skriva så ska komma igång med bloggandet. Jaja, med mig är det bra och barnen med, de kom till mig i fredags. Igår var vi ute och åt med jobbet. Idag blir det lite helgjobb, jobbar varannan lönehelg. Kram på er!Likes

Comments

Hej! Idag är det söndag. I helgen har jag knappt gjort någonting alls förutom städat och sovit, typ. Jag är så fruktansvärt trött så vet inte var jag ska ta vägen. Men har sovit ut så det blir nog ordning på detta. Har även möblerat om hemma. En av enkelsängarnas madrasser med bäddmadrass plus ben (ska bara köpas skruvar då det fattas) åkte ut i vardagsrummet som är min sovplats och sen har barnen äntligen fått sig en våningssäng i sitt rum. Supermysigt och mer yta på golvet, plus en ombonad känsla. Är jättenöjd! Skönt också att det får vara ett barnrum nu, kändes lite mer som ett ställe vi bara sov på förut så nu blir det mer ordning. Funkar fint att bo med två barn varannan vecka i en liten tvåa för er som undrar. Ont om plats ja men jag har ändå ett sexsitsigt matsalsbord, soffa, tv, ja allt som behövs i ett vardagsrum och tycker själv att jag smidigt fått in en säng där också. Planen är att så småningom köpa en bäddsoffa. Här kommer lite bilder! Dock saknas stegen till våningssängen, den glömdes tyvärr av vid hämtning men den kommer ikväll!Likes

Comments

Hej på er. Har ekat lite tomt här senaste veckan. Jag har jobbat mycket och det har gått bra, vilket känns roligt såklart. I fredags kom barnen till mig och igår sov Emilia över hos Nellie. Just nu sitter E och målar. Vincent är i Örebro med pappan.

Likes

Comments