Vardag

Jag skulle vilja säga att det har varit en bra dag, men dagen är inte slut än och det rätta ordet är nog egentligen "bättre". Det har varit en bättre dag än igår och dagarna före det. Ibland kanske man får nöja sig med det, en bättre dag eller en "okej" dag. Hur många dagar får man egentligen som är "bra" helt igenom? Eller, är det bara så i min värld?

Jag har flugit upp ur sängen kring 09.30 idag också, och jag kan inte fatta varför jag plötsligt sover så mycket (och så hårt att larmet inte väcker mig!!). Sedan har det flutit på som de flesta andra mornarna; tvätta och smörja ansiktet, äta frukost, borsta tänderna och plugga. Jag hann också somna till (igen?!?) innan jag tog en promenad in till samhället och agerade lunch-sällskap åt Charlie. Tog en sväng till affären också innan jag fick traska hemåt i regnet.

Jag fick extrem energi av promenaden idag. Det är så förbannat härligt att röra på fläsket och jag finner det så rofyllt att gå i regnet. Jag ska försöka få in lite promenad varje dag, hur svårt kan det vara egentligen? När jag bestämmer mig själv för att ta tag i träning och motion så går det bra, men när någon tjatar eller tvingar mig så går det åt andra hållet. Är det inte lite lustigt ändå?

Hur som helst, när jag kom hem igen var det dags att köra igång med fjärde kapitlet i matten; logaritm-någonting. Jag har kollat videos, jag har läst, jag har googlat, jag har kollat facit och jag har svurit. Noll, jag fattar noll. Ja, det blir vad det blir. Jag har också kollat lite Magnus Betnér och lekt lite med håret. Så förbannat synd att det tar flera timmar för mitt hår att torka, men nåväl, jag får väl se resultatet imorgon. Som sagt, en bättre dag.

Likes

Comments

Borderline, Vardag

Jag vaknade upp, fylld av energi. "Det här blir en bra dag." Jag bestämde mig för att lyxa till det och stekte pannkakor till frukost, kollade Parlamentet, räknade något mattetal, bytte sängkläder, kollade på Youtube, fixade middag, räknade något mattetal, försökte träna, tog en dusch och placerade arslet här i stolen igen. Jag skulle vilja säga att det där är min söndag i stora drag, men det är det inte. Det där är allt jag har gjort idag, fastän jag har så mycket annat att göra. Vad fan hände?

Idag skulle jag plugga, städa och träna. Visserligen har jag ju räknat en sida i matteboken och försökt träna, men det duger inte. Jag gav upp och det får man inga poäng för. Jag vill skaka liv i mig själv, men jag kan inte. Jag kan bara inte.

Från morgonen mår jag bra. Jag är glad och har energi, men istället för att ta tillvara på det och göra det jag ska så har jag skjutit upp det hela dagen och sett hur timmarna har sprungit iväg. Till sist får jag köra uteslutningsmetoden. "Okej, det är inte så jävla hemskt här hemma än så det är bättre att lägga krutet på matten." Jag kollar på talet säkert fem minuter innan jag ens fattar vad det är jag ser, och sedan ska jag försöka lösa det. Det går inte. Jag fattar inte och det gör mig så förbannad att jag ger upp. Träningen då? Efter cirka 15 minuter får jag ont i både bröstet och magen. Allt stänger av och jag ger upp.

Jag finner ingen mening med något. Motivationen existerar inte längre. Jag vet att saker och ting måste göras, men jag ser inte poängen med det hela. Jag vill inte, jag kan inte, jag orkar inte. Allt inom mig skriker "nej" men jag försöker ändå. Jag ligger inte på soffan och gråter, även om det kanske är vad jag vill göra. Egentligen borde jag ju kanske vara nöjd med att jag åtminstone försöker och att jag inte ligger efter med skolan, men nej, så helvete heller. Jag sätter enorm press på mig själv och jag hatar mig själv när jag misslyckas.

​Jag SKA träna, jag SKA hålla ordning hemma, jag SKA diska och hålla rent, jag SKA plugga, jag SKA ligga steget före och i slutet av dagen SKA jag ändå ha energi kvar och vara på bra humör. Nu är det så att jag är på väg in i (om jag inte redan är) i en dålig period igen. Depressionen tar över större och större del av mina dagar. Jag borde ha överseende och förstå att jag inte klarar av allt jag vill klara av, men jag accepterar det inte. Det är ganska enkelt egentligen. Jag kan inte pausa livet bara för att jag är "sjuk". Life doesn't stop for anybody. Sedan så släpper jag inte på något av mina egna krav för att jag försöker undvika det hela. Jag är medveten om vad som händer med mig, men jag förnekar det för jag vill inte ha det så. Jag vill fan inte hamna på botten igen, men jag kan inte göra något åt det. Den tanken håller på att förgöra mig, vetskapen om att jag inte har något val. Jag vill inte gå igenom helvetet igen, men det är oundvikligt. Det är den jag är. Kan ni förstå det?

Likes

Comments

Borderline

Jag har gråtit de senaste kvällarna och jag tänker inte låtsas som något annat. Plötsligt så vände allting och nu är det dåligt igen. Egentligen så har jag inte rätt att klaga eller säga någonting. Jag borde vara tacksam över de månader jag fått må bra, och tro mig, det är jag. Jag är så fruktansvärt tacksam, men det betyder inte att smärtan är mindre verklig nu. Ibland känns det som att jag inte har rätt att må dåligt och jag vet inte, det kanske är därför jag inte kan prata om det. Det finns väl egentligen ingen anledning för mig att må dåligt så jag låtsas som att allt är bra och det funkar en tid, men till slut blir det för mycket att hålla på insidan. Det krossar mig.

Idag är jag en stabil person, utåt iallafall. Jag ser hur omgivningen ser på mig, som att jag är som alla andra. Sedan jag fick diagnosen så har det varit en av mina högsta önskningar - att få vara som alla andra. Det betyder så mycket för mig att jag fick (gav mig själv?!) den chansen och det är väl delvis också därför jag inte kan prata om hur jag mår längre. Jag vill inte erkänna det för mig själv eller för någon annan. Under den här tiden jag har fått må bra så har jag tänkt, mer och mer för varje dag faktiskt, att "jag är frisk", "det har aldrig hänt" och "de kanske hade fel". Visst, jag har varit "frisk" men jag kommer aldrig att bli frisk på riktigt och det får jag inte glömma. När jag glömmer det så hoppas jag, och när jag minns så blir allt så mycket tyngre. Jag är så rädd för att göra någon besviken, för att andra kanske också har hoppats, men hur mycket jag än skulle vilja så kan jag inte ändra på det jag bär på och jag kan inte hålla det inom mig längre. Det förgör mig. Jag mår inte bra.

Jag har förändrats. Den där personen jag brukade vara - jag har lämnat henne bakom mig, eller det är åtminstone vad jag tror. Hela tiden måste jag vara på min vakt. Jag får inte låta något störa mig. Jag får inte bli för arg eller för ledsen, för tänk om jag inte kan kontrollera det. Tänk om det tar över igen. Jag hatar den där personen jag brukade vara och jag är livrädd för att gå tillbaka till det. Rädslan är mer eller mindre vad som har kontrollerat mig de senaste två månaderna. Rädsla för att såra både andra och mig själv. Rädsla för att tappa kontrollen, rädsla för att slå av, rädsla för att ge upp, men störst av allt är rädslan för att släppa taget om den jag är idag.

När jag håller mig distraherad så glömmer jag bort, det är väl kanske därför det kallas "distraktion"? Under dagarna så håller jag mig distraherad men när kvällen kommer så sköljer det över mig. Smärta, skuld, ångest, sorg. Vissa kvällar kan jag stänga ute det och det enda jag känner då är tomhet. Ett stort hål i mitt bröst liksom. Andra kvällar släpper jag in det och då känner jag allt. Jag tänker, jag känner, jag överanalyserar och jag gråter, men det försvinner inte. Jag har svårt att hitta motivation till något alls och ibland finner jag mig själv med att känna att "jag bryr mig inte". Det är tungt, igen. Det är en dålig period, igen.

Likes

Comments

Borderline, Quotes, inspiration, bilder

Jag har verkligen fastnat för dessa 80-tals filmer. Tyvärr så vill internet inte samarbeta med mig, eller så är jag helt enkelt bara så fruktansvärt oteknisk, så jag kan inte få fram alla filmer jag vill se men jag jobbar på det. I eftermiddag har jag kollat in Can't buy me love med en ung Patrick Dempsey och den är ju så charmig, men filmen jag verkligen fastnade för var The Breakfast Club. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men den har något speciellt. Det är en fin film, kan man säga så? Hur som helst, jag tycker att det inte är så ofta man hittar filmer av det slaget, som berör en. Vad är det med dessa gamla filmer som gör dem så bra? "Det var bättre förr?"

​Ibland har man tur och kommer över en riktigt bra film. En sån där bra film som slukar en hel, förstår ni vad jag menar? En sån där bra film som får en att glömma bort allt. Man glömmer tid och rum. Man blir nästan ett med filmen. Den här filmen fick mig att glömma och det är kanske det som gör den så speciell för mig. Den fick mig att glömma vem jag är och vad jag har gjort. Den fick mig att ta en paus från det kaos i mitt huvud som är min vardag. Det är inte mycket som har den effekten på mig. 

Likes

Comments

Vardag, #gymnasieexamen2017

Klockan är bara cirka 14 och jag har redan hunnit med allt som skulle göras idag, trots att jag tog en sovmorgon idag också. Usch, jag har haft så himla svårt att ta mig upp den senaste veckan. Jag stänger av larmet och sover vidare, tills jag plötsligt bara vaknar och inser att jag skulle ha klivit upp för länge sedan. Vad gör man åt det?

Nåväl, jag har startat dagen (för bara fyra timmar sedan?!) med att förbereda mig för dagens betygssamtal i geografin genom att läsa igenom mina uppgifter osv. När samtalet väl kom så pratade vi inte något alls om uppgifterna, utan talade mest om väder och vind. Inte mig emot dock, jag tycker att läraren är så trevlig att jag blev riktigt förvånad när jag la på och såg att vi hade pratat i tio minuter, varav kanske en minut handlade om mitt betyg. Hur som helst, den här gången hade jag inga som helst problem med att ringa upp läraren och kunde sedan också skriva in ytterligare ett E bland mina betyg. Fy tusan så stolt jag är!

Efter samtalet kände jag mig så motiverad att jag gjorde bort det lilla jag hade planerat att göra i matten idag. På torsdag (om jag inte flyttar det till onsdag) väntar det första provet och fram tills dess gäller att plugga sammanfattningen, men jag tycker att det är så svårt att plugga inför matteprov så det lär nog inte bli av. Jag har också fixat mig lunch och dammsugit lite grann. Bara en sådan sak som att fixa lunch är en jättegrej för mig ibland.

Okej, jag kanske inte har gjort så mycket idag ändå. Konstigt, det känns ju som att jag har hunnit med så mycket (eller så kan det bero på att jag har hängt på Tumblr). Nu är jag ledig resten av dagen, om inte något dyker upp, så jag ska leta fram någon gammal kärleksfilm på Netflix och vila upp mig i soffan. Igår blev det Pretty in Pink så vad blir det idag?

Likes

Comments

Att vara kär är ju typ den bästa känslan i världen. För mig så tar kärleken över allt, till en början åtminstone. Den läker alla sår, suddar ut depressionen och gör allt bättre, men kärleken övervinner inte allt. Jag har varit kär en gång i mitt liv, och då pratar jag om riktig kärlek. Ni vet den där sortens kärlek som man ser på tv, som man drömmer om? Den. Jag har varit kär på riktigt och det var långt ifrån perfekt, men det var äkta och det var underbart. Nu vet jag att många anser att jag är för ung för att veta vad äkta kärlek är och visst, på sätt och vis kan jag hålla med. Jag kanske inte vet vad jag pratar om. Eller, så kanske jag faktiskt vet vad jag pratar om, deal with it!

Att älska villkorslöst, är det inte vad äkta kärlek handlar om? Att älska någon med allt man har och allt man är, att älska så mycket att hjärtat värker, att ge bort en del av sig själv, att släppa någon så nära inpå att man är fullständigt sårbar och känslomässigt blottad. Att träffa någon som inte bara accepterar den du är, utan älskar dig trots dina brister. Enligt mig så är det unikt och cirka det bästa man kan uppleva. Under mina tonår så levde jag med "kärlek existerar inte" så att jag sitter här några år senare och påstår att jag vet något om den där äkta kärleken, vem hade kunnat tro det?

Jag tror att vi människor får en chans till äkta kärlek. Notera nu att jag inte har sagt någonting om att kärlek och äkta kärlek är samma sak. Jag tror att kärlek kommer i olika former och att den kan upplevas om och om igen, men att äkta kärlek handlar om "den enda". Jag tror att vi får en chans att uppleva den sortens kärlek, "min stora kärlek". Enligt min egen teori måste ju det betyda att jag har förbrukat min chans och vad är då meningen? För mig har det varit så svårt att gå vidare, inte bara på grund av att det var en så fantastisk människa eller allt som hände runt omkring mig, men för att detta är min tro. Förr eller senare så började jag liksom acceptera att det har varit och kanske var det därför jag slutligen kände att det är dags att fokusera på mig och mina drömmar, vilket kan vara det bästa som kunde hända för min egen skull. Notera nu att jag inte säger att jag är allsmäktig och bestämmer hur något funkar i världen. Vad fan vet jag egentligen? Detta är vad jag tror. Vad tror du?

Genom nästan hela min depression så har jag varit fast besluten vid att "ensam är inte starkast" och jag antar att det är för att jag aldrig riktigt har varit ensam. Nu säger jag inte heller att det är tvärtom, att "ensam är starkast", men för mig så stämmer det kanske bättre. Det senaste halvåret har jag förlorat så mycket och idag är jag mer ensam än jag varit i mitt liv men på sätt och vis så är det också bättre. I ensamheten så är det ingen som tar hand om mig, ingen som gör det åt mig. I ensamheten så måste jag ta hand om mig själv, göra det själv och vara min egen "klippa". Jag måste vara stark på egen hand. Idag pratar jag nästan inte med någon om hur jag mår (psykiskt talat) och ingen frågar heller. Många gånger, bara den senaste veckan, har jag försökt skriva om det för att lätta på hjärtat men när jag ska publicera så går det inte. Notera också att jag skriver att det "på sätt och vis är bättre". Detta betyder inte att jag inte känner av ensamheten eller gråter. Jag upprätthåller en stark och glad fasad, men det behöver inte betyda att det är sanningen. Det betyder att jag går igenom det ensam, för att jag känner att jag inte har något annat val. Ensam. Detta kan vara "ett tecken på svaghet" och det mest personliga som jag skrivit på länge men jag behövde helt enkelt få ut mina tankar och känslor. Okej?

Likes

Comments

Ja, voi satan, vad ska man säga? Dra åt helvete. Åt helvete med allt. Jag är så förbannat jävla trött och less allt nu. Hela tiden känner jag att "nu klarar jag inte mer" och "nu brister det" men så fan heller, jag vet att jag måste så jag kämpar på. Hur gärna jag än vill, och det är jävligt gärna just nu, så ger jag inte upp. Jag kan, jag vill (?!?), jag ska!!

Efter att ha vridit och vänt hela natten så klev jag faktiskt upp i bra tid och drog till affären med mamma. Väl hemma igen så satte jag mig med matten, såklart, och det är väl mer eller mindre det enda jag har gjort idag. Idag klev jag in på kapitlet och potenser och det går inte hem hos mig kan jag säga. Fy och fan för matte. Hur som helst så har jag gjort färdigt allt för den här veckan, men tyvärr så kan jag inte ta ledigt för det. Efter middagen så har jag dock hunnit diska, sortera tvätt och kolla på min systers gympa. Resten av kvällen ska ägnas åt att försöka varva ned så att jag kanske får sova inatt.

Nej, det blir inte mer intressant än så. Bägaren håller på att rinna över för mig så nu ska jag försöka behärska mig och kanske slå på en film istället. Godnatt!

Likes

Comments

Jag tyckte att gårdagen var stressig, men det var ingenting mot den stress jag bär på idag. För det första så försov jag mig med nästan två timmar eftersom jag hade så svårt att varva ned och somna igår kväll. När jag studsat upp från sängen så upptäcker jag smärta i nacken/ryggen och detta sprider sig otroligt fort till huvudet också. Hur som helst, fick springa en sväng till jobbet och hämta en grafräknare av mamma (ja, förbannat dumt av mig att inte höra mig för innan jag beställde en), sedan hem igen och köra igång med matten. Tog några minuters paus för lunch och telefonsamtal, men förutom det så har det varit fullt ös mellan 10-16. Under dagen har huvudvärken blivit värre samtidigt som frossan har kommit krypandes och mitt humör har nått punkten där allt är "dra åt helvete". Har också hunnit prata en sväng med läkaren om antibiotikan jag äter och fick besked som jag inte ville ha, så just nu känner jag för att lägga mig i sängen och gråta men nej, ingen tid för det. Nu när jag pustat ut någon minut så måste jag fortsätta med matten. Jag har gjort klart allt för dagen men om jag ska ha tid att ens handla eller diska imorgon så måste jag köra någon timme till. No pain, no gain?

Likes

Comments

Jag halvsover i min sköna stol framför skrivbordet, invirad i filtar med frossa, tittar lite slött på vampyrer, gråter, dricker té och vänder mig bort till spegeln då och då för att beundra mina nya fransar. Vanlig tisdag, eller? De flesta tycker illa om måndagar och pratar om söndagarna med ångest inför måndagen, men så har jag för tisdagar. Jag vet inte varför, jag och tisdagen går väl helt enkelt inte ihop. 

Jag har haft feber i princip varannan dag i över en veckas tid. När jag tror att det har gett med sig så kan jag ge mig ut på promenad och så blossar det upp igen. När jag vaknade imorse så mådde jag inte särskilt bra, men tog alvedon och fortsatte med dagen. Har sedan gjort bort dagens matte, och skulle ha gjort mer om den där grafräknaren hade dykt upp men det gjorde den inte och egentligen kanske jag inte skulle ha väntat mig det heller. Då vet jag att jag får åtminstone förmiddagen ledig imorgon eftersom jag inte kan göra något mer utan den. Hur som helst, kastade i mig lunch och gav mig sedan av till bilen. Väl där ute fick jag upptäcka att jag inte kunde ta mig ut från parkeringen och jag fick fort som attan sätta av till fots. Har sedan fått fixat fransarna igen, lite impulsivt kanske då jag bokade tiden igår men jag är fanimej värd det och det är värt varenda krona. Såklart väntade mig en kylig promenad hem igen och väl hemma igen - feber, som ett jävla brev på posten. Nu är jag less, men vad kan man göra? Nåväl, tillbaka till att halvsova i stolen.

Likes

Comments

Wow, vilken dag. Det känns som att jag inte gjort något annat än stressat, eller åtminstone känt av den här inre stressen hela dagen. Hur som helst, under morgonen fick jag en lugn stund men tyvärr var den ju alltför kort, och sedan gav jag mig av till studievägledaren. Som jag skrev igår så satte vi igång en ny kurs, så nu kan jag meddela att de närmaste 5 veckorna (förhoppningsvis inte fullt så länge) kommer jag att ägna mig åt Matematik 2. Väl hemma igen så kunde jag kicka igång kursen och fick inse att jag saknar en sån där speciell räknare, som jag lite impulsivt fick beställa mitt i all stress. Hann börja räkna lite matte innan jag slängde i mig lunch och begav mig av på dagens andra uppdrag: Munvårdsutbildning på jobbet. Räknade lite mer matte hemma, slängde i mig middag, diskade varv 1, mer matte, ett pass konditionsträning, en dusch och nu har jag äntligen tid att pusta ut några minuter.

Förra året gav jag mig på matten men hoppade av ganska fort pga terapin. För att vara ärlig så fattade jag absolut ingenting då heller så jag har varit så orolig över att ta tag i det igen nu. Förra året kändes det som att mitt huvud var fyllt av bomull och jag kände mig så förbannat korkad. Jag är så förbannat lättad nu när jag kan säga att jag faktiskt fattar det här första kapitlet nu. Det känns som att de där molnen i hjärnan liksom har skingrats och jag kan tänka klart igen. Jag blir så förjävla glad och stolt så fort jag löser ett tal, när jag liksom får motbevisa alla de där negativa tankarna om att jag är korkad. Visst, jag är trög men jag är fan inte dum i huvudet. Nåväl, nu är det dags att diska varv 2, dricka lite blåbärssoppa och plugga ännu lite mer matte tills läggdags. Måndag, vad ska man säga? #superwoman

Likes

Comments