Vardag, Upplevelser

Hej<3 hoppas allt är bra med er. Jag vet att jag har varit så dålig på att blogga på slutet och jag själv tycker det är jättetråkigt, men ibland har man inte ork till allt när det är väldigt mycket med andra saker. I alla fall, nämnde ju förut att jag och David skulle på julmarknad söndagen som var, och det var vi också. Det var är jättemysig gammaldags julmarknad i gruvan i Falun.

Direkt man kom in fanns det flera brasor och sittplatser arrangerade, så mysigt. De hade även en jättestor julgran som ni ser mitt bland alla stånd.

Precis som i Säter så var allt som såldes egengjort, fika, kött, marmelader och ostar m.m. Fanns nog det mesta man kunde tänka sig i matväg och även tomtar, inredning, mössor osv.

Vi gick mest runt och kollade med lite gulaschsoppa och varm choklad. Säters marknad var mysig men denna slår den. Det fanns fler saker att kolla på och köpa och allt var fixat så fint, snacka om att man fick jul-feeling. Efter detta åkte vi hem och åt tapas! Söndag i sitt esse!

Likes

Comments

Mat

Igår stod inget mindre än pepparkaksbak på schemat. Tycker det är en sån mysig tradition runt jul, och inte minst gott (speciellt degen haha). Förhoppningsvis blir det även ännu mer typer av julbak längre fram!

Tadaaaa! Dessa med ädelost på, yam.

Likes

Comments

Såhär bra har jag det just nu. Sitter i pjyamasbyxor och dricker rosé hemma hos min bästa vän. Bästa fredagkväll med min goa gumma

Likes

Comments

Alltså vilken sommar jag haft om man kollar tillbaka. Har verkligen haft en sommar med händelser jag kommer minnas för resten av mitt liv. Håkan på Ullevi går nog inte att toppa, och om drygt en vecka ska jag få se honom igen! Wii är så glad. På bilderna ser ni mina favoritögonblick, mina favoritmänniskor och mina favoritplatser. 

Likes

Comments

Vardag

Igår åkte jag och mamma in till Säter för att gå på julmarknad. Det var jättemysigt pyntat på husen och där på torget och jag min julkänsla blev på topp!

Vi började med att kika lite i inredningsbutiker. Säter är ju inte alls stort och det fanns flera fik som var i kombination med små inredningsbutiker, så mysigt! Som ni ser hade de mycket fina saker, perfekt till julklappar.

Vi kikade sedan runt bland alla små stånd som stod och sålde alla möjliga små saker. De flesta som stod där sålde hemmagjorda saker, allt från salvor till mässor. Det blir så personligt och speciellt när alla är så unika och olika.

Självklart fanns även tomtemor på plats i sin lilla stuga. Säters lucia blev även krönt och det fanns spelhjul och ponnyridning. Hur mysigt? Så kul att sånt här händer häromkring. Ska på julmarknad även nästa söndag, fast då i Falu gruva och är jättetaggad!!

Jag och mamma avslutade vår mamma-dotter kväll med pizza på Dalarasten i Säter. Hade en jättemysig kväll tillsammans med min fina mamma. Rekommenderar verkligen dessa marknader, så fina saker och sån härlig stämning!

Likes

Comments

Mat, Vardag

För någon dag sen kom jag och David på att vi hade massa kantareller i frysen. Vi gjorde därför kantarellstuvning och hade på rostade mackor till kvällskäk. Alltså mums, så gott och enkelt.

Likes

Comments

Vardag

Såhär såg det ut tidigare idag vid lunchen när jag orkade mig ur sängen. Hämtade upp alla bakiskompisar för att äta pizza. Måste ju säga att det var ganska skönt att må bra när alla andra mådde dåligt och var slitna haha. Vi provade på ett ställe här i stan som har några "special" pizzor, det var gott men inget märkvärdigt enligt mig. Nu sitter jag och David och spelar bingolotto haha, älskar de.

Likes

Comments