Ja det var ett tag sen jag var här men helt ärligt tappade jag gnistan att blogga, men nu känner jag att jag vill börja igen. Några saker har hänt under den tid jag var borta som att jag äntligen har fyllt 18 år!!! Det känns lite overkligt men så sjukt kul och jag håller faktiskt på med mitt körkort nu, men har dock inte kommit så långt. I somras var jag och min familj på Gotland och det var så sjukt vackert där vill verkligen dit där igen. Och jag fick även reda på att under mina sex veckors praktik som jag har nu i trean kommer tre av dem veckorna vara på Malta och kan fortfarande inte smälta det hela och skolan står för hela kostnaden förutom pass och egna fickpengar. Och så under de fyra sista veckorna av sommarlovet jobbade jag på ett sjukhem och kan säga att det var väldigt lärorikt, och dessutom fick jag ganska så bra betalt. Det var det som har hänt under den tiden. Nu kan jag inte vänta att ta studenten!!!! 🎉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen jag var på bloggen men tänkte att nu får man börja om när det är ett nytt år. Som ni såg i rubriken har vi nästan skaffat en ny hund. Och ni tänker säkert vad menar du med "nästan"? Jo det är så här att vi har en omplacerings hund som vi har en slags prov period på 1 månad. Och så får vi testa om vi vill behålla hunden, vilket jag är väldigt säker på. Hudrasen är en Yorkshire terrier och är en hane som vi har döpt till Sixten, han är dessutom lite mer än 9 månader. Han är världens gulligaste hund man kan vara borta i 5 minuter så blir han lika glad och se en som man har varit borta hela dagen. Men som sagt tror jag vi behåller honom eftersom vi ska nog få papperna på honom nästa vecka!

Likes

Comments

Jag vet att jag har varit borta ett tag men nu är jag tillbaka och i torsdags när det var den 1 december fick jag en överraskning från min mamma. Det var att hon hade köpt Bareminerals julkalender och jag blev överlycklig, men jag har hittat det perfekta nude läppglanset. Det är BAREMINERALS MOXIE LIP GLOSS och jag fick färgen Trail Blazer, men det bästa med den är att den luktar pepparmint vilket göra så att läpparna plumpas lite. Den är lite peachig i färgen men är super snygg, detta läppglanset är värt att köpa. Dock finns det många luckor kvar att öppna men just nu är detta min favorit.

Likes

Comments

Idag i skolan kom en kvinna från Röda korset och berättade om vad de stod för och vad de gjorde för något, t.ex. att hjälpa skadade människor i krig eller naturkatastrofer. Hon berättade även vilka regler det gäller när man krigar som att man inte får skada civila eller använda vissa typer av vapen. Och en intressant ska som hon berättade var att under 1: världskriget var av alla skadade eller döda 5% civila, under 2: världskriget var det 50% civila och idag är det 90% civila som blir skadade eller dödade i krig. Att hela 90% av alla som blir påverkade av krigen idag är civila, vi måste få ett slut på alla krig vi måste göra fred så igen mer ska skadas. Hon som föreläste var en domare innan, alltså hon dömde folk som hade gjort brott och vi fick veta lite vad hon hade gjort, vilket var väldigt intressant. Jag fick veta att man kunde göra studiebesök på ett fängelse om man ville det. Men sammanfattat var föreläsningen väldigt intressant och man fick lära sig en massa nya saker.

Och efter jag hade slutat för dagen var jag och några klasskompisar på Espresso House och hade det mysigt med en massa snack.

Ha det gött!

Likes

Comments

Idag var det den första skoldagen sen höstlovet och det gick väldigt bra tycker jag, fast jag är ganska trött nu om jag ska vara ärlig. Jag klippte även mitt hår idag så nu är hårt fräscht igen och luktar super gott. Men när jag skulle hem var det mörkt och jätte kallt, när jag kom hem stod det att det var -6 grader ute, brrr. Min mentor idag sa att Röda korset skulle komma på besök under vår lektion imorgon och det ska bli väldigt spännande. Jag går på barn-och fritidsprogrammet och vi har varje år praktik i 5 veckor, och jag har valt att praktisera på en förskola. Min mentor skaffade dessa pappren man behöver fylla i när man vill ha sitt brottsregister och de pappren skickade hon in för 2 månader sen!! Och pappret har fortfarande inte kommit och min praktik börjar nästa vecka. Idag så ringde min mentor till polisen eftersom igen i klassen har fått sina papper, och de sa att pappren inte hade kommit in!! Så nu fick vi skriva på pappren igen och skicka in pappren igen och min mentor fixade så att en polis ska lägga våra papper först i högen sa hon. Men jag blir så irriterad att någon har då tappat bort våra papper någonstans på vägen. Men våran parallell klass som skickade in två veckor efter oss har fått sina brottsregister. Men nu hoppas jag att brottsregistret kommer denna gången så att jag kan visa min praktik plats mitt brottsregister, eftersom man jobbar med skolverksamheten måste man vissa sitt brottsregister så de kan se om jag har gjort något brott eller om jag har någon prick.

Ha det gött!

Likes

Comments

Idag är det söndag vilket innebär att skolan startar imorgon och nästan var enda söndag har jag ångest inför kommande skolvecka. Men jag ska bara gå i skolan i 1 vecka och sen ska jag ut på praktik i 5 veckor, vilket ska bli så skönt att inte ha några läxor eller prov i 5 veckor. Men först måste vi gå igenom söndag och jag har inte så mycket att göra. Jag har städat lite, tvättat mina sminkborstar, pluggat inför ett prov på onsdag och tänkte snart att måla mina naglar till röda matta naglar och tänkte även läsa i min bok. Och ikväll så blir det TACOS, MUMS!!!

Likes

Comments

Jag har blivit väldigt intresserad av smink de senaste åren och jag tänkte dela med de produkter som jag gillar.

Som ni kanske märkar hade jag ingen concealer, rouge, highlighter osv är för jag fortfarande inte hittat någon som är bra än, men när jag har hittat de produkter så skriver jag det.

Ha det gött!

Likes

Comments

Hej! Idag hade jag mitt samhällsprov om politik och det känns som det inte alls gick bra, det kom frågor som jag inte hade pluggat så mycket på. Men jag svarade så gott jag kunde och efter lunchen tittade vi på en film som heter The Beach där Leonardo Dicaprio är med och är lika snygg som vanligt. Och sen fick vi sluta tidigare idag vilket var så skönt men eftersom tågen inte går så ofta på förmiddagen kom jag inte så mycket tidigare. Men nu kan man äntligen pusta ut lite med läxor och bara stå ut två dagar till innan det är höstlov!

Ha det gött!

Likes

Comments

Hej! Förlåt att jag har varit borta så länge men jag har bara haft det fullt upp med skolan. Jag går andra året på gymnasiet och det är så mycket att göra och speciellt nu när jag om tre veckor ska ut på praktik i fem veckor. Men det har inte hänt så mycket annat mer än att skolan tar upp så mycket av min tid, men jag ska försöka bli bättre på att skriva. Goda nyheter är att nästa vecka är det HÖSTLOV! (fast det nu heter läslov men jag bryr mig inte). Och imorgon har jag ett samhällsprov om politik, hoppas att det kommer gå bra.


Likes

Comments

Idag har varit lugn men har ändå gjort lite arbete. Som att jag rensade min kanins ute bur med hjälp av min lillasyster. Sedan har jag tagit det ganska lugnt och tittat lite på serier. Och till sist hjälpte jag till att rensa våran lilla damm i vår trädgård och det luktade så illa. Det ända ordet jag kan beskriva lukten är som en gammal tants/gubbes andedräkt. Men nu är den mycket snyggare och luktar inte mer (tack och lov)

Förresten igår fick jag The Vampire Diaries dvd filmen, så nu kommer jag sitta som fast klistrad framför tv:n en tid framöver 😄

Ha det gött!

Likes

Comments