Nu börjar jag känna att saker börjar hända här på Volvo. Det är vecka 3 och kalendern fylls nu av möten och jobb istället för att eka tom. Det känns bra. Idag har jag fått flera spännande besked. Först och främst: Skövde är bokat. Nästa torsdag blir det en heldag i Skövde för mig och tre tjejer till från GTT och Penta. Vi lånar en av avdelningsbilarna och kör ner på morgonen och väl där kommer vi möta upp de fem teknikspårngarna som har sin praktik där. Så kul verkligen! Dessutom har jag blivit inbjuden till att medverka på en klinik i Hällered nästa vecka med ergonomiavdelningen. I Hällered ligger Volvos provkörningsbana. Jag vet, om jag ska vara ärlig, inte riktigt vad en klinik innebär, (jag ska få mer info i veckan) men jag tror att det blir kul hur som helst. Det ska bli skönt att komma ifrån kontoret ett tag. Annars har jag idag kört en testrunda av ergonomiprojektet som jag ska hålla på med framöver. Det var ganska klurigt men kul!

Nu ska jag strax möta upp mina fellow tekniksprångare för fika. Jag tror jag lyxar till det med Starbucks idag. Vi hörs! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vecka 3 på Volvo är igång och den har börjat bra! Imorse var det DTL, vilket är ett kort möte med gruppen dör alla berättar vad de ska göra under veckan. Efter det träffade jag och Alice en kille på hennes avdelning för att gå igenom ett litet projekt som jag och Alice ska göra tillsammans. Det blir kul. Efter det så bokade jag in tid med Michael på ergonomi för att påbörja vårat projekt där. Sedan mötte jag upp några tekniksprångare och gick på föreläsning. GTT har något som heter Diversity & Inclusion Week denna veckan och då är det föreläsningar på det teamt varje dag. Idag hette föreläsningen "Men don't give a damn and women are incompetent". Den handlade om fördelningen mellan kvinnor och män på Volov oich den var väldigt bra och intressant.

Jag käkade lunch på Penta idag med Isabelle, Sara och Alice som också är tekniksprångare. Vi satt i typ en och en halv timma och pratade haha. Men det var faktiskt ganska skönt att umgås lite med personer i min egna ålder. Det kan bli lite tröttsamt att lyssna på prat om husrenoveringar och barnuppfostran hela dagarna. Nu är jag iallfall tiollbaka vid skrivbordet och planerar lite saker som ska hända framöver. Bland annat försöker vi få till ett studiebesök på Volvo i Skövde. Jag hör av mig med updates om hur det går med det!


Likes

Comments

Det är freeedag! Woho. Klockan är 16 och jag ska snart ta helg. Inget jobb denna helgen inte. Så skönt. Idag har jag haft en ganska skön dag. Förmiddagen spenderade jag med att översätta min konkurrentanalys till engelska då den skall skickas till en kollega utomlands. Det gick bra men jag måste erkänna att det faktiskt kan vara lite krångligt med engelskan här på Volvo. Det är så många ord som jag inte ens kan på svenska, så därför blir det en utaming att översätta. Typ namn på bildelar och sånt haha. Vid lunch gick jag ner till GC receptionen och mötte upp typ 10 andra tekniksrpångare för lunch. Det var mycket trevligt att prata lite med dom eftersom vi i princip aldrig ser varandra annars. Alla är ju utspridda i olika byggnader och locations. Klockan ett hade jag möte angående min kommande ergonomiuppgift. Så då gick vi igenom lite föreberedelser inför den. Det var så coolt och intressant. Efter mötet blev det självklart fredagsfika. Denna gången tårta med chokladmousse, så gott!

Nu har de flesta gått hem och jag ska nog ta och göra detsamma. På fredagar är det nice att ha plus i flexbanken så att man kan gå lite tidigare.

Likes

Comments

​Idag har varit en ganska lugn dag. Jag har mest suttit vid min dator och klickat runt. Men ibland är det skönt med sådana dagar. Det ger ju tid över till att fixa med bloggen till exempel. Och det är mest det jag har gjort idag. Men jag har också hunnit med att luncha med Sara och Alice och med dem tog jag ockåp den obligatoriska trefikan. Vi gick ner till GC, vilket är den största receptionen på området. Där kan man nämligen köpa starbuckskaffe. Så det gjorde vi. Så gott! I jobbväg har jag under dagen läst lite om den uppgift som jag och Michael från ergonomiavdelningen ska genomföra inom den närmsta tiden. Det ska bli intressant!

Förövrigt tänkte jag på att det är väldigt lite bilder på bloggen. Detta har sin anledning. Eftersom det är mycket på Volvo som är sekretessbelagt så kan jag tyvärr inte lägga ut så mycket bilder därifrån. Men jag kommer såklart lägga upp bilder från teknikspårngetträffarna och studiebesök där fotografering är tillåten. Sounds good?

Likes

Comments

Idag är den nionde dagen jag är här på Volvo. Under dessa dagar har jag hunnit med en hel del. Jag tänkte beskriva lite sammanfattande hur jag jobbar och vad jag har gjort hittills. Den första dagen fixade jag mest med det praktiska som jag behövde för att komma igång. Jag fick träffa min handledare och hälsa på min grupp. Jag fick skrivbordsplats och dator och jag fick en rundtur i byggnaden. Vi besökte bland annat verkstaden. Jag fick också installera alla datorprogram som jag kommer behöva under min tid här. Första dagen var ganska långsam men det sedan drogs tempot upp. Under resten av veckan var jag med på gruppmöte, jag följde med till testlabbet för att undersöka slitage på lastbilarna, jag hjälpte till med administrativa uppgifter och jag pratade med mina kollegor om eventuella projekt och arbetsuppgifter som jag kan sätta igång med lite senare under hösten. Dessutom var jag med på möte med en leverantör från Tyskland. Därmed var mötet på engelska. Så är det egentligen med det mesta här på Volvo. Eftersom det finns kontor och fabriker i flera länder runtom i världen så blir det helt enkelt lättast så. Detta är dock inte mig emot, jag tycvker det är kul att prata engelska. Fast det roligaste är nog att lyssna på när vissa som jobbar här försöker prata engelska. Eller vet inte om jag kan kalla det engelska. De pratar bred göteborska fast med engelska ord, haha.

Under denna veckan, som är min andra vecka, har jag bland annat skrivit en konkurrentanalys. Jag har dessutom haft möte med Charlotta och Patrik från ergonomiavdelningen. Vi diskuterade uppgifter och projekt som jag kan hjälpa ergonomavdelningen med i höst. Vi kom fram till flera bra grejer faktiskt. Jag har också hunnit med ett besök till Torslanda. Alice skulle dit och de hade en plats över så då hoppade jag på. Vi åkte till Bulycke för att kolla på isärplockade motorer och växellådor från konkurrerande tillverkare. Det kanske låter tråkigt, men när vi fick förklarat för oss hur allt fungerar och hänger ihop så var det faktiskt riktigt intressant. Efteråt åkte vi till en pizzeria i Torslanda för lunch. Dream.

Nu ska jag fortsätta läsa lite om mitt kommande ergonomiprojekt så att jag har koll på allt när det sätter igång. Hörs snart!

Likes

Comments

Mycket av det jag skriver om i bloggen kommer antagligen att handla om Tekniksrpånget. Vad är tekniksprånget undrar ni säkert då. Jo det är ett initiativ av KVA (Kungliga Vetenskapsakademien) med syftet att få fler unga att söka ingenjörsutbildningar. För att väcka intresse samarbetar dem med flera stora företag i Sverige. Dessa företag tar emot trainees under 4 månader genom Tekniksprånget. Den här 4 månader långa upplevelsen kan ju såklart se helt olika ut beroende på vilket företag man hamnar på, men den gemensama nämnaren är att det ger en bild utav vad det kan innebära att jobba som ingenjör. Jag som inte har någon aning om vad jag vill plugga vidare till tyckte att detta lät som en bra idé så jag sökte till lite olika företag och fick tre intervjuer. En på SCA, en på Volvo Trucks och så hos ett företag som jag tyvärr inte minns namnet på haha. Det slutade i alla fall med att jag hamnade på Volvo Trucks. Eller Volvo Group Trucks Technology om man ska vara petig. Jag sitter på en grupp som heter Cab Exterior, vilket alltså betyder att min grupp har hand om det som har med lastbilshyttens utsida att göra.

Jag kommer under hösten att arbeta med lite olika projekt. Både i mina egna grupp, men också hos bland annat ergonomigruppen och Powertrain (som jobbar med bland annat motorer och växellådor). Utöver detta kommer det vara aktiviteter med de andra tekniksprångarna plus en hel del studiebesök på diverse ställen. Det känns som det kommer bli fyra bra månader!

Likes

Comments

Nu har jag bestämt mig för att börja blogga. Jag kommer främst att göra det för min egna skull eftersom jag tycker att det är kul att ha ett ställe där man på ett enkelt sätt kan kolla tillbaka på sitt liv. Den här bloggen kommer av den anlednigen kanske inte vara en typisk blogg med outfitbilder och recept på rawfoodbollar och chiapudding. Jag tänkte mer beskriva mitt liv så som det är på riktigt. Utan att försköna och försöka ge en bild av att vara perfekt. (Obs inget illa mot er som brukar göra rawfoodbollar, tycker själv att det är asgott). Kanske blir det inte lika roligt att läsa, men det är iallafall på riktigt. Dessutom, som jag nämnde innan, gör jag detta för min egna skull och inte någon annans. Sen får vi se. Kanske kommer min blogg trots allt vara full av fashionbilder om några månader. Man vet aldrig.

Likes

Comments