HEJ, HEJ, HALLÅ!

Detta inlägg har blivit omdöpt flera gånger för att jag bara orkat och hunnit skrivit lite varje dag. Det är verkligen hur bra som helst men allt var så nytt och väldigt, väldigt annorlunda så jag behövde tid att smälta det.

Första dagen började med att alla samlades i gymnastikhallen för att lyssna på rektorn och bli introducerade för nya lärare. Det höll på i ungefär 45 minuter. Efter det hade vi cohort, det är typ som mentorstid, vi samlades i ett klassrum och blev tilldelade papper med information som skulle hem. efter det var det dags för den första lektionen.

Min skola har precis infört ett nytt system gällande vilka kurser man har när och hur ofta, så alla är lika förvirrande som mig vilket både är bra och mindre bra. Dagarna är indelade i två grupper: maroon och gold (som förövrigt är skolans färger)

Min allra första dag var gold och den första lektionen var Algebra 2, det var en klass jag var tvungen att ha för skolan men det är bara bra för jag hade ändå tänk ta någon mattekurs för att inte tappa allt jag lärt mig där hemma, tro mig jag har lätt för att glömma saker,

Efter det var det dags för Chemistry, samma sak där så behövde jag gå en naturvetenskaplig kurs, enligt min värdmamma var detta en kurs med en bra lärare som visste vad hon pratade om.

Efter det var det lunch. Jag var lite nervös och rädd över detta eftersom jag inte riktigt visste var och med vem jag skulle sitta bredvid, men allt löste sig.

Efter lunch var det dags för Engelska 4. Vi började med att introduceras för vad kursen kommer innehålla OCH vi var tvungna att hitta på och skicka in vårat seniorquote. Självklart hade jag hört talas om detta men eftersom jag hade fått reda på att jag skulle vara senior bara dagar innan var inte det något jag hade hunnit lagt ner tid att tänka på .Jag lyckades iallafall få ner ett quote jag tyckte om och lämnade in det innan det var dags för dagens sista lektion.

Min sista lektion för dagen var Food and Nutrition. Det är precis som vanlig hemkunskap. Vi pratade om vad som förväntas av oss och vad vi ska göra under året. Vi var också inne i köket dör vi skulle leta reda på olika redskap, jag trodde jag kunde mer än vad jag egentligen gjorde, men jag lärde mig väldigt mycket.

När jag kom hem var jag heeelt slut. Jag tänkte blogga men jag hann knappt innanför dörren innan jag somnade. Alla nya saker och nervositeten som jag hade känt natten innan släppte och jag däckade.

Dag två på High School var en maroon day. Min första lektion var Audio Tech. Där får vi lära oss hur man gör filmer och redigerar dem. Eftersom detta var första lektionen gick vi endast igenom reglerna och förväntningarna.

Andra lektionen var Art. Precis som vanlig bild. Vi kommer arbeta med ett projekt lite senare men jag får återkomma med information om det senare.

Tredje lektionen för dagen var Drama. JAg har aldrig hållit på med det i Sverige men jag kände att detta var det perfekta tillfället att prova på. Vi kommer sätta upp en pjäs vid jul och en musikal till våren. JAg ska auditiona för båda, hoppas jag lyckas komma med i något!

Sista lektionen var Goverment. Det var också en lektion jag var tvungen att ha. Det är typ som vanlig samhälsskunskap. Jag har denna klass med Freshmans, alltså de yngsta på skolan... men läraren är riktigt bra! 

Jag har såklart hittat vänner och gjort andra roliga saker än att bara gå i skolan, men det får jag ta i ett  annat inlägg för nu måste jag sova! 

Hörs snart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag är alltså den tionde dagen för mig här i USA, Jag tänker göra ett liknande inlägg vid hundra dagar bara för att se hur mycket och hur jag förändrats, just nu märks det ingen direkt skillnad, förhoppningsvis gör det om 90 dagar. 

På dessa tio dagar jag har varit här har jag faktiskt hunnit med ganska mycket! Jag var först i New York på prep coursen min organisation STS bjöd på. Det kommer ett inlägg om det senare när jag hunnit smälta allt och fått ner det i ord.

Jag var bara i New York från 31 juli till 4 augusti så jag har alltså haft nästan en vecka med familjen. Den tiden har spenderats med alltifrån kyrkan till shopping och fix inför skolan. Det var verkligen skönt att komma till familjen några dagar innan skolan började för att få "landa" och hitta lugnet igen. Jag har ännu inte gjort det helt men det känns ändå som att jag passar in och jag börjar känna mig säkrare, MEN imorgon är det skola och vem vet hur det ska gå...

Jag erkänner och säger att jag är nervös. Jag brukar inte vara nervös, det är oftast slöseri med tid och energi för i slutändan löser sig allt. Mamma nu kommer ditt citat och du har ingen aning om hur många gånger detta snurrar i mitt huvud varje gång jag testar något nytt och är rädd.

​" Du kan stå på en plattform hela livet, men vill du komma någonstans måste du hoppa till en annan. Det kan verka skrämmande, för ibland vet man inte hur långt man måste hoppa, ibland hoppar man för långt och då måste man kanske hoppa tillbaka och vänta en stund. Det är okej att vara rädd innan man hoppar, bara man gör det."

​Jag är faktiskt väldigt nyfiken också, ångesten för att sommarlovet är slut finns inte alls och tanken på att det verkligen händer får mig att le varenda gång. Jag kan inte bli mer redo! 

Nu måste jag sova! 

Hörs snart!

Likes

Comments

BARA TVÅ DAGAR TILL SKOLAN BÖRJAR...

... och lite smått nervös är jag kanske. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer nervös än vad jag är, men jag tror inte riktigt att jag fattat vad det är jag gett mig in på än. Jag kan fortfarande vakna på morgnarna och undra var jag är, men jag har faktiskt redan börjat tänka delvis på engelska (Läskigt) men det är lättast så, för annars kommer jag på ord som jag inte kan på engelska eller så översätter jag bara meningen rakt över från svenska, och då får den kanske en helt annan innebörd på engelska.

Idag började iallafall med söndagsskola. Denna gång åkte vi inte till samma kyrka som i onsdags, men det var en liknande "upplevelse". Vi delades in i åldersgrupper och sedan lyssnade vi på när ledaren pratade om varför vi inte visar gud lika mycket kärlek som förut och hur vi ska göra för att visa vår uppskattning för honom och alla andra saker vi har runt oss.

Efter kyrkan brukar hela familjen samlas och äta tillsammans, men tyvärr så kommer vi inte göra det nu på 3-4 veckor eftersom hon som brukar laga maten kommer vara borta. Men jag klagar inte för istället åkte vi till ett värdshusliknande ställe. När jag beställde maten och de hörde att jag inte var därifrån blev de om möjligt ännu trevligare och ställde frågor och erbjöd mig smakprov på saker jag aldrig ens hör talas om.

När vi kom hem var alla trötta så vi bestämde oss för att bara ta det lugnt och inte göra något speciellt. 

Kort sagt jag hade en väldigt skön dag!

Hörs snart!

Min väldigt intressanta, annorlunda men väldigt spännande lunch bestod av: chicken and dressing, corn and cream, sweet potato casserole, macaroni and cheese, cornbread, bread roll och någon form av gelé

Detta är alltså Fried okra. Det ser ut som friterade blad typ, men det är faktiskt gott! 

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har varit en otroligt fartfylld men rolig dag. Den började med att vi åt en snabb frukost bestående av cinnamon rolls och mjölk, efter det bar det av mot Chattannoga för SHOPPING!! Inte för att jag i vanliga fall tycker det är särskilt roligt eller så, men just nu behövde jag få tag på alla grejer inför skolan, kläder och framförallt hitta en dator för att underlätta bloggandet, skypa med de där hemma och eventuella skolarbeten.

Just nu är det tax free weekend så man behöver inte betala skatt på vissa utvalda varor, vilket gör det billigare att köpa saker nu. Vi var inte ensamma om att passa på att shoppa denna helg kan man säga. Vi började på en affär som heter Kohls. Där köpte jag några tröjor och linnen, ett par leggings och ett par Jeans.

Sedan var det dags för lunch. Vi åt på ett ställe som heter Shogun. Shogun är en restaurang där de tillagar maten framför en. Det var riktigt häftigt och supergott.

Efter det fortsatte shoppingen. Först åkte vi till Marshalls för ytterligare shopping, men sedan bar det av mot Wallmart! På Wallmart köpte jag allt jag behövde för skolan, det vill säga pennor, pappersblock, pärmar m.m. Jag hittade även en dator där!

Nästan precis när vi kommit hem pch jag packat upp allt frågade Stephanie om jag ville åka och kolla på baseball. SJÄLVKLART!

Idag var det Chattannoga Lookouts mot Mobile Baybears. Jag har aldrig varit på en baseball match eller överhuvudtaget sett en match. Det närmaste jag har varit i kontakt med ett slagträ och en boll är när jag spelat brännboll i skolan typ, så jag ställde säkert 500 frågor till Jamie innan matchen började.

Matchen var jämn och väldigt spännande, tyvärr behövde vi åka hem runt 7:e inningen. Så jag vet faktiskt inte vilka som vann!

Hörs snart!

Detta var vad jag tänkte på när jag hörde baseball, nu vet jag att det är så mycket mer!

Eftersom motsråndarlaget hette bayBEARS hade de inte bilder på spelarna utan använde sig istället utav tecknade björnar.

Lookouts BB utmanade några barn i publiken på dancebattle

Lookouts spelade i vitt

Om man inte tyckte att det var kul att kolla på matchen kunde man alltid njuta av utsikten!

Likes

Comments

Första inlägget kanske kommer sent, men bättre sent än aldrig! Nu har jag äntligen kommit fram till Trenton där jag nu kommer spendera mina 10 månader.

När vi landade i Chattanooga möttes vi av alla värdföräldrar, stora skyltar med välkomsthälsningar och ballonger! Tyvärr var min värdpappa tvungen att jobba men honom träffade jag senare.

Efter vi hade tagit min väska åkte vi mot min värdesysters cheerleader träning, så gulliga!

Men allt detta var i förrgår.

Igår började vi med att åka till skolan för att bestämma vilka kurser jag ska läsa och vilket år jag ska gå.
Vi bestämde att jag ska gå senior year, alltså precis som jag ville.
Kurserna kan jag berätta om lite mer när jag provat dem och vet hur de fungerar.

Efter det åkte vi hem och jag åt macaroni and cheese på riktigt för första gången. Jag provade också sweet tea som tydligen är en ganska stor grej här i södern. De dricker det till ALLT! Det smakar typ som iste fast mycket sötare, supergott!

Efter det så kom Stephanies (min vmamma) bästa vän och hennes barn hit och åt med oss innan vi åkte till kyrkan.

Jag är inte allt insatt eller delaktig i kyrkan hemma i Sverige, men det hindrar mig inte från att vara det här. Igår var det lite lugnare vad jag förstod. När vi kom dit delades man upp. Först i åldersgrupper och sedan tjejer och killar. Jag träffade en supertrevlig tjej som heter Emily, hoppas verkligen jag träffar henne igen!

Nu ska vi snart åka in och fixa min mobil så den fungerar här med!

Hörs snart!

Här är lite bilder på mitt rum! Känner mig som en riktig prinsessa!

  • 1332 Readers

Likes

Comments