Psykologsnack

Som rubriken lyder så har jag alltid burit storlek small eller till och med extra small i kläder. Jag har aldrig haft en storlek större. Jag har alltid haft mellan storlek 25-26 i jeans, aldrig större. I början av detta år så började jag träna. Styrketräna. Jag lyfte mer vikter än vad jag körde kondition. Förutom att jag promenerade varje gång till gymmet, under en månads tid hade jag en fin kropp. En kropp som jag trivdes i något otroligt. Alla kläder satt bra och jag kände mig bekväm. Sen hände något, jag slutade träna styrka för att jag märkte att mina ben och rumpan blivit dubbelt så stora som innan. Vilket var en självklarhet eftersom jag fokuserade på ben och rumpa. Men det var inte så jag ville ha det. Jag ville inte bli större, jag ville bara få lite synligsre muskler.

Nu har jag inte varit på gymmet på snart tre månader, jag har aldrig mått så här dåligt som jag mår just nu. Både psykiskt och fysiskt. Jag har tappat glöden helt, motivationen är som bort blåst. I och med att jag slutat träna och bara jobbat tre dagar i veckan så och mått så pass dåligt så har jag börjat tröstäta. Jag åt en ben&jerry varje kväll i säkert 1-2 veckor. Jag har alltid ett sug efter något sött. Vissa dagar kunde jag äta även fast jag inte ville ha, bara för att jag var uttråkad. Vissa dagar önskar jag att jag mådde så pass dåligt att jag struntar i att äta bara för att gå ner i vikt. Jag vet att det absolut inte är rätt sätt men jag har ingen ork, ingen ork att ta mig ut, ingen ork att ta mig till gymmet, inte ens ork till att hoppa hopprep i vardagsrummet där det nya hopprepet bara ligger och väntar på mig.

Hur tar man sig ur denna svacka? Hur får jag tillbaka orken och lusten att ta hand om min kropp? Hur hittar man tillbaka? När jag tänker tillbaka på hur jag mådde i somras så mådde jag hur bra som helst. Jag jobbade mycket, tränade och slappade hemma endast den dagen man var ledig i veckan. Nu har jag knappt orken att ta mig till jobbet. Jag skulle kunna promenera till jobbet varje dag då det tar max 15 minuter men jag har blivit så fruktansvärt lat. Jag är så lat att jag blir arg på mig själv. Så osäker som jag är på mig själv just nu har jag aldrig varit. Jag har aldrig hatat min kropp så mycket som jag gör just nu. Från att alltid ha varit en small så har jag för första gången i mitt liv burit kläder i storlek Medium idag. Jag beställde ett par byxor, två linnen och en kofta. Alla i storleken Medium. Och jag mår så dåligt över det. Jag säger inte att det är fel att ha storlekar större än small men jag känner inte igen mig själv och min kropp. Jag är inte nöjd och jag har aldrig vägt så mycket som jag gör just nu. Allt detta ger mig så stor ångest men samtidigt har jag ingen lust eller ork att ta mig till gymmet för att få tillbaka min kropp.. Hur fan gör man? Hur får man tillbaka inspirationen? Jag är trött på att gömma mig i min stora hoodie och mina mjukisbyxor som jag lever i för tillfället. Det är dom enda kläderna jag kan gömma min kropp i.

Det enda positiva med att jag har gått upp så pass mycket i vikt är att jag för en gångs skull har ett par bröst. Det är det enda som ger mig glädje i min viktuppgång.

/louisemjonssons

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag, Foto

Honor 9                                                   VS                                         Systemkamera

Det har ju varit mycket prat om Honor 9 telefonen, att kameran är så otroligt bra m.m. Detta är två bilder, ena tagna med min mobil och den andra tagen med min systemkamera. Som ni ser så gör mobil kameran att jag ser väldigt orangea ut till skillnad från min systemkamera. Jag måste säga att jag inte alls är nöjd med bilderna som är tagna med telefonen. Det är tur att jag har en systemkamera med Wifi så jag kan föra över bilderna på en gång till telefonen för det här går ju inte. Det sägs även att Honor 9 har 20 megapixlar på kameran, men min systemkamera har endast 17-18 megapixlar och jag tycker den tar så mycket bättre bilder än mobilen. Vad tycker ni?

/louisemjonssons

Likes

Comments

Vardag, Shopping

I söndags fixade jag en ny lur då jag trodde att det var fel på min Iphone eftersom sambon inte kunde höra mig när vi pratade i telefonen. Dock så kan han fortfarande inte höra mig nu när jag har en ny telefon så det är nog fel på hans telefon och inte min. Känns bra med en ny telefon förutom att jag är lite ovan med att ha en Android när jag haft Iphone i nästan två år. Den största anledningen till att jag bytte telefon var för att jag ville få ner min månadskostnad. När jag hade min iphone så betalde jag nästan en tusenlapp varje månad för telefon och abonnemang.

Nu har jag tagit bort alla onödiga kostnader och bytt till en billigare telefon i abonnemanget så jag kommer ligga på max 500:- i månaden istället. Vilket känns så skönt. Får dock stå ut med att jag tycker denna telefon är mycket segare än min iphone men så får det vara just nu. Folk har ju även skrivit mycket om denna och sagt att kameran är riktigt grym men det vet jag inte om jag tycker. Bilderna blir väldigt brusiga när det är mörkt och den är inte så värst bra i dagsljus heller faktiskt. Dock är den grym när man fotar med blixt men vilken telefon är inte det? Jag skulle i alla fall inte rekommendera denna så mycket som alla andra gjort på sociala medier. Finns bättre telefoner med bättre kameror.

/louisemjonssons

Likes

Comments

Helg, Jul

God förmiddag på er! Då var det söndag igen då. Dagarna, veckorna och månaderna flyger iväg. Jag vet inte vart detta år har tagit vägen faktiskt, det har gått så otroligt fort. Jag är glad över det på ett sätt eftersom detta år inte varit speciellt bra för mig och mitt mående men samtidigt så känner jag hur livet springer ifrån mig och jag blir stressad. Nästa år ska jag försöka ta tag i mitt liv, vara lycklig och försöka blicka framåt. Sätta upp en del mål och försöka njuta av att leva.

Idag är det ju i alla fall söndag. Och andra advent. Tänk att om två veckor är det redan julafton. Det känns som att det var November igår. Jag tog en kort promenad imorse, ska försöka komma igång och promenera mera för jag vet att det gör mycket för min kropp. Efter promenaden har jag bara tagit det lugnt och kollat på dagens avsnitt av julkalendern. Har precis fått i mig lite frukost i form av en toast och en kopp varm oboy. Försöker stå ut med illamåendet som kommer till och från idag. Förstår inte vad det är som gör mig illamående, jag vill bara må bra.

Idag händer det nog inte så mycket faktiskt. Det är fjärde dagen som jag spenderar hemma i soffan. Ska ta en dusch och smörja in mig i brun utan sol i alla fall. Sambon ska iväg till några vänner efter jobbet för att karva gris. Och det är absolut ingenting jag vill se men samtidigt så vill jag inte bara sitta hemma och häcka. Frågan är ju om jag kommer ha det roligare där borta där dom ska karva gris och kolla på fotboll eller här hemma i min bekväma soffa. Jag vet inte. Beslutsångest delux. Vad gör ni idag?

/louisemjonssons

Likes

Comments

Psykologsnack

Usch hörni. Nu får det fan vara nog. Jag är så obekväm i min kropp och trött på att känns mig svullen. Bestämde mig för att dra med sambon ut på promenad idag, andra dagen i rad. Under promenaden så kände jag hur tung kroppen kändes och magen guppade. Till slut blev jag så illamående att jag trodde att jag skulle spy. Jag har inte rört på mig (förutom på jobbet) på ungefär två månader. Kroppen fick en chock. Nu, en halv timma efter att vi kommit hem så börjar illamåendet försvinna. Usch. Nu får det vara nog med att tröstäta. Tryckt minst 3 lussebullar idag och minst 9 pepparkakor. Inte konstigt att man mår dåligt.

Nu ska jag fan ta tag i mitt liv! Bli sundare och sluta bli arg på sambon för att han inte köpt hem något gott. Fredagar och lördagar kan jag tycka är okej att unna sig något men fan inte varenda dag! Nu får det vara skärpning!

/louisemjonssons

Likes

Comments

Instagram@louisemjonssons