Asiatiskt, Gryta, Nudlar, Pasta, Skaldjur

Ingredienser


300 g skalade räkor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g blandade frysta grönsaker

1 msk tomatpuré

400 g kokosmjölk

currypulver

salt & peppar


Gör såhär

Stek finhackad lök och vitlök genomskinlig.

Ha i grönsaker, kokosmjölk och tomatpuré.

Smaka av med salt, peppar och curry efter smak.

Låt koka ihop under ca 10 min.

Tillsätt räkorna och servera genast.

Räkorna ska bara bli varma.


Servera med antingen nudlar eller pasta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Kaka

När man vill göra en dessert på bara ett par minuter, då är dessa perfekta.


Ingredienser

Smördegsplattor

Ekströms varmkokta marsansås

jordgubbssylt


Gör såhär

Sätt ugnen på 200 C.

Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper.

Vik in kanterna och pressa till så att de stannar kvar.

Spritsa ut ca 1 msk vaniljkräm i mitten på wienerbrödet.

Tillaga i ugnen i ca 8-10 min eller tills de fått fin färg.

Spritsa på sylt när de svalnat.

Servera!

Likes

Comments

Köttfärs, Roligre Rester, Snabbmat, Texmex

Detta är den perfekta lördagslunchen om man åt den traditionella fredagstacosen.

Samma ingredienser men lite annat utseende.

Man tar självklart det man själv gillar.
Detta hade jag i min.


Ingredienser

tortillabröd

nachochips

tacoköttfärs

riven ost

majs

lök


Gör såhär

Lägg köttfärs, ost, majs, lök, chips i mitten av tortillabrödet.

Vik ihop så att du får ett slags paket och lägg det i en torr stekpanna med "skarven" neråt.

Stek försiktigt på låg/mellan värme tills den blivit gyllenbrun, vän då och stek andra sidan lika dant.

Servera sedan med guacamole och salsa.



Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Kaka

Ingredienser till ca 50 st


4,5 dl mjöl

200 g smör

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

½ krm salt

1 ägg

1 dl pärlsocker


Gör såhär

Blanda snabbt ihop mjöl, socker, vaniljsocker och salt till en deg snabbt i en matberedare.

Dela degen i tre rullar, ca 4 cm i diameter.

Plasta in och låt vila i kylen ca 1 timma.

Sätt ugnen på 175 C.

Pensla sedan degrullarna med ägg runtom och rulla dem sedan i pärlsocker på ex en bricka.

Skiva rullarna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.

Baka kakorna i ugnen i ca 10 min.

Låt svalna före servering.


Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Lagat av andra

Enkelt, gott och roligt bakverk.

Dessa blev väldigt stora men det avgör man själv.

Receptet kommer från Jennys matblogg men jag har

ändrat om lite och lagt till för att det ska passa min familj bättre.


Ingredienser

2 marsipankorvar

100 g choklad

5 dl sockerkaka

3 msk kakao

70 g smör

3/4 dl florsocker

1 skvätt apelsinjuice eller tropisk juice

arraksessens efter smak


Gör såhär

Smula ner sockerkakan och smör i en skål.

Ha också i kakaon och arraksessens.

Rör samman till en deg.

Dela degen i två delar och gör rullar av dem.

Frys dem under tiden du kavar ut marsipanen.

Kavla ut marsipanen till önskad tjocklek mellan två bakplåtspapper.

Smält chokladen över ett vattenbad.

Rulla in sockerkakslängderna i marsipanen med skarven neråt.

Skär sedan i lagom stora bitar och doppa ändarna i chokladen.

Låt stelna före servering.




Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Jul, Kaka

Ett recept jag skulle lagt ut innan jul men helt glömde av är detta.

Det tar lite tid att göra degen men väl värt att vänta på.

Plus att man inte behöver kavla i evigheter.


Ingredienser till ca 100 st

200 g smör

2 dl sirap

2 dl socker

8 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

1 msk kanel

1 msk mald nejlikor

1 tsk mald ingefära


Gör såhär

Smält smör och sirap ihop.

Blanda de övriga ingredienserna i en bunke.

Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en deg.

Låt sedan degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.

Forma därefter degen till 2 st trekantiga längder med ca 5 cm i diameter.

Ställ dem sedan att stelna tills nästa dag.

Skär då i tunna skivor och grädda i ugnen på 175 C tills de är klara. ca 8-10 min.

Likes

Comments

Bakat, Efterrätt

Ingredienser till 1 brödform

2 ägg

2 dl socker

3 msk smör

1 dl mjölk

2 3/4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

rivet skal av ½ citron


Gör såhär

Vispa ägg och socker poröst.

Smält smöret och blanda det med mjölk, citronskal och tillsätt sist äggblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner blandningen med de blöta ingredienserna och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord, bröad brödform (1 ½ liter)

Grädda i ca 180 C, i 35-45 min i ugnens nederdel.

Likes

Comments

Juice, Drickbart

Nu i "vabruari" så passar det bra att börja varje morgon med en fräsch shot.

Den river till så att man vaknar till ordentligt samtidigt som man får i sig en massa nyttigheter.


Ingredienser till 1 flaska

300 g färsk ingefära

8 dl kallt vatten

4 citroner, juice och skal

4 msk honung


Gör såhär

Riv ingefära grovt i en stor bunke. ¨

Tillsätt vatten, citron juice och skal samt honung.

Låt dra i ca 2-3 timmar.

Rör om då och då.

Sila sedan av i en fin sil.

Häll upp på flaska.

Förvara i kylen.


Håller ca 1 vecka.

Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Kaka, Lagat av andra

Receptet kommer från början från

Lindas Bakskola men gjort om det något.


Ingredienser till ca 12 bitar


Kakan

200 g morötter

4 dl socker

2 dl rapsolja

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

4 dl mjöl


Creme cheese frosting

200 g philadelphia

100 g smör

4 dl florsocker


kokos till garnering


Gör såhär - Kakan

Sätt ugnen på 180 C.

Riv morötterna fint.

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Tillsätt olja och morötter.

Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och mjöl.

Blanda ihop med äggsmeten till en slät smet.

Häll därefter blandningen i en klädd långpanna.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min.

Låt den kallna innan du skär den i rutor.

Bred sist på frostingen.

Frostingen

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp tills du får en fluffig frosting. Bred ut den på kakan.

Strö sist på ett lager riven kokos.

Servera!


Likes

Comments

Roligre Rester, Bröd / Smörgås, Fisk, Halvfabrikat, Snabbmat

Latare och snabbare lunch får man leta efter.

Här slängde jag ihop de som fanns hemma och

tro det eller ej men det va faktiskt gott.

Ingen gourmémiddag men okej ändå.


Ingredienser

korvbröd

fiskpinnar

ishavssallad

citronsaft


Gör såhär

Tillaga fiskpinnarna i ugnen.

Bred ett lager av ishavssallad inuti korvbröden,

lägg i fisken och toppa med lite citronjuice.

Servera!


Likes

Comments