Kyckling

Ingredienser

1 hel kyckling

10 rosé pepparkorn

2 morötter

1 palsternacka

1 gul lök

2 lagerblad

Salt & peppar

Vatten


Gör såhär

Skala och hacka grönsakerna i bitar.

Gulle en stor kastrull med vatten och lägg i allt där i.

Låt småkoka i ca 1 tim eller tills kycklingen är helt klar.

Plocka sedan av allt kött från kycklingen.


Ät som den är med ex gräddsås och potatis eller strimla köttet och använd i två andra maträtter.

Också perfekt att frysa in det som inte används för att sedan plocka fram när tiden är knapp.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Barnmat - 6 mån

Ingredienser


200 g sötpotatis

100 g broccoli

50 g ärtor


Gör såhär

Skala och tärna sötpotatisen.

Lägg den sedan i en kastrull och täck med vatten.

Koka upp och tillsätt broccoli efter ca 5 min.

Koka tills de är mjuka.

Stäng av smärtan och tillsätt ärtorna.

Låt stå i ca 2-3 min.

Slå av vattnet och mixa väl.

Ca 2 min så att ärtskalen krossas ordentligt.

Frys in och servera vid behov.



Likes

Comments

Barnmat - 6 mån

Ingredienser


50 g ekologiska aprikoser

350 g päron


Gör såhär

Lägg aprikoserna i en kastrull och täck med vatten.

Låt ligga i blöt ca 1 tim.

Skala och tärna päronen.

Koka tills frukten är genomkokta.

Häll av men spara lite av vattnet.

Mixa till önskad konsistens.

Späd ev ut med lite av vattnet.

Frys in eller servera direkt!

Likes

Comments

Barnmat - 6 mån

Ingredienser - Från 6 mån

1 1/2 laxfilé
2 potatisar
1 palsternacka
1 morot
1 msk fryst dill
1 tsk citronsaft
1 krm svartpeppar
vatten

Gör såhär

Tina fisken om den varit frusen.
Skala rotfrukterna och potatisen och skär i mindre bitar.
Koka rotfrukterna och potatisen tills de är näst intill sönderkokta.
Tärna fisken och lägg ner i vattnen när de kokat klart.
Låt ligga i ca 5 min tills fisken är genomkokt.
Häll av vattnet men spara det för att spä ut med senare.
Tillsätt dill, citronsaft och peppar.
Mixa till önskad konsistens och späd ev med vattnet.
Smaka av och portionera ut i formar för att frysas in.

Likes

Comments

Kyckling, Ris

Ingredienser för 4 pers


4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk Philadelphiaost
1-2 dl creme fraiche
1-2 msk torkad dragon
salt & peppar

Gör såhär

Strimla kycklingen, salta och peppra.
Stek sedan tills kycklingen nästan är klar. Ha i finhackad lök och vitlök i samma stekpanna.
Stek tills löken är mjuk.
Lägg därefter i resterande ingredienser och smaka av.
Låt puttra några minuter.

Servera med ex ris och grönsaker.

Likes

Comments

Barnmat - 6 mån

Från 6 mån

För 12 puckar puré behövs

500 g katrinplommon
vatten

Gör såhär
Lägg katrinplommon i en kastrull. Täck med vatten. Låt koka på låg värme i ca 20-30 min tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa till önskad konsistens. Låt svalna och portionera ut purén i formar för att frysas.

Perfekt till gröten eller då barnet är hård i magen.

Likes

Comments

Köttfärs, Soppa

Ingredienser till 4 pers


400 g köttfärs

1 pkt soppmix/soppgrönsaker

2 grönsaksbuljongtärningar

2 spetspaprikor

1 ½ liter vatten

2 lagerblad

peppar


Gör såhär

Stek köttfärsen i kastrullen.

Skala och hacka grönsakerna.

Lägg resterande ingredienser i kastrullen och koka tills grönsakerna är klara.

Smaka av med peppar.

Servera gärna med ett gott bröd.


Likes

Comments

Receptet kommer från Lindas Bakskola.

Jag har bara dubblat det.


Ingredienser


50 g jäst

4 dl fingervarmt vatten

4 msk olivolja

2 tsk salt

10-12 dl vetemjöl

körsbärstomater

torkad rosmarin

salt


Gör såhär

Smula ner jästen i en bunke.

Tillsätt vatten, olivolja och salt (eventuell honung) och vetemjöl,

lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka.

Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper,

1 1/2–2 cm tjock.

Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

Sätt ugnen på 230 grader.

Tryck hål i degen med pekfingret.

Pensla på olivolja och strö över flingsalt.

Tryck ner cocktailtomater i några av hålen och strö över färsk basilika.

Skala löken och skär den i skivor och strö över degen.

Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller

tills det fått fin färg.

Låt det svalna på ett galler.



Likes

Comments

Bakat, Efterrätt, Kaka, Lagat av andra

Detta receptet kommer ifrån Roy Fares från början

men jag har gjort ett par ändringar så att det passar mig bättre.

Denna gången bytte jag ut chokladen mot jordnötter.

Mina kakor blev enorma så därför

rekommenderar jag att göra mindre,

där av antalet i receptet.

Fantastiskt gott!!


Ingredienser till ca 30-35 cookies

300 g krossade jordnötter

230 g smör

170 g strösocker

120 g rårörsocker

330 g vetemjöl

7 g bakpulver

3 g vaniljsocker

2 ägg


Gör såhär

Sätt ugnen på 200 C.

Blanda smör och socker krämigt, rör i ägget.

Blanda därefter de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Ha sist i jordnötterna och blanda försiktigt till en deg.

Dela degen i 30-35 bitar, rulla bitarna till bollar och lägg dem på två plåtar.

Platta till bollarna till ca 1 cm höjd.

Grädda kakorna tills de fått en fin färg i mitten av ugnen i ca 7-9 min.

Låt svalna något innan servering.

Likes

Comments

Fläskkött, Soppa

Ingredienser till 4 pers

1 rensat fläsklägg

1 pkt soppmix /soppgrönsaker

2 grönsaksbuljongtärningar

2 spetspaprikor

1 ½ liter vatten

2 lagerblad

peppar


Gör såhär

Skala och hacka grönsakerna.

Lägg alla ingredienser utom köttet i en kastrull och koka tills grönsakerna är klara.

Ha sist i köttet och låt de bli varmt.

Smaka av med peppar.

Likes

Comments