Jag satt precis, instängd på mitt rum, och försökte skriva en lista med saker som jag brinner för när det slog mig, jag brinner inte för någonting alls. Visst kunde saker som träning, dans och fester tvingas fram men när det kom till kritan och jag skulle säga ”jo, men det här, det här är det jag vill syssla med i resten av mitt liv”, så var det tomt. Helt blankt. Jag har nog ingen passion i livet och jag brinner nog inte för något speciellt och ja, det känns som att det måste vara fel på mig.

Frågar man mina vänner eller närstående är svaren allt från piano och innebandy till feminism och ridning, vilket i och för sig självfallet är underbara intressen, men samtidigt berör dessa sysselsättningar inte mig det minsta. Jag känner ingen glädje och ingen tillfredsställelse av att utöva exempelvis innebandy eller ridning, inget driv som får mig att vilja lära mig mer, spela mer eller ägna mer tid åt det och det är en oerhört bekymrande känsla. Att sätta ord på dessa tankar och känslor är också något som har tagit emot under en ganska lång period eftersom denna olust känns förbjuden på ett vis. Det enda man hör nu för tiden är något i stil med att man ska syssla med vad man brinner för, följa sitt hjärta och gå sin egen väg. Men om du inte har någon väg då. Om ditt hjärta är tyst som en mus och du inte brinner för ett endaste knyst, vad gör man då? Det är aldrig någonting som tas upp det där.

Detta här är inte bara någonting som känns förbjudet utan nästan till och med något ganska genant. Kan detta tillstånd klassas som en sjukdom? För det är just så det känns. Det känns som om jag är sjuk på något vrickat och knasigt sätt. Kommer mina ögon någonsin att lysa upp när jag passionerat babblar på om det jag brinner för och kommer jag någonsin bli så exalterad att jag knappt kan bärga mig till nästa gång? Jag hoppas det, men som nuläget ligger till ser det inte ljust ut alltså.

Något som också har korsat mina tankar i samband med denna oro är att man kanske faktiskt inte behöver veta vad ens passion är. Kanske kan man gå genom livet svävandes i något slags mellanläge. Med det menar jag att man sysselsätter sig med vad som än gör en lycklig just där och då, att man liksom håller många olika alternativ tillgängliga och stålsätter sig med ett otroligt öppet sinne. Anledningen till kravet på det öppna sinnet är såklart att man omöjligtvis kan ana vad som väntar eller hur man kommer att reagera när man utsätter sig för den nya aktiviteten.

Detta inlägg blev inte alls vad jag tänkt mig, kanske en aning för deprimerat om jag ska vara ärlig. Men sammanfattningsvis är det värt att säga att ifall du inte har en självklar passion så kan du antingen sträva efter att hitta en och inte ge upp förrän du vet din mening med livet eller så kan du göra som jag, acceptera det och belåtet sväva i det osäkra mellanläget.

Likes

Comments

Min älskade och saknade katt, Bella. Är ju verkligen en kattmänniska men vet inte om jag någonsin kommer att vilja äga en katt som inte är Bella..

Likes

Comments

1. Ed Sheeran är djupt underskattad, lyssna på hans låtar för fasiken

2. En flaska vin räcker inte till två fester

3. Att träffa nya människor är riktigt roligt, speciellt om dessa människorna är öppna och underbara

4. Rödvin och vodka går utmärkt att blanda

5. Klä inte ut dig till katt på halloweenfester, ALLA gör det..

6. De bästa festerna hålls i de minsta hålorna

7. Man behöver inget kärleksliv om man har så underbara vänner som jag har

8. Jag kan springa en mil på ren viljestyrka

9. Skolan är inte allt, det finns så mkt bättre saker att ägna tid åt

10. Att det inte är hela världen trots att det känns så, du kommer komma över det :)

Likes

Comments

Hej alla fantastiska kottar i världen, blogglivet är mkt svårare än man tror men här kommer en väldigt nödvändig (och förhoppningsvis efterlängtad..) uppdatering!

Skolan är faktiskt helt ok, men det beror såklart på klassen och inte på själva skolan.. Känner mig så himla hemma i denna nya lilla grupp och nu vet jag hur det känns att faktiskt inte må illa över att gå till skolan. Den ända nackdelen som jag märkt av, och som de närmast mig i klassen förmodligen också märkt, är att jag är sämst på att koncentrera mig och jobba på lektioner.. Det är så himla, himla, himla roligt att prata med alla att skolarbetet prioriteras bort varenda gång.. Som tur är har jag mkt fritid där jag kan lägga tid på plugg istället.

Snart är det halloween och jag är sååå taggad eftersom min första riktiga halloweenfest väntar! Det som måste bestämmas är bara detta, ska man gå all-in och klä ut sig "mycket" eller ska man vara lite smått försiktig och försöka smälta in bland alla andra? Än så länge har jag införskaffat ett par kattöron så vi får trolla fram ngt utifrån dem.. Såklart ska det billiga blask-vinet med och jag är som sagt överdrivet taggad inför festen!

Det enda tunga som står mellan mig och höstlovet just nu är ett, ETT!, enda litet prov och sen kan man pusta ut. Livet ser väldigt hoppfullt ut. Jag är inte ens orolig över vintern eftersom detta året är jag förberedd med den största och varmaste jackan någonsin och den ännu större halsduken.

Hoppas att du har en superduperbra dag, puss och kram!

Likes

Comments

Nu är sommarlovet officiellt över och frågar ni mig så anser jag nog ändå att jag avslutade rätt så starkt - hemma i soffan med 40 graders feber och halsfluss. Nej men allvarligt talat, vad är det för fel på mig? Är så fruktansvärt trött på att vara sjuk. Det tog inte mer än två dagar för mig efter att min första penicillinkur avslutades tills jag fick börja på en andra. Dock måste jag nog erkänna att det kanske är mitt eget fel och ja, jag förtjänar nog egentligen detta eftersom jag bokstavligt talat är sämst i världen på att vila och "mjukstarter". Såklart vill man ju när man känner sig lite bättre, komma igång så fort som möjligt så jag tackade ju ja till varenda träningsmöjlighet som kom i min väg, jag sprang till och med en mil vilket jag bara gjort en gång tidigare.. Så ja, där har vi kanske förklaringen.

Som tur är, så har jag utnyttjat min tid i soffan och planerat den perfekta tillfriskningen. Att bli sjuk igen är inte ett alternativ eftersom skolan har börjat och jag vill verkligen komma igång med träningen så därför har jag en plan....

Först och främst måste jag verkligen vila och inte stressa över hur lat man är som sjuk. Detta är seriöst det svåraste av allt och det är i detta stadiet jag befinner mig just nu. Det mesta jag gör inkluderar datorn, mobilen eller tv:n med soffan som utgångspunkt. Jag fokuserar även på att äta supernyttigt, näringsrikt, jättemycket frukt och dricker grönt te 24/7 så att kroppen kan tackla sjukdomen med full kraft.

När jag förhoppningsvis börjar känna mig friskare och piggare så ska jag verkligen ta "mjukstarten" på mycket större allvar. Kanske får börja med att gå på löpbandet och göra superlätta övningar och sen bygga upp det riktigt långsamt. Här tror jag också att det är superviktigt att äta rätt (det är det väl alltid men ja), för det var här jag blev sjuk igen förra gången. Jag har tittat lite på olika sorters kosttillskott på gymgrossistens hemsida och funderar på att börja ta ett vitamin- och mineraltillskott för att bygga upp immunförsvaret extra och för att inte vara så trött hela tiden. Mamma är såklart emot detta, hon tycker att allt ska vara naturligt men jag tänker köpa det ändå (mohahaha..).

Om jag fortfarande lever och inte har blivit sjuk igen så planerar jag att öka på träningen ännu mer nu. Drömmen hade ju varit att kunna träna nästan varenda dag men det känns lite omöjligt med tanke på skolan och allt så vi får se hur ofta det blir i slutänden. Ser i alla fall fram emot det och kan inte vänta tills jag är frisk och återställd igen! Men till dess, hittar ni mig här i soffan med en kopp te och mobilen i högsta hugg.


Likes

Comments

Idag är det alltså bara åtta dagar kvar av sommarlovet. Det är faktiskt inte speciellt många dagar men jag känner mig väl ändå hyfsat nöjd och klar med min sommar. Otroligt mycket har hänt och mycket av det som hänt är rätt stort och nytt för mig så allting känns ju ännu mer än vad det egentligen var. Pratar såklart om språkresan till Miami med Emilia, sommarjobbet på ålderdomshemmet och sådana saker. Tycker min nyfunna asgrymma kondition kan räknas dit också eftersom att träna upp den har tagit en stor del av mitt sommarlov. Förhoppningsvis kommer den inte att lämna mig som sommarlovet gör..

På tal om kondition, jag har ju varit sjuk ett tag nu vilket har gjort att springa inte funnits på kartan den senaste veckan. Men igår klarade jag inte av det längre och sprang en runda trots att jag går på penicillin och fortfarande är lite krasslig. Är så glad att jag ändå gjorde det för det kändes otroligt så nu ska jag nog kanske ut idag igen. Kan inte hålla mig borta...

Så ja, jag är väl rätt positiv till allt det här. Sommaren har varit bra och detta känns förbjudet att säga men tycker även att skolstarten ska bli helt okej. Den största anledningen till denna oväntade positiva inställning inför skolan är ju såklart eftersom jag ska byta klass och är supertaggad på den nya klassen som jag redan har en viss aning om, men även eftersom jag ska börja en svårare tyskakurs och eftersom vi ska börja ha idrott. Det kommer bli en bra termin, det är jag övertygad om!

Likes

Comments

Mitt största problem just nu är nog stressen över att känna att det man gör måste ha betydelse. Jag känner mig hemsk om jag inte varje dag hittar på något och allra helst ska detta något vara riktigt stort och meningsfullt. Därför är det väldigt logiskt att jag just nu mår skit och är stressad eftersom jag har legat hemma och varit fångad i soffan under massa filtar sedan tisdags. Har man 40 graders feber så har man liksom inget annat val men detta suger. Hade verkligen, verkligen behövt komma ut och skingra tankarna nu men nej, istället är jag tvungen att ligga här och drunkna i dem. Försöker hela tiden hitta på saker man kan roa sig med och då är blogga en helt okej sysselsättning faktiskt..

Vad jag allra helst hade velat göra istället för att vara sjuk är nog att gymma och springa. Det känns så himla typiskt, precis när jag har byggt upp min bästa kondition på länge och är ute och springer sträckor på 7-10 km så puttas jag ner igen av några bakterier.. Jag har lovat mig själv att så fort det känns bätttre kommer jag att kasta på mig löparskorna och springa ut. Jag har också funderat på att kanske öka på träningen lite, tänkte att man kanske kan springa varannan dag och variera sträckorna och ta med intervaller ibland och så kan man gymma varannan dag. Det är värt ett försök i alla fall tycker jag. Just nu, när man sitter här fastklistrad i soffan framför tjugofjärde dåliga filmen så låter min träningsplan faktiskt som en fantastisk ide.

Än så länge har det nog ändå gått hyfsat bra med att sysselsätta sig för att skingra tankarna och för att inte dö av uttråkning. Jag kollar väldigt mycket på instagram och typ uppdaterar vem jag följer och hittar hela tiden nya roliga konton som jag fördjupar mig i.. Jag har väldigt fina naglar just nu också eftersom de har fått mycket omsorg och tid. Det där är faktiskt en liten positiv sak med att vara sjuk och jag är livrädd för att när jag blir frisk så kommer jag glömma bort och förstöra naglarna direkt. Jag har kommit superlångt på candy crush och är supersocial på mobilen, testa skicka något, jag kommer svara på tre sekunder jag lovar.

Hahah okej nej jag ska inte ljuga, mitt liv suger just nu och jag är super olycklig. Men har börjat ta penicillin och har fortfarnade typ två veckor kvar på sommarlovet så försöker tro på att det blir bättre snart.

Puss och kram


Likes

Comments

​Det blir inga bilder till detta inlägg då jag inte orkar ladda över något till datorn och inte ens har några.. Men det blir text :))) 

Idag efter att ha ätit två frukostar, först gröt och sen fil, kände jag mig redo för första riktiga konditionspasset på länge. Så jag svidade om snabbare än kvickt och cyklade till bussen som skulle ta mig till gymmet! Eftersom jag inte sprungit på väldigt länge så var jag lite tveksam över vad jag hade planerat för idag men fem kilometer senare fanns det inga tvivel om att detta var precis vad jag behövde. Det kändes otroligt skönt och faktiskt inte så jobbigt som jag hade trott, tiden blev också helt okej men jag har gjort bättre.. Efter det blev det lite lugnare småövningar, duschen och bussen tillbaka. Idag nådde jag även en ny milstolpe på gymmet! Man samlar poäng för varje gång man är där och registrerar sitt kort och nu är det bara typ 20 ggr tills nästa milstolpe.. 

Nu sitter jag i soffan igen och funderar över ifall det ska bli serie eller bok härnäst. Tror det blir serie. Jag har lite ångest och dåligt samvete över att jag egentligen inte gör så mycket på dagarna men till mitt försvar mot mig själv ska jag ju faktiskt till Miami på söndag. Så därför kanske vila är precis vad jag behöver - alltså är jag inte lat, jag är smart. 

Kram!

Likes

Comments

Äntligen är det sommarlov! Jag har längtat efter detta obeskrivligt mycket och nu när det är här är det helt ofattbart. Det känns som att jag borde plugga, ställa klockan eller någonting men faktum är att jag inte kommer att behöva göra det på ett bra tag! Att veta det känns underbart men samtidigt har jag nog inte förstått det än.

Sommarlovet inleddes med en student och inte vilken student som helst utan min systers. Så himla fint allting var och den kvällen kommer jag aldrig att glömma. Det var inte någonting alls som gick fel och jag tror faktiskt att alla som var med hade mer eller mindre roligt hela kvällen igenom. Studenten bestod av utspring, bubbel, flak, tält, långbord, släkt och vänner, mat, tal och dans. Det kunde nog inte blivit bättre än vad det blev. Allting var såklart väldigt roligt och bra men det som jag tyckte var absolut bäst med kvällen var nog att jag vågade hålla mitt tal, när Josefine öppnade presenterna och när vi dansade med hennes kompisar några glas vin senare på kvällen.

Nästa dag var man såklart väldigt trött och det kändes lite sorgligt att det var över. Men såklart blev det också en bra dag eftersom jag spenderade kvällen hos bästa Klara. Hon hade föreslagit att vi skulle åka till Barsebäcks hamn och det gjorde vi också. Med oss tog vi en pizza som vi hade bakat själva och en termos med te. Sen satt vi där på piren och snackade och hade det otroligt mysigt. Att pizzan var väldigt god är också värt att tillägga och såklart hade min del banan och curry på sig!

Nu har jag ett helt sommarlov framför mig och det ska fyllas med kompisar, Miami!!!, sommarjobb, bad och förhoppningsvis mycket, mycket mer! Jag ser fram emot precis allt!

Likes

Comments

Gymmandet fortsätter och likaså försökandet till ett hälsosammare liv på alla möjliga sätt. Ibland går det väldigt bra, till exempel spenatsoppan, ibland går det mindre bra, till exempel den friterade kycklingen och potatisen.. Men jag känner ändå att det sakta blir bättre överlag. Jag äter nästan aldrig kött (kycklingen var som sagt ett undantag..) och tränar typ varannan dag. Det jag är mest förvånad över är att det fortfarande är roligt med gymmet och allt. Ärligt talat så var jag lite ängslig över att jag skulle tappa stinget men nu börjar det bli en del av min vardag och jag älskar det!!

Förra gången var jag lite slarvig dock. När jag kom in i omklädningsrummet och skulle byta märkte jag att där inte låg några tajts i väskan. Den "glömskheten" kostade mig 600 kronor eftersom jag gick loss på kläderna inne på Stadium​... Köpte bland annat den rosa tröjan och tajtsen på bilden och än så länge har jag inte fått ångest över köpet. Det kommer kanske nästa gång jag kollar kontot..

Nu kallar dem nerifrån och säger att det är mat. Det blir tacos denna söndag men bönor istället för färs för min del!!

Likes

Comments