Var i weekenden ude og sanke med nogen skønne piger fra min gamle Højskole Suhrs. Til dem der sidder og læser med nu og ikke ved hvad sanke er, så er det et begreb der dækker over det at gå ud i naturen og samle en masse ting. Det kan være alt fra æbler og bær, til træ eller blomster som man tager med hjem.

Jeg er så heldig at min gode veninde er ekspert på sanke-området, og kan spotte alle de spiselige ting i naturen. Derfor var det så lækkert at få en lille privat sanke-tur med hende, og dermed selv blive klogere på alle de lækre ting som står til gratis benyttelse ude i naturen.

Der er mange steder man kan sanke i københavn, bla amagerfælled, søndermarken og sydhavnstippen, jeg var ude på sydhavnstippen og sanke. Det var et super godt sted, og man har naturen for sig selv. Hvis man ikke helt ved hvornår man kan sanke, hvad der er at sanke i naturen og hvor man skal lede... ? Så kan du downloade appen Byhøst. På Byhøst kan du se hvad du kan sanke og hvor du kan sanke afhængigt af årstiden.

Mange har skrevet til mig på instagram og spurgt hvad jeg fik sanket, da de mente at efteråret ikke kunne have meget at byde på. Men det er ikke sandt, der er massevis af lækre ting i naturen lige nu.

Jeg fik havtorn, hyben, gyldenris, æbler, hyldebær og en masse blomster. Noget er blevet frosset ned, så jeg kan tage det op når vinteren er over os, blomster er sat i vand, gyldenris bliver brugt til te og æbler bliver brugt til snack og i madlavningen.

Tænker at lave saft af hyldebærene, og måske noget havtorne snaps eller sirup. Jeg kommer helt sikkert også til at juice lidt af havtornene, for lidt ekstra c-vitamin til vinteren. Jeg er vild med at kunne hente alle disse ting i naturen, og da jeg går meget op i økologi og bæredygtighed, har jeg godt med selv at komme ud og samle mine fødevare.

Hvis du tænker at du gerne vil ud og sanke, så sæt dig ind i hvad der er at finde i naturen, ta nogle poser og en saks med ud og slå dig løs. Dog vil jeg sige spis eller pluk ikke noget du er usikker på hvad er, pluk aldrig svampe da det hurtigt kan blive farligt hvis man ikke ved hvad man laver. Hav respekt for naturen, og efterlad altid noget til den næste som kommer forbi.

Held og lykke

Louise Knygberg


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments