Det kan være svært at spise med andre når man er på udelukkelsesdiæten. Jeg havde store problemer med at ændre den måde jeg sammensatte mad på. Det handler om at tænke måltidet på en ny måde, og maden skulle helst stadig være ligeså lækker som før diæten. Her er mit bud på en middag, man kan servere til gæster eller familien, når man er på udelukkelsesdiæten.

(denne middag er lavet udfra hvad jeg tåler i min mave, så erstat og lav om på den som du vil! Jeg laver kun inspirations-opskrifter på min blog)

Middagen bestod af en caprese inspireret salat og en kikærtegryde med bladgrønt. Middagen burde generelt set være meget mave-venlig, men overholder ikke diæter så som low fodmap.

Kikærtegryden 4 personer

Det skal du bruge:

1 dåse økologisk kokosmælk

2 dåser kikærter

5 store gulerødder

250 g svampe (alle kan bruges)

Spinat (en håndfuld per person)

Syltede rødløg (hvis man ikke tåler løg, så brug det grønne fra forårsløg)

4 stilke bladselleri

Gurkemeje

Spidskommen

Karrypaste (indeholder lidt løg, men jeg tåler de fleste) Ellers brug almindelig karry

Sådan gør du:

Start med at stege løg i en gryde. Kom derefter kikærter i og hæld 1-2 tsk gurkemeje over og rør rundt, så du får ristet kikærterne lidt. Dernæst kommer du selleri og gulerødder i, og tilsidst kommer du svampene i. Når det hele er stegt, hælder du en hel dåse kokosmælk over, og tilsætter din karry og spidskommen cirka 1-2 tsk, afhænger af hvor meget smag du vil have. Lad det hele koge op under omrørning, så kokosmælken bliver tykkere. Smag til med salt og peber, og pynt toppen med en god håndfuld frisk skyllet spinat.

Caprese Salaten 4 personer

Det skal du bruge:

2-3 avocadoer

1 kinaradise (man kommer nok ikke til at bruge en hel, da det normalt er meget store)

Frisk basilikum

sesamfrø

sesamolie (ristet fra urtekram er den jeg bruger)

Sådan gør du:

Det er en meget enkel salat, og nem at lave. Du skærer avocado og kinaradisen i skiver, og anretter dem i en cirkel. Du skifter imellem avocado, kinaradise og basilikum i cirklen. Rist nogle sesamfrø på panden og drys over salaten og kom lidt sesamolie (den ristede version med smag) ovenpå.

Det var mit nemme bud på lidt middag, håber det kan bruges.

Louise Knygberg


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments