View tracker

KÖKET

SOVRUMMET

NELLIES RUM

VARDAGSRUMMET

DETALJER

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag tänkte jag ta upp ämnet sömnparalys innan jag faktiskt ska sova (lite ironiskt)😂

Jag har alltid trott vissa gånger jag somnat och vaknat av konstiga ljud att det faktiskt spökar i vår lägenhet. Jag vet att jag gått upp vid vissa tillfällen för att titta runt här hemma i alla rum om det är något som ramlat ner eller så men har aldrig sett något. Sömnparalys kan uppfattas olika på varje individ, så det kan alltså vara mer eller mindre. Man kan uppleva skräckfyllda saker, syn och hörselintryck och närvaro av människor eller väsen i rummet fast man är helt ensam. Detta kallas hypnagoga hallucinationer och innebär att man drömmer fast man är vaken. Ibland kan det också kännas som om någon sätter sig på bröstet på en och man ligger där med andnöd.

För mig i detta fall så "vaknar" jag och hör typ som explosioner, skrik från människor, någon som pratar med mig eller liknande. Jag ligger där helt stel och livrädd att någon faktiskt brutit sig in hos oss eller att min förmåga att känna av det övernaturliga tagit ett steg högre så det blir jobbigt för mig. MEN, nu vet jag att det inte är så, jag lider helt enkelt av sömnparalys. Hjärnan har liksom inte kommit in i sömnen medans kroppen gjort det och jag kan ligga helt stel i flera minuter innan det släpper. Nu det senaste så har jag varit så fruktansvärt stressad och deprimerad, så under dom veckorna har det varit mer av detta än jag någonsin upplevt innan. Som tur är så vet jag nu att när man känner av stress och liknande så kan sömnparalys påverkas mer och det har det ju även gjort. Dock så har jag piggat på mig, är inte så stressad längre och känner även att livet går på räls igen så nu hoppas jag att jag slipper dessa hemska drömmar och uppvaknande på ett tag.

Likes

Comments

View tracker

Idag fick det bli en dag med pyssel här hemma, bäst att passa på när man vabbar för annars så jobbar jag så mycket så hinner inte bli klar. Idag fick det bli att byta gardiner i vardagsrummet till att börja med, sen ska det bytas i resten av hushållet. Skönt att få det färdigt innan 1:e advent som redan äger rum nästa söndag, och dessutom skönt att bara kunna gå och ta upp alla julgrejer till veckan så allt är klart sen. Är bara så besviken att mina nya julgardiner inte kommit än, hade varit så kul att få ha dom uppe till 1:e advent, men jag får väl vänta. Hoppas bara dom kommer innan jul, annars vet jag inte vad jag gör.

Likes

Comments

Då var det dags för denna lilla varelse att för första gången få öroninflammation, men som tur var en lindrig sådan. Hon har varit förkyld i två veckor nu och haft feber av och till. Blir mycket sånt när dom små liven börjar dagis. Under helgen märkte vi att hon var mer gnällig och hon tog sig för öronen. Dock så har hon gjort så sen hon var liten, jag har alltid trott att hon haft ont i öronen och frågat miljontals gånger på BVC om dom kan kika, men då har det inte varit något. Men, när man är en hönsmamma så kan man inte undvika att inte gå till sjukhuset när barnen blir sjuka. Jag kan väl mer säga att jag varit den som inte gått dit i första taget, men nu kändes det verkligen att det inte stod rätt till. Så läkaren skrev ut antibiotika till lillan som hon ska få tre gånger dagligen i fem dagar nu, så nu hoppas jag hon blir frisk snart så hon får komma tillbaka till dagis och jag kan komma tillbaka till jobbet.

Likes

Comments

Den senaste veckan har jag känt mig nere utan att något har hänt. Har mått dåligt, panikångest och gråtfärdig för minsta lilla. Tror det varit rätt mycket med allt just nu så det blivit jobbigt innan man kommit igång med allt ordentligt. Det är inskolning på dagis för Nellie samtidigt som man jobbar 100% vilket innebär dagar man enbart jobbar 7-16 eller 13.30-22, och på detta känner man en stress över att tillbringa tid med familjen och göra alla hemmasysslor. Jag klagar absolut inte på att jag har det så bra som jag faktiskt har, utan det har nog blivit för mycket med allt just nu. Trycket över bröstet och halsen som kommer varje kväll är så jobbigt. Känns som någon sitter på bröstet och kväver mig runt halsen samtidigt och det är riktigt obehagligt.

Det känns så skönt att man har alla runt omkring sig som man har. Jag är helt öppen med detta och känner att det inte är något att sticka under stolen med. Är bara bra att alla vet vad som händer ifall man skulle ha en jobbig dag och inte orkar träffa någon. Alla dagar denna veckan har jag i princip däckat i soffan helt slut redan vid klockan åtta på kvällen, och det har aldrig hänt förut. Så jag känner verkligen själv att det inte är något som stämmer, men jag hänger i och jobbar och gör allt ändå. Det får bära eller brista. Jag tror nog detta bara är en övergång och att allt snart kommer lugna sig när man är inne i det.

Likes

Comments

Idag var denna lilla skrutten för första gången på sin förskola och kikade. Det var så välkomnande med anslagstavla där det stod "Välkommen Nellie" och alla fröknar var så goa och snälla. Deras upplägg älskade jag bara, så detta kändes verkligen att det klickade rätt vilket är så skönt. Jag kommer inte vara alls bekymrad över Nellies utveckling under sin period på förskolan. På onsdag och torsdag så kommer hon få vistas lite mer bland barnen och kika med min närvaro, men vi kommer också se hur det är om jag går ifrån en liten stund. Och på fredag är det pappa Tobias tur att följa med, det är kul att han fick ledigt så han också får vara med och se hur hon kommer ha det. Nu känns allt så himla bra, vi har båda 100% jobb, vi har varsin bil och vi har plats till Nellie på förskolan. Äntligen känns det komplett med allt man kämpat för. Nu är det bara att hitta rätt hus så har allt man önskat gått i uppfyllelse. 

Likes

Comments

Igår var jag ute för en gång skull. Hade det jätte trevligt på förfest/kalas hos min vän och hennes sambo. Senare drog vi vidare till en pub i stan. Där tog det 40 minuter innan man fick beställa första drinken för det var så mycket folk. Men jag hade en jätte trevlig kväll med mina vänner.

Idag däremot var det inte lika trevligt, mått dåligt som bara den. Ont i halsen, svettats i omgångar och varit nere. Vet inte vad det är men har känt mig lite nere ett tag nu. Har väl kommit in i någon slags höstdepression. Nu ska jag fortsätta kolla på tv en stund till sen blir det att sova. Imorgon ska jag och Nellie till hennes dagis på ett litet kort möte. Ska bli så kul att hon kommer få börja på det dagiset vi ville ha och att hon kommer få skaffa sig nya kompisar.

Gårdagens look ☝

Likes

Comments