Äntligen är det fint väder så man kan börja motionera ute utan att det är svinkallt. Idag har jag även hunnit packa ner mycket i lägenheten inför kommande flytt till vårt HUS 😍 Känns skönt att börja i god tid för vi har så himla mycket grejer här hemma. Vi har levt så trångt nu det sista när Nellie fått massa grejer och vi har även två fulla förråd som ska rensas och packas plus massa skåp och grejer hos mamma och pappa😧 Så ja, det kommer ta tid detta med flytten känner jag. Och nu ska jag eventuellt jobba 3 helger på raken och vi ska få nycklarna i början av maj så är på tiden att det mesta blir färdigt nu innan massa jobb. Förra veckan började jag även att röra på fläsket mer, är ute och går powerwalk med Nellie i vagnen varje dag. Har börjat med minst 4 kilometer till att börja med så man får in det på rutin och tycker det är kul, vet med mig själv att jag bara tröttnar om jag ska börja med att gå milen varje dag i början. Har också börjat tänkt mig för vad jag äter, så inget sött på veckorna utan får unna mig en dag i veckan om jag vill och äter sallad till lunch oftast. Ska även skita i vågen ett tag och bara ta det som det kommer, fast var ju tvungen att väga mig idag för att se hur mycket jag vägde nu så jag vet vad mycket jag gått ner sen, och positivt var det när jag såg att jag i alla fall gått ner 5 hekto på 4 dagar 😂 Nu ska jag hämta tvätten nere i tvättstugan och sen ska jag dra mig en dusch och krypa till kojs, jobb väntas imorgon 😄Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måste bara få skriva vad som hände mig idag...

Var hos tandläkaren, skulle göra en vanlig rutinkontroll som jag brukar gå på varje år. Låg ner i tandläkarstolen i lugn och ro och tandhygienisten sa att allt såg bra ut och att mina tänder är jätte fina. Innan jag skulle gå ville hon ta några röntgenbilder för att se vart mina visdomständer låg någonstans då dom ej kommit fram. Hon tog kort och sen säger hon att en riktig tandläkare måste komma in för att titta på röntgenbilderna. Jag tänkte väl inget mer på det då hon kanske bara ville vara noga. Men, det slutade med att jag själv fick se bilderna och hur mina visdomständer låg. Dom växer inte upp utan dom växer mot mina andra tänder i underkäken så det kan förstöra mina rötter på dom övriga tänderna jag har. Här och då får jag även förklarat för mig att jag eventuellt måste åka till en riktig käkkirurg som kan OPERERA bort dom då det ligger farliga nerver nära, så dom vågar inte låta en vanlig tandläkare ta bort dom. Jag har aldrig varit rädd för att gå till tandläkaren förut, men nu vet jag inte riktigt vad jag känner inför detta om jag nu måste operera bort dom 😨

Likes

Comments

Folk i vårt dagliga samhälle är så bra på att döma och säga hur vi ska vara och se ut. Är man inte smal så är det fel, är man inte fin i kanten så är det fel, har man inte rätt jobb så är det fel osv. Men något vi istället skulle behöva göra är att acceptera varandra för den vi är. Därför har jag skrivit några punkter jag tycker är viktiga för just mig och för att jag ska känna att jag faktiskt duger som jag är. Jag tror att sen jag blev mamma så har jag liksom börjat acceptera den person som jag är. Jag är en person som skrattar högt, jag är frispråkig, jag är lite överviktig och jag älskar att jobba i hemtjänsten och hjälpa människor. Jag har framtidsplaner som alla andra har, jag kämpar med min vikt och jag jobbar extra hur mycket jag kan för att kunna komma högre upp i min utveckling. Dom framtidsplanerna är det enda jag tänker fortsätta att sträva efter, för något jag aldrig kommer ändra på är hur jag är, där får människor helt enkelt acceptera mig för den jag är!👊


•Det beror inte på dig, det beror på dom.

•Det betyder inte vad dom tänker, utan det betyder vad du tänker.

•Du behöver inte bevisa ett dugg för dom.

•Du behöver inte bevisa något och dom behöver inte veta allt, utan det som betyder något är att du själv vet sanningen.

•Du behöver inte få dom att "acceptera" dig eller din situation, utan det du behöver göra är att acceptera dig själv och din egen situation.

•Du kan inte få dom att sluta döma, men du kan lägga all fokus och energi på dig själv, det är det som är viktigast för att du själv ska må bra.


Likes

Comments

ÄNTLIGEN kan jag skrika ut till hela världen att vi fått oss ett hus!

För ett tag sen skrev jag ett inlägg att vi skulle kika på hus igen och att jag skulle skriva ett inlägg om hur det var efter vi kikat. Saken var ju bara den att vi direkt vi kollat på huset satte vi oss och pratade igenom allt och slängde in ett bud direkt. Så jag ville inte skriva ut något förrän vi visste hur det blev. Så därför blev det inget mer inlägg om det förrän idag. Huset ligger 1 mil ifrån stan, har ett garage som var prio ett för Tobias skull och inglasad altan med värme som var prio ett för mig 😂 Huset har även en gillestuga och två badrum, ett med badkar och ett med dusch. Ute i trädgården finns även en friggebod som är installerad med värme och el som ska vara gäststuga sen. Huset är en hörntomt så vi har ingen insyn direkt från andra och även elljusspår några meter från huset, så nu finns inga undanflykter sen med träningen 😉

Ni kommer få vara med sen här på bloggen hur det ser ut nu och vad vi ska göra i ordning. Kommer komma före och efterbilder och även hur det ser ut utanför. Så håll er i hatten, till sommaren händer det grejer!

Likes

Comments

Häromdagen blev jag utmanad av min kusin på facebook genom att lägga ut en status för Wilmastiftelsen. Alla som gillade och kommenterade hjälpte mig att samla ihop som "poäng" så jag kunde räkna ut vad som skulle skänkas i pengar till stiftelsen. Totalt fick vi ihop 65:-, men jag valde att avrunda siffran uppåt till 100:- och gångra med 2. Så totalt blev siffran 200:-.

Wilmastiftelsen kan ni läsa om här👇
http://www.wilmastiftelsen.se

Tack till er om gillade och kommenterade och hjälpte till att få in kronorna till detta❤ Dock skulle jag tagit en skärmdump på att det var skickat via swish, men eftersom swish och banken är säkerhetsskyddat så gick inte detta.

Likes

Comments

God förmiddag!

Under morgonen har vi städat lite och lyssnat på en så himla bra låt på repeat. Nellie diggar järnet här hemma, hon älskar musik det lilla yrvädret.

Idag är det även det berömda tvättdagen, så här ska tvättas för att sen i eftermiddag åka iväg och kolla på ...(trumvirvel)...
HUUUS😍
Så vår alla hjärtans dag blir spännande, vem vet, vi kanske blir helt förälskade i huset och köper det! Nåväl, nu ska jag och Nellie försöka städa undan all gröt som är kletat längs bordet, hon tycker att det är kul att stöka ner vettni 😴😂 Men jag kommer absolut blogga ikväll så ni får reda på hur huset var och hur vår alla hjärtans dag blev.

På återseende!

In och lyssna på denna underbara låt också 👌😍

Likes

Comments