Under helgen nĂ€r jag Ă€ndĂ„ var ledig sĂ„ passade jag och Nellie pĂ„ att ha lite pyssel. Hennes farmor hade köpt massor med grejer till pysslet. SĂ„ vi drog ihop kusinerna och pysslade inför jul. Vi gjorde roliga tomtar och Nellie gjorde fina jultavlor. Sen testade jag pĂ„ att göra en sĂ„n dĂ€r snöglob fast i en gammal glasburk, blev rĂ€tt rolig faktiskt, Nellie fick vĂ€lja vad som skulle vara pĂ„ och jag fick limma och ha mig😂 Och idag gjorde jag en juldekoration att ha ute till advent pĂ„ vĂ„r veranda, kan ju vara lite roligt att ha nĂ„tt dĂ€r med lite ljus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var i somras, min mormor och mamma skulle komma pĂ„ fika i huset och vi skulle ha lite catch-up. Jag skulle visa mamma och mormor vad som gjorts i huset dĂ„ mormor inte varit hĂ€r pĂ„ nĂ„gon mĂ„nad. Vid detta tillfĂ€llet sĂ„ hade vi varit och hĂ€mtat resten av mina bokhyllor och diverse saker hemma hos mamma och pappa som jag haft dĂ€r sen jag bodde hemma 😂 SĂ„ vi hade gjort i ordning i vĂ„r kĂ€llare dĂ€r vi har vardagsrummet. Vi hade stĂ„tt och pratat en stund innan jag skulle gĂ„ ner och visa. PĂ„vĂ€g ner för trappen hör jag som ett vinande ljud, jag gick ner först och mamma och mormor efter, nĂ€r jag kommer halveras ner i trappan sĂ„ ser jag att vĂ„r taffligt stĂ„r och snurrar vĂ€ldigt sakta. Saken var den att jag hade varit nere i kĂ€llaren jĂ€mt nĂ„gon minut innan mormor och mamma kom, och dĂ„ var den ej igĂ„ng. Det som kĂ€ndes sĂ„ lustigt var hur sakta den gick, ni vet nĂ€r man stĂ€ngt av en tafflĂ€kt för en stund sen och nĂ€r den precis ska stanna, sĂ„ snurrade den. Det enda jag sa till mamma var; Det Ă€r ju det jag sĂ€ger att det Ă€r nĂ„tt lustigt hĂ€r.

Jag Àr helt garanterad pÄ att nÄgon kommer och hÀlsar pÄ oss ibland. Under Ärets förlopp Àr det mÀnniskor i omgivningen som lÀmnat jordelivet som kanske vill sÀga att allt Àr bra, eller sÄ Àr det min kÀra farmor och farfar som vill se sÄ att allt Àr bra med oss, vem vet?

Likes

Comments

Jag har varit i sÄ full fokus pÄ jobb och hem det senaste att bloggen kommit lite pÄ efterslÀnt, MEN, jag ska verkligen försöka vara bÀttre pÄ att blogga nu nÀr sÄ mycket hÀnder i livet.

Idag tÀnkte jag berÀtta för er om vad som hÀnde nÀr vi var nyinflyttade i huset och vad som hÀnde för nÄgra veckor sedan.

TvĂ„ veckor nĂ€r vi hade flyttat in i huset sĂ„ kĂ€nde jag inget direkt, alltsĂ„ andligt. Det var ett lugnt hus och jag brukar oftast kĂ€nna mig iakttagen eller kĂ€nna obehag om det Ă€r hus som Ă€r hemsökta av andar. Men i alla fall, tvĂ„ veckor efter vi flyttat in och börjat renovera sĂ„ skulle jag gĂ„ och lĂ€gga mig senare Ă€n alla andra hĂ€r hemma, klockan var runt 01.00 draget och jag hade sĂ„ svĂ„rt att sova den natten. Jag tog min telefon och tĂ€nkte kolla lite pĂ„ inredning och sĂ„ nĂ€r plötsligt dörren till sovrummet Ă„ker upp som om nĂ„gon gĂ„r in. Saken var ju bara den att vi hade stĂ€ngt den ordentligt sĂ„ den kunde inte bara Ă„ka upp av sig sjĂ€lvt. Jag kan sĂ€ga att jag blev stel som en pinne, jag blev sĂ„ jĂ€vla rĂ€dd 😂 Men nĂ„gonstans i detta sĂ„ kunde jag fortfarande somna. Sen gick det nĂ„gon mĂ„nad efter detta hĂ€nt och jag har inte mĂ€rkt av nĂ„got annat direkt, inte förrĂ€n min kusin var och hĂ€lsade pĂ„ som ocksĂ„ Ă€r mottaglig för det andliga. Vi hade suttit och fikat mitt pĂ„ ljusa dagen och hon skulle Ă„ka och jobba. Vi stĂ„r i köket och jag berĂ€ttat att vi funderat pĂ„ att riva ner en vĂ€gg i köket för att fĂ„ det större nĂ€r helt plötsligt skĂ„pluckan i köket öppnar sig och ut flyger ett grytlock i vĂ€rldens fart. BĂ„de jag och min kusin kollar pĂ„ varandra och sa; Vad var det dĂ€r? 😹 Samtidigt fĂ„r jag vĂ€rldens iskallaste rysning i hela kroppen, och Nellie tittar pĂ„ mig och sĂ€ger spöket, vart har hon hört det ordet liksom? Min kusin och jag sa i alla fall Hej dĂ„ och senare pĂ„ kvĂ€llen satt jag och Nellie och Ă„t kvĂ€llsmat, helt plötsligt lĂ„ter det som om nĂ„gon kommer in igenom dörren och gĂ„r upp för trappan. Jag kollar ut för att se om Tobias kom hem, men dĂ„ vĂ€nder sig bara Nellie om och pekar och sĂ€ger; Titta gubben mamma. Jag kan sĂ€ga att jag ringde ihjĂ€l mig till Tobias som var i garaget och skrek att han fick komma hem, jag trodde Ă€rligt talat att jag skulle dö av rĂ€dsla.

Detta Àr tvÄ saker av grejer som hÀnt hemma hos oss sen vi flyttat in. I nÀsta inlÀgg som kommer imorgon eftermiddag nÄgon gÄng sÄ kommer jag skriva om en annan sak som hÀnt nere i kÀllaren.

Likes

Comments

Ja det gjorde ont i bröstet pĂ„ mig, att stĂ„ dĂ€r i dörröppningen och titta denna lilla mĂ€nniskan i ögonen och sĂ€ga hej dĂ„ för en hel natt, vi har nĂ€mligen aldrig lĂ€mnat bort Nellie innan. Men, bĂ„de jag och Tobias behövde komma ut, och vi hade sĂ„ roligt. Dagen efter direkt vi vaknade sĂ„ var vi tvungna att ringa till svĂ€rförĂ€ldrarna för att fĂ„ prata med vĂ„rt lilla gryn, hon var liksom det sista man tĂ€nkte pĂ„ nĂ€r man gick och la sig och det första man tĂ€nkte pĂ„ nĂ€r man vaknade. Det tog inte sĂ„ lĂ„ng stund innan vi hĂ€mtade henne, vi klarade inte av att vara utan henne mer 😂 SĂ„ det var första natten utan vĂ„r lilla smulis, och det kommer nog dröja innan nĂ€sta gĂ„ng ocksĂ„ ❀

Likes

Comments

Ja, det tog visst lite lĂ€ngre tid Ă€n vĂ€ntat med detta inlĂ€gg, men nu Ă€ntligen kommer det för er som varit nyfikna. ÖvervĂ„ningen Ă€r sĂ„ gott som klar, Ă€r massa saker som fortfarande ska upp pĂ„ vĂ€ggar och sĂ„, men det Ă€r sĂ„n skillnad Ă€ndĂ„ sĂ„ kan liksom inte hĂ„lla mig frĂ„n att visa er. Nu under hösten ska vi försöka ta tag i nedervĂ„ningen/kĂ€llaren sĂ„ att det ocksĂ„ blir klart, sen fĂ„r vi se vad nĂ€sta projekt blir, kanske att riva glasvĂ€ggen i köket 😉😂

SĂ„hĂ€r sĂ„g matsalen ut före☝ Och nedanför har ni hur det ser ut nu👇

SĂ„ himla dĂ„liga bilder, men tapeten var verkligen grön grön 😂 HĂ€r Ă€r vĂ„rt sovrum före☝ Och vĂ„rt sovrum nu👇

HĂ€r slog vi Ă€ven ut garderober och mĂ„lade garderoberna vita eftersom dom ocksĂ„ var gröna. Vi fick en öppning mot Nellies sovrum sĂ„ hon lĂ€tt kan komma in till oss nu nĂ€r hon Ă€r liten, dock Ă„ker nog öppningen igen sen nĂ€r hon blivit större och inte vill ha den dĂ€r lĂ€ngre😅

Nellies sovrum innan 👆 och efter👇

HÀr Àr vi heller inte klara riktigt Àn, sÄ det Àr ganska tomt just nu, men bilder pÄ mer inredning kommer givetvis allt eftersom.

Nellies lekrum före👆 och efter 👇

Likes

Comments

Äntligen kom brevet som jag vĂ€ntat pĂ„ i tre mĂ„nader, har varit sĂ„ himla orolig om dom glömt bort att skicka svaret till mig. För ett tag sen sĂ„ visade det sig att jag hade cellförĂ€ndringar pĂ„ livmodern, och jag blev sĂ„ himla rĂ€dd. Visst att det inte Ă€r hela vĂ€rlden med cellförĂ€ndringar eftersom det Ă€r sĂ„ vanligt och helt normalt. Men det jag var rĂ€dd för var att jag skulle bli tvingad till att kanske operera bort det som var sjukt. Jag Ă€r nĂ€mligen sĂ„ rĂ€dd för att bli nedsövd om sĂ„ behövs. Jag vet att man kan ta lokalbedövning ocksĂ„, men dĂ„ Ă€r frĂ„gan om jag vill utsĂ€tta mig för att ta sprutor i den nedre delen sĂ„ att sĂ€ga. Jag vet bara vad ont det gjorde att fĂ„ bedövning dĂ€r sist nĂ€r jag hade fött Nellie och skulle sys. I alla fall, nĂ€r jag hade fĂ„tt första svaren sĂ„ vĂ€ntade det nĂ„gon mĂ„nad med ovisshet för mig. Jag var tvungen att vĂ€nta in en ny tid för en ny undersökning och ny provtagning och det tog nĂ„gon mĂ„nad, och pĂ„ detta ocksĂ„ vĂ€nta mellan 3 veckor och 3 mĂ„nader innan jag kunde fĂ„ svar pĂ„ dom nya proverna jag hade tagit sen. Men, det tog exakt 3 mĂ„nader att fĂ„ svaren, sĂ„ förra veckan kom brevet med landstingets namn pĂ„ och jag var sĂ„ nervös nĂ€r jag öppnade brevet. Jag öppnade det snabbt och tog en djupt andetag och bara slet upp pappret, det var liksom inget att vĂ€nta pĂ„ kĂ€nde jag, utan det Ă€r som det Ă€r. NĂ€r jag lĂ€ser brevet sĂ„ stĂ„r det att jag inte visade nĂ„gra förĂ€ndringar pĂ„ det sista provet, och jag blev sĂ„ himla glad att jag började skrika. Dock ska jag gĂ„ pĂ„ tĂ€tare kontroller och ta nya prover nu eftersom det visade förĂ€ndringar första gĂ„ngen. Men hittills slipper jag att oroa mig för nĂ„gon operation och det kĂ€nns underbart!

Likes

Comments

Idag kom pappa och hjĂ€lpte oss att tapetsera Nellies sovrum, och det blir ju bara sĂ„Ă„Ă„ fint 😍 Huset överlag har verkligen Ă€ndrat karaktĂ€r, och det Ă€r sĂ„ roligt att se vad mycket som egentligen hĂ€nt sen vi flyttade in i maj detta Ă„ret. Nu ska jag visa er för och efterbild pĂ„ det blivande barnrummet, och om nĂ„gon vecka kommer ni Ă€ven fĂ„ se för och efterbilder pĂ„ hur hela vĂ„r övervĂ„ning kommit i skaplig ordning, sĂ„ hĂ„ll utkik mina lĂ€sare för hĂ€r kommer det komma mycket inredning om ett tag 👀

SĂ„hĂ€r sĂ„g Nellies blivande sovrum ut frĂ„n början. Dock har vi rivit ner garderoberna sĂ„ det nu finns en öppning mellan tvĂ„ rum. TyvĂ€rr hade mĂ€klaren inte tagit kort Ă„t det hĂ„ll jag tagit kort. Jag hade gĂ€rna velat haft det dĂ„ vi satt en fondtapet Ă„t det hĂ„llet, men ni fĂ„r stĂ„ ut 😉 Huvudsaken Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ att man ser skillnaden 👌

Det blev en fondvĂ€gg med ugglor och en puderrosa tapet pĂ„ dom övriga vĂ€ggarna 😍😇

Likes

Comments