Häromdagen blev jag utmanad av min kusin på facebook genom att lägga ut en status för Wilmastiftelsen. Alla som gillade och kommenterade hjälpte mig att samla ihop som "poäng" så jag kunde räkna ut vad som skulle skänkas i pengar till stiftelsen. Totalt fick vi ihop 65:-, men jag valde att avrunda siffran uppåt till 100:- och gångra med 2. Så totalt blev siffran 200:-.

Wilmastiftelsen kan ni läsa om här👇
http://www.wilmastiftelsen.se

Tack till er om gillade och kommenterade och hjälpte till att få in kronorna till detta❤ Dock skulle jag tagit en skärmdump på att det var skickat via swish, men eftersom swish och banken är säkerhetsskyddat så gick inte detta.

Likes

Comments

God förmiddag!

Under morgonen har vi städat lite och lyssnat på en så himla bra låt på repeat. Nellie diggar järnet här hemma, hon älskar musik det lilla yrvädret.

Idag är det även det berömda tvättdagen, så här ska tvättas för att sen i eftermiddag åka iväg och kolla på ...(trumvirvel)...
HUUUS😍
Så vår alla hjärtans dag blir spännande, vem vet, vi kanske blir helt förälskade i huset och köper det! Nåväl, nu ska jag och Nellie försöka städa undan all gröt som är kletat längs bordet, hon tycker att det är kul att stöka ner vettni 😴😂 Men jag kommer absolut blogga ikväll så ni får reda på hur huset var och hur vår alla hjärtans dag blev.

På återseende!

In och lyssna på denna underbara låt också 👌😍

Likes

Comments

Idag var jag med Nea och gjorde naglar i Tösse hos duktiga Jenny. Visste inte riktigt vad jag skulle ha först, men tog beslutet ganska snabbt då jag varit inne på lite mattsvart och glitter ett tag. Så vi gjorde två naglar med helglitter, två med mattsvart och en med fade i glitter med svart i topparna. Jag är brutalt jäkla nöjd och kan verkligen rekommendera denna tjej. Hon är noga och jätte duktig på naglar. Hon har en sida på instagram som heter nailsbyjennyk som ni kan gå in på och kika om ni skulle vara intresserade.

Likes

Comments

Måste bara slänga upp ett inlägg här om i fredags. I oktober när min sambo fyllde år så fick han biljetter till takida/stiftelsen på nojesfabriken i Karlstad. Så vi åkte dit tillsammans.

När vi kom fram så hamnade vi i kö, och ungdomarna som stod framför oss var tvungna att visa legitimation, så vi började plocka upp våra också. När vi väl kommer fram till vakten så säger han bara välkomna och släpper in oss, jag vände mig då till Tobias och sa, ser vi verkligen så gamla ut 😂

Väl inne hängde vi av jackor och skulle gå mot hallen där dom skulle spela. Möts då av världens fetaste kö, alltså det var människor överallt, har aldrig sett så mycket folk förut. Efter lite diskussioner om vi ska avvakta att ställa oss i kön eller inte så bestämde vi oss att det var lika bra om vi skulle hinna in innan dom började spela. Vi gick och ställde oss och kön var så himla lång. Mitt i detta kommer en kille i kostym fram till oss och frågar om vi står i kö ut eller in, vi tittar på han och säger att hela denna kön är in till hallen. Då flinar han åt oss och säger att vi ska följa med han. Vi följde med och kommer då längst fram i kö 2 som gick in i hallen. Då har ingen annan fattat som står i den långa kön att det var 2 och vi hamnade så jäkla bra till att vi stod i mitten i hallen under spelningen. Stiftelsen var så himla bra live, jag stod och rös hela tiden och sjöng som aldrig förr. Men sen kom det, panikångesten flög på mig mitt i allt folk så vi bestämde oss för att åka och käka istället. Så vi gick ut och skulle hämta jackorna (vi skulle bara hämta jackorna) MEN jag kom ut med den nya plattan av stiftelsen signerad och en tröja 😍

I nästa inlägg kommer jag dela med mig mer av varför jag fick panikångest......

Likes

Comments

Något jag kom och tänka på häromdagen att jag skulle skriva om var detta med nyfödda barn och förlossningens rekommendationer.

När Nellie var nyfödd så var hon väldigt gnällig, kunde inte sova på nätterna osv. Det var ju något man fick ha i åtanke, ett barn är ett barn. MEN, och ja, nu kommer vi till det stora MEN...
När Nellie var nyfödd fick man sådana restriktioner på vad som man fick göra och inte. Nu i efterhand skulle jag nog inte lyssnat så mycket utan gått efter min egen förmåga gällande detta med napp. Jag ska ta det från början...

Nellie var nyfödd, och ni vet säkert som jag att när man precis fött barn och allt är i sin ordning med att livmodern drar ihop sig och allt ser okej ut med bebis och amning så får man lämna förlossningen efter 6 timmar. Under dessa 6 timmar hann barnmorskorna säga till oss säkert en gång i halvtimmen att INTE ge Nellie napp. Jag blev nog som ett frågetecken här och mjäkig som jag var så verkade jag vara förstående samtidigt som jag inte riktigt förstod vad problemet egentligen var.
MEN, enligt barnmorskorna så skulle nappen förstöra träningen på att Nellie skulle ta ordentligt tag om bröstet under amningen. Jag litade helt fullt på detta, och för att Nellie skulle kunna vara lugn kvällen efter hon kom och 2 månader framåt så fick jag sitta och amma hela tiden. Nu vet jag att man måste amma ganska mycket för att allt ska komma igång, men att ha ett barn på sitt bröst 24 timmar sju dagar i veckan gjorde att jag fick sår och varje gång hon tog tag så skrek jag och gråt för att det gjorde ont. Tillslut sa jag till min mamma att vi måste försöka se om hon kan ta nappen för att hon ska hålla sig lugn när hon ska sova eller bara som trygghet. Så mamma var snäll och köpte napp till Nellie som vi testade med, eftersom dom jag köot inte dög 😂 och ja hon tog den som mamma köpte.
Nu blev denna historien väldigt rörig och lång, men det jag vill komma till är att vad hade det spelat för roll om Nellie hade fått napp så fort hon hittat tekniken för att amma, vilket hon kunde nästan med en gång? Hon blev ju lugn när hon fick napp, och även fast hon inte varit så förtjust i napp så har den kommit till stor hjälp nu på senare tid också. Hon använder mest nappen som en trygghet när hon är ledsen eller när hon ska sova, annars använder hon knappt napp.

Är det någon här inne som läser detta och kan förklara för mig så vore jag tacksam. För vad jag fått hört av folk som hade barn innan mig så har dom gett napp med en gång, och det har inte påverkat amningen ett dugg.

Likes

Comments

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om att jag hade ångest. Responsen på det inlägget blev att vissa inte tyckte det var nödvändigt att lägga ut. Så jag vill förklara mig i detta inlägg för er.

För det första var det inget inlägg där jag ville att folk skulle tycka synd om mig. Jag använder mig av bloggen att skriva av mig och ibland komma med tips och funderingar som mina följare och andra kan kommentera och diskutera ifall man varit med om liknande osv. För det andra så väljer man själv att sätta sig ner och ta tiden att läsa mina inlägg, det är ett eget val. OM man stör sig på mina inlägg så hänvisar jag er vidare att inte lägga större delen av er tid att läsa min blogg, för som sagt, det är ert eget val och inte mitt. Jag vet inte vilka som läser den eller inte, men jag måste få kunna yttra mig om detta då negativiteten kommit upp.

Däremot tycker jag det är synd att ni känner som ni gör, det måste jag med handen på hjärtat säga. Här inne är jag mig själv och förväntar mig inte en sprätt på näsan för att vissa inte tycker saker jag lägger ut är nödvändiga. Men som sagt, min blogg och min vardag. Absolut vill jag inte lägga ut hela mitt liv här, tex. på hur länge jag tog en dusch, sov osv. Men ibland är man inte mer än människa, och när man som jag älskar att blogga när det väl glöder i fingrarna så kan det bli inlägg som också folk kan gå in och läsa och faktiskt känna igen sig i. Jag försöker inte sitta här och låta som en psykolog nu, men så är i alla fall fallet. Sen räknar jag inte med att jag ska få bra respons jämt, men när någon (som jag) hade en ångestperiod så får man helt plötsligt en sprätt på näsan för att man skriver ut det. Och det är helt upp till var och en vad man vill lägga ut. Hade det varit till fel person så kanske denne hade mått betydligt sämre efter att få höra/läsa saker.

MEN jag håller huvudet högt och ber er som stör sig så på mitt bloggande att istället klicka vidare nästa gång, jag vill inte ha negativa människor runt mig, utan jag fortsätter mitt bloggande och tar istället åt mig av människor som faktiskt tycker det är roligt att läsa och kommer med bra idéer. För vem vet, jag kanske kan få just EN människa att känna igen sig så den slipper känna sig ensam i vissa saker.

Kram på er!

Likes

Comments

Efter jag fick Nellie så mådde jag bra, men det varade bara i 2 månader. Inte för att jag mådde dåligt över att fått barn, det var det bästa som hänt oss. Men efter man fött barn så kan man må dåligt ett tag efter för att kroppen är så omtöcknad som den är, och allt ska bli sig självt igen. Detta händer kanske inte alla, men det hände mig. Jag började må dåligt efter 2 månader, mådde illa konstant och kändes som jag var nära till spyan varje dag. Det dalade heller aldrig av utan det höll i sig dag som natt och det var fruktansvärt. Allt detta kom även när jag precis hade satt in en spiral. Och antagligen så tålde inte kroppen att något var insatt, trots att det egentligen inte skulle påverka något då hormonerna från spiralen håller sig i livmodern och aldrig går ut i kroppen. Men i alla fall, jag blev jätte dålig. Tänkte att det kanske skulle ge sig om någon vecka, så jag höll ut i flera månader!!
Tillslut orkade jag inte mer, jag fick helt enkelt ta ut den. Och eftersom jag mådde så dåligt så slutade även bröstmjölken att produceras som den skulle för nu hade kroppen annat att ta hand om, mitt illamående. Så här fick jag även sluta amma och ge Nellie ersättning istället.

Nu i efterhand vet jag inte om jag tog en förhastad slutsats eller vad jag gjorde med att ta ur spiralen. Det är nämligen så att vissa kvinnor kan må fruktansvärt illa efter förlossningen för att kroppen ska läka. Vet flera stycken som mått dåligt efter och länge. För mig har det där illamåendet precis slutat, och det är så himla skönt! Ett tag trodde jag att det skulle bli kroniskt illamående så jag aldrig skulle bli av med det, men så hände det en dag. Tänkte att detta inlägget kanske intresserar mammor som har samma problem, och att jag kan trösta med att det försvinner, men det tar tid så det är bara att hålla ut!

Likes

Comments