Känner att ni förtjänar en förklaring varför det ekat tomt här sedan julafton. Jag har helt enkelt inte mått speciellt bra. Min kropp tenderar att balla ur när den inte har rutiner. Jag måste helt enkelt ha rutiner annars slutar det med att jag knappt klarar av att äta på grund av att jag mår så dåligt. Det enda jag gjort de senaste dagarna är att ligga hemma och kolla på Teen Wolf eller vara i stallet. Red för övrigt ett jättebra ridpass på Red igår, faktum är att han har varit jättefin de senaste dagarna. Synd att jag inte orkar fullt så mycket som jag brukar på grund av att jag inte klarar av att äta jättemycket. Imorgon ska jag iväg och fota en vän med hennes ponny ute i snön så det blir nog kul. Ska försöka uppdatera lite bättre resten av lovet men tänker ändå lägga huvudfokuset på att må bättre, de hoppas jag ni förstår!

Här kommer en låt som jag tycker är jättefin, i brist på annat att lägga upp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Tänkte bara kika in lite snabbt för att önska er alla en riktigt god jul! Min julafton inreddes på bästa sätt med ett ridpass på Red och lite julfirande i stallet. Den kommer även fortsätta gå i ett hela dagen, därför tänker jag önska er en god jul redan nu och sedan checka ut för dagen. 😊

Likes

Comments

Några bilder jag tog förra julen.

Likes

Comments

Godmorgon, eller är det verkligen okej att säga så när klockan nästan är ett? Iallafall vill jag börja med att tacka för de tips jag fick på mitt förra inlägg.

Idag började jag iallafall min dag ute i stallet. Jag nickade och fixade allt sådant. Sedan tog jag upp Red i ridhuset och longerade honom ca 20 min. Han skötte sig jättebra, inte alls som sist då han var mer vild än tam. Jag red sedan i ungefär 20 min till och då var han jättefin, speciellt i traven. Vi tog dock inte så mycket galopp då jag inte fick till några bra fattningar. Han tappar då bakbenen lite och kan inte galoppera på som han ska. Det är något vi behöver jobba med. Traven är jag iallafall jättenöjd med! Vi gjorde ganska simpla saker så som att ställa utåt på volt och att göra små åttor. Sen plockade jag även upp honom i formen något och även i det arbetet kändes han jättefin!

Nu har jag precis ätit lunch och ska hoppa in i duschen. Jag ska in till Västerås en tur med min mamma för att hjälpa henne köpa lite julklappar. Senare ikväll ska vi sätta upp julgranen också. 😊

Likes

Comments

Några mobilbilder från dagens övning

Dagens ridpass hade både bra och dåliga delar. Vi red en lydnadsövning med mycket bommar, både markbommar och cavaletti. Redan i framridningen red jag ganska mycket över bommarna. När han väl var framriden red jag sedan igenom banan några gånger åt båda varven. Sedan efter en skrittpaus fortsatte jag rida banan men nu med övergångar mellan varje moment, jättenyttigt!

I början av ridpasset kändes det inte alls bra. Red var jättepigg och väldigt okoncentrerad. Han la otroligt mycket fokus på vad som hände kring ridbanan och ville inte riktigt lyssna på mig. Det var först när jag började göra övergångar mellan varje moment som han började fokusera på mig. På slutet var han faktiskt ganska fin.

Det är jättejobbigt just nu när han är så pigg. Han vet liksom inte riktigt vad han ska göra med all sin energi och blir då jobbig, i ridningen men framförallt i hanteringen. I vanliga fall är han verkligen en ängel i hanteringen men just nu hittar han på små hyss ständigt och jämt. Jag vill dock inte logera honom innan varje gång jag rider honom då jag vet att det sliter ganska mycket på hästen. Jag vill ju att han ska få en så varierad träning som möjligt. Har ni något tips vad man kan göra när hästen är såhär pigg?

Likes

Comments

​Ett gäng bilder jag tog på min familjs hundar denna dag för ett år sedan. Då hade vi iallafall lite snö haha. 😉

Likes

Comments

Godmorgon! Hade ni en bra dag igår? Min dag var iallafall jättebra. Jag lyckades äntligen inhandla de sista julklapparna. Jag spenderade sedan resten av dagen med att slå in alla julklappar samtidigt som jag tittade på Elf. Jättemysigt, och har ni inte sett Elf tycker jag verkligen att ni borde göra det! Det är verkligen en jätterolig och mysig julfilm, älskar den! Brukar se den ett par gånger varje jul faktiskt. 😊

Planerna för idag då? Inte så stora alls faktiskt, det enda jag har planerat är att rida och vara i stallet. Inte så jobbigt, eller hur? Jag hade tänkt rida ett bom och cavalettipass på Red. Förmodligen utomhus. Nu när det är så varmt ute så gör ju det att utebanan inte fryser, jättepraktiskt då man ju har ännu fler ridmöjligheter! Jag kommer nog inte logera honom innan jag rider idag som jag gjort ett par gånger tidigare. Han har varit så pigg den senaste tiden så jag har nästan varit tvungen. Idag tror jag dock inte att det ska behövas.

Nä nu är det nog bäst att jag sätter igång så jag kommer iväg till stallet någon gång! Vi hörs senare under dagen.

Likes

Comments

Pratade igår ju om att jag skulle berätta lite mer om min foderhäst Red Horizon, eller Red som han kallas. Tanken är väl att jag ska göra det nu.

Red är alltså en sexårig(född 2009) fullblodsvalack. Han är importerad från Irland och kom hit 2011. Han är E: Redback U: Summer Sunshine UE: Dubai Destination. Han är en föredetta galoppör och tävlades till mitten på 2013. Han såldes sedan till ridskolan där han först blev omskolad till ridhäst och sedan började gå med i verksamheten. I våras insåg ridskolan att han inte passade in i verksamheten och tanken var då att sälja honom. Det slutade dock med att jag och en av mina kompisar tog honom på foder tillsammans. Efter ett halvår valde min kompis att sluta ha honom på foder och numer har jag honom på foder 5 dagar i veckan. De resterande två dagarna har ridskolan honom och då går han med i verksamheten väldigt småskaligt.

Red är faktiskt väldigt välutbildad och snäll för att bara vara sex år. Min vän har bland annat tävlat honom i hoppning upp till och med 90 cm och i dressyr till och med LC med vinst(över 1 år sedan nu). I vår är tanken att jag också ska starta honom, både i hoppning och dressyr. Jag föredrar dressyr och han föredrar hoppning men jag tror nog det är nyttigt att starta i båda.

Han är väldigt lättlärd och jag har därför tränat lite trickträning med honom. Han kan till exempel buga och tycker att följa john är väldigt roligt. Red är väldigt okomplicerad och snäll i hanteringen. Just nu är vi dock inne i en svacka i ridningen men vi kämpar på!

Är det något ni undrar över om Red så är det bara att fråga. 😊

Likes

Comments

Godmorgon! Vaknade för en dryg timme sen nu, har ätit frukost och fått klart för mig ungefär vad planerna för dagen är. Om en ett tag får vi besök och senare på eftermiddagen är väl tanken att vi ska fara in till Västerås. Jag vill gärna köpa de sista julklapparna, har trots allt bara ett par kvar nu. Har ni köpt era sista julklappar än?

Vi är ju hästlediga idag. Ridskolan har hand om Red idag, precis som varje måndag och fredag. Dock tror jag nog att vi kommer svänga förbi där en liten stund ändå för att se så att han har det bra och så. Nu under lovet kommer vi antagligen ta hand om honom som vanligt också, även på måndagar och fredag då det inte är någon lektionsverksamhet från och med imorgon. Det är lite komplicerat det där, men jag hoppas ändå att ni förstår. Annars är det bara att fråga så ska jag försöka förklara lite bättre!

Likes

Comments