Hej!

Det var ett tag sen nu! Idag var jag och mamma redan ute och åkte klockan halv 10. Det var besök hos optiker (både för mig och mamma), köp av bikini (bara för mig), handla mat på Ica och så klippte jag mitt hår.

Jag hade så fult och slitet hår innan och trots att många centimeter fallit så är jag glad över att slippa det slitna! Jag har lite före och efter bilder här nedanför och man ser vilken stor skillnad det är.

Det blev ett litet kort inlägg eftersom att jag måste kila vidare men har större inlägg planerade ;)

Här kommer före och efter bilderna, kram!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag blir det inte ett glatt inlägg, för idag ska jag vara ärlig. Jag ska inte radera detta för att mina klass kompisar kanske läser och kommer anta att jag är psykopat. För det är jag inte, jag har känslor som inte känns bra. Det som hugger och bankar inuti, det som alltid ligger klumpad i magen.

Det kommer inte på en gång utan kommer krypandes. Det sveper sig sakta runt dig och utan att du anar det spänner det, hjälplös med det onda lindande svepet runt dig.

Jag är inte expert på psykisk ohälsa, inte ens i närheten. Men jag vet att ångest inte är ristat i sten, du känner hur det gör ont och hur det hindrar dig. Oavsett vad det är ellerhur litet det är så är det dina känslor. Dem är skit viktiga!

Jag önskar jag hade haft någon som tittat in i mina ögon och sagt till mig att mina känslor inte var påhitt. Att någon skulle ,märkt varför jag rusade ut från lektion efter lektion med gråten i halsen. Varför hade jag ingen där? den frågan ställer jag mig ofta.

Jag vet hur det känns att ständigt få lusten att sluta orka, sluta kämpa. Bara inte finnas mer. Därför vill jag hjälpa andra, folk som läser denna text och få ont av orden. Som känner igen sig på dem.

Trots allt skit jag gått igenom under en sån kort period, all ångest, alla nätter jag gråter mig till sömns, alla gånger jag fak:eat ett leende..det är väl inte så konstigt om jag inte orkar då? Om ingen endå ser mig eller bryr sig?

Om jag kan hjälpa en enda kille eller tjej som sitter och känner sig träffad är det värt allt detdär. För jag vet hur jobbigt det är när man bara vill ge upp. Med denna text ville jag säga till dig som sitter sömnlös pågrund av ditt ständiga illamånde men det är endå du som får skulden över hur dryg du var idag. Jag står upp för er som är nära på att falla och tillsammans där vi oss upp för denna förjävligt långa backe.


Likes

Comments

  Hej!

Jag ska väl inte igentligen alltid behöva förklara varför jag är borta eller varför jag inte uppdaterat på ynka två dagar men för mig känns det endå som en lättnad att få ha en andledning som är värd att få lite ledigt. Just denna var min förbaskade ångest som hela tiden ligger och trycker på.

Men idag blir det annat! Jag har länge funderat på att göra en ny serie som ska kallas "Turn on & Turn off" det går helt enkelt ut på att jag ska säga vad jag tycker om, om en viss sak och vad jag inte gillar med den. Idag blir det en turn on och turn off på ämnet "killar" vi kör!

TURN ON:

* När killar anstränger sig, typ för att få dig att le eller skratta. Det låter väldigt bra att ha en sån i sitt liv va?

* Bara jag som älskar lukten av "mans" parfym, det kanske inte var så oväntat eftersom att jag älskar allt som luktar gott. (nästan iallafall)

*Man kan inte ogilla killar med bra personlighet, det är mycket bättre om du är schysst än att försöka imponera.     

* Killar som tittar på dig och att du känner att blicken inte är ett usch eller "vad konstig hon är".

* Alla killar som har det där fantastiska leendet (nu spårar det haha) men ärligt, alla killar borde le mer okej. (tjejer också för den delen)                                                                                                                                                                                                                                                                                              TURN OFF:​                                                                                                                                                     

* Killar som tror att tjejer (och även killar som gillar killar) attraheras av dem för att dem är taskiga. Det är skillnad på att småretas och gå överstyr.

* Denna liknar punkten här ovan men det är killar som försöker vara roliga genom att vara allmänt snuskiga. 

* Killar som raggar på mycket yngre än sig själv är det vidrigaste som finns, vi snackar inte ett års skillnad utan typ 5 års skillnad. 

* Sist men inte minst killar som tror att dem är bättre än andra, dem är allra värst haha.

Det där var då min lilla turn on & turn off, förhoppningsvist fortsätter jag med dessa men inget är helt säkert. Hoppas även på att min ångest dämpas så jag kan börja blogga mer, kram!

Likes

Comments

​Hej! 

Här kommer en sammanfattning av dagens ridlektion: Jag valde Bettan, en stor tinker lik (om hon nu inte är en tinker) häst. Trots sin enorma styrka så är hon ganska slö vilket också kan bero på att hon är ganska så gammal men iallafall.

Vi skulle börja med och göra lite Framdels vändningar (ni som inte vet, sök upp det på google jätte snabbt!) och trots att detta var min första gång vill jag endå säga att vi kanske gjorde 7/10 vändningar vilket är rätt bra enligt mig.

Tycker även väldigt mycket om hennes galopp då hon är ganska kraftig och verkligen tar i i alla språng. (Jag är medveten om att det blev två i brevid varandra haha)

Efter passet så hjälpte vi (Julia var med mig, därför skriiver jag vi) till att ta ut hästarna i hagen genom att bygga en liten "gång" mellan stallet och hagen, osedan släppa hästarna en efter en samt gå bakom och smacka på.

Sen hjälpte vi även till att fodra ponnysarna som fick stanna inne men också slänga in till dem andra till typ frukost och till alla storhästar. 

Nu ska jag bara chilla lite resten av kvällen, så skönt med helg! Ha en bra helg allesammans! <3

Likes

Comments

Hej!

Jag hade fullt upp med att inte somna när jag kom hem från Agility träningen med Luna så det blev ingen utvärdering av den just då. Men det är ju aldrig försent så här kommer en liten utvärdering:

Till en början kändes det väldigt stelt när jag (minst i gruppen) och Luna (minst i gruppen också) stod och tittade på dem skyhöga hindrena och alldeles för långa tunnlarna som byggdes upp.

Alla på denna träning hade gått en grundkurs och detta var mer som en fortsättning på den fast man fick dock träna på vad man kände för.

Tydligen skulle vi då hoppa bana och för oss gick det väl helt okej, fast Luna gång på gång sprang iväg för att hon tyckte något annat var intressantare...

Det gick iallafall bra sen när jag fick lite köttbullar och korv, då sprang hon snabbt ska ni veta haha.

En kort tunnel klarade hon, hindrena (som vanligt) helt perfekt, slalom helt okej men den långa tunneln var absolut för läskig.

Det blev lite hundlek med den minsta "Mini border collin" men resten mobbade ut henne för att hon var för liten haha!

Tränade lite hinder idag efter skolan och hade hennes favorit godis, skinka. Det kommer en bild där man ser hur desperat hon var..lådan har många tuggmärken efter det.

Kram!

Likes

Comments

Hej!

Jag är jätte ledsen att uppdateringen blivit sämst, inläggen tråkiga och bara att allt gått snett. Missförstå mig inte, jag älskar att blogga! Det är verkligen här jag kan skriva ut mina tankar ingen orkar lyssna på eller berätta om hur min dag var utan att känna att ingen bryr sig.

Det var tänkt att bara ha en liten helg paus och komma tillbaka nu mot veckan men jag kände endå lite dåligt samvete över att jag inte skrivit och informerat er om det.

Har iallafall ridit Pint i Söndags med min kompis Molly samt Julia på sin häst Loke. Han är lite små jobbig att rida och behöver mycket drivkraft från någon på marken men det gick faktiskt rikigt bra.

Jag är väldigt stolt över att jag satte upp i sadeln fast jag ramlat av från honom ganska "rejält" och vet att han inte är helt pålitlig. Vill också tacka Molly för att hon ville hänga med och hjälpa till på marken men också att hon hjälpte till i sadeln för att komma ett steg närmare en utbildad häst.

Vi hade alla tre super kul i stallet och var (somvanligt) där i ungefär 7 timmar, men stallet är ju det bästa stället att vara på ellerhur?

Ska verkligen försöka leverera lite mer inlägg till er (lilla antal) som endå läser haha! Kram <3

Likes

Comments

​Hej på er!

Jag är jätteledsen om många upplever att det är mycket häst-inlägg på senaste tiden men det är just för att jag inte gör så mycket annat till vardags. Visst, på helgerna händer en del men tyvärr så är det svårt att leverera bra inlägg om ingenting haha.

Idag hängde jag med min kompis Julia till stallet där hon har sin lilla shettis. Eftersom hon inte rider den och jag rider inte min busiga (bockiga) ex-medryttarhäst Pint så tog vi och tränade lite "kommandon" samt hopp i paddocken.

Efter det red vi hästen Tokis, en 18 dressyr och hopphäst med trots att han är hingst ganska lungt temprament. Vi körde halva tiden var (sisodär 20 min var) och jag valde att hoppa under min tid. Jag körde rätt så lungt i början men sedan töjde jag på gränserna och satte hindret på 60 cm.

För mig var det ingen big deal men Tokis blev jätte exalterad och med denna otur så placerade han sig vid sidan av hindret, tog ett alldeles för högt skutt (han hade också en dressyr sadel..) så jag hamnade å halsen om honom.

Jag antar att jag av ren reflex smackade upp med benen kring hans mage då han studsade till lite samt att jag tog ett (enligt mig) ganska bra mantag för att sedan räta på mig.

Andra försöket hände samma sak fast jag kände mig mer koncentererad, kom rakt upp på hindret osv

Men så kan det gå ibland, right? Kram!

Likes

Comments

​Hej!

Wow, dagens ridlektion var så himla bra. Jag hade varit ganska nedstämd och trött hela dagen till att skina som en sol på kvällen.

Jag red en häst med namn Lussan, har aldrig ridit henne då hon "stått still" ett tag och sedan behövt en mjukstart vilket inte stämt in på mina grupper. Men äntligen fick jag rida henne!

Jag är så nöjd med hennes trav då det var perfekt nedsittnings-trav men också hur hon lyssnade på skänkeln, ställde i hörnen osv.

Dock var det svårt att lugna henne från galoppen till en långsam trav då hon var väldigt pigg. Det sista vi gjorde var att skritta runt stallet 2 varv (utan en ridläraren) och det gick hur bra som helst.

Har tyvärr inga bilder på Lussan då jag var helt upptagen med att sköta henne efter lektionen, något jag tycker är väldigt viktigt. Jag ogillar människor som ex inte borstar av, svampar vid svettiga ställen osv. Det är lika vikigt före och efter att sköta hästen då den inte bara blir ren utan att man får en viss kontakt till varandra.,

Ha nu en jätte trevlig helg, kram! :)

Likes

Comments

​Hej!

Idag var det första dagen på höst-terminen, kul tänker ni, Några nya, nya ämnen och lite annat sådant. På er skola det vill säga..

På min skola tyckte lärarna att dem nyblivna 6-orna skulle ta och göra drakar (som inte alls såg ut som drakar utan mer som krachade flygplan) och springa runt med dem på skolgården.

Ärligt, om jag var en ny elev hade jag sprungit långt därifrån och aldrig kommit tillbaka. Pårikigt alltså! 

Visserligen fick vi vårat schema och gick igenom samma lista om hur alla ska trivas som vi gjort precis alla andra år.

Vi har fått 4 nya i vår klass men då vi även har en grej att vi skulle sitta med våra mentorer så fick jag bara chansen att se en skymt av dem. 

Jag som jag nämt i tidigare inlägg har ju en ny telefon men (nu kommer men haha) jag har inte tillgång till internet hemma på den då vårat internet är "överbelastat" så  irriterande. Men jag kan åtminstonde surfa i skolan, hos kompisar och med hjälp av datan haha ;)

Jag ursäktar att min uppdatering inte varit på topp men jag kände att det var jobb nog att stå och flyga drake som inte flyger när man nyss börjat 6:an x(

Kram på er! <33

Likes

Comments

Hej!

Min pappa har alltid varit en sån som har minst två telefoner, får nya telefoner stup i kvarten och kan typ allt om tekiniska prylar. Det är visserligen en del av dessa telefoner som kommer från hans jobb (stor-köks tekniker på Metos) men endå.'

Pappa hade på något sätt fått en telefon från 3 som han hade hämtat ut från posten. Jag blev såklart intresserad av den och började öppna kartongen (ÄLSKAR NYA TELEFONER iih) inuti låg en "Samsung Galaxy J3" jag visste inte hur den var då jag tidigare bara haft olika androider (ZTE, LG osv)

Men jag ville endå testa då det var skyltat med att den skulle ha ny design, "ultra power saving mode" (?) och väldigt bra kamera. Jag gillar när telefoner har bra fokus på kameran och batteriet så denna telefon levererade endå väldigt bra.

Jag är nöjd med telefonen och hela kvällen igår gick till att skriva in kontakter som inte funnits på SIM kortet, ladda ner appar, logga in på apparna och lära mig hur den funkar.

Förhoppningsvist har jag inte lika otur som med mina andra mobiler och kan hitta ett snyggt skal till den, jag håller tummarna!

Juste, igår gjorde jag också hemma gjord glass av enbart yoghurt och bla jordgubbar, blåbär och hallon! Jag mixade bara ihop det till "glass smet" (ganska tjockt alltså) och sen ställde jag in det i frysen. Eftersom jag inte är jätte nyttig toppade jag den med chockladsås också haha.

Kram! :)

Likes

Comments