Header
View tracker

Varje morgon har jag en tävling mot mig själv. Hur fort kan jag bli klar med stallet och alla dess sysslor.

Idag slog jag alla rekord och jag älskar att tävla mot mig själv och tiden.
Vad kan jag göra snabbare och hur kan jag effektivisera stallsysslorna.

Idag började jag 07 och var klar 08.40 med alla sysslor 😃 Mamma brukar komma ut vid 08 och hjälpa till med att släppa ut och sedan göra klart det som inte är klart i stallet. Så i en timme mellan 07-08 så stressar jag för att hinna med så mycket som möjligt innan alla andra kommer och hjälper till.

Så idag mellan 07 och 08.40  har jag morgonfodrat, mockat åt 11 hästar samt gjort både kraft och grovfoder samt vattenhinkar till alla hästar.  Mamma hjälpte så klart till med att släppa ut hästar och göra höet men vi brukar vara 3 personer som gör alla sysslor men idag var vi 2 och var klara med allt vid 08.40!!
Grymt bra jobbat utav oss 😍👊

Om någon skulle se mig i stallet på morgonen hur jag springer upp och ner med skottkärrorna för rampen, släpper in och ut hästar mellan mockningen, fyller på vatten osv så skulle man skratta åt mig.

Full fokus och i huvudet rullar ett avcheckningsschema över det jag gör och vad som komma näst så man aldrig hinner stanna upp och fundera på vad man ska göra utan det är fullt ös för att bli klar med stallet så fort som möjligt så man kan börja med det roliga sen!

RIDA OCH PUSSA PÅ ALLA FINA HÄSTAR 😍😍 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att få ta med sig dessa 2 töser till träningen är helt fantastiskt! Jag är så glad i mina ston!!!
Och idag var det också premiär för Thea att få följa med och träna lite. Få lite luft under vingarna och besöka en massa olika stället och bli lite världsvan även under ryttare.


Det var också första gången för Thea att ha sällskap i lastbilen när vi åkte vilket gick toppen, då Askia är lugnet själv och Thea trivdes med Askia i lastbilen.

Jag tränade Askia först så Thea fick stå kvar själv och hon stod blixtstilla och åt lite hö. Min coola lilla bebis ❤ 


Det är så bra med våran lastbil att det är en stuterimodell. Skulle man ha en orolig häst så kan dom inte komma någonstans, dom står som i en liten box.
Toppen bra och jag känner mig också väldigt säker när jag vet att hästarna står där dom står och kommer ingenstans. 😊

Askia kändes fin idag på dagens träning. Det var några veckor sen sist vi tränade så det är bara att trimma på under vintern och sikta mot våra nya mål nästa år.
Fantastiska Askia gör alltid allting rätt, det är bara piloten som ska lära sig hur man gör 😉

Thea skötte sig så himla bra!
Jag var ju beredd på en spänd och ängslig häst. Men hon var lugnet själv. Kollade runt, inspekterade och efter en stund longerade jag henne innan jag satt upp. Hon är så häftig, hon var precis likadan på bortaplan som hemmaplan.

Jag har knappt hoppat henne någonting, utan bara travat lite bommar medans Thea har haft fullt schå att hitta balansen och alla hennes långa ben. Hon är en stor häst och behöver tid att växa i sig så jag skyndar långsamt.

Men idag var det lite premiär att få "hoppa" lite mer. Ingenting avancerat men alldeles tillräcklig för min stjärna som gjorde dagens lilla övning toppen bra 😍

Nu ska jag bara köpa en transport som jag kan koppla på bakom lastbilen så jag får med mig alla hästar... Tur nog är Sirre precis igångsatt efter hans vila så jag har några veckor på mig att hitta en lösning för att få med mig alla stjärnor på träningarna och senare alla tävlingar 😃

Likes

Comments

View tracker

En ny terrorist har nu flyttat in hos oss på gården.  Hälsa Sune välkommen!!

Jag vaknade av imorse att han hängde i gardinen.... Och var det inte i gardinen så sprang han runt och jäklades med hundarna som sprang efter honom och lekte. Under fåtöljen upp på bordet, ner för trappan och sedan upp för trappan igen för att sedan kasta sig upp i soffan.

Inte en enda lugn stund är det i huset just nu.
Nu bor jag inne hos mamma och pappa då värmen i mitt hus har lagt av och man förfryser tårna då den enda värmekällaren hos mig är golvvärme.

Men vad gör det då jag inte behöver oroa mig för varken mat eller städning ;) Ibland får man faktiskt spela en dum tonåring igen och låta mamma ta hand om mig.
Det är ju faktiskt jul och allt....  🎅🎅

Likes

Comments

När man är ett sammansvetsat team går allting otroligt lätt och det är också så kul att göra saker som kanske inte alltid är det roligaste att göra annars.

Ellen som jobbar hos mig är en klippa!!! Jag behöver bara tänka tanken så är det jag tänkte på redan fixat. En super trevlig känsla att känna att ingenting sitter fast och uppstår ett problem när jag inte är på plats så löser hon det precis som jag skulle ha gjort.
En toppen känsla och det bästa av allt är att jag vet att hästarna får precis den hantering och träning som dom behöver oavsett om det är med mig eller Ellen.

Att ha någon som jobbar i stallet och tänker precis som mig är så himla behändigt och allting blir så lätt!!! Hon är en toppen person som är guldvärd❤

Man måste om ge sig med bra människor för att man ska uppskatta det man själv gör och andra gör.

Stämningen blir så himla mycket roligare då. Sen borde alla ha en Ellen, men tyvärr går inte det för alla 😉

Idag har vi firat pappa med champagnefrukost och hade bjudit in 22 personer.
Det blev väldigt lyckat och vem mår inte bra när man börjar dagen med champagne?
Alla dagar borde börja så 😉

Likes

Comments

Besvikelsen är ett faktum när jag igår läste att Champion of youngsters tar en paus 2017 pga EM.
Jag hade ju Champion som ett delmål i Theas tävlingssäsong som 4-åring.

Tävlingarna på Champion är kanon och att det är så sent på utomhussäsongen gör att man inte behöver stressa med att få ut dom nyblivna tävlingshästarna utan man kan skynda långsamt :)

Nu fick jag lite att tänka på om vilka tävlingar man ska planera in nästa år. Falsterbo känns tveksamt då jag tycker det är lite väl tidigt på säsongen om man vill hinna kvala. Falsterbo hetsen är inte kul ;)
Men för 4 åringar är det mycket bättre än de andra årgångarna, men trots det så måste 4 åringarna ut tidigt och lufta sina vingar för att hinna med.

Ni får gärna komma med förslag på andra bra tävlingar för dom små som går under sommaren! :)

Söta Zilenzia som bebis ❤

Likes

Comments

Hästar är ingen hobby det är en livsstil. Jag har knappt sovit inatt då vi kom hem inatt, men ändå sprang jag rakt ut till mina kompisar imorse och mös en bra stund med var och en....
Jag inbillar mig säker, men hästarna var extra gosiga imorse och jag har verkligen saknat hästlukten!!!!

Nu har jag fixat stallet och en hel del planer har börjat smidas för framtiden och stallet.

Det är bra att få perspektiv på saker och ting. Jag älskar verkligen mitt liv med alla djuren runt om mig. Hästar är bäst och jag stortrivs med att få lukta häst och få skit under naglarna.  😍

Likes

Comments

En vecka har gått otroligt fort och det hade varit välbehövligt att få komma iväg en stund ifrån vardagssysslorna.

Men som alltid så saknar man sin vardag och jag saknar alla mina 4-benta djur och 2-benta människor.

Nu väntas 6 timmars flyg och sen 3 timmars bussresa. Hemma imorgon kl 01.15... Känns så lockande att sitta på rumpan så länge... Usch!!!!
Men snart får jag springa ut till stallet och pussa på mina kompisar 😍

Likes

Comments

När detta inlägg kommer ut är vi halvvägs till Spanien. En minst sagt lång morgon men  allting har gått super bra och vi hamnade i ett riktigt flow med både incheckning och säkerhetskontrollen så allting gick på bara någon minut.
Lite coolt är att alla butiker i taxfreen var öppna 05.45. Fy för att gå upp och öppna en butik så tidigt. Men super trevligt för oss resenärer.

Nästa inlägg blir från de varmare breddgraderna😎

Hejdå Sverige och HEEEEJ Gran Canaria 👊😎

Likes

Comments

Denna helg i Strömsholm har varit otroligt nyttig för mig. Det är första gången som jag är med och tävlar i en tävling där ett mästerskap går. Allting blir lite svårare, nervösare och det gäller att man är säker på sin sak.

Det var ca 2 månader sen Askia tävlade. Så jag var lite osäker på hur hon skulle reagera när vi skulle in på banan. Det var trångt  mycket hinder på liten yta, det stod en bil i ena hörnet, planscher och affischer på väggarna osv. Hon var lite spänd första dagen men näst intill obrydd när hon bara fick galoppera in på arenan ett varv.
Det är så skönt för mig som har så lite rutin när det kommer till stora tävlingar att Askia är säkerheten själv. Hon är trots allt bara 8 år men hon får mig att lita på henne till 100% och får mig att känna mig trygg oavsett hur högt det är eller hur svår banan är.
Jag brukar alltid bli lite nervös ifall jag ska göra bort mig när det är lite större tävlingar.  Men vi gör ju inte det. Med de resultaten som vi fått denna helg så visar vi att vi platsar in på tävlingen och förhoppningsvis så har vi utvecklats ännu mer om ett år och kan deltaga en nivå högre.

En till sak som gör helgen super bra var sammanhållningen i stallet. Kollade man runt på vad det var för ryttare och hästar som var våra grannar blir man imponerad över deras resultat. Alla var så otroligt trevliga och hjälpsamma. Ingen är nervös eller är grinig utan enbart trevlig stämning och en jargong som var att hästen är en del utav teamet. Gick det inge bra så var det inga dumma kommentarer eller dålig stämning. Bara otur att det dåliga resultatet kom nu på SM helgen.

Igår när jag packade ihop och flög på mina rosa små moln kom min boxgranne förbi med en present till mig och Askia. Då dom bodde på hotell i Västerås så lovade jag dom att jag kunde fodra osv.  Som tack för hjälpen fick vi en massa godis! Askia fick en stor påse med körsbär och vanlig godis, som Askia älskade 😂 Och jag fick en massa människo godis. 
Så himla gulligt och uppskattat men absolut inte nödvändigt, Självklart hjälper man till om man ändå är på plats.
Men just den jargongen är så trevlig!! Alla var så himla trevliga och hjälpsamma i det stallet jag stod.
En super trevlig och lärorik helg för mig och Askia. Nu får Askia en välförtjänt vila från ryttare medans jag INATT åker till SOOOOLEN 😎😎

Först ska jag bara packa och städa och fixa stallet och hinna köpa lite saker osv osv. men det är fortfarande några timmar kvar innan jag åker iväg 😁

Tusen tack till alla kommentarer och peppningar. Det är så kul att läsa och känna allt stöd man får. Tack!!

Likes

Comments