Header

För något inlägg sen så skrev jag om att jag hade ljusbehandlat Askia, vilket jag tycker har gjort en otroligt stor skillnad bara på de första behandlingarna som hon fick.

Nu är det dags igen för Anna Carin att komma hit och denna gång ska alla mina tävlingshästar få tittas igenom från topp till hov. Alla mina hästar är i full tävlingskondition och för mig är det lika viktigt, om inte ännu viktigare att lägga ner lika mycket tid, energi och pengar på att ta hand om hästarna och deras kroppar som man lika lätt gör på träningar, tävlingar och utrustning. Det spelar ingen roll hur fancy utrustningen eller viktiga träningarna är om inte hästen fungerar och är välmående...

Datumen Anna Carin kommer till Örebro är den 8, 9 & 10 Maj, hon kommer dels att befinna sig i Kumla, sickelsta samt hemma hos mig på Råbylund.


Exempel på skador och symtom som kan behandlas med Infrarött ljus är:

  • svårläkta sår, svullnader, hudproblem, luftvägsproblem, allergier
  • vissa ryggproblem och rörelsehälta
  • sen- och muskelsträckningar, olika typer av muskelinflammationer
  • mag och tarmbesvär, mekanikstörningar, beteendestörningar

IR-terapi kan med fördel användas, inte bara vid akuta eller kroniska skador och sjukdomar utan även för att stärka kroppen och därigenom motverka skador och höja immunförsvaret.

Efter behandling av vissa muskelskador förstärks effekten ytterligare om terapeuten tänjer ut muskelfibrerna genom stretching. Det går att tillföra IR-ljus vid både akuta och inflammatoriska tillstånd. IR-terapi minskar konvalescensen med upp till 60 %. Genom biostimulering med IR-ljus ökas blodcirkulationen och cellaktiviteten i det stimulerade området.


För mer information om vad det är jag skriver om så klicka HÄR.


För bokning kontakta mig direkt på 0703086256 (gärna sms)Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja!!! Som rubriken lyder. Igår hämtade jag hem en ny stjärna som kommer göra sig toppen i vårat team ❤

Zo Nice också kallad Najzan är härmed en ny stjärna i vårat team och som vi har fått möjligheten att köpa, vilket vi är otroligt glada över!! Dock kommer hon att betäckas i år.

Najzan är ett 6årigt sto e:Zorro-Everest-Burggraaf-Le Mexico.
Så förhoppningsvis kommer hon göra minst lika fina föl som hon hade gjort strålande resultat på tävlingsbanan.

När jag tänker på de föl vi har och som är påväg blir jag varm i kroppen! Visst kan en häst ha världens hoppstam men ändå vara värdelös. Men chansen för att hästen ska vara bra ökar om stammen är bra ;)
Och med de hästar vi har och med deras stammar kan jag inte vara mer än att super förväntansfull!!
Framtiden ser fantastisk ut!! ❤

Likes

Comments

Helgen som varit har på alla sätt och vis varit fantastisk!!

Askia slog till med 2 felfria rundor samt en placering i 130:n på Strömsholm i Söndags och inte nog med det var jag iväg med Thea och hoppade 2 rundor i Kumla igår! Hon gör det så bra och okomplicerat! En grym helg med mina hästar och likaså resultaten!!

Så vad är det jag har provat på för någonting nytt som rubriken säger...?

Som jag skrev för några månader sen har jag börjat att gå hos en mentalcoach. Första träffen var bara för några veckor sen. Jag är en person som har svårt att tro på någonting som jag inte ser eller kan ta på. Men på något sätt måste ju mentalcoachen ha hjälpt mig.

Det är ju konstigt att jag på något sätt har kommit till en bättre och lugnare ridning där jag tror på mig själv och att det jag gör, gör jag bra... Fråga mig inte hur och vad min mentalcoach gör, men det hjälper mig i min ridning och tävlandet med hästarna.

Nästa möte är innan Norrköping horseshow och förhoppningsvis ska vi gå lite mer in på djupet och se vad det kan ge för resultat!! Super coolt iallafall att första tävlingshelgen efter mötet med min coach gav dessa resultat. Det kan ha varit slumpen eller så kan det faktiskt ha hjälpt mig med något? Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro...


Precis som jag får hjälp på traven med mina problem måste jag också se till att hjälpa mina hästar, med deras kropp och muskler. Nu har jag provat ljusbehanadling på Askia då jag förra året gjorde en behandling på Sirre och kände så otroligt stor skillnad!! Så denna gång var det dags för Askia att prova!

Första behandlingarna fick hon i måndags och tisdags. Jag har ridit henne väldigt korta pass och hoppade henne lite i fredags efter behandlingarna.

I söndags på Strömsholm när jag började hoppa fram var hon helt magisk. Alla de saker som har fallerat lite på framhoppning satt som en smäck och hästen kändes hur fin som helst!! Väl inne på banan var hon så otroligt fin, kändes avslappnad och fokuserad på sin uppgift, mycket mer än vad hon varit tidigare. Askia var felfri i 120 och precis utanför placering.

Det var 2 långa banor i klasserna så jag var osäker på hur trött Askia skulle vara i kroppen efter den första rundan. Om hon kändes bra i 120 så var hon ännu bättre i 130!! Så otroligt försiktig, mjuk, elastisk och så mycket power i sig genom hela banan. Hon var magisk att sitta på, ett stort leende hade jag genom hela banan och allt kändes så himla lätt!! Inte nog med det fick vi en placering i 130 och en grym dag blev helt enkelt ännu bättre!!

Återigen... Jag har provat någonting nytt och nu står jag som ett frågetecken, kan det vara ljusbehandlingen som kunnat påverka hästen till att de sista pusselbitarna har fallit på plats och att hon kändes magisk i båda rundorna...!?!?

Ja vet!!! -Det låter för bra för att vara sant, men just nu är min mentalcoach och ljusbehandling på hästarna det vinnande konceptet, iallfall denna helg... Så varför sluta med det då? Det ska bli otroligt spännande att se vad kommande tävlingar har att erbjuda!!

Fler möten med min mentalcoach och fler ljusbehandlingar så kommer detta bli så sjukt bra!!!

Är det någon som är intresserad utav att prova på mentalcoaching eller ljusbehandling på dig eller din häst så hojta till så ska jag vidarebefordra namn och nummer till er!!

Likes

Comments

Nu äntligen är våran tävling öppen för anmälan.
Den 13-14 Maj anordnar vi Loviseholm SHK våran första tävling!

Det finns klasser från 90 cm till 130 under helgen. Inte nog med det så har vi otroliga priser och premier till alla placerade!

Vi är överväldigade över trycket som varit från sponsorer. Alla klasser är mer än täckta och priserna är fantastiska!!

Inte nog med att priserna och premiern är på topp, så har vi en "unghästpott". Alla unghästekipage som har 2 felfria rundor under helgen får tillbaka anmälningsavgiften!

Till samtliga anmälda och startande ekipage finns det en goodiebag från våra sponsorer att hämta ut i sekretariatet.

https://tdb.ridsport.se/meetings/41154Ännu mer roliga nyheter är att i veckan fick vi reda på att våran Thea är färdig för Breeders Trophy i höst för 4 åringarna!😁

I och med hennes vinst i höstas så får vi återigen åka till Skåne i höst! Vi är otroligt glada och ser framemot detta oerhört mycket. 👌🌟

Likes

Comments

Bilderna ovan visar hur bra fredagskvällen var!!! Fantastisk mat, underhållning i världsklass och sällskapet går inte heller att klaga på 😍👌

Igår var jag iväg med hästarna till Rappestad. En riktigt fin anläggning med super trevliga funktionärer och bra framridningsmöjligheter osv.
Tyvärr höll inte banbyggnaden samma nivå och standard som allt de andra gjorde på anläggningen, vilket var super tråkigt!!!

Jag valde att utgå med Askia då det absolut inte är värt att ställa till något dumt nu innan säsongen drar igång på riktigt. Men hon hoppade riktigt fint och hade mycket tryck i sig, fram tills banbyggaren hade fått hjärnsläpp, då saktade jag av och tackade för mig 👌 Jag förstår inte hur svårt det egentligen ska vara som banbyggare att bygga så som förhållandena tillåter?! Men vad vet jag, jag är ju inte banbyggare, MEN jag är en betalande kund som inte är nöjd...

Ska man vara lite positiv;
Sirre fick dagens stora stjärna! Han hoppade så sjukt bra och med så mycket power i båda sina klasser. Ännu roligare är det när man sedan hoppar av sin häst och det kommer fram personer och berömmer hästen för hur grymt bra han hoppade!! 
Då vet man att jag inte var själv med att både känna och se hur jäkla bra han hoppade 😍

Nu är det jobb fram tills torsdag sen är jag 3-ledig!!!! Wopwop!! 👊

Likes

Comments

Jisses vad dagarna flyger fram, jag har tappat tidsuppfattningen, det var Måndag igår men imorgon är det Fredag, vad hände alla de dagar där emellan?

Igår direkt efter jobbet var det träningar hemma hos oss. Det är fantastiskt kul när vi är ett stort gäng som tränar ihop och som också tävlar för Loviseholm! Gissa hur kul vi har tillsammans när vi är ett bra sammansvetsat gäng som älskar det vi håller på med!? - AMAZING helt enkelt!!

Väl inne från stallet och hästarna fått sitt för dagen tog jag en snabbdusch och tänkte lägga mig en stund i soffan för att läsa lite, för man kan ju inte gå och lägga sig straxt efter 21... MEN den tanken fick jag glömma! Jag somnade direkt när jag la mig och vaknade 20 min senare och konstaterade att det bara var att krypa ner i sängen, sömnen besegrade mig och 21:30 låg jag i sängen och det tog nog inte många minuter innan jag somnade...

Imorse var jag inte piggare, det var som om någon hade drämt en dörr i huvudet på mig när larmet drog igång och i samma sekund for också telefonen i väggen... Ingen bra start på morgonen ( i några sekunder), när jag öppnade ögonen och såg solen skina ändrade jag helt åsikt och jag bad om ursäkt till telefonen som fick sig ytterligare en "morgonbuckla"...

Än så länge njuter jag i fulla drag och tycker livet är helt fantastiskt!! Solen skiner, jag får hålla på med det jag älskar, allting flyter på som jag vill, förfrågan om våra tjänster i företaget är stort! Det är helt galet vad folk köper foder och vill ha stallplatser just nu! Vi skulle behöva bygga ut både foderlokal och stall så som trycket är just nu ;) Super kul att det vi gör syns och att det jobb vi lägger ner uppskattas!!

Helgen som kommer är jag ledig, imorse när jag tänkte till lite och började fundera på hur jag skulle spendera min helg fick jag lite panik och började kolla på tävlingar. Oftast drar jag mig för att tävla så här tidigt på året då det alltid är grått och kallt. Men med vädret som är nu har jag fått lite feeling och när man ändå har en "ledig" helg så måste jag ju passa på!!

En pratstund med Moa imorse gjorde så jag anmälde mig till tävling på Söndag och vi ska till Rappestad med Askia & Sirre. Fråga mig inte vart det är någonstans i Sverige, men det ska vara en bra tävlingsplats med bra funktionärer och trevlig bana osv. Så på söndag blir det tävling för mina två stjärnor. Inte nog med att Moa åker dit, så har jag också fått med mig Stina. Det var länge sen vi drog iväg på tävlingar tillsammans, men nu äntligen är vi igång och en bättre vän och hästskötare går nog inte att få tag i. Vi har många roliga minnen från olika meetings och tävlingar men dom minnena håller vi för oss själva. Det som hände i Sunne stannar i Sunne, till exempel ;)

That´s all for now!!!Likes

Comments

Finns nog tyvärr inte en enda dag som jag är helt ledig och kan göra precis vad jag vill när och hur jag vill då hästarna alltid kallar på min uppmärksamhet oavsett dag.

Som idag är jag ledig från akuten, men har ett fullspäckat schema trots min "lediga" dag.
I mångas ögon verkar hästar bara vara en hobby och man kan skippa att träna eller sköta om hästarna så man kan få sig en helt ledig dag... Det är helt förbjudet i min värld, om det inte är så att hästarna ska vila och återhämta sig.

Det är en hobby i mångas liv att ha häst, men inte för mig.
Jag skulle aldrig slänga bort så mycket tid och pengar på mina hästar, mitt företag och att hyra anläggningen jag hyr ifall jag gjorde det halvhjärtat och hade det som en hobby. Det kostar alldeles för mycket pengar att göra allting halvhjärtat och sedan slarva med träning och skötseln!

Det många inte verkar förstå är HUR mycket saker och ting kostar att bedriva en anläggning med allt dess innehåll.
Jag drar inte alla över en och samma kant, det finns många guldkorn som vet vad det innebär men det finns också dom som inte gör det...

En gång fick jag höra; "Ni har ju råd att bygga ridhus, då har ni råd att vi råkade ha sönder erat hinder också"

Det svartnar nästan för mina ögon när jag tänker på hur vissa tycker och tänker...

Rätt mig om jag då tolkar det fel, men man menar då att det alltså är okej att ta sönder något som en annan äger och köpt för att personen hade råd att köpa saken...?!

- Så om jag vill låna någons transport så är det okej att ta sönder den för att den jag lånar av hade råd att köpa den?
LÄGG AV säger jag bara!!!

Man slutar aldrig förvånas över människor. Det finns MÅNGA guldkorn, men sen finns det bottennapp som man skulle vilja ge en high five i ansiktet.... 😉

Likes

Comments

Finns nog tyvärr inte en enda dag som jag är helt ledig och kan göra precis vad jag vill när och hur jag vill då hästarna alltid kallar på min uppmärksamhet oavsett dag.

Som idag är jag ledig från akuten, men har ett fullspäckat schema trots min "lediga" dag.
I mångas ögon verkar hästar bara vara en hobby och att man kan skippa att träna eller sköta om hästarna så man kan få sig en helt ledig dag... Det är helt förbjudet i min värld, om det inte är så att hästarna ska vila och återhämta sig.

Det är en hobby i mångas liv att ha häst, men inte för mig.
Jag skulle aldrig slänga bort så mycket tid och pengar på mina hästar, mitt företag och att hyra anläggningen jag hyr ifall jag gjorde det halvhjärtat och hade det som en hobby. Det kostar alldeles för mycket pengar att göra allting halvhjärtat och att sedan slarva med träning och skötseln!

Det många inte verkar förstå är HUR mycket saker och ting kostar att bedriva en anläggning med allt dess innehåll.
Jag drar inte alla över en och samma kant, det finns många guldkorn som vet vad det innebär men det finns också dom som inte gör det...

En gång fick jag höra; "Ni har ju råd att bygga ridhus, då har ni råd att vi råkade ha sönder erat hinder också"

Det svartnar nästan för mina ögon när jag tänker på hur vissa tycker och tänker...

Rätt mig om jag då tolkar det fel, men man menar då att det alltså är okej att ta sönder något som en annan äger och köpt för att personen hade råd att köpa saken...?!

- Så om jag vill låna någons transport så är det okej att ta sönder den för att den jag lånar av hade råd att köpa den?
LÄGG AV säger jag bara!!!

Man slutar aldrig förvånas över människor. Det finns MÅNGA guldkorn, men sen finns det bottennapp som man skulle vilja ge en high five i ansiktet.... 😉

Likes

Comments

6 veckors intro på akuten är nu slut. Och nu är det dags för mig att klara mig själv. Inskolningen är slut och det känns toppen 👌
Lite som en 6 veckors lång smekmånad som nu är över och verkligheten kallar på en...

Alla på jobbet är så otroligt duktiga och alla hjälps åt. Alla vet hur fort saker och ting vänder och man behöver knappt be om hjälp innan 3st står bredvid en och hjälper till. En sjukt häftig team känsla!

Imorgon är jag ledig, SOVMORGON!!!!

Efter jobbet idag tog jag tillfället i akt och red ute i paddocken med Askia och longerade Thea ute i det fina vädret 😎
Så himla underbart och välbehövligt!!

I går var det mycket aktiviteter i ridhuset. 2st div 3 lag var här och hoppade. Både från Ryttarkamraterna Kumla samt Lindettraktens RF.
Alltid lika kul när det är galet mycket hästar och bilar på gården 😁

Likes

Comments

Under två dagar har jag fått tillfället att hospitera runt på sjukhuset. Igår var jag på Öron, näsa, hals mottagningen och idag har jag varit på frakturmottagningen.

Igår på Öron, näsa, hals blev jag skräckslagen.
Halsbölder... Är det någon som haft det?

Isåfall tycker jag så synd om er!!
Själva ingreppet att få bort varet från bölden/svalget går jag inte in på....

OM jag någongång kommer att drabbas utav en halsböld kommer man få söva mig, om inte söva mig, så får man ge mig en överdos utav lugnande!
Fy i helskotta så obehagligt att tabort bölden. Usch, Usch och usch!!!!

Kunde inte äta någon mat överhuvudtaget igår efter att få ha varit med på 2 ingrepp. Jag lagade pannkakor till kvällsmat, men inte ens det smakade gott. Då var det illa...

Tränade också Askia & Thea nu i em, gick toppen och jag var också rätt duktig 👌👊
Vilka hästar jag har 😍😍🌟
Sirre fick vila idag och bara pysslas om❤

Likes

Comments