Aktiviteter

Hej! Tyvärr har jag ej bloggat på ett tag men jag känner att jag skulle vilja ta tag i det igen och börja blogga. Det jag främst kommer att fokusera på detta år är:

- Träning och hälsa med störst fokus på hälsa.

- Recept då jag har en stor passion för mat, många gånger har jag tänkt ställa upp i mattävlingar men aldrig ens vågat. Sveriges mästerkock är ett förslag på en mattävling jag har haft i tankarna länge.

-Resor som jag har gjort under året eller utflykter. 

-Annat, jag tar gärna emot förslag. Du får lämna en kommentar.


Tack!

Louise

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu börjar sommarlovet och om två år är gymnasiet över för min del. 160 dagar två/tre F (Genomförs år två till betyg) sen har jag A/B/C i betyg. Jag är nöjd med mina 160 dagar som har varit både jobbiga, trista men samtidigt roliga. År två ska bli bättre än detta året.
Första dagen börjar i katastrof där man är helt förvirrad och kan eller inte förstår något. Känslan första dagen där man känner sig förvirrad var inte så rolig direkt. Dag två jag var i skolan olyckligt vis fick jag plugga till prov. På en kväll skulle jag kunna smitta och smittspridning med 13 rätt av 18 var faktiskt godkänt för min del. Det blev omprov och jag fick 24/18 rätt. (18 som var godkänt gränsen och jag fick 24 poäng.) Två/tre veckor senare var det cirkulationsorganen och andnings provet som gick bättre än förväntat fick 46 poäng vilket gav mitt prov ett B. Jag var överlycklig som fick B på de provet. Dagen där på var det etik och moralprovet som inte gick så bra enligt mig själv som gav mig ett C något som jag var missnöjd med då men som jag idag är glad över. ("I svenskan som var min första genomförda uppgift som var en presentation som jag genomförde i helklass. Jag kände ingen, coollugn som jag var gjorde jag det med lite nervöslitet genomförde jag denna presentation om Mexico och det värsta tänkbara massak som sker i vår värld.") Sen var det jullov, jag hade verkligen sätt fram emot jullovet och jag hade gått en månad redan och känslan att få F i allt var stor. Efter jullovet kände jag att jag skulle ha som mål att få minst ett C i allt. Jag kämpade och kämpade för jag ville ju verkligen inte ha F i allt. Såhär mycket har jag nog aldrig kämpat för ett betyg som jag gjorde nu. Tiden gick och det rullade på bra fram till det blev praktik i Mars. Jag fick min plats men avslutade pågrund av allergi. Jag fick min chansen att plugga upp vad jag hade missat vilket jag faktiskt gjorde som var min fördel för att få betyg. Sen kom nationella proven. Svenska talet var först ut där jag pratade om organdonation ett mycket intressant och spännande ämne som jag ska försöka få som gymnasiearbete i trean. Detta jobb gav mig ett A. Några veckor där på var det läsförståelse. Jag orkade verkligen inte göra den. Jag fick ett E på provet vilket jag tyckte var okej då jag gjorde det fast jag inte ville. Sen var det skriva några veckor senare vilket jag gjorde den 12e maj om jag inte minns fel. Jag skrev två texter, på en timme gjorde jag om en text trotts stök ute med alla irriterande (ursäkta) "studenter." Som skrek och höll på för det var mösspåtagningen. Trotts detta gav jag inte upp "envis" som jag är. Min envishet gav mig ett B+ i skrivningen och överlycklig är jag. Detta gav mig mitt A i svenska som jag är riktigt stolt över. Sen var det engelska som inte fickan bra då jag hade tandvärk och inte mådde så bra just då vilket gjorde att det inte blev godkänt. Sen var det matte med mina 24,5 rätt och godkänt var 18. Nöjd var jag då matte aldrig har varit min grej men jag kände att jag hade kunnat bättre om jag hade orkat. Sen var det snart sommarlov och jag kämpade med att göra alla inlämningsuppgifter. Matten och engelskan är kvar till tvåan och nöjd är jag. 160 dagar är jobbigt men vill man något så kan man.
Citatet stämmer "If you can dream it, you can do it"
Det gäller att ha ett mål och försöka kämpa mot målet för att lyckas.

Likes

Comments

Recept

Till förrätt blev det avokado och skaldjursröra

En stor matsked cream frech
Ca 12 - 15 bitar avokado som tinas upp
En klick pepparrot
Några räkor och crabstick efter tycke och smak.
Några droppar citron eller limesaft
Salt och peppar
Bröd

Du mosar bara avokadon och rör ner allt i en röra och lägger på ett bröd.
Vill du dekorera kan du ha en frukt och några kvistar dill.

Likes

Comments

Likes

Comments

Denna dagen har bara bestått av regn och åter mera regn. Inte ett direkt roligt väder att vara ute i direkt. Jag har lite tips på vad man kan göra vid tråkigt väder.

- Städa
- Laga mat som skall frysas in
- Baka
- Inomhusträning
- Lösa korsord
- Plugga för er som går i skolan

Idag har jag gjort två av dessa saker. Jag har både pluggat och haft inomhusträning då motivationen för att dra ut inte har funnits där.

Hoppas att ni har haft en bra dag, det har nämligen jag haft.

Kram
L

Likes

Comments

Jag hade tänkt berätta lite om mig själv här i mitt första inlägg. Ni får gärna ställa frågor till mig som jag svarar på i ett annat inlägg eller via mejl.

Först kan jag berätta lite kort om vem jag är.

Jag är en snäll och social tjej som föddes år 1997 den 30 Juni i en liten stad i nordöstra Skåne.


Hur gammal är du just nu?

Jag är 19 år och 11 månader om det ska vara exakt just nu.

Studerar du eller jobbar du just nu?

Jag studerar idag på ett gymnasium för att bli undersköterska om något år.

Varför just till undersköterska?

Jag har alltid velat jobba med människor i framtiden på ett eller annat sätt. Jag tror det blir sjukhuset som blir min arbetsplats i framtiden eller polis som är ett ganska så slitstarkt yrke.

Vad ska du göra efter studenten?

Jag ska plugga vidare, vad är oklart till men just nu lutar det åt sjuksköterska eller åt biomedicinsk analytiker + ett basår.

Favoritfärg?

Jag har tyvärr ingen favoritfärg men jag gillar inte blandningen mellan beige och vit där beige är mer vit en bege.

Favoriträtt?

Smålandsrulle, Tacos och sushi (Hemmagjord dock)

Drömresmål?

Har inget just nu då jag har upplevt min dröm som var en ren mardröm. Har redan varit i Mexico så jag säger nog Sydney som jag har velat besöka sen jag var liten.

Vad fick dig till att blogga?

Jag tycker om att skriva och jag har haft några bloggar förut dock som är avslutade för längesedan så jag tänkte ta upp bloggandet igen.

Hur många gånger i veckan tränar du och vilka appar använder du dig av?

Jag tränar ca tre till sju dagar i veckan. Jag använder mig av runkeeper, seven och andra appar beroende på vad jag känner för men det är de två jag använder mest.

Vid frågor får ni lämna en fråga i kommentarerna eller så skickar ni ett mejl.
Likes

Comments

Title