Är nu påväg hem från en lyckad och helt fantastisk träning på ovalbana. Láey dansade och kändes helt underbar. Stakur börjar nu få riktig fart i passen, han är ju inte världens snabbaste men jag känner utvecklingen vi gjort. Jag får hela tiden ha i bakhuvudet att vi tränat bort hans pass i ca 5 år för att jag ens skulle kunna rida honom då han var en sådan häst som stack i gångarten som föll honom i smaken.... Och nu när han blivit så stabil i både psyket och kropp så började vi testa lite för några månader sedan och nu för ca 2 månader sedan började jag verkligen träna passen på honom. Jag har aldrig ridit pass förut på honom och väldigt få gånger på andra hästar. Så nu taggar vi inför ISI Cup i helgen där jag deltar i både V1 med Láey och F2 med Stakur.

Idag har jag även haft redovisning i skolan på ett arbete inom geografi vilket gick super. Jag brukar inte gilla att prata inför folk på det sättet men det flöt på och när jag väl kommit över inledningen så var jag inte alls nervös och kunde prata på. Så nu är det avklarad.

Imorgon är det religionsprov direkt på morgonen. Sen är det NP i engelska måndag och onsdag nästa vecka så det är full rulle.

<3 <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har precis ätit middag och är nu ute i stallet igen för att rida de sista två hästarna. Stakur fick en tur i skogen och han var helt fantastisk!! Underbara häst som utvecklats något enormt. Glömde skriva det i förra inlägget men jag och Stakur fick våra första 6:or för trav och av en domare även i gallopp (!). Notera att jag och Stakur ridit för 5 och 5,5 som medel.

Imorgon är det nationella prov hela förmiddagen i NO, i vårt fall biologi. Jag försöker att inte tänka så mycket inför prov och speciellt inte inför nationella där jag inte har en blekaste aning om vad som komma skall. Det enda man kan göra är att repetera och fräscha upp minnet med några småsaker som är stora inom biologin. Jag tänker att jag kan det jag kan och mer kan jag ju inte göra. Så jag bara kör och hoppas på det bästa och använder alla mina kunskaper jag samlat på mig genom åren.
Haha nä men det är bara att köra och inte tänka så mycket för då blir man stressad och glömmer allt man kan. Så ska försöka behålla lugnet och ta mig igenom morgondagen lugnt och fint.

<3 <3

Likes

Comments

Jag har inte kunnat träna mig själv på hela veckan då jag varit genomförkyld och feber till och från. Men idag kan jag andas med näsan och prata utan att bli andfådd, så förhoppningsvis blir det en tur till gymmet på söndag eller en springrunda.

Idag (fredag) så kom min bror och hans sambo för att äta middag och mysa lite. Imorgon så drar det iväg för att fira påsk hos moster och kusiner. Har för mig att vi skulle grilla, så det ska bli roligt.

Jag var och red på ovalbana i onsdag med Láey och Stakur för att köra igenom lite program. Villingur fick åka på ovalbana idag och testa sina program. Är så taggad!!

Sen måste jag bara dela med mig av ett supergott godis, det är isländskt. En av mina favoritgodis faktiskt. Det är lakrits i mitten som är omringat av choklad och sedan ett hårt vitt skal som är sött (se bild nedan).

<3 <3

Likes

Comments

Ja, välkommen säger jag till Mánadis som nu är vår. Mánadis är ett 12-årigt sto född 2004. Hon är triangelmärkt så nej det är inte en ny ridhäst... Hon köptes då vi insåg att om jag åker iväg någon/några dagar på tävling med två an hästarna så blir en ensam kvar. Några timmar går ju att lämna en häst ensam men inte mer. Så därför köptes Mánadis som sällskapshäst. Hon är efter Jarl frá Búðardal.

<3 <3

Likes

Comments

Igår var jag och tränade för min tränare med två av hästarna. Vi tittade på program inför tävlingssäsongen och fick då se de delar jag behöver lägga extra mycket arbete på. Vi var på ovalbanan så vi såg hur det skulle se ut om vi var på riktig tävling vilket var väldigt nyttigt.

Jag kom hem från skolan för ca en timme sedan och då var det direkt på med träningskläder och ut och springa. Det känns alltid lika skönt efteråt.

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan ut och konditionsträna hästarna.

Likes

Comments

Ja, det så kallade äventyret slutade i att mamma var nerbäddad i sängen med fruktansvärd förkylning och feber. Tanken var att jag skulle åka upp och tävla i Klevsvik. Men men... Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Istället fick jag igår två härliga uteturer. En men mamma och pappa på fot med varsin hund. Sen kom farfar ut och hälsade på och då tog vi en runda tillsammans. Eller ja, jag red och han gick. Så jag fick istället en härlig dag med strålande sol hela dagen :) Hästarna var pigga, de känner på sig att våren är här. Vi känner inte av pälsfällningen (då jag vet att vissa hästar blir trötta av det) eftersom att jag i alla år använt Microvital från St Hippolyt som verkligen är det bästa vid pälsfällning och pälssättning.<3 <3

Likes

Comments

I söndags (6/3) var jag och Láey iväg på vintercup final (Skånes vintercup). Vi vann fyrgången med 6,25 och samma poäng på en andra plats i tölten. Men finaste priset var ändå det Feather price som jag fick tilldelat. Det är en av de finaste priserna man kan få enligt mig.

Idag fick Láey och Villingur löshoppas, de ville hellre leka och bitas än att hoppa. Men röra på sig fick de och roligt hade dem. Stakur fick ridas med övergångar då han behöver stärka sig där. En riktig pärla är han <3

I helgen ska jag ut på äventyr med någon eller några hästar. Berättar inte än vad och var men är du nyfiken så håll utkik på bloggen efter helgen ;)

Vi hörs!

Ursäkta för dålig bildkvalité. Men en liten bild från vintercupen i fyrgången (trav).

Likes

Comments