Nu var det ett tag sedan jag skrev och vi har hunnit börja skolan igen, nu är det endast tre veckor kvar på två av tre kurser vi läser nu. Vilket innebär att ett block av fyra snart är gjorda, tiden går fort när man har roligt! Vi var som sagt lediga i en vecka på grund av att de firade sin nationaldag här och vi hade Jinan på besök. Vi tog det mest lugnt och vilade upp oss, det märktes att det var många av befolkningen som reste hit till Shanghai så det var ingen idé att ta oss till någon sevärdighet då det var ännu mer folk än vanligt, men vi tog oss bland annat till Ikea haha.

Den här veckan har vi varit hemma och skrivit på en uppsats som ska redovisas på fredag, vi har intervjuat ett företag på campus. Så denna vecka kommer mest bestå av plugg. Eftersom jag är så dålig på att blogga regelbundet så blir alla bilder på en och samma gång!


Ingången till IKEA

Även här var det mycket folk under ledigheten, det såg ut såhär vart man än gick i varuhuset.

Nöjda över att äta lösgodis igen efter en månad, superdyrt dock!

Gravad lax med okokt potatis var ingen hit, men här får man inte vara kräsen om man vill bli mätt

En dag utforskade vi Yangpu (området där vi bor) och hittade en galleria. Där passade vi på att göra naglarna och köpa färska blommor :)

Förra måndagen tog vi oss till en pub som heter Windows och spelade dart och shuffleboard

​När vi hade Caroline på besök passade vi på att ta oss till fake market, där köpte jag äntligen en fungerande selfie stick wiiho

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagarna rullar på riktigt snabbt här i SH och igår var det Kinas nationaldag så därför vi är lediga i en vecka och börjar skolan igen nästa lördag, mycket skönt. Så imorgon kommer resterande klassen från Jinan och hälsar på i en vecka :) I fredags var vi ute och käkade på kvällen och gick sedan ut för att jag fyllde år, och igår hade vi bara en bakisdag här hemma och tittade på film. Skypade med mamma och pappa också en stund :) Sen jag skrev sist har jag varit i skolan varje dag mån-fre, två timmar varje dag vilket är superchill. Det jobbiga är bara att ta sig till skolan och hem för dessa två timmar..

Tänkte att jag skulle bjuda på lite blandade bilder från veckan:

I torsdags beslöt vi oss för att testa maten i skolan, det fick helt klart godkänt och kostade ca 18 kr

På kvällen torsdags blev vi sugna på svensk tacos och som tur var hade Mathias med sig krydda hemifrån Sverige

Efter tacosen åkte vi och bowlade och drack lite drinkar :)

Och i fredags fick jag bestämma vad vi skulle äta och göra, så jag valde pannkakor till lunch och sötpommes och tacos till middag med en massa goda drinkar innan utgång :)

Likes

Comments

Idag har vi varit ute och turistat, vi åkte upp i världens högsta utsiktsplats, vi var nämligen 474 meter upp. Väldigt häftigt att se allting ovanifrån, plus att det inte var så mycket föroreningar i luften idag så man såg allting väldigt klart :) Efter att vi åkt upp så käkade vi lunch i restaurangen som var på första våningen, man kände sig väldigt liten när man satt och åt på uteserveringen och tittade upp mot toppen.

Den här statyn kände vi igen från Borås, kändes nästan som hemma.

474 meter upp, även här upp i luften var vi mer intressanta än utsikten för vissa kineser.

Underifrån

Ovanifrån

Utsikt över The Bund

Shanghai i miniatyr

I tisdags fyllde Sanna 21 så mat och drinkar stod på schemat, åt supergod tacos och drack så. himla goda drinkar!

Likes

Comments

Det här är vår gård inne på området där vi bor och vårt otroligt vackra vardagsrum.

Köket

Mitt mysiga lilla krypin :)

​Här kommer lite bilder på lägenheten, vi är fyra stycken som delar på en 4a (vilket är som en 5a hemma i Sverige) så alla har ett varsitt rum, sen har vi ett vardagsrum, kök, två toaletter och två balkonger. Lägenheten är väldigt fräsch efter att vi haft storstädning och superljudisolerat, vi hör knappt varandra när vi är i våra rum, vilket är väldigt skönt så det inte var tvärt om. Det enda negativa i den här lägenheten är att det bara finns kallvatten till tvättmaskinen vilket gör att våra kläder inte bli lika rena som hemma i Sverige.. Menmen killarna bor två hus bort så vi kan alltid tvätta det värsta där :) 

Likes

Comments

Bränt socker i Nantong😊

Idag har vi haft hälsokontroll. Dagen började med att vi hoppade på en buss vid skolan som tog oss till sjukhuset där testerna utfördes, där vi utsattes för både ultraljud och blodprover. Allting gick väldigt fort och de var väldigt effektiva, vi fick gå en och en till olika rum, och i varje rum var det i princip in ut. Efter alla tester drog vi till SushiO, där jag har ätit de godaste sushin i mitt LIV! Sedan tog vi taxi vidare till Supermarket där vi handlade oss en ny router och lite kvällsmat. Så nu fungerar internet bättre och vi är mätta i magen efter vår "kycklingtacos". Kvällen har vi bara spenderat framför tv:n med Eva och Adam. 

Nu ska jag skypa lite med Hampus och sedan försöka sova, första riktiga lektionen äger rum imorgon, Chinese Business, spännande!

Likes

Comments

Den här helgen blev vi medbjudna till staden Nantong, det var en "liten" stad med 2 miljoner invånare och man märkte betydlig skillnad mot Shanghai i folkmängden. Idag, söndag, så var det någon slags ceremoni för stadens satsning på turismen eller något liknande och det var därför vi blev medbjudna. Vi skulle göra reklam för staden och alla sevärdigheter vi besökte under helgen, detta var dock något vi fick reda på i bussen påväg dit. Så saten hade alltså bjudit oss på allt för att vi skulle lägga ut bilder på sociala medier haha..

Men jag hade i alla fall en väldigt mysig helg, med mycket kultur och lokal mat, vilket smakade sådär.. Vi har även fått känna på hur det är att vara kändisar. Idag på ceremonin fick vi t ex VIP-platser raden bakom stadens borgmästare endast på grund av att vi är västerlänningar. När vi väl slog oss ner fick vi dubbelt så mycket uppmärksamhet som borgmästaren själv, vi blev både fotograferade och filmade under hela ceremonin. Kan nog säga att det var bland den sjukaste eftermiddagen jag har varit med om.

Nu är det dags att sova, vi ska upp tidigt för hälsoundersökning i skolan vilket behövs för att vi ska få ett uppehållstillstånd. Godnatt :)

Likes

Comments

​Nu har det alltså gått 10 dagar sedan man landade på Shanghai's flygplats, men det känns som vi har varit här i en evighet. Vi har hunnit med att bo på hotell i en vecka, varit och kolla på ett 10-tal lägenheter, lyckats få en hyfsad lägenhet till bra pris, samt checkat av IKEA och deras köttbullar (vilket inte var en hit). 

Men summa summarum så trivs jag bra här i Kina, kulturkrocken är ett faktum dock. Att bli utstirrad och fotograferad på gatan är numera vardag. Bjuder på lite bilder från våra dagar här :) 

Likes

Comments

Fina familjen💓

Sådär, då har även jag skaffat en blogg så ni där hemma kan hålla koll på vad vi gör borta i Kina. Än är jag dock kvar i Sverige och lyfter imorgon. I lilla Smedjebacken har jag precis vaknat och ska strax väcka mannen, sedan blir det en turné runt till släkten för att säga hejdå en sista gång och packa klart det sista. Senare ikväll åker jag och Hampus till Stockholm och sover en natt där för att sedan åka till Arlanda tidigt imorgonbitti.

Likes

Comments