​Oh la laaa. Idag har jag varit orimligt trött då jag sov så fruktansvärt dåligt natten till idag. Var uppe tidigt tidigt imorse och sedan har jag haft en vanlig dag med allt som ingår i en sådan. Förutom att tvätta halva min garderob och byta lakan har jag hämtat ut min kursbok, sovit ett par timmar, målat lite hos Alma och tagit en kvällspromenad med mor & far på andra sidan Whats App-linjen. Fick en update på hur det var i Sverige och England och de fick liverapportering från la France. Saknar de väldigt mycket men mamma kommer snaart hit och hälsar påå så det är mysigt! Gud det känns som om jag har mycket att berätta, som om en blogg behövdes. Nu har det dock redan blivit tisdag och min klocka ringer alldeles för snart så á demain cheries!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

LE MARRAIS/SAMEDI/SEPTEMBRE

Igår i Marrais. Runt skymning är Paris som vackrast och jag kan inte se mig mätt. Att promenera runt i den tidiga höstkvällen och trängas med människor som är påväg hem från en dag på stan blandat med människor som är påväg ut för en kväll på stan är på något sätt magiskt. De vita fasaderna, den ljusblårosaguaorangea himlen och de färgsprakande människorna är en kombination som tar andan ur en. Himlen lever, staden lever. Det är allt på en gång och Paris puls slår stadigt.

Nu är det söndag kväll och jag tänker och tänker och tänker. Jag har just läst Luvens, Lovisa Ströms, blogg och jag kan inte bestämma om jag har mest ont i magen eller hjärtat. Luven befinner sig i Burma där hon jobbar mot trafficking och prostitution och för de utsatta flickornas rättigheter. Hon jobbar inte bara för deras rättigheter utan hon jobbar för att de ska få leva ett värdigt liv. För att de ska få vara barn och allt vad det innebär.

Förutom att känna alla dessa känslor städar jag mitt rum och sedan ska jag nog städa hjärnan lite. Skriva lite. Tänka lite. Strukturera tankar. Lixom här sitter jag i mitt varma rum, med min dator och min telefon. Med en garderob full av kläder och dessutom ett kök fyllt med mat. Glöm inte kärleken, runt omkring har jag människor som bryr sig om mig. Som kramar mig godmorgon och som smsar mig när jag är ute på kvällarna. Jag har fått en familj här och hemma i Sverige finns min riktiga familj. Min familj som hör av sig varje dag och som . De ser mig. Jag har de, de har mig. Flickorna i Burma har ingen som ser de. De har folk som tittar på de, men ingen som ser. Tack gode gud eller vad man nu väljer att sitta sin tro till så finns det människor som Luven. Som inte bara ser utan agerar. För oss som inte befinner oss i Burma är det bara att öppna ögonen. Och vi kan inte bara titta, iaktta. Vi måste nog luta oss närmre skärmen och ta in vad det är som Luven skriver om. Helst av allt vill jag ju blunda och fortsätta leva mitt liv här i Paris. Jag vill inte se AIDS och barnprostitution. Jag vill inte se unga liv förstöras för att sedan släckas utan någon vidare notis. Jag vill egentligen inte ens lösa om det. Men med allt jag har lyxen att ha så måste jag. Måste. Utan att låta naiv så vill jag säga att alla, oavsett ekonomisk status, kan vara med i deras kamp om det vi tar för givet. Det kostar inte pengar att se en människa. Det kostar inte pengar att prata om vad det är som sker på platser vi befinner oss långt ifrån. Det kostar ingenting att lyfta dessa tjejers röst, att tala om att dessa flickor finns. Har så många tankar nu och jag befinner mig inte ens på plats. Jag tycker verkligen att alla ska klicka in på www.nouw.se/luven ​och läsa hennes berättelser om vad som sker på en plats långt långt bort.. Imorgon ska jag gå upp klockan fem för att se till så att "mitt" ena barn är redo för sin klassresa och så ska jag ge henne världens största kram. En sådan kram som alla barn förtjänar att få.

Likes

Comments

SAINT-GERMAIN DES PRÉS/SAMEDI/SEPTEMBRE

Dessa mysiga brasserie ligger i ett hörn av Place de Saint-Germain des Prési kvarteret Saint-Germain des Prés mitt emot Louis Vuitton och den relativt kända och anrika restaurangen Les Deux Magots. Här kan man äta Chevre Chaud och titta på människor som passerar påväg mot metron, kyrkan eller kanske någon av alla designerbutiker som ligger i området. Här kan man smaka, se och lyssna till Paris på en och samma gång och det är så himla fint.

Likes

Comments

Maxi.

Janina.

Idag fyller Maxi år! Imorse överraskade jag och ett par andra au pairer henne med tärta och ballonger och ikväll har vi ätit middag i Saint Germain en Laye tillsammans. Vi åt på ett jättejättemysigt och hemtrevligt Crêperie, Le Phare St Louis, som kändes väldigt o-Parisigt. Servitörerna var trevliga (and believe me that is rare), priserna låga (also very rare), väggarna målade i färger och mönster som påminde om kusten (mm rare) och stämningen varm och högljudd (not very rare). Alla åt galette och crêpes utom Louise, hon åt en sallad hon. Det var en jättefin kväll och alla var mätta, nöjda och glada när de åtta au pirerna skiljdes åt i höstkvällen för att några timmar senare ses vid grinden till Lycée International.

Likes

Comments

​SAINT GERMAIN DES PRÉS/VENDREDI/SEPTEMBRE

Likes

Comments

​CHAMBOURCY/MARDI/SEPTEMBRE

Likes

Comments

HÔTEL DE VILLE/DIMANCHE/SEPTEMBRE

Likes

Comments