View tracker

Mår inte riktigt bra idag, ont i magen och lite illamående typ. Vet inte riktigt var detta kom från, men ska försöka att bara ta det lugnt resten av kvällen. Kom precis in efter att ha promenerat Fia i 20 minuter, så väntar på att mamma ska komma hem nu för hon har hämtat ut Fias BoT-stallbandage som jag tänkte sätta på Fia idag. Funderar på att låta henne ha dem på ett par timmar nu tills hon ska gå in och så får hon ha dom på sig imorgon ute under dagen. Så länge det inte regnar kan hon ju lika gärna ha dom ute så de inte blir smutsiga lika fort.

Nu blir det seriemys med popcorn, kan ju ta sovmorgon lite när jag vill så har egentligen inte någon tid att passa så länge jag åker hemifrån 10 och har hunnit släppa ut hästarna + ätit frukost innan dess! Älskar mitt jobb.

Här ser ni anledningen till att jag ALDRIG rider i mjukisbyxor/fula kläder nu mera, och att jag alltid ser till att både jag och hästarna ser snygga ut. Tänk bara hur fin den här bilden varit om jag inte sett ut som jag gör, och om jag i alla fall skippat täcket på Nixi... Det råkade bli väldigt fint ljus just den dagen och lite dimmigt...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Veckans segaste dag är snart slut, jag är verkligen helt död så fort det blir ny vecka. Seg i huvudet och i allmänt dåligt skick haha. Har börjat vakna till liv lite nu i alla fall, inget mer jobb idag och en lååååång varm dusch att se fram emot lite senare.

Det enda jag har kvar att göra idag är allt som ska fixas i stallet, men det ska jag göra lite senare. Mocka, fodra och natta hästarna, och sen ska jag sova.

Gjorde om min design lite snabbt igår, allt som har med Nixi att göra är fruktansvärt jobbigt fortfarande och hon kommer alltid ligga kvar på min design oavsett om det gått en månad eller fem år sedan den dagen jag förlorade henne. De senaste veckorna har tårarna runnit nästan varje dag, det kommer åt mig extra mycket i vissa perioder och då är allt helt otroligt jobbigt. Försöker också hitta en urna som jag kan ha lite av hennes aska i, men att få tag i urnor som är fina till en häst är omöjligt, i alla fall om man vill spara all aska - vilket jag vill. Har bara hittat en enda urna som all aska skulle få plats i, som inte är fin, och som kostar 7000. Just nu ligger hon i urnan som vi fick från stället hon kremerades i, men den är bara i papp...

Så jag kommer antagligen att få köpa en mindre urna som blir mer symbolisk. Så får jag väl ha kvar resten av henne i den urnan hon har nu... Bara jag tänker på detta så rinner tårarna igen... Fina älskade Nixi <3

Likes

Comments

View tracker

Jag håller på att försöka hitta lite motivation till att blogga, ska bara göra lite extrainlägg så jag har något att publicera när jag inte har tid att blogga/när jag inte har nåt kul att skriva om.

Jag och mamma tog en liten shoppingsväng till Stenungsund idag, köpte rätt mycket nya kläder faktiskt. Får ju lön den 27:e varje månad och inte den 25:e som dom flesta andra, så eftersom jag fick lön idag ville jag passa på att utnyttja black friday-erbjudandena...

Köpte Back on Track-bandage till Fia i fredags också, inte den roligaste tusenlappen jag spenderat men om det kan hjälpa hennes ben att läka snabbare känns det ändå värt det.

Nu ska jag fortsätta skriva lite inlägg och försöka tagga igång bloggandet!

​Saknar henne <3

Likes

Comments

Man kan sammanfatta det som att det gick både bra och dåligt. Jag har behövt några dagar på mig för att smälta allt - men jag vill ha det nedskrivet när det fortfarande är färskt i minnet. Så får bita i det sura äpplet och skriva om det även om det är både jobbigt men också en lättnad.

Fia har ju alltså en skada på djupa böjsenans förstärkningsband i höger framben. Jag misstänkte ju också samma skada även på vänster framben sedan i torsdags förra veckan.

Vi började med att longera henne, och då gick hon helt rent. Hon markerade lite i höger varv på höger fram vid förra besöket, men detta syntes inte längre. Sedan travade jag med henne fram och tillbaka, efter det böjdes hon i höger fram - första besöket hade hon en halv grads hälta, i torsdags ingen alls.

Däremot när vi böjde vänster fram markerade hon ganska kraftigt, om jag inte minns fel var det en grad två-hälta, alltså inte särskilt lite. Mer än vad en skada på förstärkningsbandet ger. Det var ju redan bestämt innan vi böjde henne att hon skulle ultraljudas i vänster fram också, och det gjorde vi också. Men något onormalt med förstärkningsbandet var det inte, så varför hon är svullen där är lite oklart helt enkelt.

Det var lite bättre med det högra frambenet, men det är troligtvis rätt många månader innan hon är frisk. Vi bestämde ihop med min veterinär att avvakta med hältan hon visade i vänster fram (framförallt med tanke på hur hon betedde sig när jag skulle lasta henne, hon var FULLSTÄNDIGT galen och hur jag lyckades hantera henne utan att skada något mer än mitt finger lite grann är lite av en gåta, så hon har antagligen fått nån lättare vrickning eller så i samband med det). Hon ska ju ändå skrittas i många, många veckor till och stå på box/sjukhage, så jag tror att hon kommer vara halt vid återbesöket om 6-7 veckor.

Förutom benen gjorde vi även en munkoll, det såg relativt bra ut. Lite skarpbett så hon hade lite sår på insidan av kinderna, så de vassa kanterna blev nedslipade. Två av kindtänderna var också kariesdrabbade, så hon ska troligtvis rotfyllas i en utav dessa. Fick även lite tips på nosgrimmor och de bett min veterinär tycker att jag ska rida henne på. Remontnosgrimma till vardags och om jag vill att hon ska vara lite extra fin vid träningar/tävlingar kan jag byta till aachen. Så ska hon även gå mest på ett rakt metallbett, så det ska jag köpa så småningom.

Vad gäller framtiden för Fia är det som jag trodde, det kommer inte bli särskilt mycket hoppning för henne - och tråkigt nog beror det mycket på att hon är som hon är, hade hon inte hetsat upp sig så mycket hade slitaget blivit mindre och då hade hon kunnat hoppa lite mer.

Men att funka fullt ut som dressyrhäst kommer som det ser ut just nu inte vara några problem alls. Jag försöker vara glad för det, men att hoppa, och att göra det tillsammans med Fia, är det roligaste jag någonsin gjort med en häst. Det var det vi gjorde absolut bäst - så till och från känns detta sjukt deppigt...

Likes

Comments

Usch alltså... Jag har sovit jättedåligt inatt, mensvärk är verkligen inte alls kul.

Har försökt få dagen att rulla på trots att jag inte mår så bra. Vill helst inte knapra massa piller så istället är jag tvungen att hålla igång och alltid göra något, för då känner jag inte av det så mycket.

Jag hann bara hem och vända innan jag skulle iväg igen och hämta mamma i stan, vilket höll på att gå åt helvete för ena vindrutetorkaren (den på förarsidan) pajade så jag såg fan INGENTING, som tur är var jag precis vid backaplan då, så fick åka bort till Mekonomen och be dom hjälpa mig haha... Var fett stressad också för jag trodde inte jag hade några pengar på kortet, nästan alla mina pengar är på mitt sparkonto för tillfället. Men hade tillräckligt för nya torkarblad i alla fall så lite flyt hade jag ändå haha...

Efter det köpte jag lite nya täcken till Fia, det var en tjej som sålde av grejer jättebilligt begagnat, så jag tänkte att det inte skadar att ha reservtäcken om nu något av Fias skulle gå sönder. Så hon fick två nya innetäcken, ett svart och ett rutigt, två blåa regntäcken och ett mörkbrunt fleecetäcke ifrån Schockemöhle. Hon har typ mer kläder än mig känns det som haha...

Imorgon ska jag mocka hennes rasthage och sen göra den mindre så att hon inte kan springa (och framförallt inte spränga staketet) så hon kan gå ut i den en stund på onsdag & torsdag, så ska jag tvätta ett par boots också för det måste hon ha på sig + tvätta alla vattenhinkar och krubbor. Nya saltstenar ska det upp också, och lite allmän städning. Det blir en stalldag helt enkelt!

Likes

Comments

Har ju inte riktigt orkat ta tag i att skriva ett inlägg om hur det är med Fia, för även om allt inte känts helt hopplöst har jag ändå varit ganska nere.

Hon har en skada på djupa böjsenans förstärkningsband i högra frambenet, det är en skada som är vanlig på äldre hästar, och Fia är ju 19&½ år gammal så veterinären gissade att det var förstärkningsbandet som var skadat innan vi ultraljudade, och det stämde också såg hon på ultraljudet sen.

Min veterinär lät optimistisk och när jag frågade hur prognosen såg ut så var väl det enda tråkiga att det tar tid, ca tre månaders skritt. Enda problemet var bara att det är vanligt att de får samma problematik även på andra benet vilket jag är 99,9999% säker på att hon nu har fått. Hon har haft en pytteliten svullnad på samma ställe som svullnaden på hennes högra framben satt sedan några veckor tillbaka, men i torsdags var svullnaden på vänsterbenet större än tidigare... Svullnaden i det högra frambenet har dock gått ner ganska mycket så det verkar vara på bättringsvägen i alla fall - alltid något!

Jag vet inte exakt vad jag har att förvänta mig i framtiden, min magkänsla säger ju att vi kanske inte kommer hoppa särskilt mycket igen men jag får väl sadla om och rida dressyr istället i så fall. Hon är ju ändå rätt trevlig att rida och utbildad LA så något vettigt ska vi väl kunna hitta på, och skulle det bara vara uteritter vi kan hålla på med får jag överleva med det också.

Det känns väldigt tråkigt i alla fall, och jag tror att hennes skada beror på att vi har fått lite för många avbrott, så min gissning är att hon antagligen inte skulle fått detta om jag bara hade kunnat hålla igång henne ganska normalt under hela tiden jag haft henne. Men tyvärr blev det först ett avbrott på nästan två månader förra hösten när hon fick några sega sårskador och sen valde jag att (vilket jag idag ångrar eftersom vi ändå blev tvungna att plasta hennes hov) försöka ge hennes väldigt trasiga framhov en chans att växa ut utan sko på.

En annan teori jag har är att det är plastningen som gjort att den här skadan dök upp, för det blir inte riktigt samma elasticitet i hoven när den är plastad - och det var ju det benet som senskadan dök upp först på. För det är ju antingen en ganska långvarig överbelastning (eller förändring i det här fallet) eller en kraftig överbelastning som ett tramp i en håla/att hästen halkar kraftigt i hagen som brukar ge senskador.

Väldigt mycket tankar som går runt i huvudet som ni märker, har tusen frågor till min veterinär på torsdag för jag vill göra ALLT jag kan för att Fia ska bli bra. Chockvågor/stötvågor/PRP - vad som än behövs ska jag se till att göra för min prinsessa <3

Likes

Comments

Det blir inte så mycket uppdatering här nu för tiden, men livet rullar på rätt så bra ändå.

Småvalparna har varit på utställning, jag har skrittat Fia uppsuttet för första gången, återbesök hos veterinären är bokat, jag har börjat träna agility igen med Lizzy - det är väl ungefär det som hänt sen sist!

Jag får skritta Fia uppsuttet igen, men just nu så skrittas hon inte alls för hon har inga snösulor och jag ska prata med Fias veterinär imorgon och kolla hur det ser ut med broddning, om det är farligt för senan eller om det är okej att göra det, för i så fall kan jag rida henne igen. Men min gissning är att det är dåligt haha, så jag är inte särskilt optimistisk.

Vi ska till veterinären på torsdag i nästa vecka i alla fall, antar att det är nytt ultraljud som gäller och så bad jag dom kolla tänderna på fröken också. Det var ju över ett år sen vi gjorde det sist (augusti 2015) så det är verkligen dags för det. Speciellt nu när Fia ändå är 19 och ett halvt, då vill jag verkligen ha koll på att allt är som det ska med tänderna så att det går att åtgärda innan det är för sent.

Lizzy fick träna lite agility förra helgen och hon tyckte det var SÅÅÅÅ kul. Hon var så himla duktig också, min fina fina vovve.

Jag ska börja tävla med henne i agility igen till våren, så det ska bli riktigt roligt! Lectra ska också få börja träna så fort jag är säker på att hon inte har ont i sitt framben nåt mer, hon leker ju så himla våldsamt med dom vuxna hundarna så hon har antagligen haft en sträckning/stukning, men nu har hon varit hältfri rätt länge (peppar peppar) så jag hoppas att vi snart är igång igen!

Var på halloweenparty i helgen också, så fick dammat av min häxdräkt igen haha... 

Likes

Comments

Nu är i alla fall den värsta biten av måndagen över, förmiddagen, för då är jag som tröttast. Har dock en sen rastning idag så det är också lite segt. Men det är bara två sena denna veckan så det är ju skönt i alla fall!

Det är lite jobbigt med nytt hål i örat nu för det gör både lite ont och känns sådär lagom bra att ha mössa, men jag får öroninflammation utan så det är inte så mycket att välja på.

Jag ska promenera Fia om en liten stund, ska bara ta det lite lugnt först. Tänkte även röja i mina garderober i stallet, för det är både ett allmänt kaos och en massa smuts och damm där. Resten av stallet behöver också städas, men jag kan inte sopa när hästarna står inne eftersom både Fia och Golden är dammkänsliga. Behöver bygga upp Fias hage igen så hästarna kan vara ute lite under tiden jag städar och sopar.

Uppdateringen blir ganska halvdan här för tillfället, men om någon hästintresserad läsare vill ha lite mer uppdatering kan man följa mitt instragramkonto för hästarna; louiseshastar heter det! Där blir det en liten blandad kompott av både gamla och nya bilder.

Likes

Comments

Jag skulle ju piercat mig igår, hade tänkt göra en industrial (en stav som går genom örat på två ställen i örat) men tyvärr så var mitt öra format så att det inte skulle gå att göra på mig. Så jag blev rätt så besviken, men han gav lite förslag på andra sätt man kunde göra liknande den jag ville ha, men jag vill fundera lite på det så vi gjorde ett tredje vanligt hål i örsnibben, så nu har jag fem stycken sånna.

Efter att vi varit och tagit det nya hålet så åkte vi till en av valparna från senaste kullen och klippte henne lite inför utställningen på lördag, det är så himla kul och mysigt för valparna blir såååå glada när de träffar oss!

Igårkväll så åkte jag hem till Fanny och firade henne, så drog vi till Excet sen. Jag mår verkligen illa så fort jag känner smaken av alkohol efter en jättedålig kväll i somras, så bara att se någon annan shotta mår jag asdåligt av hahaha... Så jag var hyfsat nykter igår, men känner mig ändå sjukt sliten idag bara för att jag är sjuk.

Behövde dessutom går upp vid 11 och göra mig ordning inför att klippa valp nummer 2 idag, och han blev lika glad som sin syrra att träffa oss haha! Jävligt skönt att vi bestämde oss för att inte anmäla Lectra utan bara ta med henne, för det hade varit sjukt jobbigt ifall vi skulle ha tre hundar att göra i ordning. Så himla mycket att göra med pudlar inför en utställning...

​En liten bebis-Lizzy på sin första utställning!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN börjar den här dagen/veckan gå mot sitt slut. Dels har jag haft sena rastningar utav en av "mina" hundar varje dag förutom torsdag den här veckan, vilket betyder att jag först kommer hem en stund vid 13.40 och sedan måste jag åka iväg igen vid 16.00 ungefär, sjukt segt faktiskt... Och det är ju extra segt en fredag...

Sen så har jag jätteont i magen, så har verkligen varit så opepp hela dagen... Vill gärna ha imorgon också då jag dels ska fira Fanny och sen så ska jag pierca mig (!!!) vilket jag velat göra hur länge som helst.

Men lite bättre blev i alla fall den här fredagen för jag beställde ny telefon för en liten stund sen, så om några veckor slipper jag min iPhone 5C och får en iPhone 7 istället <3333333 Det bästa med att jobba och kunna lägga pengarna på det man själv vill, längtar inte efter att börja plugga kan jag säga!

Likes

Comments