​Hej! Idag är det lill-lördag aka onsdag. Har knappt några lektioner idag, hade engelska imorse och nu väntar jag på att ha entreprenörsskap vid 12. Därefter slutar jag och det är så skönt, tycker om att komma hem tidigt och ha tid att plugga och göra andra saker, t.ex som att titta på någon serie eller så utan att känna större stress över tiden. Gör dock det mesta skolarbetet nu då jag har hål fram till lunch som är vid 11, så nu har jag skrivit klart en kladd till en uppgift som är till på fredag. Skönt att jag faktiskt tar tag i saker, sa det till mig själv redan förra året att göra allt direkt när jag får det men det gick inte så jättebra då det funkade ett tag men sen så blev jag lite lat. Men nu ska det hålla! Har ett år kvar, lika bra att satsa allt jag har. 

Denna onsdag vet jag inte riktigt hur jag ska spendera, eller som vi pratade om på engelskan att det heter tillbringa. ​Engelskan används allt mer och allt fler språk försvinner, vi såg en TED-talks där de sa att var 14:e dag så försvinner ett språk och om kanske nittio år så kommer det bara finnas kvar 600 språk - idag finns det ca 6000... Det känns lite läskigt att det går så fort, och man märker redan nu hur mycket av svenskan som har gått över åt det mer engelska hållet. 

Jag är sååå hungrig, det är inte ens roligt haha. Tänkte ta en macka förut, men det kändes onödigt då vi ska äta ute idag och jag blir alltid så sjukt mätt när vi äter ute så vill ha mycket plats haha. De andra slutar snart så då ska vi gå och äta, tagg!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hello! Äntligen fredag! Som jag har längtat, fast ändå inte haha. Vi har inte så mycket än i skolan, utan vi har mest bara kul i början. Vi har denna vecka börjat med gymnasiearbetet, fått introduktion av engelska7, matte3b, UF, affärsjuridiken osvosv. Och jag tror att det kommer bli jättekul i alla ämnena, men ändå väldigt jobbigt... Det är så mycket på en gång och eftersom att jag tycker att det mesta verkar så roligt så vill jag ju försöka nå så högt som möjligt. Men men, ska ej jinxa. 

Idag hade vi enspark på skolan, vilket innebär att vi blir indelade i s.k. faddergrupper där vi får olika uppdrag att leta reda på olika platser/saker och fota dessa. Det var rätt roligt, men det var så varmt och vi skulle gå runt hela stan, literally, så det var ett litet minus. Men the heck, det var kul. 

Imorgon ska jag jobba och sen på kvällen ska vi över till bästa mormor och morfar på kräftskiva, så mysigt! 

Men nu tänker jag titta på film, och så får vi väl se när nästa inlägg kommer - tänker typ att jag nu i början skriver ett inlägg i veckan, för att få in rutinen haha. Detta är lite kul ju. 

X

Likes

Comments

Hola! Idag är det lördag och jag har äntligen (i onsdags) börjat mitt sista år på gymnasiet! Hur sjukt? Tar studenten om mindre än tio månader!? Aja, är otroligt taggad iallafall på detta år - orkar verkligen inte grotta ner mig i stress i år så har bestämt att ta mig f*n göra allt på en gång när jag får det i handen och INTE skjuta upp saker, för guds skull. Så detta år blir mitt typ stressfria år, plus att det kommer bli så kul med studentfester, roliga kurser etc.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, började städa på mitt rum men orkar inte göra klart haha... Tog en paus förut som har varit fram tills nu, så ska väl fortsätta städa snart I guess. Imorgon ska jag på typ personal"fest", vi ska ut och äta alla vi som jobbat i sommar - det ska bli kul tror jag.

JUSTE, jag har även beställt nya läppstift på Kicks.com! Fick ett presentkort där när jag fyllde år, och tänkte att varför inte använda det nu när jag "behöver" nya sminkprodukter. Är så taggad på att se ifall läppstiften är bra. De enda läppstiften/läppglansen jag har är i (väldigt) rosa toner/nyanser - så har nu köpt två i lite mer mörka/nude toner. Jag köpte NYX Liquid Lipstick i färgen Honeymoon och NYX Matte Lipstick i färgen Up The Bass. Sedan fick jag även med i min beställning utvalda gratisprover så det blir spännande att se vad det är.

Ett inlägg med lite olika inslag, första inlägget på lång tid - så förvänta er inte att jag ska bli hardcore blogger nu igen. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

Tack och hej.

Likes

Comments

​Hej! Nu var det otroligt länge sedan som jag senast skrev något här, vilket jag nästintill alltid poängterar... 

Jag har på senaste tiden hittat tillbaka till min kreativa sida, vilket är otroligt skönt! Dock så är jag inte helt framme än, men inspiration och motivation kommer väl så småningom. 

Det har varit jobbigt att inte riktigt kunna släppa stressen som jag ständigt bär på, men i och med att jag har börjat rita igen så känns det som om att jag kan sätta mig ner och bara fokusera på det. Allt annat kan vänta en stund haha. 

I övrigt är allt bra med mig och nu inväntas juletiden för fullt! 

Likes

Comments

​Hej! Nu har skolan kommit igång och rutinerna kommer igen. Har dock inte riktigt vant mig vid det här att gå upp tidigt och att ha en busstid att passa, men det kommer haha.. Det är mycket att ta in på en gång och idag tog det sig hårt i huvudet, har jätteont i huvudet just nu så jag hoppas att det går över snart... Annars är allt helt okej, är jättenöjd med schemat som vi har fått! 

Det märks att hösten börjar komma, det blir kallare och mörkare utomhus.. Känner mig lite deppig över det, det känns lite jobbigt faktiskt. Det är ju så skönt med värme och ljus, man blir så mycket piggare och gladare. Men det är ju inte sådär jättelååångt kvar tills nästa sommar, ett år går rätt fort förbi. 

Blev jättetrött nu haha, men skriver snart igen!

Likes

Comments

​Nu börjar sommaren närma sig sitt slut och höstterminen kommer i full kareta. Denna sommar har varit sig väldigt olik från andra somrar i mitt (snart) sjuttonåriga liv, jag har jobbat en del och jag har inte badat eller solat ett endaste dugg... I fjol hade jag mycket fler sol- och baddagar, men dem tog jag för givet och nu sitter jag här och tänker att det hade varit skönt med lite bad och sol iallafall innan hösten och vintern kommer. Idag var min första riktiga soldag på hela sommaren, men den varade inte så länge för sen blev det kallt och skugga.. Men inte ska jag klaga, jag har ju fått lite sol iallafall! :) 

Min sommar har bestått av jobb, hänga hemma, vart med pojkvän och kompisar, hängt lite i stan, varit en sväng till skåne osvosv. Inget speciellt men rätt skönt ändå. 

Som sagt så närmar sig sommaren sitt slut och det med blandade känslor, jag vill verkligen inte att sommaren ska vara slut då den har känts sååå kort men vill ändå tillbaka till skolan och rutiner.. Nu är det ca två och en halv vecka kvar av sommarlovet, och jag hoppas innerligt att nästa sommar blir ännu lite bättre än detta årets! :)

Kram 

Likes

Comments

​Många anser att det är skolans fel att man ständigt är så otroligt stressad. Jag kan till viss del hålla med, det är ibland väldigt mycket i skolan som tar mycket tid, men jag kan på samma gång inte hålla med. Det finns nämligen så många andra faktorer som stressar en men de tänker man inte på. Jag blir främst stressad pga min prestationsångest, vilket de flesta individer idag lider av. Jag vill ha bra betyg så jag kan komma in på den utbildning jag vill sen, jag vill lära mig det jag kan lära mig osvosv. Jag tycker att det är slöseri med tid om man inte gör så gott man kan, iallafall är det slöseri med min tid för mig. Om jag vet att jag kan bättre så gör jag bättre, men det leder till alldeles för mycket stress stundtals. Man blir mer kritisk till vad man åstadkommit med t.ex en uppsats, man suddar och lägger till saker, man ändrar och ändrar tills man börjar om från hela början. 

- Jag tror att det är detta som leder till den stress man upplever att skolan ger en, men oftast ligger det i en själv. 

Det är ju en sak om läraren lägger upp flera uppgifter samtidigt i samma ämne under samma period, då håller jag med om att skolan/läraren faktiskt kan planera bättre, eller om (som nu i slutet av terminen) att alla kompletteringar etc läggs veckorna innan man går på lov. Där tycker jag att skolan bör ta en titt över planeringen, men jag kan även tycka att man själv som individ bör se över sin planering också. Det är ju ens egens ansvar att ha koll på sina uppgifter, och att man faktiskt planerar sin tid så att skolan får plats. Jag vet med mig att jag tog alla kompletteringar jag kunde nu i slutet av terminen, bara för att jag ville ha bra betyg (vilket jag också fick) men nu i efterhand så kan jag fråga mig själv -varför gjorde jag inte såhär bra ifrån mig  från första början?

Som avslutning så vill jag bara säga att för det första: gör ert bästa, funkar det inte så nej okej! Du gjorde så gott du kunde och du försökte, det är inte hela världen! Stressa inte upp dig, se det som en lärdom. Och för det andra: man kan inte vara bäst på allt, man har sina svagheter, men vet du? E m b r a c e  i t . Du har andra styrkor/saker som du är otroligt bra på! Och för det tredje: planera din tid, om du gör det så får du tid för massor av annat kul än att bara plugga, plugga, plugga. Om det hjälper gör en To Do-list, eller ett veckoschema osvosv. Det underlättar bara! 

Likes

Comments

​Hej! I dagens inlägg ska jag skriva om inställning, att ens inställning är det som avgör om det blir bra eller dåligt. 

Ens inställning är allt. Om jag går till skolan trött så kommer hela dagen bli seg, om jag går dit arg så kommer hela dagen vara ett enda stort irritationsmoment och jag kommer bara bli argare och argare. Det förstör dessutom för klasskompisarna, de kommer känna av ens negativa energi och därav hålla sig undan eller dras med. Och det kan jag tycka är lite elakt, för om det inte har något att göra med de personerna man är med så ska man lägga undan den ilskan och tänka på annat. 

Mitt tips är att man ska försöka se det positiva i allt och ha ett mål med dagen, även om man vaknar på helt fel sida så har man sitt mål att se fram emot och jobba mot, och ifall man försöker se det positiva i allt så blir det lättare. 

Jag vet själv med mig att jag kan bli väldigt arg över de minsta sakerna, t.ex om det är stökigt hemma, men då brukar jag tänka "det blir ju inte bättre av att jag står här och tjurar" och så gör jag något åt det. Jag kanske sätter på lite bra musik och gör något kul av det. Det blir vad man gör det till, har man en negativ inställning så blir det en dålig dag/upplevelse och har man positiv inställning så blir det en bra dag/upplevelse. 

Mitt råd är att inte jaga upp sig eller stressa, jag mår själv jättedåligt av stress och jag vet att jag kan bli hur irriterad som helst när jag är stressad och snäsa till ibland, men i ett sådant tillfälle: a n d a s. Ta det lugnt, det är inte hela världen och det är mänskligt att kanske bli sen till en lektion eller möte osv. Visst kan det vara jobbigt men då får man planera tiden bättre, för sin egen men även de andras skull. 

Likes

Comments

Idag beslutade USA:s högsta domstol att alla amerikaner har rätt att gifta sig - oavsett kön eller sexuell läggning, och det mina vänner tycker jag är så himla bra! Liksom åh vad jag är glad!

Jag har i mina dar sett mycket negativt om samkönade par, transexuella, bisexuella, guers osvosv. Det är så himla sjukt - att man anser sig ha rätten att berätta för någon annan vad som är rätt eller fel, hur man ska leva sitt liv och hur eller vem man ska älska. Det finns inga rätt eller fel, det finns ingen mall för hur ens liv ska levas, det finns inga stopp för hur eller vem man ska älska, det är bara något dumt som en negativ liten människa någonstans för länge sedan har hittat på.

Vi är vi alla som vi är, och det kan ingen ändra på. Liksom: baby, I was born this way. För oavsett hur mycket en person kan säga till en annan att vara på ett annat sätt, så kan denne inte ändra på sig. Det beror ju helt på vad det handlar om, liksom visst kan jag ändra min kanske dryga attityd om mamma ber mig, men jag kan inte sluta älska ketchup på mina pannkakor för att min kompis säger åt mig att göra det för att det, enligt hen, är äckligt. För jag kan verkligen inte rå för att jag gillar ketchup på mina pannkakor, så är det bara och det kan ingen ändra på.

Så alla negativa där ute: sluta upp med allt hat, se till dig själv istället och om du har en elak kommentar, tänk efter och låt bli för du kommer inte göra någon skillnad, det är helt enkelt inte ens värt besväret.

#lovewins

Likes

Comments

​Hej! Just nu är jag så himla ledsen, hela bloggen ballade ur och inget funkade. Alla bilder som jag har lagt ut buggade och antingen så förstorades dem något enormt eller så syntes de inte alls, så jag tog bort ALLA mina inlägg. Jag är så himla ledsen, har suttit i flera timmar idag för att försöka få det hela att funka med den nya designen osv, men hur jag än försöker så blir det inte bra alls. Jag seriöst gråter för att jag är så himla arg just nu, VARFÖR? Fy vad jag tycker det här är tråkigt

Likes

Comments