Donera till WWF

Jag bidrar alltid till olika organisationer på något sätt. Även om jag är studerande och lever på en studentbudget räknar jag med en slant hit och dit för att bidra till förbättring i världen. Det behöver inte vara en stor summa pengar utan 50kr går bra lika väl som 5.000kr om man kan.

Bira gärna med en slant till denna insamling och ge dig själv en klapp på axeln.

Tillsammans kan vi göra skillnad!


Ni kan även skapa en egen insamling och dela med vänner och familj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Yum yum!!

Söndag och äntligen pannkaksdags :)

Jag har suktat efter pannkakor i flera veckor men aldrig kommit till skott. Därför tog jag med mamma och pappa till Sirap för lite söndagsfrukost ute. Varje gång jag har gått förbi Sirap har det alltid varit tokmycket folk och har därmed aldrig ätit där... Denna gång såg vi till att vara bland de första på plats och tur var det för bara 15min efter vi kom dit var det fullt!

Efter de fantastiska amerikanska pannkakorna åkte jag och mamma först vidare till Täby Centrum och därefter NK för att leta efter gardiner till min lägenhet. Jag har bott i min lägenhet i snart 2 månader och har inte gardiner i vardagsrummet än så nu är tiden inne för att ordna det. Jag försöker ha tapeten i hallen som utgångspunkt/ röd tråd men även den mer bohemiska känslan jag strävar efter. För att göra det enkelt för mig kommer det nog sluta med att jag har vita linne gardiner. Med enkelt menar jag att möbler, kuddar och andra accessoarer får ta mer plats och ta fram känslan i rummen. Allt med inredning tar en väldans tid just nu då man lever på en ganska så tight budget och det man vill ha oftast kostar skjortan, men det får ta sin tid för att kunna bli så bra som möjligt helt enkelt.

Denna vecka blir alltså fokus på att få iordning i lägenheten, träna bättre/ hårdare samt fortsätta med exminationsuppgiten på delkursen. Får inte glömma att försöka få in julstämning också!

Likes

Comments

Det är alltid härligt att vakna upp på morgonen och se solen skina in genom fönstret.

I helgen hade jag min Halloween-/inflyttningsfest och vi var hos mig hela kvällen. Vi spelade "stack-the-cup", "elektrisk chock"-tävling och beerpong. Vi höll på fram till fyra på morgonen och vaknade upp av mig själv vid 8.00... Bara fyra timmars sömn gjorde att jag gick upp som en robot och började städa utan att reflektera över gårdagen. Någon timme senare var allt städat och klart och vi tog oss ut på en promenad. Slutade med att vi gick omkring i flera timmar och hamnade på söder. Sjukt härligt då solen sken och det var riktigt frisk och krispig luft. Bästa av två världar.

Försökte sova ikapp mina timmar till söndagen men kände mig fortfarande väldigt trött. Jobbade runt 9 timmar och när jag väl kom hem fanns det en massa energi kvar! Plockade undan saker, diskade och lagade matlådor medan det spelades några avsnitt av Bones på datorn. Mutlitasking.

I stort var alltså denna helg riktigt bra, men inget plugg blev gjort vilket jag behöver straffa mig själv för. Det betyder att jag måste sitta ner och ta igen allt under dessa två kommande dagar innan arbetet ska vara inlämnat. Man får vad man förtjänar, inte sant?


Likes

Comments

Förra veckan var mina föräldrar bortresta och då fick jag sällskap av Boston de sista dagarna de var borta. Det var hur mysigt som helst att ha honom hos mig. Vi gick ut tidigt på morgonen för en promenad och x-antal under dagarnas gång- perfekt i pluggandet med pauser med frisk luft. Att han värmde upp min säng under natten var ju perfekt då höstkylan började krypa sig in.

Tentan är klar för delkursen och påt' igen med ny delkurs. Denna delkurs är tuff men efter en vecka med föreläsningar och dataövningar känns det ändå helt okej. 

Äntligen ordnat med mitt internet i lägenheten också så nu börjar saker och ting rulla på. Äntligen!


Denna helg är så efterlängtad då jag ska ha Halloween-/inflyttningsfest på fredagen! Det ska bli så roligt och har redan köpt in det flesta dekorationerna. Nu är bara frågan vad man ska ha för dryck i lemonadbehållare och vad det ska bjudas på i tilltuggs-väg. Några tips?


Likes

Comments

Till mig själv!

Oj va tiden sprungit iväg sedan sist jag skrev. Jag vill säga att jag har haft fullt upp men så har det inte riktigt varit. Det är klart jag har haft saker för mig men tid till att blogga har man alltid. Som med allt annat. Man måste bara lära sig eller välja att skaffa sig tiden.

Så det betyder att jag inte har velat eller orkat skriva. I nuläget känns det ändå ganska bra ifall det skulle bli ändring på det.

Jag sitter just i slutspurten av min tentavecka och deadline för inlämning är i morgon. Som alltid så slänger jag sakerna i skåpet och dagen innan det ska vara färdigt öppnar jag skåpet och allt faller och är kaosartat. That's just me. Därför fick jag en släng av en mini-ångest igår kväll vid 11-tiden när jag pratade med min syster och märkte hur mycket jag har kvar. Hela denna lördag går därför åt till att skriva klart denna j*vla tenta som får mig att vilja ta en sista-minuten till Bahamas. Hoppas er lördag ser bättre ut än min!


Likes

Comments

Hörni!! Jag har kommit in på Stockholms Universitet.

Det var lite fram och tillbaka med den där antagningen för mig då jag skulle göra en omtenta i augusti. Om jag klarade omtentan skulle jag få in mina sista 5 av 30 poäng som behövdes för att få platsen. Jag var alltså antagen med villkor.

Nervös som jag var ordnade jag en plan B. Sökte jobb som en dåre och hade lite små panik. Allt var så oklart och beskedet skulle ske så tätt inpå skolstart (ifall det skulle hända). Men sen kom det. På tuben. Mailet om hur jag gjorde på omtentan. Godkänt!!
Ni vet hur det är när man är på offentliga platser och man får besked av något. Man vill bara skratta, hoppa omkring och skrika JAAAA!

Så nu blir det ännu en termin av en fristående kurs fast denna gång på SU :) så taggad. Speciellt då jag också flyttar till egen lya mitt i Stockholms City som jag håller på att måla/tapetsera osv.

Denna höst är min höst!

Likes

Comments