Fraser Island var verkligen i en klass för sig. Vi åkte med Drop bear adventures, och efter att jag sålt tours till turister i receptionen i flera månader tvekade jag inte en sekund på att de var dem jag själv skulle åka med. Det är det enda företaget på ön som endast opererar på Fraser (alltså 100% genuint intresse för just Fraser Island, inte bara en av alla 1000 olika turer som finns runt östkusten) och är dessutom det enda som ägs av faktiskt boende på ön.

De fokuserar på att utbilda om ursprungsbefolkningen, pekar ut ställena och berättar vad de är och vad de betyder enligt aboriginerna, inte den vita mannens historia. Folk åker inte med Drop bear för att supa sig redlösa och köra bil på sand, utan för att faktiskt lära sig om ön och dess historia. Dricka goon i ett tält kände jag och Anna att vi kunde göra var som helst om vi kände för det, och jag är mer än nöjd.

Vi var där 3 dagar/2 nätter och dagarna var fullspäckade, från 6.30 till middagstid, och sen lärde vi oss spela didgeredoo och lyssnade på historier kvällstid. Vi bodde i tält och gruppen var på 26 personer och sedan våran helt otroliga guide. Han var genuint intresserad och brann för vad han gjorde och vad han försökte lära oss, vilket sken igenom.

Det var riktig 4x4 driving på rätt svåra underlag som gällde och vi fick köra själva, så vi var 8 i våran bil som turades om. Så jäkla kul! Rätt svårt till en början, men det tog sig. Låter bilderna tala för sig själva vad vi gjorde för utflykter. :-)

Måste ju dock erkänna att efter 3 dagar av tältande, campsite dusch i kallvatten, sand överallt dygnet runt och långa dagar med tätpackat schema var det helt oslagbart att komma tillbaka till Noosa, ta en lång varm dusch och sova i en riktig säng.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allt är ju lite hejhopp här nere och jag ändrar mig hela tiden vad jag vill göra härnäst, hence ingen plan alls. Men nu börjar det klarna! Here it goes;

3e mars (så snart<3333) kommer Anna hit!!! Jag dör av pepp!!!! Hon stannar nästan en månad och vi ska resa runt lite. Men först ut; mina sista dagar i Noosa! Emma och Lisa kommer den 4 mars, alltså en dag efter (<3333). Efter 5 månader utan mina vänner kommer jag alltså om en vecka ha 3 av mina närmaste vänner under samma tak. Ni kan ju förstå att jag höll på att smälla av när planerna föll på plats. Emma och Lisa hade planerat 2 veckor i Noosa för att hänga med mig, olycksamt nog lyckades dom pricka in att komma 2 dagar innan jag åker härifrån. Men 2 nätter har vi allihopa här iallafall innan jag och Anna åker till Fraser Island. Vi är där 2 nätter, och har sedan ytterligare 2 nätter till i Noosa med tjejerna. Dom stannar därefter 4 nätter till, men då får det vara i trygga händer av mina kollegor.

Efter Fraser och ett sista avsked av Noosa åker jag och Anna ner till Gold coast och bor hos Denise en vecka. Vi var ju kollegor alla 3 på Esprit och jag blir nästan tårögd bara av tanken på våran reunion. Saknar dessutom Denise, har ju inte sett henne sen jag först kom till Australien och hon tog hand om mig i 3 veckor.

Därefter åker vi ner till Byron bay och stannar ett par nätter där, och därefter ner till Sydney för 2 dagar innan anna flyger hem igen. Shannon och Amy som jag lärde känna här (och hittade vänner för livet i) bor ju i Sydney nu så det blir ytterligare ett kärt återseende.

Därefter bär det av ut i bushen. Jag har nämligen fått jobb på en häst och ko farm! Mitt i ingenstans. Skratta på, jag vet. Jag har 2 månader att spendera på egen hand, och tänkte att jag lika gärna kan spendera dom med att beta av majoriteten av mitt farm work, och dessutom se en mer genuin lokal sida av Australien. Gården ägs av ett par i 60 års åldern som lät supermysiga på telefon. Jag kommer bo i en stuga på gården och hjälpa till med både hästarna och boskapen, och sedan diverse farm arbete i allmänhet. Jag gissar att det kommer bli fruktansvärt slitigt men förhoppningsvis kul också! Saknar ju hästarna så jag blir tokig, och dessutom är det ett bra sätt att både samla dagar (man måste göra 88 dagar totalt) och även spara ihop mer pengar.

I slutet av maj/början av juni bär det åter igen av till Sydney! Jag, Shannon, Amy och 2 av deras vänner ska nämligen klämma ihop oss i en campervan och roadtripa hela östkusten. Om vi köper eller hyr den återstår att se, och jag skrattar ihjäl mig av tanken på oss på en camping alt. I ett tält någonstans.

Därefter (antagligen juli/augusti någonting) är allting oplanerat igen! Jag gör antagligen färdigt resten av mitt farmwork, och låter tiden bestämma hur jag spenderar min sista tid i Australien.

Precis allt med denna plan känns bra. Jag längtar till varenda steg av det. Gahhh!!

Likes

Comments

Jag har ju alltid älskat vattensporter, båtar och allt som har med havet att göra. Flashpackers är familjeägt, och Jo och Warrick som äger det har en vattenskoter. Jag har sen jag började skämtat om att dom måste ta med mig ut någon dag, utan att tro att det någonsin skulle ske. Men en dag säger Jo "du har ju imorgon ledigt, så vi tänkte ta ut dig på jetskin. Ses 8.30!" Yaasss.

Det var tusan bland det roligaste jag gjort i Australien. Satt först bakom Warrick, som var skogstokig och hoppade i vågorna (som är höga som berg här) och jag flög fram och tillbaka, upp och ner som en vante. När han märkte att jag skrattade snarare än skrek av rädsla så jag fick köra! När han märkte att jag inte var värdelös fick jag fritt fram att hoppa i vågorna jag med. Efter ett tag plockade vi upp Jo också, och helt plötsligt hoppade jag runt bland vågorna med mina bägge chefer skräckslagna bakom mig. Obetalbart! Därefter följde strandhäng, picknick och bad. Så himla fin dag. Och efter denna upplevelse har jag bestämt mig; en dag ska jag äga en jag med. Jag MÅSTE. Tyvärr är det väl inte samma sak att köra hemma, men ändå.

Likes

Comments

Hejhopp!

Efter 5 (!!!) långa månader utan ett enda bekant ansikte (förutom min familj då) höll jag på att smälla av utav lycka när David, Albert och Jocke hälsade på i Noosa! David och Albert känner jag från högstadiet, och Jocke har jag bara träffat ett fåtal gånger tidigare. Jag visade dem runt på diverse äventyr här i krokarna, och efter ett tag flyttade de in på Flashpackers! De kom superbra överrens med mina kompisar här och det var så himla gött att ha dem här.

Missförstå mig rätt nu, jag älskar att träffa nya människor och höra nya livshistorier. Däremot blir det efter ett tag tröttsamt att ha samma konversation med varenda ny människa (vad heter du, var kommer du från, var har du varit och var ska du?) så att hänga med några som faktiskt känner mig "på riktigt" var välbehövligt.

Vad som annars är nytt är att Rosa, min Noosa-bästis här har dragit vidare till Nya Zeeland efter nästan 2 månader här. Det var riktigt tungt. Men vi möts upp i NZ när jag kommer dit! Något måste man ju ha att se fram emot. :-)

Likes

Comments

Häromdagen bestämde jag och Rosa oss för att lyxa lite. Happy hour på drinkar på ett av finställena nere vid Main beach, och därefter blev vi som vanligt igen och drack rödvin i stulna pappmuggar från 7/11 på stranden. Väldigt fint!

Likes

Comments

Hejhopp! Här är ett blandat utval bilder från senaste tiden utan något direkt sammanhang. Jag jobbar på här i Noosa och har 1 månad kvar innan jag börjar röra mig vidare. Både sorgligt och pepp. Jag älskar Noosa och allt fint jag har här. Men det ska bli kul att se både nya platser och ansikten! Det blir nog bra. :-)

Idag har jag varit ledig, och inte gjort något speciellt mer än att plaska i poolen och dricka kaffe. Sen kröp vi upp i soffan för att kolla på en film, och så sätter dom på en skräckis. Ni som känner mig vet att det bara inte händer att jag kollar på skräckfilmer. Så jag drack mer kaffe och FaceTimeade med Vende. Så fint <3

Likes

Comments

Nu är jag lite hel igen, för nu har familjen varit på visit i Australien. De reste först runt lite på egen hand, och när jag fick en veckas ledigt från jobbet flög jag upp till Cairns och mötte upp dem! Att krama om mamma och Ina på flygplatsen var så himla fint <3

Vi hade hyrt en lägenhet i Port Douglas, som var fantastiskt. Väldigt litet, men mysigt. Perfekt för familjesemester! Mamma och Ina tog sina dykcert i Melbourne, så dykning i Barriärrevet var ju fattat. En stor check i min bucketlist. Vi åkte ut på dels en heldagstur ganska långt ut på revet en dag, och en annan åkte vi till en liten ö som heter Low Isle, som har heeeelt fantastiska rev runt omkring!! Wow.

Mamma utbrast "men Louise du har ju gått och blivit hippie!!! Du har tåringar och nästan dreads i håret!" vilket ledde till en heldag av shopping och manikyr. Hehe. Utöver shopping och dykning passade vi på att kramas massvis, prata ikapp alla livets problem och dricka vin på balkongen. Ett och annat kvällsdopp och middagar vid havet hann vi med också. Det var så himla fint att få bli ompysslad av mamma igen <3

Sedan var min veckas semester slut, så de följde med mig till tillbaka. När vi rullade in i Noosa så slog det mig hur mycket jag betraktar det som mitt hem nu. Jag var så himla glad att få visa dem runt, alla guldkorn och var jag spenderar mina dagar. Jag hade så många ställen jag ville visa dock att jag inte visste var jag skulle börja ens en gång, och hann knappt med en tredjedel. Vi kramades mycket och länge, och sedan tog familjesagan slut och det vankades hemgång. Jag höll masken ganska bra när vi sa hejdå, och gick sen in och grät när jag skulle sova. Men äsch, allt annat hade ju varit konstigt. :-)


Likes

Comments

Shannon och Amy är 2 tjejer från UK som var gäster hos oss i 1 månad. Det sa klick mellan oss på en gång, vi umgicks i princip dygnet runt och jag hittade 2 vänner för livet i dem. När det drog ihop sig för dom att lämna fick jag en ledig dag så vi kunde spendera sista dagen ihop. Vi hängde på stranden hela dagen, och lagom till solnedgång mötte vi upp några vänner, köpte vi med oss öl och gick till The Spit för ett solnedgångsdopp.

Gah, jag trodde att jag hade sett de vackraste platserna i Noosa men icke. Jag tror bilderna kan tala för sig själva, även om det inte ger rättvisa över huvudtaget. Att vada i ljummet vatten som speglar solnedgången med favoritpersoner är bland det bästa som finns att göra en måndagkväll.

Likes

Comments

Gott nytt år!!!!!

Jag hoppas ni hade en fin kväll och en bra start på nya året. För min del var kvällen väldigt bra, men i sedvanlig ordning den 1a januari vaknade jag upp och beräknade att baksmällan av denna grad borde vara botad någon gång under 2018.

2016 har varit det bästa året i mitt liv. För första gången kan jag faktiskt säga att jag höll mitt nyårslöfte förra året, att göra detta år minnesvärt. Jag minns nyår 2014 på en strand i Thailand, jag sa till tjejerna att det vore fint att få bli kär och uppleva nya banbrytande saker. Hela 2015 passerade utan att något av detta hände, och följande nyår insåg jag att det gjorde mig irriterad. Så jag satte mig i början av januari och bokade flygbiljetten, ensam till andra sidan jorden.

Saker jag minns med värme och kärlek från 2016:

- jag hade världens bästa jobb, där jag kände mig uppskattad och behövd. Jag fick jobba med fantastiska människor varje dag och lära mig nya saker och faktiskt utvecklas.

- jag bodde i världens finaste lägenhet med en av mina absolut bästa vänner. Den här punkten är viktig hörni. Jag fick hänga med Vende varje dag, och vi har så många goa minnen från vårat samboår. Alltifrån te och killsnack i fönstret till tårar och hårda kramar i soffan. Rödvin och tända ljus vid middagsbordet till bubbel och Håkan Hellström framför spegeln vi bägge trängdes i. Långpromenader med kaffe i termosmugg utan lock och bakispromenader i pyjamas till Ica. Skor och kläder precis överallt men där någonstans mitt i kaoset mådde jag bra. Vendela är den sortens person som hjälper kroppen att läka vilket sår som helst genom att bara vara närvarande.

- jag träffade en fantastisk person som visade mig att kärlek faktiskt är fint och mysigt. Jag lärde mig tycka om dejter och alla relationsgrejer jag tidigare spytt galla på.

- självfallet, Australien! Älskade, bästa underbara Australien. Att jag faktiskt vågade är nog det jag är mest stolt över. När jag vinkade av tjejerna och mamma på flygplatsen i september, satte mig själv på flyget och allt gick fel undrade jag verkligen vad jag gett mig in på. Jag togs emot med öppna armar av Denise, som pysslade om en vilsen vän de första dagarna. Därefter började bergochdalbanan, och jag skulle inte byta ut dessa månader mot något i hela världen. Alla fantastiska människor jag träffat, alla vackra platser jag sett och allt jag har lärt mig.

Jag går in i 2017 utan något jag vill förändra. Jag lovar mig själv att fortsätta möta nya människor med öppna armar, se nya ställen som får mig att tappa andan och doppa tårna i havet på nya stränder. Och fortsätta dricka billigt skitgoon nu när jag ändå börjar vänja mig. :-)

Likes

Comments

Denna jul var utan tvekan den märkligaste jul jag någonsin haft. Men jag gillar märkligt, så jag klagade inte. Här firar man ju den 25e, och 24 är i princip en vanlig dag. Så jag var den enda som sprang runt och sa god jul den 24e, haha. Jag har självklart gått all in utklädnadsmässigt isch 2 veckor innan jul.

Först och främst; 23e är Eves eve och en av de största utgångsdagarna. Vi tog självklart tillfället i akt och följde strömmen. En letar ju alltid anledningar till att gå ut.

Den 24e jobbade jag eftersom det är en vanlig dag (??!!) och på kvällen hade vi en stor bbq/julfest vid poolen. Beerpong, lekar och massa mat. Årets syn var definitivt Curtis iklädd julklänning som satte eld på grillen, jag skrattade så jag grät och alla 50 hungriga gäster såg allmänt oroade ut. Efter grillningen knatade vi ner till stranden och hade en stoooor bonefire tillsammans med ett annat hostel. Det var nog inte en enda granne som inte stack ut huvudet när våran karavan med 50-60 pers iklädda tomteluvor med julmusik i högtalarna kom förbigåendes kl 11 på kvällen.

Den 25e tittade vi på julfilmer på morgonen, drack mimosas och gick sedan till stranden för lite jul-surf! Jag jobbade 3h på eftermiddagen så jag mötte upp resten efter. När vi kom tillbaka lagade min lilla grupp (vi 4 som jobbar och 3 gäster som vi hängde med dygnet runt. Dvs järngänget) julmiddag! Alla lagade något juligt från respektive hemland.

Jag gjorde swedish meatballs, britterna gjorde Yorkshire pudding, pigs and blancets och garlic mashed potatoes. Cody från USA gjorde honeyglazed ham och en kycklig/ost dip-grej. Jackie från Tyskland gjorde en bärpaj/cheesecake till efterrätt. Det enda bekanta med julen detta år var den traditionella matkoman efter middagen. :-)

Den 26e (kallas boxing day här) så jobbade jag 3h på morgonen, sen hängde vi på stranden och bodyboardade. På kvällen vankades det utgång, precis som den 25e hemma men som resten av julen här är det framskjutet en dag.

Likes

Comments