Shannon och Amy är 2 tjejer från UK som var gäster hos oss i 1 månad. Det sa klick mellan oss på en gång, vi umgicks i princip dygnet runt och jag hittade 2 vänner för livet i dem. När det drog ihop sig för dom att lämna fick jag en ledig dag så vi kunde spendera sista dagen ihop. Vi hängde på stranden hela dagen, och lagom till solnedgång mötte vi upp några vänner, köpte vi med oss öl och gick till The Spit för ett solnedgångsdopp.

Gah, jag trodde att jag hade sett de vackraste platserna i Noosa men icke. Jag tror bilderna kan tala för sig själva, även om det inte ger rättvisa över huvudtaget. Att vada i ljummet vatten som speglar solnedgången med favoritpersoner är bland det bästa som finns att göra en måndagkväll.

  • 39 readers

Likes

Comments

Gott nytt år!!!!!

Jag hoppas ni hade en fin kväll och en bra start på nya året. För min del var kvällen väldigt bra, men i sedvanlig ordning den 1a januari vaknade jag upp och beräknade att baksmällan av denna grad borde vara botad någon gång under 2018.

2016 har varit det bästa året i mitt liv. För första gången kan jag faktiskt säga att jag höll mitt nyårslöfte förra året, att göra detta år minnesvärt. Jag minns nyår 2014 på en strand i Thailand, jag sa till tjejerna att det vore fint att få bli kär och uppleva nya banbrytande saker. Hela 2015 passerade utan att något av detta hände, och följande nyår insåg jag att det gjorde mig irriterad. Så jag satte mig i början av januari och bokade flygbiljetten, ensam till andra sidan jorden.

Saker jag minns med värme och kärlek från 2016:

- jag hade världens bästa jobb, där jag kände mig uppskattad och behövd. Jag fick jobba med fantastiska människor varje dag och lära mig nya saker och faktiskt utvecklas.

- jag bodde i världens finaste lägenhet med en av mina absolut bästa vänner. Den här punkten är viktig hörni. Jag fick hänga med Vende varje dag, och vi har så många goa minnen från vårat samboår. Alltifrån te och killsnack i fönstret till tårar och hårda kramar i soffan. Rödvin och tända ljus vid middagsbordet till bubbel och Håkan Hellström framför spegeln vi bägge trängdes i. Långpromenader med kaffe i termosmugg utan lock och bakispromenader i pyjamas till Ica. Skor och kläder precis överallt men där någonstans mitt i kaoset mådde jag bra. Vendela är den sortens person som hjälper kroppen att läka vilket sår som helst genom att bara vara närvarande.

- jag träffade en fantastisk person som visade mig att kärlek faktiskt är fint och mysigt. Jag lärde mig tycka om dejter och alla relationsgrejer jag tidigare spytt galla på.

- självfallet, Australien! Älskade, bästa underbara Australien. Att jag faktiskt vågade är nog det jag är mest stolt över. När jag vinkade av tjejerna och mamma på flygplatsen i september, satte mig själv på flyget och allt gick fel undrade jag verkligen vad jag gett mig in på. Jag togs emot med öppna armar av Denise, som pysslade om en vilsen vän de första dagarna. Därefter började bergochdalbanan, och jag skulle inte byta ut dessa månader mot något i hela världen. Alla fantastiska människor jag träffat, alla vackra platser jag sett och allt jag har lärt mig.

Jag går in i 2017 utan något jag vill förändra. Jag lovar mig själv att fortsätta möta nya människor med öppna armar, se nya ställen som får mig att tappa andan och doppa tårna i havet på nya stränder. Och fortsätta dricka billigt skitgoon nu när jag ändå börjar vänja mig. :-)

  • 40 readers

Likes

Comments

Denna jul var utan tvekan den märkligaste jul jag någonsin haft. Men jag gillar märkligt, så jag klagade inte. Här firar man ju den 25e, och 24 är i princip en vanlig dag. Så jag var den enda som sprang runt och sa god jul den 24e, haha. Jag har självklart gått all in utklädnadsmässigt isch 2 veckor innan jul.

Först och främst; 23e är Eves eve och en av de största utgångsdagarna. Vi tog självklart tillfället i akt och följde strömmen. En letar ju alltid anledningar till att gå ut.

Den 24e jobbade jag eftersom det är en vanlig dag (??!!) och på kvällen hade vi en stor bbq/julfest vid poolen. Beerpong, lekar och massa mat. Årets syn var definitivt Curtis iklädd julklänning som satte eld på grillen, jag skrattade så jag grät och alla 50 hungriga gäster såg allmänt oroade ut. Efter grillningen knatade vi ner till stranden och hade en stoooor bonefire tillsammans med ett annat hostel. Det var nog inte en enda granne som inte stack ut huvudet när våran karavan med 50-60 pers iklädda tomteluvor med julmusik i högtalarna kom förbigåendes kl 11 på kvällen.

Den 25e tittade vi på julfilmer på morgonen, drack mimosas och gick sedan till stranden för lite jul-surf! Jag jobbade 3h på eftermiddagen så jag mötte upp resten efter. När vi kom tillbaka lagade min lilla grupp (vi 4 som jobbar och 3 gäster som vi hängde med dygnet runt. Dvs järngänget) julmiddag! Alla lagade något juligt från respektive hemland.

Jag gjorde swedish meatballs, britterna gjorde Yorkshire pudding, pigs and blancets och garlic mashed potatoes. Cody från USA gjorde honeyglazed ham och en kycklig/ost dip-grej. Jackie från Tyskland gjorde en bärpaj/cheesecake till efterrätt. Det enda bekanta med julen detta år var den traditionella matkoman efter middagen. :-)

Den 26e (kallas boxing day här) så jobbade jag 3h på morgonen, sen hängde vi på stranden och bodyboardade. På kvällen vankades det utgång, precis som den 25e hemma men som resten av julen här är det framskjutet en dag.

  • 40 readers

Likes

Comments

Något vi börjar bli lite för bra på är att göra upp bonefires at the beach. Ibland tar vi med all matutrustning och grillar, ibland har vi marshmellows men för det mesta nöjer vi oss med öl. Det är så mysigt, jag har aldrig sett en vackrare stjärnhimmel än de man ser i mörkret på stranden här.

Håret kräver 3 tvättar för att få bort lukten efter, men det är ju ganska oväsentligt. Men för att vara ärlig tror jag att största anledningen till att vi tycker så mycket om det är för att det är väldigt, väldigt olagligt. Livin la vida loca. ;-)

Även bodyboarding är en favoritsyssla. Surfing är ju kul, men lite mer projekt att släpa runt brädan och så. Så vissa lata dagar tar vi endast bodyboardsen, och glider på magen i vågorna. Rekommenderar alla att testa någon gång i livet, för så jäkla kul är det.


  • 41 readers

Likes

Comments

Ojoj, det var inte igår... det är för mycket som har hänt för att klämma in i ett inlägg, så jag ska sysselsätta mig under denna långa busstur jag sitter på med att chockbomba med inlägg.

Först ut; en perfekt ledig dag! Vi tog med oss lite matsäck och hikeade genom nationalparken tills vi kom till the rock pools! Det är så häftigt. Det är naturliga pooler i berget vid klippkanten, och när vågorna är tillräckligt stora spolar dom över poolerna så det blir en jacuzzi. Vattnet är svalt och de är djupa så det är bara att hoppa i. Att ta sig upp var en annan femma. Avslutade med Bettys burgers (klassiker). :-)

  • 41 readers

Likes

Comments

Okej, gårdagen var en av de bästa sedan jag kom till Australien. Vi hyrde en båt med grill, och åkte längst floden ett par timmar. Drack öl, stannade och badade, lyssnade på musik, lagade mat och tuffade sakta längst med floden och kollade på alla mångmiljonvillor längst strandkanten.

Det var en perfekt dag. Jag är så tacksam för alla goa människor jag är omgiven av och alla roliga saker jag får uppleva här.

  • 110 readers

Likes

Comments

En förmiddag i nationalparken, med en britt, en glass och 2 vovvar som sällis skojar man ju inte bort. Det hela avslutades med sushi och jag klagade inte. :-)

  • 119 readers

Likes

Comments

Meet my little flashy-family! Igår hade vi out weekly familydinner, lagade pasta och kollade på Harry Potter. Trevlig omväxling på en lördagkväll istället för vår vanliga lördagssysselsättning som vanligtvis innefattar ett dansgolv och goon.

Goon är en backpackers räddning i Australien. Det är ett riktigt skitvin, smakar saft och köps i 4-liters dunkar. Men.. 4 liter för 80 kr kan man ju inte skoja bort. Jag är ju lite picky med vin vanligtvis, men det är bara att hålla god min och dricka fort. :-)

Om inte annat är det ett internskämt mellan alla travellers att dricka goon (för precis alla gör det) och vi har alltför många lekar om det. Då och då köper jag en ordentlig flaska rött för att forfarande känna mig som mig själv dock, so no need to worry. Jag är inte helt förpestad än.

Just nu ligger jag i loungeavdelningen vid poolen och filosoferar. Har receptionen 14-21 idag och det kommer vara superbusy, i princip hela hostelet checkar ut vilket innebär 44 (!!!) nya gäster att checka in. Förbereder mig mentalt med ohälsosamma mängder kaffe. :-)

  • 134 readers

Likes

Comments

Hej!!

Jag har absolut ingenting spännande att berätta. Gäster kommer och går och jag jobbar på som vanligt. :-)

Det som dock har hänt sen sist är följande;

1. Flashpackers ägare har köpt fastigheten bredvid hostelet, som har 4 lägenheter! Tidigare bodde vi personal i ett likadant rum som gästerna (ett dorm rum med toalett och dusch) längst ut i ena ändan av hostelet. Eftersom jag är ansvarig night manager betyder det att gästerna kunde komma och knacka på mitt i natten med frågor, nycklar som inte funkade etc.

Iom att de köpt fastigheten bredvid byts vårt straff room ut mot en hel lägenhet!! Resterande lägenheterna fortsätter dom hyra ut till nuvarande hyresgäster. Köket kommer vara nästintill obefintligt (vattenkokare, micro och kylskåp) för att vi fortfarande ska hänga uppe i stora köket med gästerna etc. Däremot har vi ett eget proper livingroom (så skönt att slippa ligga i sängen varje gång man vill kolla på tv) och ett outside area med bord och stolar. Ett stooort badrum med plats att packa upp allt från necessären och min alldeles egna rymliga garderob!! Så pepp. Det tidigare rummet var ju mysigt också, men väldigt trångt.

Och.. gästerna får inte längre knacka på hos oss med frågor. Too bad för dom men jag klagar absolut inte. :-))))

2. Tilly har åkt vidare på nya äventyr (städarna jobbar bara för accomendation och stannar generellt ungefär 2-3 veckor) vilket betyder att ur vårat lilla ursprungliga järngäng är det bara jag och Curtis kvar. Däremot har vi fått en ny kille från USA som också är väldigt trevlig.

Jag har jobbat hela morgonen (7-1) och nu har jag ett par timmar ledigt tills jag stänger receptionen vid 7. :-)

  • 153 readers

Likes

Comments

Förutom nedanstående inlägg är här en allmän update;

Allt här är bra, jag trivs fortfarande så bra. Vi är en liten familj här, har sällan skrattat så många gånger under en dag som jag gör här, varje dag med detta gäng. Däremot har Bryony lämnat oss för fortsatta äventyr, vilket var helt sjukt jobbigt. She's my person och bästis här inne. Vi både tokgrät vid bussen när vi sa hejdå. Men! Detta ger mig ju bara ytterligare anledningar att åka till London.

Annars då? Vi har ett pågående (väldigt barnsligt) skämt att någons säng ligger risigt till varje kväll. Startskottet var när jag kom upp på rummet svintrött efter jobbet i förrgår, för att hitta min säng välbäddad men ovanligt låg.... inser att madrassen är försvunnen och hittar den senare ståendes inne på toaletten.

Krävde självfallet hämnd och vi alla hjälptes åt att ta ner Tillys madrass och blockera dörren medans hon gjorde lock up. Hon möttes av en blockerad dörr och alla kuddar rasade ner i huvudet.

Idag var det Lindas tur! Medans hon duschade blockerade vi utrymmet utanför duschen med madrasser och släckte alla lampor. Det är så töntigt, men jag kvider av skratt bara av tanken på alla madrasspranks. Vi har verkligen tagit det alldeles för långt.

Ikväll var det "all you can eat pizza night" så jag ligger mätt och belåten i sängen och somnar nog vilken sekund som helst. :-)

  • 160 readers

Likes

Comments