Hei! I dag klarte jeg å sove bare bittelitt over og klarte selvfølgelig å miste bussen til idretten i dag. Så utrolig kjipt, gym er faktisk urolig gøy med min klasse! Selv om jeg har det værste konkurranseinstinktet.. men men, sånn kan det gå. Nå har jeg jo da ganske mye tid før neste leksjon så jeg skal leke litt husmor! Vaske litt klær, rommet og kanskje jeg er så grei att jeg tar kjøkkenet også. Nå har jeg jo også muligheten til å gjøre ferdig litt skolearbeid.

Nå som Poker trapper ned litt, så passer det jo perfekt at jeg får ri litt på Caroline sine innimellom! Selfie, Madde og Cravall. De er så søte alle tre, men digger spesielt Selfie! Hun er så utrolig fin å ri på, og har veldig personlighet! Lille gulle. Jeg har jo også begynt å ri skolehest på leksjonene på skolen. Det har gått ganske bra, jeg har hoppet to forskjellige hester og deter i utgangspunktet veldig fine hester. Litt spesielle, men fine. I går hoppet jeg Natty Light, hun ser og virker som hun er hundre år, men er tydeligvis ikke det, Hahah!

Er også nå veldig sikker på at jeg ikke vil ha hvit hest! Den kan nemlig bli både brun, gul, grønn og rød. Og det er ikke lett å vaske rent heller...

Jeg og Maya skal nok en liten tur inn til Lund på Lørdag, som vanlig heh..

Stay tuned!

-L

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 195 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen!

Må igjen bare beklage for min ekstremt dårlige evne til å oppdatere her. Men sånn er det! Har hatt en veldig travel og lang uke. Myyye jeg måtte fikse og huske. Har hatt ganske mye mer skolearbeid denne uken også men jeg er endelig klar! Jeg og Caro flyttet jo hestene på søndag og mandag. Jeg hadde studiedag på mandag, noe som var såå digg! Det passet også veldig bra for da fikk jeg og Caroline tatt en runde å kjøpt inn litt greier som vi trengte i stallen. Vi har nå en utrolig fin avdeling litt sånn for oss selv. Har kjøpt inn disse fine trallene som vi har diverse smått i som står i enden av stallen. Utrolig handy og ha sånt rett utenfor!

Johan som vi leier boksene av er bare så utrolig snill og hjelpsom! Vi spurte om vi kanskje kunne fa en hylle i det ene hjørnet, og bare noen dager senere så sto det en malt hylle akkurat der vi ville ha den! Han fikser og ordner og man kjenner seg virkelig velkommen her. Han er et prakteksempel på hvordan stalleiere burde være mot oppstalørene sine! Synes jeg hvertfall.

Jeg og caro er begge sugne på å hoppe litt i terrenget, så i dag skal vi hoppe noen bittelitt bare for å sjekke ut hestene litt og trene litt sits. Det er jo helt utrolig at det faktisk går! Det er jo DESEMBER! Jeg hadde aldri kunne forestille meg å hoppe på terrengbanen i desember hjemme i Norge. Men her er det faktisk plussgrader mange dager og superfint underlag å ri på. Så vi tenkte "ja, hvorfor ikke?". Flyinge/skåne er virkelig hestemekka!

Akkurat nå sitter jeg å venter på at hestene skal spise ferdig frokosten sin før jeg skal slippe dem ut. De har jo blitt ekstremt bortskjemt både med stooore bokser og stoooooore paddocker! Heldighester🐴

Kanskje vi kan få filmet litt i terrenget i dag!

-Stay tuned

L

  • 249 Lesere

Likes

Comments

Tjena!
Nå er alle 4 hestene i hus og sover forhåpentligvis bra i natt. Caroline har holdt på i hele dag, så vi tømte bare bil og henger og så att det gikk bra i boksene også pakker vi ut utstyr og alle ting og tang i morgen. Poker skal gå med en hest som heter Cravall. Jeg synes det er greit å se selv hvordan det går så da drar jeg og Caroline dit i morgen tidlig og forer og slipper ut selv. Vi hadde begge to gaanske mye greier med oss, så blir spennende å se hvordan vi skal få plass til alt, Hahah.

Det kommer til å bli rart å ikke kunne gå å møkke eller ri i lunsjen, men sånn er det. Da får jeg tid til å gjøre skolearbeid når jeg er på skolen også får jeg ta stallen etterpå. Det jeg vil aller mest er jo att Poker skal trives og att vi skal kunne utvikle oss.
Jeg kommer etter jul til å trene for Lars Christensson, som er superdyktig både feltrittsrytter, men også feltritt og hopptrener. I dressur kommer jeg til å ri for Ninna Swaab. Hun er helt fantastisk og ting løsnet bare på en time. Jeg hadde "test trening" for begge to i høstferien og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd! Utrolig flinke trenere begge to, og tror de kan hjelpe meg og Poker enormt mye på veien. Nå skal jeg jo være her i noen år så jeg må bare ta alle sjanser jeg kommer over. Som for eksempel å få trene for disse.

Nå er jeg såå trøtt, og skal jo opp tidlig så nå er det godnatt på min front!💤

Stay tuned!

-L

  • 301 Lesere

Likes

Comments

Heisann!
Nå har jeg endelig kommet hjem fra stallen! Ble plutselig en litt lenger dag i stallen enn jeg trodde. Men sånn er jo hestelivet, haha.

Jeg har bestemt meg for å flytte Poker til en annen stall. Den ligger ikke så langt unna Flyinge og det er sykle- og rideavstand. Poker er en hest som må ha ett ganske rolig stallmiljø og mye utetid. Det passet ikke så bra for oss på Flyinge så da har jeg bare bestemt at da prøver vi noe nytt! Jeg flytter allerede i morgen faktisk. I dag har jeg pusset og pakket alt utstyr så jeg er klar når Caroline plukker meg opp. Jeg flytter sammen med Caroline og jeg gleder meg veldig til å ha en Norsk stallkompis! Jeg har tenkt og vurdert dette lenge, og nå er det på tide. Blir nok litt uvant og tar nok litt tid før jeg er inne i nye rutiner men så fort jeg er det så tror jeg det blir veldig bra.

Når jeg satt meg opp på Poker i dag fikk jeg nesten litt sjokk. Hun var så fresh og jeg måtte faktisk holde meg fast et par ganger! Jeg skrittet en god stund, også gikk jeg til galoppsporet og begynte å trave litt smått. Jeg krevde ikke så mye av henne, bare at hun skulle trave godt fram. Det gjorde hun så absolutt! Hun hadde raketter i rumpa og spratt hit og dit. Det er lenge siden hun har fått løpt fra seg og har ikke egentlig villet før nå. Jeg galopperte litt rolig først for at hun skulle bli ordentlig varm. Når jeg slapp henne så freste hun avgårde! Swish, så var vi i andre enden. Det har jeg aldri opplevd på henne før, men virket som hun synes det var kult! Hun ble ganske ivrig og jeg måtte faktisk holde igjen litt. Når jeg skulle skritte var hun så gira så jeg måtte bare prøve å roe heeeelt ned. Hun virket veldig fornøyd i dag og det er jeg glad for.

Kommer en liten oppdatering i morgen på hva hun synes om ny stall og nye paddockkompiser!

Stay tuned!

-L

  • 346 Lesere

Likes

Comments

Nå er har jeg, Maya og William kommet trygt hjem fra Lund. Nok en gang! Det var litt..... tråkigt å komme seg inn for bussen vi skulle ta kjørte rett forbi oss. Vi kom oss på en annen buss men det førte til at vi måtte ta tre busser til for å komme inn til Nova Lund som vi skulle til. Nova Lund er ett kjøpesenter og vi tenkte at siden det var Black Friday så passet det bra å få kjøpt litt julegaver nå! Vi kom oss etter mye om og men dit og fikk en liten time på oss før det stengte.

Vi dro tilbake til Lund sentrum og spiste litt mat og gikk litt i de fine julepyntede gatene. Såå koselig!

Nå skal vi se på det siste fra SKAAAAM! Også er det Nattaa. Men, kommer hesterelatert innlegg i morgen! Forandring fryder.

Stay tuned!

-L

  • 355 Lesere

Likes

Comments

Hva skal man si.. jeg kjenner meg selv for godt. Jeg sa i ett tidligere innlegg at jeg kom til å holde bloggen oppdatert i ca 4 dag. Og har du sett.. sist innlegg var på Mandag:) Men, jeg er ikke villig til å gi opp riktig enda!

En liten speed-update! Har ikke skjedd så mye denne uken. I går var en del av jentene som bor på elevhjemmet mitt på Nova Lund. Det er ett litt større shoppingsenter. Jeg og Maya tenkte at vi skulle dra å titte i går også kommer vi tilbake i dag, for i dag er det jo nemlig Black Friday! Planen var å dra når vi er klare med skole og stall i dag. Jeg tenkte å få kjøpt noen julegaver, ting er jo faktisk ganske mye billigere her i Sverige!

Men Aller først, skole! Ska straks stå opp og dra på skolen. Tenker kanskje jeg skal longere Poker litt i dag. Se hvordan hun er fra bakken.

Lover å bli bedre på å poste fler innlegg, lover!

-L

  • 355 Lesere

Likes

Comments

hej allihopa!

Som overskriften sier, ny uke, nye muligheter! nå er det mandag morgen og jeg sitter å förbereder uken litt. Poker skal få gå på tur hele uken og bare kose seg. Jeg har mattepröve i dag og jeg kjenner meg faktisk ganske forberedt. Wish me luck!

Har hatt en både slöv og ikke så slöv helg egentlig. På lördag sov jeg leeenge også dro jeg og maya i stallen og tok litt bilder, det ble veldig fine! Bare se her...

Poker er bare så söt, älsklingen min. Resten av lördagen lå jeg og maya å slappet av inne. Spiste pizzaaa og gjorde det jenter gjör best. Ingenting.

Igår, söndag, var jeg med til Caroline og fikk ri litt diverse hester både på tur og litt markarbeid. Fikk blandt annet ri hennes ene hest, Selfie. Den er bare SÅ fin! Den er jo ikke så gammel men likevel så var den så myk og fin i gangartene, lett i munnen og veldig lydig for sjenkel. Veldig annerledes en Poker for å si det sånn. Hadde en lang men fin dag med Caroline i går.

men nu! må jeg stå opp og komme meg i stallen. Jeg begynner först på skolen klokken 13.00 så da kunne jeg sove litt lenger i dag også, deeilig!

Kommer en del oppdateringer om diverse senere i uken!

Stay tuned!

-L

  • 400 Lesere

Likes

Comments

Tjena!

Idag föler jeg meg veldig mye bedre, heldigvis. Jeg sov litt lenge idag, rett og slett bare fordi jeg kunne. Förste time begynnte 13.40 så da kunne jeg gjöre litt ``husarbeid`` först også. Jeg satt på to maskiner med klesvask, ryddet og vasket litt på rommet og fikk handlet litt mat, igjen. Spiser så utrolig mye her nede, vet ikke hva som går av meg! Denne gangen ble jeg ble kjört til butikken til en forandring og da kunne jeg jo handle inn litt. Vi hadde bare svensk i dag så det var en kort dag. Utrolig deilig med sånne dager innimellom også! Etter skolen gikk jeg og Maya til stallen, som ligger hele 10m unna skolen, lyx. Fikset mat og mökket for Poker, også skulle jeg hjelpe/holde Maya med selskap mens hun barberte Aurora, hennes ponni. Hun holdt på i ca 10min, fikk klippt en side av halsen og bittelitt av skulderen...... så sluttet barbermaskinen å funke. :)) Den sluttet bare å klippe helt uten videre, hahah. Synes litt synd på Maya.. vet desverre hvordan det er. Men, hun finner vel en lösning.

Jeg red ikke i dag siden jeg fortsatt er litt ``groggy``. Er bedre å vente en dag ekstra. Poker har absolutt ikke vondt av noen fridager. Tenker å ri en tur med henne i morgen. Hun har jo värt litt missförnöyd de siste dagene så jeg pröver å gjöre ting hun liker. Ut på tur, aldri sur!

Er ingenting som er bedre enn å legge seg i nyvasket sengetöy etter en lang varm dusj så det er planen nå. Jobbe litt med skole kanskje. Jeg har også blitt heeelt hekta på Grey`s Anatomy så blir vel en episode eller to med det også för jeg sovner, ehe...

Om det er fint vär i morgen så tenkte jeg kanskje at jeg skulle hört med Maya eller Silla om en av dem kan ta noen litt fine höstbilder på Warren Hastings. Er så koselig å se tilbake på! Tenk om jeg finner denne bloggen om tre år og kan se tilbake på alt mulig. Kommer sikkert til å gapskratte av meg selv, hahah.

Stay tuned!

-L

  • 483 Lesere

Likes

Comments

Halo på dere!

Både I går og i dag har jeg ligget rett ut med spysyke... Det er ikke ofte jeg blir ordentlig syk, men når jeg först blir det, usch! Og uansett hvor dålig form jeg er i, så klarer jeg ikke å unngå å bli EKSTREMT rastlös. Denne gangen har jeg heldigvis klart å bli i sengen! Men, klarte jo selvsagt ikke å gjöre ingenting sååå, da ble det å lage blogg. Har tenkt på det siden jeg flyttet hit, men har värt så opptatt så jeg föler ikke at jeg hatt tid för nå.

Jeg har vurdert om jeg skal skrive kommende innlegg her på Svensk? Jeg bor jo i Sverige og er tvunget til å både prate og skrive på svensk i skolen, så hvorfor ikke? Meeen, samtidig så har jeg tenkt at kanskje det er greit å ``vedlikeholde`` norsken på denne måten. Vil jo ikke glemme hvordan man skriver på Norsk, haha. Anyways, jeg tror kaaanskje, kanskje jeg tar en liten tur i stallen i kveld om det går. Bare for å sjekke at Poker har det bra. Blir jo helt tullete etter bare en dag uten å väre i stallen... Men, i går hadde jeg aldri klart å komme meg i stallen, men siden jeg har fått så snille venner her nede så hjalp de meg med stallarbeidet og holdt Poker med selskap når hun fikk nye sko. Det må jo til det også!

Kjenner at jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått så fine venner som bl.a. Maya og Catharina som stiller opp når man trenger det! Pröver å gjöre det samme for dem når det trengs såklart ❤

Stay tuned!

-L

Min one and only favoritt, Maya - til höyre.

  • 505 Lesere

Likes

Comments

Jeg tenkte at jeg skulle fortelle litt mer om min hest Poker og hvordan jeg endte opp med akkuratt henne. Jeg skrev litt i det förste inlegget, men det er sååå mye mer å vite om min lille. Hun er en dansk varmblods etter f. Corratus og m. Follmanns Chess. jeg kan väre ärlig å si at jeg ble tatt litt på sengen når alle mine nye trenere her nede begynnte å spörre hvem hun er etter. Det har jeg faktisk aldri sjekket eller tenkt noe på... man får liksom ikke det spörsmålet like ofte hjemme. Men nå har jeg funnet ut av det, så nå må jeg bare huske det, hahah. Hele hennes farside er av rasen Holsteiner og hele morsiden er Oldenburgere. Hun er veldig flott å se på og får ofte höre at hun er en veldig vakker hest med ekstremt stor kapasitet og potensiale. Man blir også litt stolt nå de store, kjente rytterne her nede rir samtidig med deg i ridehuset og sier man har en utrolig fin hest. For min del så kan det gjöre hele uken bedre!

Poker var i utgangspunktet en spranghest når jeg kjöpte henne. Hun hadde gått opp til 1.30 i Danmark som 6 åring og opp til 1.10 i Norge för jeg kjöpte henne. Når jeg skulle dra å pröve henne så var jeg kanske skeptisk, jeg synes hun så litt merkelig ut på bildene og filmene i annonsen, men jeg bestemte meg for å dra likevel. Der tok jeg grundig feil. Når jeg rundet hjörnet og så henne var det kjärlighet ved förste blikk! Hun sto på stallgangen, ferdig salet på og ble jeg nesten litt satt ut. Det var bare noe jeg så eller kjente som ga meg verdens beste fölelse. Og det var bare etter å ha sett henne stå stille inne i stallen. Når hun som viste Poker satt seg opp og begynnte å jobbe henne, så jeg og min ``ekstramamma`` som var med meg på hverandre med hakeslepp begge to. Det var noe der. Jeg tror jeg hadde bestemt meg nesten för jeg engang hadde satt meg opp, at DEN, den skal jeg ha! Det ble jo henne, og jeg angrer ikke et sekund. Vi har hatt våre opp- og nedturer. Jeg har jobbet hardt og lenge med å bli kjent med henne, finne ut hvilke knapper som må trykkes på og for at vi skal samarbeide 100%. Hun er den litt säre typen og krever MYE tolmodighet. Hun krever en rolig og trygg, men bestemt rytter. Det har värt veldig töft i perioder, men, jeg lever i troen om at når vi til slutt når målet vårt så vil det väre verdt hver eneste tåre, hvert eneste fall og hver eneste krone.

Jeg er en feltrittsrytter. Og Poker er på vei til å bli en helt fantastisk bra feltrittshest. Hun viser ekstremt gode egneskaper som egnes i feltritt. vi trenger bare mer trening! Feltrittshest.... det er målet og planen. Jeg tror at for öyebliket er jeg på plan H..... plan A holdt vel i 4uker kanskje.. heh. Men sånn er det med hest og alle som driver med det samme som meg tror jeg er ganske enige. Men, jeg kommer ikke til å gi opp! Poker har hatt en fin förste feltrittsessong! Vi har fått trent masse og fått en del stevneerfaring sammen. Nå skal hun få en litt lang velfortjent juleferie. Satser på at vi kommer sterkt tilbake!

Jeg kommer nok til å skrive flere innlegg om temaet hest og om Poker. Denne kategorien blir litt som en treningsdagbok. Hva trente jeg i dag? Hvem trente jeg for? Hva gjorde jeg? Hvordan gikk det? osv. Det er litt for at jeg selv skal kunne gå tilbake å se på det i senere tid. Se om jeg har hatt framgang. Håper det kan väre interresant for noen ;)

Stay tuned!

-L


Likes

Comments