Jag har tänkt på en sak. Jag har tänkt på lärare. Deras insats i samhället, hur det mycket oftare är äldre än yngre och så har jag tänkt på deras löner, jag har speciellt tänkt på lönerna. Hur kan det komma sig att lärarna idag tjänar väldigt dåligt i jämförelse med andra yrken, när det faktiskt är tack vare lärarna som dessa yrken finns. Hur skulle vi kunna bli läkare, ingenjörer eller något helt annat om vi inte hade haft lärarna? Det är ju de som är grunden för alla yrken, och utan yrkena hade vi inte haft vårt samhälle, som är en del av vårt land, som är en del av vår jord. Alltså hade vi inte haft dagens jord utan våra lärare, och det tackar vi väl de för, eller? Nej, inte tillräckligt.

I min värld, i dagens ungdom, säger man ”om man har dåliga betyg och inte vet vad man ska bli, då blir man lärare”. Jag vill inte vara elak mot er lärare där ute, men det är såhär snacket går. För vem skulle vilja bli en lärare i dagens samhälle, när det finns jobb på samma nivå och som har lika lång utbildning där man får mer respekt, högre lön och mer fritid? Inte jag i alla fall, men om alla av dagens ungdomar tänker som jag, vilka ska då bli lärare i framtiden? Dessutom blir inte vi elever uppmuntrade av lärare att vi själva ska bli lärare, No-lärarna vill att vi ska bli läkare eller forskare, So-lärarna vill att vi ska göra våra röster hörda i samhället inom exempelvis klimat eller mänskliga rättigheter, ingen vill att vi ska bli lärare. De säger det till och med rätt ut.


Förr i tiden var lärarna lika högt uppsatta som dagens läkare, sen började de backa efter. Vissa av dem hade högre lön än ingenjörerna, vad hände egentligen?

Jag hade aldrig varit den person jag är idag, om jag inte haft mina lärare. Ibland känns det som att man träffar dem mer än sina föräldrar, man uppfostras av dem. Om jag inte haft vissa av mina lärare så hade jag aldrig varit den bokslukande feminist med stort intresse för No och matte som jag är idag. Inte heller detta får de tillräckligt med cred för.

Nu när piloterna har strejkat så tänkte jag att lärarna också borde strejka, för en förändring måste ske.


Jag tror att jag skulle bli en bra lärare, men jag vill inte det som det är nu. Det är för mycket slit, för lite respekt och för dåligt betalt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejhej, på sportlovet var jag i Cap Verde, på ön Sal. Det var jätteskönt och jättemysigt att vara där! Här har ni några av bilderna jag tog :)), kram!

Likes

Comments

Hejhej, jag tänkte berätta lite om min helg. Jag fyllde 15 år i fredags och har nog haft en av mina bästa födelsedagshelger! Hela firandet började i torsdags då massa från min skola gick och såg musikalen "American Idiot" som var jättebra! Det säger de som fattade handlingen iaf, jag njöt mest av musiken som är gjord av bandet Green Day. Vi såg musikalen på teatern "Circus" som ligger på Djurgården. När vi sedan åkte hem så passerade klockan midnatt och jag och min kompis Linnea (som också fyller år den 19 februari) blev grattade.

På fredagen så väcktes jag klockan åtta av min pigga familj. Själv hade jag kommit hem halv ett och hade studiedag så jag var inte jättepigg just då.. Men jag fick höra vacker sång och fick presenter!

Jag, Linnea och andra kompisar hade sedan tidigare bestämt att vi skulle spela Laserdome och äta middag ute på fredagen för att fira våran födelsedag. Jag hade aldrig spelat Laserdome innan men det var riktigt kul! Man springer runt med en jättetungt väst på sig och skjuter andra med laserstålar! Efter det hade jag dock blåmärken över hela axlarna pga den tunga västen... Efter det åt vi somsagt ute på Jensens Böfhus och fick gratis efterrätt eftersom jag och Linnea fyllde år! Efter detta så åkte jag hem och blev mer firad av släkt och familj, alltså en riktigt bra 15-årsdag!

På lördagen så träffade jag massa kära kompisar från ett läger. Vi åt, tittade film, spelade olika sporter som fotboll och pingis, jag fick presenter och skrattade en massa! Tyvärr tog jag inga bilder ifrån detta för jag var för upptagen med annat.. Jag fick skjuts hem av en av mina kompisar och passade då på att berätta lite om våran vackra stad Stockholm för 2 norrlänningar som också satt i bilen som hade kommit ner hit bara för att få träffa oss som bor här nere. En väldigt lyckad lördag också helt enkelt!

Men födelsedagsfirandet slutar inte här för på söndagen så fick jag först min födelsedagslunch där jag fick välja vad vi skulle äta. Jag valde såklart pastasallad som är en av mina absoluta favoriträtter, vi åt även tårta efteråt. På eftermiddagen gick jag, min brorsa och min kompis Jenna på bio. Filmen hette "Hail Ceasar" och var bra.

Jag har haft en jättebra och härlig helg och jag hoppas att ni också haft det! Ha det bra kram!

Laserdome, se hur vi lyser!

Från middagen i fredags!

Bild på några av mina presenter!

Fick även fina blommor!

Pastasalladen!

Den fina biosalongen utifrån!

Likes

Comments

Hejhej! Idag har det inte hänt så mycket än men det har varit en bra dag ändå. Speciellt vädret.

Soligt och snö är mitt absoluta favoritväder. Det ska även vara runt -2 grader men inte kallare, då är jag som gladast. Jag säger inte att jag inte gillar sommaren, för det gör jag, men jag tycker mer om vintern. Det kan bero på att jag fyller år då och att julen är då. Julen är nämligen min favorittid på året. Vissa personer tycker det är helt onödigt med vår och höst, men jag tycker om alla årstider, det är det som gör ett år. Att övergå från vinter till vår, vår till sommar, sommar till höst och höst till vinter. Jag älskar det!

Förutom att beundra vädret har jag ätit bananpannkakor och pluggat. Jag insåg att man kan göra bananpannkakor typ förra veckan och sen dess har jag varit fast. Man tar bara 1 banan, mosar den och blandar med 2 ägg. Sedan steker man bara och lägger till några bär eller likande och sen är det klart. Jättegott och nyttigt!

Jag ska snart hämta min lillasyster och sen ska jag på musikalträning. Hoppas ni har en bra vecka, kram!

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag alla underbara männsikor! Jag har inte själv haft så mycket romantik idag men hoppas att ni andra haft det.

Jag har själv aldrig riktigt fattat varför man firar alla hjärtans dag, eller jag har trott att det är för att man just denna dag ska sprida extra mycket kärlek. Idag är det nog just det. Man ska sprida extra mycket kärlek till de man älskar. Men förr var det annorlunda.

Man firade förr helgonet Valentinus på alla hjärtans dag, det är där ifrån namnet kommer ifrån, jag sökte också upp på internet att självaste romantiken uppkom nån gång under medeltiden. Där trodde man att alla fåglarna bildade par den 14 februari och man började testa själv. Så flickor och pojkar bildade "låtsaspar" och testade under ett år. Som att jag och en kille skulle komma överens om att vi ska låtsas vara tillsammans och testa om det funkar bara för att fåglarna blir tillsammans idag... Ganska sjukt eller hur?

Jag fick några presenter av min familj idag, bland annat 3 passionsfrukter. När jag först såg de förstod jag inte vad det var, men när jag insåg att det var passionsfrukter blev jag glad. Man kan tänka på många anledningar för att få det på en dag som denna. Man kan dels tänka på namnet på frukten, passion, kärlek är passion och dels kan man tänka på hur frukten ser ut. Den ser ful och äcklig ut på utsidan men är så fin och god på insidan. Det är insidan som räknas. Det är en av alla saker som kärleken står för.

Hoppas alla haft en bra dag, kram!

Likes

Comments

Hejhej, jag sitter just nu och lyssnar på musik. Min lista som jag lyssnar på heter "Allt och lite till". Den heter så för på min lista finns verkligen allt och lite till. Det finns allt från klassiskt till rock, disney till jazz och Tommy Körberg till Avicii, en stor härlig blandning helt enkelt. Jag kan nog hitta låtar från varje genre i min lista.

Jag skulle själv säga att jag är en ganska musikalisk person. Jag spelar piano och gitarr, går en 3h avancerad musikalkurs varje vecka och sjunger. Jag älskar musik och kommer antagligen alltid göra det.

När jag är ledsen lyssnar jag på musik, när jag är glad lyssnar jag på musik, när jag är uttråkad lyssnar jag på musik. Musik muntrar upp en, men det kan också göra en så ledsen. När musiker skriver sånger tar nog de flesta känslorna som de känner in i låten och från de låtarna strömmar sedan alla känslor rakt in i en. Musik kan förmedlar mer känslor än vissa människor kan. Det finns nog ingen människa som skulle må sämre av att ha musik i sitt liv.

Mitt liv blev så mycket bättre när jag insåg musikens värde. När jag började sätta mig i min säng, sätta på hörlurarna och bara lyssna. Jag kopplade bort allt och lyssnade på låten. Jag lyssnade på texten, på instrumenten, på samhörigheten och speciellt på sången. Idag går det inte en dag utan att jag lyssnar på och spelar musik. Det är mitt trygga "rum", det rum jag vet alltid finns där när jag behöver det.

Musik kan förändra någons liv. Nej, musik kan förbättra någons liv.

Hoppas ni får en bra vecka, kram!

.

Likes

Comments

Hejhej, har varit ute med mina kaniner nu på förmiddagen. De är 2 stycken lejonhuvade kaniner som heter Ziko (den vita) och Suddan (den gråa). När man är ute med dem två så ser man att människor inte är de ända med personligheter. Den äldre kaninen Ziko är mycket blygare, försiktigare och räddare än den yngre Suddan. Medan Suddan springer runt i trädgården jagandes av mig, sitter Ziko tyst kvar vid buren och äter lite gräs. Han påminner lite om tjuren Ferdinand på det sättet :))
Båda två är jättesnälla kaniner som är (hyfsat) lugna och snälla kaniner, 2 riktigt goda och tysta vänner.
Hoppas ni har det bra, kram!

Likes

Comments

Hejhej, idag har jag haft en jättebra och mysig lördag! Jag har varit med Jenna och letat land och rike efter nånstans att praoa, vilket idag inte var det lättaste. Det är nämligen så att Stockholm har bestämt sig för att nästan alla skolor ska ha prao samma veckor, och det är då nästan upptaget överallt. Om det inte är upptaget så har företagen eller liknande så stor förfrågning om prao att de sätter åldersgränsen vid gymnasieelever, jättelätt alltså..! Vi har iaf nästan skaffat prao nu, fått ett nummer som vi ska ringa på måndag :))

Efter vårat praokaos har vi haft en underbar lördagskväll med massa skratt, godis och musik! Jag och Jenna tittade på Melodifestivalen åt semlor och sjöng med i låtarna som vi egentligen inte kunde ett ord av.. Efter det gick sedan till några kompisar och hade en riktigt mysig kväll!

Hoppas ni haft det bra! Kram!

Likes

Comments

Hejhej, jag skulle vilja diskutera en sak som jag brukar tänka på, och det är huruvida det är fegt att en kille slår en tjej, men när killar slår andra killar då är det bara vardag, inget särskilt. En gång när en kille slog till en tjej i min skola så blev det värsta grejen och t.o.m lärarna sa att man absoult inte ska slå tjejer, ingen tänkte på att tjejen i själva verket också hade slagit killen. Det är tydligen fegt att slå en tjej bara för att hon är fysiskt svagare, men att slå en kille som är svagare än en själv är inget konstigt, vad anser ni? Själv tycker jag att det är galet. Det är väl fegt att slå någon över huvud taget.

Just nu tror ju en del att dom ska försvara oss stackars svaga tjejer och dom gör det genom att slå ner killar som dom tror är mer våldsamma än dom själva. En konstig grej tycker jag.

För er som inte visste detta är jag feminist, en person som vill att det ska vara jämnsställt i samhället. Att män inte ska ha mer makt en kvinnor.

I dagens ungdom har ordet "feminist" tolkats som "manshatare" eller "kvinna som inte rakar sig, har kort hår och har starka dumma åsikter", jag har själv hört dessa tolkningar och kan garantera att folk säger det, hur sjukt det än låter. Ungdomarna i Sverige har då fått en bild att om man är feminist, då tycker man inte om killar. Ungdomar vågar då inte vara uppriktiga och säga att man är feminist, för då får man för mycket kommentarer. Jag får kommentarer, ofta, som "typiskt dig som är feminist att tycka så", Jag får även många frågor som "varför kan inte tjejer ha mindre makt om du nu vill att män ska mindre?". Som sagt, feminism innebär tydligen manshatare..

För något år sedan när Always kampanj "Run like a girl" kom ut har jag börjat bli frusterad när folk säger typ "du kastar som en tjej" och liknande. Det var där och då som jag började inse hur sjukt samhället är.

När jag var på ett läger i somras blev jag irriterad när killarna sa "tjejerna kan få stå närmare målet än killarna", jag protesterade och sa "varför ska jag behöva stå närmare bara för att jag är tjej?", killen svarade "hade du tyckt mer om jag sa att de sämre fick stå längre fram?", och jag svarade uppriktigt ja. Det var flera tjejer som var bra mycket bättre en killarna och kunde stå där bak.

Ja ja, här har ni en de av mina tankar en sen fredagskväll, hoppas ni får en bra helg!

KRAM!

Likes

Comments

Hejhej, idag och igår hade jag hemstudiedagar. Det innebär att man är ledig från skolan men får göra allt skolarbete man går miste om dessa dagar hemma. Detta kan man ha olika syner på, antingen kan man tycka; jaa, jag får vara med kompisar och äta glass och annat gott och så pluggar jag lite senare, andra kan tycka; neej, vad tråkigt att bara vara hemma och göra skolarbete.. Jag är helt klart den första!
Idag var jag hemma hos Hanna hela dagen, vi åt sushi, pluggade, startade bloggar och annat roligt. Nu så ska jag egentligen göra allt skolarbete som jag inte gjorde hos Hanna men skriver istället detta inlägg ;)
Hoppas ni har det bäst!

Likes

Comments