Och vissa tycker det är fullt i Sverige? Att vi inte kan ta emot fler som flyr från krig? Att vi behöver andrum? Se detta, sen vill jag gärna att ni tar en stund, sätter er ner och funderar. Fundera på om ni tycker det är rätt att vi utesluter och överger människor som behöver hjälp och stöd som mest. För det är det Sverige gör. Överger. Bygger mur. Säger att det räcker nu, nu har vi hjälpt till tillräckligt. Men nej, det har vi inte. Människor flyr för sina liv, med död och krig jagande dem i nacken. Och vi kan göra mer. Så himla mycket mer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Den senaste månaden har det varit dödens dött här inne, och det har väl sin grund i lite olika anledningar. Framför allt att mitt humör är som en berg- och dalbana samt att jag har haft ganska många bollar i luften på senaste.

Så, vad har hänt sen sist? I skolan är det enda jag har kvar en liten ynka uppsats på ungefär 15 sidor innan jag tar sommarlov, jag har arbetat klart med mina studenter (och därmed som studenttränare) och jag har börjat min upplärningsperiod på advokatbyrån. Känns så kul! Sen är jag även ute och ger rådgivning med Rosenjuristerna så ofta det går, och det är också superintressant.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, har försökt hänga så mycket som det bara går med vänner och Måns då sommaren bestämde sig för att göra intåg för några veckor sedan, så har försökt njuta av värmen. Nu är huvudet tomt och jag måste fortsätta knåpa på en rättsutredning. Här kommer tre selfies istället, hehe.

Likes

Comments

Igår fyllde världens bästa människa år, ingen mindre än min Måns. Och bara för någon vecka sen blev han även färdig jurist! Så, grattis på 26årsdagen (även om det är närmare till 50 än till 0), grattis till juristexamen (ingen är mer värd det än vad du är, du är så klok, ambitiös och duktig) och grattis till mig som får spendera livet med en så stöttande och fin människa. Jag älskar dig, Månse! 

Likes

Comments

​Hej! Förlåt för det ekat tomt här de senaste dagarna - jag tog ledigheten på största allvar och har sedan i torsdags bara varit med familj och vänner. Det var verkligen så skönt. Dock hann pappa, Månse och jag även med att flytta ut ur lägenheten i Köpenhamn, vilket tog hela gårdagen och vilket definitivt inte innebar vila. Men är så tacksam över att männen i mitt liv kunde hjälpa till och att de alltid ställer upp och är så omtänksamma. 

Igår kväll åkte jag och Måns upp till Göteborg igen och idag började en ny - och även en sista - kurs i skolan, fördjupande Familjerätt. Efter denna kursen har jag bara uppsatsen kvar att skriva, sen är jag klaaaaaar. Tror dock denna kurs kommer bli riktigt rolig. Bra föreläsare, bra upplägg och bra människor! Så jag är taggad jag, hehe. Efter föreläsningen drack vi kaffe och pratade om hur vi skulle göra sista delen av skolan rolig med AW:s och grejer, sen köpte jag böckerna som behövs till kursen och nu sitter jag hemma och jobbar med studenttränararbetet. Därmed måste jag nu återgå till att läsa igenom mina studenters debattsvar om principen Ne bis in idem. Vi hörs senare! Pouss

Likes

Comments

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Definitivt vår. Har nog mycket att göra med den frihetskänsla våren för med sig, speciellt då man går i skolan. Man har kämpat sig igenom en lång höst och vinter, är så skoltrött att man snart kollapsar och precis då, då kommer våren med hopp om att snart får man en paus från allt som heter kurslitteratur, uppsatser, tentor osv. Dessutom är det något speciellt att möta solens första riktigt varma strålar, att kunna gå promenader i solen, sätta på sig solisar för första gången och att ta en fika på altanen. Älskar sommaren också, men våren är ändå mer speciell för mig.

6. Är du beroende av någonting?

Detta är lite pinsamt men friterad potatis alltså (!) Älskar det i alla dess former (chips, pommes osv), bara det är friterat, haha. Sen tyvärr även min mobil. Försöker dock bli bättre med att lägga ifrån mig den, men det är svårt (vilket är ganska sjukt i sig). Sen även Månse, mina närmaste vänner och min familj. Min stora trygghet, så hur kan jag inte vara beroende av dem?

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

1. Jag gillar inte att prata i telefon. Några av mina vänner säger till och med att jag nästan har telefonfobi, haha. Jag svarar väldigt sällan då jag inte har numret som ringer inlagt i mobilen, eller om det är okänt nummer. Jag gillar inte heller känslan av att vara fast i ett telefonsamtal i exempelvis en timme, det gör mig superstressad. Det roliga är att jag haft en hel del jobb som innebär kundkontakt över telefon, och där har jag inte alls samma känsla, hehe.

2. Jag älskar dock känslan av att kunna plugga i sängen. Liksom bara tanken att få gosa ner mig bland duntäcken och kuddar efter en tre timmars lång föreläsning gör mig lite små-lycklig. Dock är det inte en jättebra vana då det inte ger någon riktigt rutin på vardagarna och det ofta slutar med att jag måste powernapa i en timme.

3. Jag är världens tidsoptimist (som i alla fall alla mina nära vet) förutom då det gäller saker som man inte får/kan komma för sent till, exempelvis tentor eller jobbintervjuer. Då är jag istället där 20-30 minuter för tidigt, vilket antagligen har att göra med att jag inser att jag annars är ganska dålig på tider och därmed måste ha extra marginal.

(4). Kom på en sak till, haha. Jag är så beroende av havet. Känner mig ofta instängd i Göteborg, även om vi bor 100 meter från älven och 10 min med spårvagn från Saltholmen​. Men det är liksom inte riktigt samma sak enligt mig, då jag vuxit upp med en 2 minuters lång promenad till stranden, havet och sanddynor. Jag går ofta ner till havet då jag behöver tänka, och avslutar alltid mina promenader eller löpturer nere vis stranden för det ger mig något slags lugn.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Just nu (bara den vetenskapliga artikeln blir inlämnad) är jag så nöjd med att vara precis där jag är. I ett soligt Halmstad, nära havet och med strålande sol. Ikväll kommer dessutom även Måns hit efter jobbet, vilket gör det hela ännu bättre.

Likes

Comments

För två veckor sedan åkte jag till Eve i Luzern. Det var så himla roligt att besöka Schweiz och få åka skidor men framför allt att äntligen få hänga med Evis hela dagarna. Lördagen och söndagen var vi i Engelberg, åkte skidor (dock var det jättesnöigt och jag blir superillamående då), var på spa och åt en av de godaste pizzorna jag någonsin smakat på. På måndagen pluggade vi en del, var inne i stan och njöt av vårsolen. På kvällen gjorde vi hemmagjord pizza och gick efter middagen ut och tog ett glas vin på en jättefin bar med världens utsikt. Så himla fina dagar verkligen, och jag längtar bara tills jag får krama om min bästa vän igen.

Likes

Comments

Härmar Mikis igen och kör en lära känna-lista. Såg att Miki använde sig av denna, tyckte frågorna var roligare än de på de klassiska listorna och hittade hela listan på Floras blogg så tänkte testa samma!

1. Hur gammal är du?

26. Nästan första gången jag skriver det tror jag. Fy, låter lite gammalt. Men, 26 år är jag i alla fall, haha.

2. Hur gammal känner du dig?

Om man slår ihop alla känslor jag har så landar det nog ganska nära min verkliga ålder. Just nu känner jag mig dock äldre. Kan ha att göra med att jag är sjuk, känner mig matt (kanske mer som 70, haha) och är stressad. Samtidigt är jag världens periodare. Detta innebär att jag i en period kan känna mig som 20, vilja gå ut hela tiden, dansa och inte alls må dåligt av att vakna bakis på helgerna. Nästa period, som exempelvis nu, drömmer jag istället om att köpa hus eller lägenhet, spenderar mina fria stunder med att kolla inredning, längtar efter att skaffa hund (och barn, hehe) och längtar efter att komma ut i naturen för en skogsaktivitet. Så, som den periodare jag är pendlar jag nog mellan 20-35, haha.

3. Var bor du?

Jag bor i en ganska så stor 2a i Majorna i Göteborg med Måns. Det är en sekelskiftslägenhet med dubbeldörrar in till sovrummet vilket jag älskar, men varje vår så klättrar både jag och Måns på väggarna för vi känner oss instängde utan balkong. En tröst är att lägenheten ligger på femte våningen, vilket gör att den i alla fall är ljus. Så, älskar verkligen vår lägenhet men skulle älskat den ännu lite mer om balkong hade funnits.

4. Vad har du gjort i dag?

Precis som de senaste dagarna har jag varit ganska trött och därmed sovit en del. Samtidigt har jag en vetenskaplig artikel som ska vara klar för inlämning på torsdag så jag har suttit med den en del också. Har även spenderat en stund på tåget då jag åkte hem till mamma och pappa i Halmstad idag. Kvällen har därmed bestått av att äta kvällsmat med mamma, diskutera artikeln (är så less på den nu) och nu lite gos med vår katt Mackan.

​Så, nu ska jag snart lägga mig för att försöka komma upp i rimlig tid imorgon. Godnatt!

Likes

Comments

​Hej allihop!

Vet inte om några hittat hit, men hoppas på det. Jag valde ju att byta från Devote då jag inte alls trivs med inläggsupplägget och designen där. Såg att Mikis bytte hit till nouw, så tänkte testa samma sak. 

Senaste veckorna har verkligen gått på högvarv, varit mycket tankar och saker som skulle klaffa och förra veckan började saker och ting äntligen falla på plats. Kallade veckan för "the perfect week" vilket jag kanske inte skulle ha gjort för i lördags morse blev jag sjuk och har sedan dess varit helt däckad. Berättar mer om det då jag landat lite själv i det hela, hehe. 

I alla fall, detta blir kul! Har som mål att skriva mer frekvent, men vi får se hur det blir med det, haha. Ha en fin måndagskväll! 

Likes

Comments