Header

Nu var det mer än en vecka sedan jag uppdaterade och det är dags igen! Jag måste bättra mig för har kommer knappt ihåg vad som hänt...

Jag tror jag lämnade av lördag natt på påskhelgen. På söndagen (påskdagen tror jag) började jag med att skypa med familjen. De var i K-hamn och firade påsk och det var kul att prata med dom! För att vara ärlig hade jag mer hemlängtan under påsk än jag haft tidigare, som tur var gick det över snabbt. Jag har inte riktigt haft något problem med hemlängtan och det är några enstaka gånger jag känner att jag velat vara hemma. I påsk var en sån gång eftersom jag älskar påsken på västkusten! Det är en väldigt stark tradition och när jag såg vad alla gjorde hemma krampade hjärtat lite. Men när jag var klar och kom ner i köket för att förbereda för middagen blev det genast att kännas bättre. Här var traditionen en påsk middag med grannarna och jag gjorde ägg medan alla gjorde sina grejer. Det var hur som helst en riktigt bra påsk och ni skulle sett Julies påsk tårta! Det var fantastisk!!! På eftermiddagen lyckades vi alla dock komma ihåg alla läxor vi struntat  i och det var resten av dagen.

Jag kan inte komma ihåg någonting speciellt med måndagen, men på tisdag morgon fick jag ett meddelande av en person som jobbar på svenska EF kontoret och hon frågade om jag ville ha deras svenska snapchat konto (om ni inte vet vad det är fråga någon person under 25). Jag sa självklart ja och efter en liten stund fick jag inloggningsuppgifterna. Tanken med kontot är att personer som funderar på att åka på ett utbytesår, eller de som redan bestämt sig, har en chans att ställa frågor och sedan se hur livet för olika utbytesstudenter är. Jag hade iaf väldigt roligt och jag fick en hel del frågor om mitt år och vad man kan förvänta sig/inte förvänta sig. Veckan gick väldigt snabbt och det intressanta med att ha kontot var att jag lade märke till saker som jag nu tycker är normala. Det kändes lite som att vara här för första gången igen!

Förutom EF kontot var det inte mycket annat än det vanliga som hände i veckan. Alla räknar ner till Graduation och det är läskigt hur kort tid det är kvar! I fredags var det riktigt bra väder så både jag och Sabrina låg ute i solen några timmar och läste/sov. Vädret har växlat fram och tillbaka men det börjar bli varmare! Våra syrener blommar btw, bara för att strö lite salt i allas sår över snön där hemma. Efter att vi legat i solen och Anne kom hem gjorde vi oss i ordning och vi åkte till en mexikansk restaurang i gamla Kennewick och åt familjemiddag. Jag tog någon Fajitas grej som är riktigt god, och här serveras det med ris och bönor. Något som svenskarna inte tog med sig med mexikanskinspirerade maten.

Lördagen var halv fin, det klarnade upp på eftermiddagen, men vi åkte till båthuset på förmiddagen och var där till 8a tiden. Julie hade en kompis med sig och Gaia kom (en av de italienska utbytesstudenterna) och hängde med oss. Jag hann göra lite läxor och annars pratade vi mest hela dagen och avslutade med att ta kort av solnedgången. Söndagen var mest städning, läxa, och ta det lugnt. Jag började med att fixa till rummet och dammsuga bort allt damm. Anne släppte av mig och Sabrina på Target efter ett tag och jag hittade ett par sandaler, en kjol och 3 bikinidelar för sommaren som snart är här. Jag fick också in ett kort samtal med Milica under vår shopping.

I söndags var också sista dagen jag hade EF kontot och det var lite tråkigt att det tog slut så fort. En sak som hände är att jag tror min hjärna gick på lite högvarv med all svenska jag var tvungen att tänka. Jag kan ärligt talat inte komma ihåg senaste gången jag råkade säga någonting på svenska men i helgen sa jag faktiskt en mening, när jag menade att säga den på engelska. Jag har också haft lite underliga drömmar om att jag åker hem, eller pratar på fel språk, eller på nått annat sätt anknyter drömmen till Sverige. Det är nog en blanding av att få frågor om Sverige och utbytesåret och tanken på hur det är 50 dagar kvar innan jag åker hem till Sverige. Jag kan inte riktigt ta in det.

Den här veckan har vi spirit week eftersom vi har Prom på lördag. Så igår, måndag, var det snow white day och alla skulle vara klädda i vitt (vilket de flesta inte var). På kvällen var det en konsert med fem (tror jag) olika skolors musik elever som spelar sträng instrument som uppträdde tillsammans med en grupp som skolorna hyrt in. De var helt otroliga och hade en helt fantastisk energi. De dansade och sjöng samtidigt som de spelade cello och bas och violiner. Det är sååååå många timmars träning bakom det!

Idag, tisdag, var det cinderella day och man skulle ha olika skor, inte för att jag hade det. Men i Yearbook hade vi en luau och hade mat och alla hade någon typ av Hawaii skjorta eller klädesplagg. Det var riktigt roligt!! Vi hade pulled pork och vissa hade med dessert, några frukt, några sallad osv. Det var iaf hur roligt som helst men jag åt alldeles för mycket så jag tog en tupplur när jag kom hem och nu skriver jag det här... Jag lägger upp lite bilder från veckan här nedanför!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA

Hej,
jag vet att förra inlägget var lite annorlunda och eftersom jag inte haft en ordentlig uppdatering sedan spring break är det nog dags för en.

Jag får börja med Mamma Mia! showen i Yakima. Den var helt fantastisk! Även om man tar filmen som den rätta versionen så var broadway föreställningen fantastisk, men annorlunda. Den tog några timmar och när vi var klara åt vi på ett ställe som heter Miner's där dom har gigantiska och delicious hamburgare. En allmänt lyckad, men sen, kväll.

Dagen därpå åkte jag, Anne och Sabrina till Pasco för att kolla på klänningar. Det är ett Hispanic område med mycket quinceanera klänningar och fest klänningar i allmänhet, för att inte tala om bröllopsklänningar. Vi parkerade och började i en butik och jobbade oss igenom affärerna på gatan. Den första hittade vi ingenting i men i den andra hade de en väldigt fin mörkt lila klänning, men den var väldigt lik min Homecoming klänning så vi beslöt oss för att kolla på lite fler innan vi beslutade. Det var rätt många tunga klänningar och i den näst sista affären provade jag en svart pärlklädd klänning som antagligen vägde 10 kg... Inte det lättaste att ta sig i eller ur. Vi hade bara en eller två butiker kvar att kolla i och nödplanen var att åka till shoppingcentret om vi inte hittade något. Vi gick in i en till synes liten butik som var väldigt stor på insidan med alla klänningar på rea. Där hittade jag en ljusare klänning i persiko-lax rosa färg och en härlig design. Jag väntar med att lägga ut bilder på den. Men jag fick den och en kort blå klänning för $160 vilket är ett väldigt bra pris, så jag är helnöjd med mina kap!

Torsdagen var vi och shoppade på Ross och jag lekte runt med min kamera och vår grannes nektarin träd. Under veckan började våren komma och i slutet var alla frukt träd i blomning. Jag tror inte vi gjorde så mycket mer på torsdagen förutom att sitta ute och äta middag! Det blev kyligt när solen gick ner, men att äta ute 6 april är inte så dumt! På fredagen var jag, mina värdsystrar och vår granne på en shoppingtur till the mall och det var en riktigt trevlig eftermiddag. Vi var in i en Prom affär och Sabrina och Julie testade klänningar. Det var härligt att se dem snurra runt framför spegeln med kjolen flygandes runt omkring. Vi kom hem precis i tid för middagen vi hade tillsammans.

Någonstans här fick jag höra om attacken I Stockholm och jag vet inte riktigt vad man kan säga om det. Det känns extremt orealistiskt och i USA är man väldigt distanserad från det hela, som om det snarare är en dröm än verklighet. Det enda jag hört om det som gjort mig glad är hur alla verkar ha ställt upp och hjälpt till där dom kan. Hoppas verkligen att inget sånt här kommer att hända igen!

Helgen kom snabbt och veckan tog slut lite för snabbt. Men det gör den ju alltid. Jag kan inte riktigt komma ihåg vad vi gjorde på lördagen eller söndagen, jag tror jag skypade med Milica på lördagen och min familj på söndagen. Jag hade tur och fick ett lov utan läxor så jag hade tid till att bara njuta av de sista två slapp dagarna innan alla läxor kom flygande.

Skolveckan had gått förhållandevis fort, måndagen kändes som en evighet men sen var det liksom torsdag. Vi var till gymmet någon av dagarna och jag har letat i mitt foto förråd för att hitta bilder till en foto tävling. Jag älskar att jobba med mina bilder. På torsdagen hade jag nästan inga läxor (vet inte hur det gick till) och på kvällen var jag med Anne och kollade/lyssnade på Julies konsert. Hon är med i orkester klasser i hennes skola och de var helt fantastiska!

Fredagen var helt plötsligt här och trött som jag var efter veckan halvsov jag och kollade på netflix. Vad som gjorde det bättre var att Julie gjorde mig sällskap och vi båda låg på min säng och kollade på serier. Tidigare i veckan hade jag, Sabrina och Klarissa gjort upp planer på att gå till gymmet sent på fredagen för att se hur mycket/lite folk det var och om det var bättre eller sämre än att gå på eftermiddagen. Vi var nära på att inte gå men vid 10 fick vi ett meddelande från Klarissa som var på väg och vi var på gymmet vid 10.20pm... De hade öppet till midnatt och det var förvånansvärt många personer där (kanske 40...). Vi hade iallafall roligt och skrattade en massa, och en tjugo minuter innan stängning lämnade vi gymmet och åkte till Walmart. För mig var det från början ett konstigt koncept med affärer öppna 24 timmar om dygnet, men det är ganska kul att gå där vid midnatt och kolla på alla konstiga saker de har! Efter att vi var klara satt vi i bilen och pratade ett tag innan vi begav oss hemåt igen. Det låter som någon heltokig historia och det kändes rätt udda att vara där, men man ska aldrig underskatta gott sällskap!

Idag började vi dagen lugnt och efter ett tag (när det började bli lite varmare) gick jag ut för att göra lite läxor. Det var en helt fantastisk dag och jag var ute flera timmar och låg i gräset och njöt av solskenet. Det är fortfarande lite kallt i skuggan, runt 15°C, men i solen är det perfekt! Det ska tydligen bli varmare imorgon så jag hoppas på det. Vi hade en påskmiddag med familjen med färgade ägg, köttbullar, lax, sill och Janssons. Det är trots allt ett svensk inspirerat hushåll. Efter middagen kollade vi på en film tillsammans och sedan började alla skingras till sovrummen. Vi ska ha en lunch/middag med våra grannar imorgon och ha ett gemensamt påskfirande och Julie har gjort en häftig påsk tårta. Borde också nämna att man i USA jobbar och går till skolan på både långfredagen och annandag påsk. Så i övermorgon är det bara att knata iväg till skolan igen.

Nu ska jag ta och sova för att orka med morgondagen. Vi hörs nästa gång!

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA, Tankar

Nu har det gått en vecka igen. Dagarna fortsätter att räkna ner, men det känns som om tiden borde stå still. Jag har en nedräknings-app på mobilen, 45, 41, 39, 38, 36, känns som om det hoppar över dagar. Allt är dagar och siffror, nedräkning av skoldagar, veckor, bara dagar eller nånader, spelar ingen roll för det är snart slut. Men andra räknar uppåt, började på två och hoppade till åtta. Jag har varit här 240 någonting dagar. Jag har varit här i mer än åtta månader. Och jag vet vad det betyder, även om jag helt inte gjort.

Det är en glädje och en sorg, en längtan och en saknad. Nästan som ett år sedan, men motsatt ändå. Det finns en saknad som kommer med avslut. Det är nästan dags för ett flyg tillbaka. Den här gången är det inget "vi ses om ett år", nu är det "Tack för i år" utan promises eller planer. Det är ett ending som är svårare än ett Hej då. Allt som hänt här kommer på något vis vara försvunnet nästa vår. För mig kommer det leva i minnet, men för andra är det a story som har ett slut.

Det är more than bara ett avslut. Det är ett farewell och ett Välkommen tillbaka. Det är att press play på ett liv jag satte på paus i August. Att se alla igen är en dröm som finally kommer slå in, för jag har inte sett er på ett year.

Jag sitter här i Creative writing, låter hjärnan flyta in the direction it wants. Jag låter tankarna flyta fritt för imorgon är det en dag mindre. Mina tankar är en blandning av svenska och engelska och idag får dom mix hur dom vill. Det kan vara en kul experience for er att förstå hur det är när man är brainwashed eller bara used med engelskan. Ganska amusing isn't it? Det konstiga är att alla jag har i den här klassen räknar ner to graduation och hur många alarm clocks dom har left innan they are free. Allt jag kan tänka på är hur fast allt har gått. Hur snabt allt rinner iväg och hur exalterade my classmates är för att be free. Jag undrar om de inser att det inte kommer att vara freedom de får, det kommer vara responsibility. De kommer gå vidare till college eller work och de kommer inse att High school was a blast. Det är dags for them att ta responsibility for their actions. jag hoppas dom inser att den frihet de söker inte kommer make life easier.

Jag blir nästan förvirrad själv, men jag vet att jag är glad över att få se min familj och mina friends igen. Jag vet att det kommer att kännas skönt att vara tillbaka till what normal men som ändå kommer vara different. Jag am dreading avskedet till alla här. Några kommer jag ha kontakt med i framtiden, my family för många decades, I hope, men många kommer vara ett final goodbye. Mina känslor är ungefär like twisted som den här texten, men det är Creative writing så det passar in i sammanhanget, just not the poem I was supposed to write. Jag kommer skriva om what happened över spring break, och under veckan vi varit tillbaka, but jag ska ta och jobba lite nu, så att mitt homework inte kommer bli over bearing.

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA

Tiden flyger verkligen förbi och jag måste bli bättre på att uppdatera... Förra veckan var en lång vecka. Eftersom jag var borta nästan två veckor innan dess hade jag prov och quizes att ta igen och min hjärna kändes lite bränd i fredags... Jag hade prov i de flesta av mina ämnen men det kändes så skönt på fredagseftermiddagen när jag var klar med allt och jag inte hade några läxor för lovet. Anledningen att jag gjorde allt förra veckan är att den här veckan är spring break (vår lov) och det var "the end of the quarter" och alla lärare ville ha allt redo för att sätta de betygen.

Här börjar det också bli vår och när jag kom hem på fredagen tog jag en filt, satte på shorts och ett linne, och gick ut på gräsmattan och sov en timme. Underbart! I lördags var det bara att njuta fullt ut av lovet och det enda vettiga jag gjorde var att skypa med Milica och städa. Jag pratade med henne i fyra timmar, tror jag, och det var härligt att få en uppdatering av vad som händer hemma. Jag brukar inte skriva om mina skype samtal men om någon är nyfiken på hur ofta (eller sällan) jag pratar med min familj så är det med 2-4 veckors mellanrum, beroende på hur mycket som händer. Sen finns ju sociala medier och jag har kontakt, framförallt med min syster, den vägen. Jag tycker att det är lagom.

När jag ändå är inne på Sverige måste jag bara säga att det känns himla skönt att inte ta studenten i år. Jag får ett till sommarlov och jag behöver inte oroa mig över högskola och universitet riktigt än. Jag vet att många tycker det verkar ledsamt att inte ta studenten med sin klass, och är lite ledsen att jag inte kan vara där för att se det, men för mig är det en lättnad att inte vara i den situationen. Jag vet bara att jag vill plugga vidare men med vad eller vart har jag ingen koll på. Någonting som är läskigt är hur svårt det är att använda svenskan. Framförallt att prata, när jag skriver kan jag ju stanna och tänka efter. Jag blandar in engelska ord mitt i meningar, använder engelska fraser, och kommer till och med upp med egna översättningar. Kan ni gissa vad parallelparkera är? Om du är svensk vet du antagligen inte men i min svensk-amerikanska hjärna är det ett officiellt ord för fickparkera, bara om ni undrar hur något så enkelt ord kan vara så svårt att komma ihåg. (och jag var övertygad att det hette parallel och inte fickparkera)

Tillbaka till verkligheten här i Amerikat (som mina mor-och farföräldrar kallar det). I söndags var jag över till Klarissa och vi umgicks i några timmar. Det var fint väder, även om det blåste snålt, så vi började ute och när vi frös in bakade vi choklad och valnötskakor som var supergoda. Vi hade en perfekt kväll och vi spenderade timmar pratades i hennes rum. När jag kom hem var det en tidig kväll som gällde för igår (måndag) åkte vi till Seattle för att göra lite sightseeing.

Vi åkte vid 7 på morgonen och började med Pikes market där de hade en massa grejer. Vi gick runt och kollade på alla försäljare och människor och gick ner till piren där vi åt lunch. På eftermiddagen åkte vi till The space needle vilket är ett högt torn. Julie och hennes kompis åkte upp till toppen medan jag och Anne satt och njöt av solen  med en kaffe. Som en avslutning åt vi en tidig middag på the cheesecake factory och begav oss hemåt. Det var bra att det inte blev för sent för Sabrina kom tillbaka från en skolresa i NY vid 4am och behövde bli hämtad.

Idag började vi med att göra frukost och duka fint för det är Anne's födelsedag! Jag och Julie hjälptes åt med french toast, biskuits, ägg, och potatis. Annars så har dagen rullat på, med en sväng till Walmart, och nu är vi på väg till Yakima för att se Broadway showen Mamma Mia. Det ska bli superroligt!!! Imorgon blir det antagligen prom dress shopping för Prom är 29de April så det börjar närma sig!

Jag lägger till lite bilder här nedanför på vad jag kan hitta.

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA

Jag vet att det är nästan två veckor sedan mitt senaste inlägg, men jag antar att sånt händer... När jag lämnade av senast var det torsdag natt i Vancouver och vi hade precis varit på en hockey match. Dagen efter var det min sista fulla dag i Kanada och vi tog tillfället i akt att åka till akvariet i Stanley Park och stanna till på en utsikspunkt på vägen dit. Det var klarare än det varit under veckan och man kunde faktiskt se topparna av bergen.

Jag var inte redo att åka hem på lördagen, hade helt klart stannat en vecka till om jag kunnat. Men men... Mitt visa tillät mig bara att stanna en vecka så på morgonen bar det av mot flygplatsen. Det gick väldigt smidigt för USA har sin passkontroll på plats i Vancouver, med en hel terminal för flyg till USA. Efter den vanliga säkerhetskontrollen fick man gå vidare till den amerikanska passkontrollen där det var den vanliga visan; visa pass och medförande dokument, ge fingeravtryck samtidigt som de ställer rutinfrågor som "var har du varit? Var ska du?" osv., ta av glasögonen och kolla in i den lilla kameran. Med en extra stämpel och signatur får man sedan gå vidare mot sim Gate. Jag måste säga att jag uppskattade att inte behöva göra det med tidspress i Seattle. Flygresan gick bra och på eftermiddagen landade jag i Pasco och Anne hämtade upp mig.

Det var skönt att komma hem till solsken och 17°C ute. En stor skillnad mot de 10-12°C och regnet som var i Vancouver. Söndagen var också fin så jag passade på att göra en del av mina läxor utomhus med Sabrina. Hon eldade en massa pinnar och ris så vi passade på att göra lite s'mores. Jag hade rätt så mycket läxor och jag kom ikapp med en hel del, även om jag inte var klar.

Att gå till skolan på måndagen var inte det roligaste, men det gick bra. (framförallt när jag fick en överblick av vad jag hade kvar att göra) Efter skolan fick jag skjuts av min IEC till en golf tävling, eftersom en av hennes killar spelar golf, där jag tog bilder för yearbook. På kvällen började jag känna mig rätt hängig och jag hade en huvudvärk, så jag somnade vid 7 och sov hela natten, och dagen därefter. Någonstans hade jag lyckats dra på mig en ordentlig förkylning och jag var hemma resten av veckan... (jättekul när man redan varit borta en och inte kommit ikapp) Det blev bättre mot slutet av veckan och jag gjorde extra mycket läxor i söndags. Så nu har jag två veckor värt av läxor och prov att ta igen, så mina eftermiddagar är fyllda av plugg eftersom vi har spring break nästa vecka och allt ska vara inne och klart på fredag. Jippi...

Nu lär jag plugga till ett matteprov, vocab quiz, skriva färdigt en sammanfattning och göra klart ett government häfte innan jag kan gå och lägga mig... Tur att jag har gjort det mesta av matten i Sverige en gång (det hjälper otroligt mycket). Något som är lite roligt är att vi gjorde en aktivitet igår och jag var den i klassen som hade flest rätt, så jag får 5 extra poäng på mitt prov (antagligen välbehövligt). Jag lägger in lite bilder från Vancouver här nedanför! :)

Likes

Comments

Utbytesstudent

Hej,
det går alldeles för fort. Jag har nästan varit i Vancouver en vecka och jag vill inte riktigt tillbaka till skolan än...

I tisdags var det lite halv regnigt men inte värsta sorten. Vi åkte till the suspension bridge park där de har en hängbro över en ravin. Det var helt fantastiskt att gå över på en svajande bro och kolla ner på vattnet 70 meter nedanför. När man hade kommit över till andra sidan kunde man gå på olika vägar och sen fanns det hängbroar i träden som man kunde gå runt i. Vet inte om det kallar hängbroar men är för trött för att komma på rätt ord... Iaf, vi var där några timmar och gick runt. De hade häftiga, orginal, totempålar och en massa info om området. Från parken åkte vi upp mot dammen som släpper ut vattnet till "floden" och gick en av de kortare slingorna. Man kunde också gå upp till botten av dammen där allt vatten yrde i luften. Det var så mycket vatten att det kändes som regn och virvlarna från vattnet skapade vindar. Superhäftigt!!! Sedan var vi runt lite i området och när vi var nere vid vattnet hittade vi någons mobil, som till slut ringde och kunde komma och hämta den.

Igår var vi ut till en marknad som hade feels från asiatiska marknader. Var som en stor saluhall fast med mat och hantverk. Det finns ett härligt liv här i Vancouver med en massa blandade kulturer och härlig arkitektur!! Idag var vi till downtown och gick i the pacific mall innan vi åt på the cactus club innan vi åkte till en stor arena och kollade på hockey! Det är alltid roligt att se på hockey och under en kort paus var det en tävling och en kille skulle hålla koll på vilken puck som hade ett hemligt pris. När han valde stod det "will you marry me?" och bakom honom var hans flickvän på knä med en blombukett!!!! Hur gulligt som helst, även om Vanvouvers lag förlorade... Nu ska jag gå och lägga mig så jag har lite energi för imorgon!

Likes

Comments

Utbytesstudent

Måndag och min andra fulla dag i Vanvouver. Det har varit en dag när vi alla varit trötta och precis som igår tog det oss ett bra tag att komma igång. Hur som helst var det nästan uppehåll i regnet på morgonen och jag fick några riktigt coola bilder av krokusar och knoppar med regndroppar.

Någon gång framåt eftermiddagen åkte vi till IKEA och bara gick runt och kollade på dittan och dattan. Det finns så mycket roligt att kolla på. Vi spenderade antagligen några timmar där men det är roligt! Vi avslutade med varmkorv och lösgodis. På något sätt tog dagen bara slut och helt plötsligt sitter jag här och skriver ett inlägg när jag antagligen borde sova... Det får bli ett kort inlägg för jag kommer inte på vad mer jag kan skriva, men blir kanske ett längre inlägg nån annan dag.

Likes

Comments

Utbytesstudent

Jag har nu spenderat en och en halv dag i Vancouver, Kanada, och det är supermysigt. Det har regnat non-stop men det gör mig inte så mycket så länge jag inte vill använda min systemkamera. Det är en fantastisk natur och allt är grönt eller vårblom färgat.

För att börja där jag slutade igår var det flyget från Portland. Det blev försenat en tjugo minuter eller så och vi hade lite turbulens, vilket inte är förvånande med tanke på hur litet planet var. 4 säten med en mittgången som delade av dom 2 och 2. Det flyget tog kanske en timme och jag dödade tiden med att lyssna på Ed Sheeran's nya album. När vi landat var det det vanliga racet till pass-kontrollen och även om jag tyckte kön var lång när jag kom fram så fyllde det på snabbt efter en liten stund. Det tog nog 20-30 minuter att komma fram till kontrollanterna. Jag fick en väldigt seriös man i 25-30års åldern som ställde en massa frågor om min resa, vad jag skulle göra, vem jag besökte etc. Jag insåg att det blir lite förvirrande när man är en utbytesstudent i USA med ett svenskt pass och amerikanskt visum. Till råga på allt hade jag min yearbook hoodie som bara skriker Amerika och high school (en av mina favvo hoodies).  Jag är inte helt hundra på om han frågade för att det är protokoll om motiv, för att se om personerna är nervösa, eller om han helt enkelt försökte få rätsida på just min situation. Oavsett vilket var det frågor om hur länge jag varit i USA, hur länge jag skulle stanna och vad jag pluggade. Det var nog till och med mer frågor än jag fick när jag kom till USA, förvånansvärt nog.

Efter en sista check att jag var godkänd kunde jag möta upp med Ulrika, Alicia och Natalie innan vi begav oss av mot en föreställning som började vid 1.30pm. Det var bara vi tre tjejer som såg Oddyseos och det var en fantastisk live show med hästar och acrobater i ett gigantiskt tält. Jag fick se lite mer av Vancouver på  vägen hem eftersom vi tog skyetrain, en vattenbuss och vanlig buss. Jag var verkligen trött på kvällen men vi kollade på film och kom nog inte i sängs förens 1...

I morse gjorde Ulrika frukost och vi tog en lugn förmiddag. Alla var riktigt trötta men vid 1-2 åkte vi för att göra lite sightseeing. Jag är förundrad över geografin som finns här med enorma berg som sticker upp ur havet. Även om det var väldigt molnigt så kunde man se delar av Vancouver i regnet. Vi åkte upp högt och avslutade med Starbucks nere på havsnivå. Jag fick en hel del häftiga bilder även om bara några få är på min mobil. Allt som allt en fantastisk start på en semestervecka!

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA

Hej, det känns som om mycket har hänt sedan senaste gången jag uppdaterade. Det mesta är antagligen relaterat till läxor, men några roliga saker händer utöver det. Vi har haft en deadline för yearbook den här veckan och jag har fått hjälpa andra personer med deras uppslag eftersom jag var klar förra veckan. Det är en av dom roligaste klasserna jag har!

Jag borde antagligen nämna att jag sitter i en terminal  på Portland's flygplats och skriver det här. Jag har drygt två timmars väntetid innan mitt flyg till Vancouver, Kanada, avgår. Det som gjort att veckan känts så full är antagligen att jag var planerat saker för resan och att mitt amerikanska visum (som var tvunget att bli påskrivet) kom först i tisdags... Det var lite väl tajt med tid... I onsdags såg jag till att jag hade allt jag behövde så att jag inte var ute i sista sekunden. Jag hade antagligen gjort det i torsdags om det inte vore för en avslutnings bowling middag. Jag hade inte riktigt någon koll på vad det innebar men alla fick diplom och en bowling brosch. Jag blev glatt överraskad för min tränare lyckades få till set så  att jag fick ett för varsity, även om jag oftast var på JV. 

Igår, fredag, kändes det verkligen som om det var vår. Jag satt ute på uppfarten i nästan en timme i solen och det var 16-18°C  med solsken!!! Jag tvättade det sista och såg till att jag hade allt för resan idag (pass och viktiga papper) och gick och somnade lite gör sent för att det skulle vara skönt att gå upp vid 4.30... Mitt flyg från Pasco gick 7am och min vmamma var snäll och skjutsade mig och såg till att jag kom igenom security. Jag tycker det var lite roande när mannen vid säkerhetskontrollen kollade på mig (18årig blond tjej i en hoodie med yearbook-tryck) och sedan på mina två korgar med jacka, förpackningar med vätskor i en ziplock och alla viktiga saker ute och såg halv förvånad halvt imponerad ut. "You look like you've done this before..." Jag tror han var lite ovan med ensamma ungdomar som vet vad man ska göra😂

Planet var litet med 4 säten på en rad med trånga stolar och propeller blad man kunde se... Fast det var trevlig personal och jag blev förvånad över att de serverade något att dricka och att alla fick kex. Flyget tog 40 minuter så jag förväntade mig inte att få nånting. Jag får se om jag kan sova lite mer på nästa flyg, är lite trött från att vakna så tidigt... Nu ska jag försöka göra lite läxor så att jag inte måste göra allt nästa söndag!

Likes

Comments

Utbytesstudent, WA, USA

Jag börjar väl från förra inlägget...
I lördags (för en vecka sedan) kom Nina över, en tysk utbytesstudent för några timmar. Vi var till Dutch Bros så hon fick testa sin förta Dutch (det är ett kaffeställe/kaffedrink ställe). Hon kom hit för nån månad sedan och är bara här för vårterminen. Söndagen efter det gjorde jag läxor och inte så mycket mer, vad jag kan komma ihåg.

Måndagen var det som vanligt inte så roligt att ta sig upp på morgonen, men det gick. Tisdag vet jag inte riktigt, men i onsdags var det en intressant dag. Jag hade fått ett brev från organisationen som anordnade art showen och vid 6 tiden skulle en prisutdelning börja. Anne och jag åkte och även om vi hade tidsmarginal tog det oss tio minuter att hitta utställningen. Det var inte skyltat... Det var en trevlig utställningen med foton, målningar, keramik, glas och liknande typer av konstvärk. De delade ut diplom i tre olika kategorier; Judge's choice, superintendent's choice och honorable mentions. De hade förhållandevis många pris men det var för 16 olika skolor från regionen.

Jag hade fyra olika bidrag och två av mina fick pris. En bild jag har med en blomma och nyckelpiga fick superintendent's choice award och min bild av min syster under vatten fick Judge's choice award. Det var många fantastiska bidrag och det kändes rätt att de hade fler pris än vad jag trott, men det var flertalet personer som fick mer än ett pris. De bidrag som fick Judge's och superintendent's award tror jag går vidare till en större utställning med deltagare från hela delstaten (om jag förstått det rätt).

I torsdags eftermiddag/kväll åkte vi till CostCo för att köpa baddräkter och bara gå runt innan vi åt middag där. Jag har jobbat på mina Yearbook sidor hela veckan och i fredags blev jag klar med båda mina. Nu är det bara att finredigera dom. På eftermiddag åkte jag och Sabrina till gymmet ett tag och när vi kom hem packade jag ihop lite grejer och hon skjutsade mig till Klarissa's hus, med ett stopp på Dutch Bros. Kändes som en Americans film när man satt i bilen med 4 söta kaffedrinkar, musiken på hög volym, på väg till en kompis hus! Det var jag, Klarissa och Nina och vi spelade spel, biljard, och kollade på filmer. Allt som allt var det en perfect helg, även om Nina inte var med hela lördagen. Vad som gjorde det hela bättre var att den enda läxan jag hade var att plugga på värden i enhetscirkeln för ett quizz idag (måndag). Jag saknar min formelsamling där vi hade alla värdena, men jag antar att det är bra att kunna dom utantill... cos 60° = 1/2...

Den här veckan är ganska lugn men på lördag åker jag till Kanada! Det är oförståeligt hur snabbt tiden har gått!

Nu kommer klockan snart ringa för min 2nd period så jag får sluta, men jag lägger till lite bilder här nedanför.

Likes

Comments