Header

Contains affiliate links

Har spanat in dessa krukor så länge på Blomsterträdgården i byn och för någon helg sedan hade dem 30% på det "gamla" sortimentet. Hittade hur mycket som helst men kontot ville inte ge utrymme så passade på att köpa dessa. Knappt 100kr.

Har blivit helt såld på Statement t-shirt och överlag basic t-shirts och toppar med enkla tryck och denna kändes väldigt jag.

Köpte den via Zalando för 149kr och den satt verkligen perfekt.

Detta är min tredje Isobel topp från Boohoo. Verkligen min favorit tröja och för bilden tog jag den första jag köpte hem, därför den är så slapp och har katthår på sig. Den nya ska ligga i påsen tills någon av dem går sönder. Den andra används när det ska vara lite "finare" än bara vardag.

Likes

Comments

Som rubriken säger, idag är det Grapefruktens dag och detta instiftades av Floria Grapefrukt och vad passar inte bättre än lite kuriosa om frukten och även ett recept som nog inte är fy skam att prova ? Precis.

Funfact 

Många studier visar att grapefrukten hjälper till att tappa i vikt, det är nämligen så att frukten minskar aptiten, vilket andra citrusfrukter också ger effekt av. Dem frisätter fett från fettcellerna.

Grapefrukten hjälper dig att hålla din vikt och, detta tyckte jag var "kul" att läsa. den sänker blodsockret samt att den ska stärka bland annat tänder, hud, immunförsvaret, blodkärl och skelett.

Levern ska också må bra av grapefrukt då frukten renar den även svampbakterien Candida ska den vara bra emot. Candida kan orsaka allergi med biverkningar som orkeslöshet, svullen mage och konstanta svampinfektioner.

Den ska dock inte vara bra i kombination av vissa mediciner enligt äldre inlägg och artiklar jag hittar, detta pågrund av att frukten kan hindra nedbrytningen av läkemedlet. Detta gäller bland annat mediciner för blodtryck samt för att sänka kolesterol, även cancer mediciner. Allergi medicner är inte alltid bra heller.

Grapefrukt innehåller mycket C-vitamin vilket är bra för hjärtat men dessutom hjälper den till att öka upptaget av flera olika vitaminer och ämnen, kalcium, järn och folsyra är bara några av dem.

Älskar grapefrukt, framför allt med lite socker på och så brukar jag gröpa ur varje klyfta med en sked, efteråt dricker man juice som blir kvar av trycket. Nu fick jag en extra boost att köpa hem några frukter, var länge sedan jag åt en grape och dessutom så får passa på idag, dagen till ära


Gratinerad Grapefrukt

Du behöver (2 portioner):

1st Grapefrukt

1 1/2 msk Muscovadosocker

1 1/2 msk madelspån

1/2 dl vaniljkvarg

Såhär gör du

"Sätt ugnen på 250°. Dela grapefrukten i halvor, lägg i en ugnssäker form. Skär runt kanten och mellan klyftorna så att de sitter löst. Strö över socker och sedan mandel. Gratinera i övre delen av ugnen 5 - 10 min tills mandeln får färg. Servera med en klick kvarg."


Detta tycker jag skulle vara jättegott som lördags snack ikväll, hade nog till och med provat att byta ut kvargen med vaniljglass. eller vad tror ni om det?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Aldrig varit inne på Zara förut, inte vad jag minns i alla fall och den har ju funnits i Uppsala ett tag ändå men igår var första svängen jag var in. Överlag kändes det inte som min stil alls, fanns några enstaka plagg jag tyckte om när jag snabbkika lite. Däremot hittade jag ett par byxor som jag fastnade mycket för.

Marinblåa kostymbyxor. Provade dem inte men kändes som att antingen sitter dem som ett smek eller så ser dem förfärliga ut på mig. Får se om dem hänger kvar i tankarna eller inte helt enkelt. Dock när gäller kostymbyxor generellt så stör jag mig så på längden på byxbenen, tycker inte om alls när dem är så korta 😣


Likes

Comments

Denna dagen har tillskillnad från gårdagen varit en katastrof.

Började redan imorse direkt när jag vaknar att jag ska förbereda inlägg men kan inte ladda upp några bilder alls. Inte via datorn eller appen på mobilen. Nada. Därav att det varit så tomt.

Sen när jag dragit på mig kläder och ska åka till jobbet. Sopar av snö från bilen, sätter mig och spänner fast mig och ska började backa för att puttra iväg och det tar emot som f*n. Får motorstopp på motorstopp när jag kommit "ur" min parkering så kliver jag ur för att kolla om det fastnat snö under någonstans, vilket det inte hade. Backdäcken var däremot platta. Båda två. Ingen luft alls och kunde ifrån det läget knappt rulla någonstans.

Försökte först att backa tillbaka för att parkera igen men det var ju såklart lönlöst men jag kunde mycket, mycket sakta kör runt parkeringen så jag kom på min plats men det tog emot för mitt lilla blåbär.

Ringer till pappa, dels för att informera om däcken ifall han kan hjälpa mig och även så jag kunde på skjuts till jobbet. Under dagen har vi fått reda på flera som fått däcken sönder skurna samt blivit utsatta för annat sabotage på samma parkering.

Stör så mycket på detta för att chansen att man får reda på vilka det är, är ju lika med 0 mer eller mindre och här måste vi då betala och fixa för att få våra bilar körbara igen. Jag gjorde en polisanmälan för principens skull även om det inte leder någon vart men i alla fall. Nu det känns lite surt med gammal bil så man inte har halv eller hel försäkring på den men har förhoppningsvis några som kan passa ändå utan att behöva köpa nya.

Förstår uppriktigt inte vad man får ut utav att skära sönder däck, alltså vad är underhållningen i det ?

Aja finns människor till allt. Jag ska sova nu, hoppas det i alla fall, och tagga för jobb imorgon igen. Blir ju en liten promenad också. Suck.

God natt!

Likes

Comments

Vilken toppen kväll detta vart! Efter jobbet sminkade jag mig och grejade innan jag tog bussen till Uppsala för middag med Agnes. Det vart Unico, älskar det.

Vi båda tog Fläskfilé Oscar och jädrar i mig så gott. Efter det var vi inte riktigt sugna på att åka hem utan fick med henne till Shotluckan och tog några alkoholfria shots. Älskar det stället!

Likes

Comments

Ibland kan jag tycka det är lite surt att ha ett jobb där man har bestämda arbetskläder, en uniform på jobbet. Det var ju rätt kul i skolan att snygga till sig vissa dagar, speciellt om man köpt nya kläder som man känner sig otroligt nöjd med och bara vill visa upp.

Dock känner jag att det för det mesta är otroligt skönt. Man behöver inte bry sig över huvudtaget utan man vet exakt vilka byxor, vilken skjorta och tröja man ska ha. Ibland kunde man ju nästan missa bussen till skolan för att klädvalet tog för lång tid. Alltid varit sådan som aldrig kunnat planera just kläderna. Även om det innebär att mycket kläder sällan kommer till användning, fast det är kanske egentligen ett tecken på att man har för mycket? Antagligen.

När man kommer hem blir det ju oftast av med jobbkläderna och på med mjukisbyxor, i alla fall för mig. Sen går man och bara myser med håret i en knut.

Har jag ledig dag är det lite olika. Vissa lediga dagar är det mer eller mindre pyjamas hela dagen eventuellt mjukisar medan andra, som i fredags, passar man på och verkligen tar tit på sig med smink och kläder för att få känna sig riktigt fräsch ibland.

Outfiten nedanför känns rätt likt vad jag har till vardags oavsett om jag verkligen lagt ner till eller inte. Hade det varit en annan topp och väska så hade det varit på pricken mer eller mindre. Väskan är söt men inte alls min stil.


Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Jacka HÄR 2. Tröja HÄR 3. Byxa HÄR 4. Väska HÄR 5. Sko HÄR

Likes

Comments

Nouw Magazine