Kläder, Outfits

Bilder på min outfit från igår. Känns som att min garderob fått en rejäl uppdatering efter shoppingen i Spanien trots att jag inte köpt mycket ändå. Både tröjan och byxorna är från Primark och kostade €10 styck. Helt sjukt vad billigt det är där. Jag är helt kär i byxorna, funderade på att köpa i fler färger men höll mig till bara dessa faktiskt. Älskar hur vida de är och hur sköna de är. Så fantastiska, kommer använda extremt mycket! Mysigt och fint i ett.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Öland är fyllt med platser som påminner mig om min barndom, just för att jag spenderat mycket av min barndom här om somrarna. Igår hade vi två saker på schemat i närheten av stugan som min mormor och hennes man hade. Den första saken var stenstranden precis nedanför oss, det var som klippblock som man låg på. Ganska häftigt egentligen, inser att jag har svårt att förklara hur det ser ut. Ett utav klippblocken längst ut mot vattnet brukade jag kalla för "min båt" när jag var bara några år gammal, och jag minns det än idag. Jag har varit tillbaka och tittat på denna strand flera gånger och senaste gångerna har båten oftast varit under vatten, men nu var hela stranden det. Det fanns ingenstans att sitta och allt var under vatten. Kanske var det bara högre vatten just då eller så är vattennivån högre allmänt. Sorgligt hur som helst.

Det andra stället var också en stenstrand fast med runda stenar precis som på en sandstrand. Tydligen så finns det flera stränder här som ser ut exakt på detta vis så det var inte alls lika häftigt som jag alltid har trott att det är :), men jag tycker fortfarande att det är en utav de ballaste platserna jag varit på. Nonstopstranden kallar vi det i min familj. För stenarna ser ut som nonstopgodisar.

Det är något alldeles speciellt att återbesöka platser från barndomen. Vi åkte även till Löttorp, gick på gamla ICA där och in på en affär som heter Snäckan som har allt mellan A och O. Tyvärr gav det mig inte lika mycket glada minnen för jag tänkte mest på min moster som gick bort från några år sen och hur Öland aldrig blev detsamma efter att hon försvann. Dessutom vet jag ju for sure att jag inte kommer få tillbaka det Öland som en gång var eftersom gamla stugan är borta och jag bara saknar det som var när jag är i Löttorp.

Men nonstopstranden var så himla kul att se <3

Likes

Comments

Idag tog jag och Eric en liten tripp upp till norra Öland. Eller, ja längre norrut i alla fall. Som jag nämnt 1000 ggr brukade vi ju spendera somrarna i en stuga strax utanför Löttorp så jag har spenderat mycket tid där, i Böda och i Byrum. Vårat första stopp var Byrums raukar. Jag hade ingen aning om vad raukar var innan detta, det enda jag visste var att det finns raukar på Gotland.

Det blåste dessvärre extremt extremt mycket så vi åkte vidare rätt snabbt, från Byrum till Böda. Jag tror mig ha massa minnen därifrån, främst från en sandstrand i Böda men vi hittade varken den eller något annat ställe jag mindes haha. Men vi åt lunch på ett väldigt populärt kafé där!

Där delade vi på två mackor, en vegetarisk och en med skagenröra. Är så kluven i detta, vill ju dra ner på köttet så himla mycket jag bara kan men vet inte hur jag ska förhålla mig till fisk. Anledningen till att jag vill dra ner på det hela är ju för hälsans skull och enligt den här dokumentären jag sett är fisk inte heller så bra för en. Känner att jag måste se den igen och fokusera lite mer på statistiken, skriva ner osv. Min huvudanledning till att avstå från kött är ju inte varken för att jag tycker synd om djuren eller för att det är dåligt för miljön, även om det såklart också spelar in i det hela.

Hur som haver. Mackorna var goda och sen åkte vi vidare till Löttorp, de bilderna kommer senare. Hajdo!

Likes

Comments

Jag beställde ju borstar från Wish samt köpte den omtalade Born This Way foundationen, så jag tänkte skriva lite vad jag tyckte om produkterna. Levde de upp till förväntningarna?

Ovala sminkborstar som jag betalade 39kr för för fem stycken. Jag har mer eller mindre bara använt de två största men de är fantastiska. Förut använde jag alltid beauty blender för att blenda ut min foundation men nu använder jag bara den stora borsten i princip. Mina var ju väldigt billiga och jag är övertygad om att de dyrare är ännu bättre men ändå nöjer jag mig gott och väl med dessa, så himla bra. De tre minsta får jag återkomma om när jag provat cream contour någon gång i framtiden.

Denna då. Jättebra färg på den och jag gillar att det finns så många olika nyanser att välja på, det finns nog en för alla. Däremot vet jag inte om jag tycker att den är mycket bättre än någon annan foundation jag har haft. Det är inte så att jag har blivit helt kär och bara kommer köpa denna nu, om sanningen ska fram tycker jag att 365kr för denna är väldigt saftigt. Jag kommer antagligen prova mig fram i foundationdjungeln tills jag hittar något mer prisvärt.

Kan dock säga att jag inte använder primer så jag vet inte om den sitter bättre då. Jag använder setting spray istället. Den sitter väl egentligen rätt bra, det är bara det att jag är lite besviken på dess coverage.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme på Öland. Känns som att vi inte gjort annat än rest de senaste dagarna.. och det har vi ju faktiskt inte heller. Jag sov 11 timmar inatt men mådde ändå inte jättebra när jag vaknade så ska bli skönt att sova ut ytterligare en natt. Sen vi kom hit (runt 17) har vi napat, ätit middag och tagit en kvällspromenad i området. Så fint här på Öland, jämt. Jag trivs bäst i öppna landskap, som Ulf Lundell säger.

Tror vi ska gå och lägga oss alldeles strax och imorgon blir det nog en utflykt! Godnatt ♡

Likes

Comments