View tracker

Fotografi, Los Angeles

Heje! Igår kom Rebecca tillbaka hit, och vi var i princip bara hemma igårkväll men idag har vi hikeat i Hollywood Hills. Vi började i Runyon Canyon vilket helt klart är favorithiken här i LA. Den är lagom lång och jobbig och den har sjukt fin utsikt över staden. Något som var sjukt jäkla asballt idag var vem vi stötte på. Så det är väl a well known fact att Runyon Canyon är väldigt kändistätt. Eller det sägs åtminstone vara det. Jag har gjort den tre eller fyra gånger nu och jag har bara sett en kändis... fram tills IDAG. Vem går förbi oss? Oliver, som är med i How to get away with murder. Okej han heter ju inte Oliver, men såhär ser han ut. Vi tittar på den serien just nu så vi blev så jäkla hypade. Det var nog den coolaste kändisen vi sett under vår tid här. Vi hikeade även Hollywoodskylten, vilket alltid är spännande. Det var bara vår andra gång där för den hiken är rätt lång och jag har liksom inte fattat hur man tar sig dit med uber men nu vet vi. Måste nog göra den en gång till innan vi åker hem, det är så sjukt fint där uppe.

Nu ska vi äta pannkakor till middag, mumma!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fotografi, Los Angeles

Idag har jag haft min sista fotolektion. Det var sorgligare än jag förväntade mig faktiskt. Jag är rädd att förlora den inspirationen jag fått varje vecka på dessa lektioner, men jag tror att jag verkligen hittat ett intresse i foto nu som jag inte hade förut. Och jag har alltid varit intresserad av foto, fick min första egna kamera när jag fyllde 12. Men kursen jag tog på gymnasiet förstörde allt och visade inte alls en rättvis bild av fotografi, men det tog denna kurs tillbaka hundra gånger om. Jag har lärt mig så mycket jag inte hade en blekaste aning om och jag har fått så mycket nya tips på att skapa bra bilder. Vi har bara jobbat med kameran i denna kurs och har inte fått röra våra bilder alls i något redigeringsprogram - inte ens beskära dem. Så jag som annars är helt beroende av Photoshop har verkligen fått jobba då vi visar upp våra bilder inför klassen och då vill man ju visa upp BRA bilder - och gud vad jag har lärt mig på det! Jag kommer verkligen sakna detta, även om jag varit stressad över det också, för jag har ju velat prestera på topp för min egen skull då jag har velat utvecklas. Och det har jag gjort. Känns som att världen blivit dubbelt eller trippelt så stor sen denna kurs då jag lärt mig att se allt jag ser ute genom fotografögat. Nästan allt kan bli till en bra bild bara man tar den på rätt sätt, ur rätt vinkel osv. Är inte det rätt häftigt?

Är också så otroligt jäkla glad att jag hamnade i den klassen med, utan tvekan, en av de bästa lärarna jag haft. Han jobbar som fotograf på en biltidning och har jobbat som fotograf hela sitt vuxna liv så han kan verkligen sin sak. Han har varit riktigt tuff men det är ju också det man har lärt sig på. Hans lektioner har varit fantastiska då han verkligen är entusiastisk och tydlig med allting. Om jag blir en framgångsrik fotograf eller ens bara fotograf som fotar bröllop någon gång ibland, då har jag honom att tacka. Andra har lett in mig på detta spår, t.ex. pappa, men det är min lärare på SMC som har visat mig alla otroliga möjligheter och att bara jag själv sätter stopp för vilka bilder jag kan skapa.

Här är bilderna jag lämnade in för sista uppgiften Yellow. Det har varit den enda där vi fick noll instruktioner och fick tolka hur vi ville. Svårt, men så kul. Blev inte så bra som jag ville då vi fick en vecka mindre på oss än vad vi från början trodde, men det blev bra ändå.

Och här är en favoritbild från varje uppgift.

1. Exposure & Light

2. Here & There (Aperture/Depth of Field)

3. Action Hero (Shutter Speed)

4. Night Light

5. Seeing Eyes (Portraits)

6. LA Weekly (Man skulle välja ett ämne och låtsas som att man fotade åt en photo essay så jag valde Joshua Tree då vi råkade befinna oss där lagom i tid)

Det var det! Nu - finalsplugg. Tack Photo 1 för denna termin 

Likes

Comments

View tracker

Hej hej. Idag har jag inget roligt att berätta om förutom att jag klarade av en redovisning på min datalektion så nu behöver jag inte vara nervös mer för i år. Det känns ganska så bra det! Känner mig lättad och lugn och har bara massor av finals plugg att ta tag i, men på något sätt löser sig ju allt. Jag pluggar varvat med att titta på Skam. Alltså Skam. Skam är vad vi ska prata om idag. Så för er som har missat det (säkert ingen, men jag låtsas som att det finns någon) så är det en norsk serie som är så bra att man nästan går av på mitten. Den kom till SVTPlay nyligen tydligen och vi tittade klart säsong 1 på en dag och nu tittar vi på någon norsk sida med norskt tal och norsk text. Trodde det skulle vara katastrofalt men jag förstår faktiskt väldigt bra och nu går jag och Eric runt och pratar norska hela tiden. Åtminstone det vi kan, och så pratar vi fejknorska resten av tiden. Vill flytta till Norge. Serr.

Skam är så bra just för att det speglar verkligheten. Det är inga översminkade, onaturliga tjejer som gör helt sjuka saker som ingen människa i världen vågar. Inga övermodiga människor, ingenting som är för cheesy, bråken är verkligen som bråk är på riktigt. Det enda som kanske är lite surrealistiskt är att folk är rätt elaka mot varandra, mest tjejer mot tjejer då, och det har jag aldrig riktigt upplevt men det kanske är så. Jag kanske bara är skonad från det. Vet att tjejer överlag inte alls är snälla mot varandra i den åldern men detta är lite väl. Tycker ändå att det är så himla bra att dom lyckats få till en så sjukt bra och spännande serie utan att dramatisera den för mycket? Det är verkligen ovanligt. Ska få Eric att plugga klart för ikväll nu så vi kan fortsätta titta?! Vi har ett avsnitt kvar på säsong 2. Bara en säsong kvar. Snyft.

önskar verkligen jag hade kunnat lägga upp bild på mina favoriter men då spoilar jag fan två säsonger och jag tänkte fortsätta låtsas att jag faktiskt tipsar någon som ej sett om detta. titta titta titta på detta.

Likes

Comments

Fotografi, Los Angeles

Vilken morgon hörni! Sanna och William hade lånat en feeeeet BMW och vi fick följa med till Malibu idag. Trots att vi har så mycket plugg var vi tvungna att lägga det åt sidan ett tag, denna chans får man ju inte ofta! Det är så jäkla mäktigt att åka cab längs vattnet, speciellt i Malibu! Älskar Malibu, kommer sakna det så mycket! Vi har filmat asmycket med GoPron så det ska in i min LA-video, håller på med en ny. Har dock hållt på med flera olika sen vi kom hit och aldrig blivit nöjd så det kan ta sitt lilla tag innan den kommer upp...

I Malibu åt vi svenska plättar på Malibu Farm, velat äta dom sen vi kom hit så det var ju bra att vi hann med det. Ikväll kommer dom tillbaka på middag och innan dess ska jag plugga. Har en presentation i min datakurs imorgon, andra presentationen under min termin på SMC vilket ändå är asbra, men synd att det är i just datakursen. Är så dålig på sånt där. Puss!

Likes

Comments

Fotografi, Los Angeles

Denna dag började vi med en morgonpromenad ner till Venice vilket var så mysigt. Staden hade liksom inte riktigt vaknat än. Jag somnade innan 21 igår tror jag så jag vaknade aspigg klockan 5 imorse. Lyckades somna om till 7 men sen gav jag upp. Efter promenaden har vi möblerat om i vårat rum så sängen inte är mot väggen som är mot utomhus om ni förstår, för väggen är verkligen iskall. Vi har inte lika mycket yta att röra på oss nu men jag tyckte det blev bra och förhoppningsvis slipper vi frysa. Vi fryser redan mindre på nätterna tack vare filt, pyjamaser osv men det är fortfarande inte helt löst och det blir ju bara kallare..

Idag har vi massa plugg och sen ska vi iväg och handla också. Morgondagen ser ungefär likadan ut. Vi har bara en riktig vecka kvar i skolan, nästnästa vecka (alltså 12-17 december) är det finals week och sen har vi ingen mer skola. Helt knäppt vad snabbt det har gått. Det känns i alla fall bra tycker jag!

Likes

Comments