Header

Nu är man äntligen påväg till stugan igen.
Det var så skönt att sluta kl 16 idag från jobbet, fast det var sjukt mycket trafik när jag åkte hem.
Iallafall så är vi snart framme, vi stannade i Karlstad och käkade på McDonalds så man fick sig lite mer energi.
Nu sitter vi i bilen och dukar massa musik, vi kör lite kör här i bilen haha. 😉

Jag kommer att försöka blogga så mycket jag kan för det är typ ingen teckning i vår stuga och har ingen internet där. Men som sagt ska försöka blogga när man väl hittar internet 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

SKÖNHET

Kontrastfärger är ett ”par” av två färger som är varandras raka motsatt. När man placerar dessa färgerna bredvid varann så framhävs de och ser starkare ut. Detta används ofta! Hos makeup artister, stylister, inredare.. överallt!

Om man vill framhäva sin ögonfärg så är detta knepet a
tt använda!

För att veta vilken färg som är motsatsen till en annan kan man använda dessa färgjulen (färgen mitt emot är den färgen som kommer att framhäva den andra):Hur framhäver man en färg?
Först och främst måste man välja ut vilken färg du vill framhäva. Är det tex en gul klänning är det snyggt att matcha den med en lila väska. Har du en grön klänning så är det snyggt med röda läppar. Du ska alltså använda kontrastfärgerna bredvid varandra för att få dem att synas ännu mer. Dessa färgerna passar så klart bra med varandra. Något som är riktigt snyggt är att matcha blåa kläder med guld smycken!
Om man har rött hår är det jättesnyggt att använda gröna kläder. Men har du röd hy/röda finnar så bör du undvika grönt då det kan framhäva det.Hur framhäver man blåa ögon?
När det gäller blåa ögon å ska du undvika blå ögonskugga. En blå ögonskugga kommer att få dina ögon att tappa sin färg då skuggan kommer ta övertaget. (Dock kan du använda en blå kajal på vattenlinjen/blå mascara, de kommer få dina ögon att se blåare ut). Du bör istället satsa på gyllene färger som oranget, orangebrunt, koppar, guld och i vissa fall kan svaga rosa färger framhäva det ljusblåa. Har man en jätte kall hud så ska man vara försiktig med att använda för varma (orangea) färger.
Brun ögonskugga får även dina ögonfärg att sticka ut lite extra (som sagt gärna en orangebrun).Hur framhäver man gröna ögon?
Gröna ögon blir extra snygga i en lila ögonskugga. Det beror på att gröna ögon oftast har gult i sig (lila och gult framhäver varandra). Men gröna ögon är också snyggt med rött! ..Kanske inte riktigt vad man vill använda som ögonskugga, men röda läppar är ju lättare att bära upp! Jag som har blandade ögon som är blågröna tappar sin blåa färg och ser mer gröna ut om jag använder en lila ögonskugga.


Hur framhäver jag bruna ögon?
Det är många som skriver till mig med bruna ögon som är missnöjda med att de inte kan använda färger för att framhäva dem, men det är inte sant! Bruna ögon är de som faktiskt framhävs mest med hjälp av kontrastfärger. Bruna ögon har alltid olika inslag av olika färger som man måste ta hänsyn till.
Gulbruna ögon (gulbrun färg eller gult närmast pupillen): Passar jättebra i lila! Det beror på att de gula i den bruna färgen framhävs av den lila.
Orangebruna ögon: Är en vanlig brun ögonfärg, bruna ögon upplevs faktiskt ofta orangea i färgen, något man inte tänker på. Därför är det riktigt snyggt att använda blå ögonskugga till dessa orangebruna ögon.
Rödbruna ögon: Om dina bruna ögon ser lite röda ut är det snyggt att ha en grön ögonskugga, grön ögonskugga tycker jag dock är snygg till alla bruna ögon.Hur framhäver man mörka ögon/svarta ögon?
När man har så pass mörka ögon att de nästan ser svarta ut så använder man alla ljusa färger som vit, beige osv. Svart är ingen färg, och om det inte finns någon antydan på färg i ögonen så kan man inte framhäva dem mer än att använda ljusa färger så att de syns mer,

Mina ögon är blandade, hur gör jag då?
När man har flera färger i ögonen så måste man bestämma VILKEN färg man vill framhäva. Har du tex blågröna ögon så får du välja en av dem! Mina ögon är blandade och har både blått, grönt och grått i sig. Därför passar jag i både lila och blått.

Ett exempel på hur blåa ögon bleknar och orangeburna ögon framhävs av blå/blålila ögonskugga.

Vad är skillnaden på en metallisk, glittrig och skimrig ögonskugga?
En metallisk ögonskugga ser nästan lite våt ut på locket och är glansig.
En glittrig ögonskugga är oftast en vanlig ögonskugga med små glitterkorn i sig.
En skimrig ögonskugga är varken glittrig eller metallisk, den glänser lite.

Likes

Comments

SKÖNHET

Fråga:
Jag har en färg på kroppen och en helt annan i ansiktet, är mer blek där. därför undrar jag om jag ska försöka att matcha min foundation efter kroppens färg, för att få en helhet. Eller ska jag välja färgen efter ansiktets färg så det ser naturligt ut, fast ändå konstigt gentemot övriga kroppen.

Svar:
Det är jättevanligt att man är lite ljusare i ansiktet än på kroppen. Det gör ingenting om det bara är en liten nyansskillnad, blanda bara ut din foundation väl ner på halsen så att det inte blir några skarpa kanter mellan färgerna.

Är det dock en så pass stor skillnad ( 2-3 nyanser ljusare/mörkare) mellan hals och kropp så är det bäst att matcha dem en aning. Om din kropp är mörkare så blir det snyggast att använda en lite mörkare foundation i ansiktet så att det passar med kroppen, MEN den behöver inte vara lika mörk som din kropp. Det kan faktiskt se en aning galet ut. Sminka bara ansiktet i någon nyans mörkare så att det matchar bättre, men som sagt behöver det inte matcha helt.
Det ser mer naturligt ut att ha en lite ljusare färg i ansiktet än på kroppen.

Är ditt ansikte mörkare än din kropp så är det ganska svårt, det kan se ut som att du sminkat dig med en för mörk foundation. Använd en aning ljusare foundation i ansiktet, men var försiktig! Att använda en ljus foundation på en mörk hy kan göra att man ser lite grå ut i hyn. Så, den får inte vara för ljus.

Det är alltid ansiktet du ska försöka matcha med kroppen, det är ju inte så himla kul att behöva sminka kroppen varje morgon 😉. Det man kan göra är att använda lite brun-utan-sol och spraya lätt över hals och överkropp så att färgen går ihop bättre.

Likes

Comments

SKÖNHET

Vad är en pormask och varför heter det så?
En pormask kommer till då en por blir tilltäppt av talg och hudens egna pigment, pigmentet gör att en tilltäppt por ser svart ut. När man trycker på den kommer det ut som en liten mask och därav kommer namnet. Oftast får man pormaskar på näsan, i näsvecket, pannan, hakan och man kan även få dem på kinderna men det är inte lika vanligt.

Vad är skillnaden på en pormask och en finne?
En pormask är en tilltäppt por. Och en finne är en inflammerad pormask.

Varför drabbas andra och andra inte?
De som oftast drabbas har en stor produktion av talg i huden och detta är något man inte riktigt kan göra något åt förutom att äta nyttigt. De finns också en del vitaminer som kan minska talgproduktionen.

Ska man klämma bort pormaskar?
Nej, helst inte. Att klämma den kan leda till en inflammation (finne). MEN låter du den vara kvar kan det också leda till att man får en finne eftersom att poren täppts till. Men klämmer du den kan du också få ärr, därför är det bäst att inte klämma och istället använda sig av hudvårdsprodukter.

Hur kan man undvika att få dem?
Håll huden ren, använd så lite smink som möjligt och sov aldrig med smink. Var noga med rengöringen genom att tvätta huden morgon och kväll, använd ansiktsvatten för att få bort rester av makeup på huden och återställa hudens PH balans. Undvik oljebaserade krämer och smink. Var noga med att återfukta huden och inte torka ut den, men det är som sagt viktigt att du anpassar din kräm och undviker oljebaserat.
Då och då bör du använda en ansiktsmask "peel off mask" som suger ur porerna.

Hur får man bort de pormaskar man redan har?
Ha tålamod! De försvinner inte direkt efter en ansiktsmask och det finns ingen produkt som tar bort dem över natten. Men genom att lägga till några rutiner i din vardag så kommer det bli bättre utan att du behöver klämma dem och få ärr som aldrig kommer försvinna. Det du bör börja med är de som jag nämnt ovan "hur du undviker att få dem".

Att ånga huden är jättebra, de öppnar porerna så att det kan bli lättare för pormasken att komma ut. Detta gör du genom att basta eller koka upp vatten i en stor kastrull och ta sedan av den från plattan. Håll huvudet ovanför och håll ångan inne genom att lägga en handduk över huvudet och kastrullen. Efter det kan du peela/skrubba huden 2-3 gånger i veckan. Det gör att du tar bort döda hudceller och stimulerar till ny cellproduktion.

Använda sedan en "peel off mask" 1-2 ggr/veckan, det är en mask som appliceras på huden, torkar och sedan drar man bort den. Detta suger ur djupa porerna så att de lättare kommer ut och drar ur de pormaskarna som sitter på ytan.

Om du använder dessa knepen i längre perioder så kommer det med tiden att bli bättre! Men det är viktigt att du inte använder peeling och masker för ofta, det blir inte bättre av att du använder dem varje dag och det kommer inte gå fortare. Det kan istället irritera huden.
Gör det som en rutin att kanske ånga och peela huden Måndag, Onsdag och Fredag och att använda en "peel off mask" 1-2 gånger av de dagarna efter peelingen.

Här kommer ett recept på hemmagjorda "pore stripes", detta kan du använda på näsa, panna och haka (ej på tunnare hud som på kinder).

Du behöver:
En glasskål, msk mått, pensel (som du inte är rädd om!!) eller applicera med fingret, mjölk, gelatinpulver.

Gör så här:
Blanda 1 msk gelatinpulver och 1½ msk mjölk (standard mjölk) i skålen.
Värm i mikron i 10-15 sekunder, blanda igen.
Låt svalna lätt och känn efter på ovansidan av handen att den inte är för varm.
Använd penseln och pensla på smeten på näsan, se till så att de kommer in i porerna.
Låt torka helt och dra sedan av gelatinet..
Det kan göra lite ont, känns ungefär som att dra av ett plåster

Likes

Comments

Heeeeej o godmorgon!! 😊

Nu är jag på jobbet och äter lite frukost innan jag börjar jobba. I morse fick jag gå upp lite tidigare eftersom vi sov hos mammi och pappi inatt. Hade en jätte mysig morgon, pappi och älsko var uppe med mig så hade trevligt sällskap. Tog bilen idag till jobbet så jag kommer hem fortare. När jag väl kommer hem så ska mammi hämta mig och sen Therese och Johan, så åker vi till stugan !!😊 ska bli så skönt och mysigt i helgen.

Likes

Comments

Hej allihopa!!😊

Idag efter jobbet så hämtade älsko mig efter jobbet, han är för underbar. Vi åkte till Ikea och köpte oss nya kuddar till sängen, de var så slitna och gamla så de behövde bytas ut. Sen så köpte vi en ny taklampa till vardagsrummet, började tröttna på den gamla lampan så vill förnya lite 😉 och lite andra smått och gott.

När vi kom hem så började vi packa lite men jag sprang över till Julia en sväng, hon har skaffat sig två jätte söta små kissekatter ! Vi satt och pratade ett tag men så var jag tvungen att gå hem för jag och älsko ska sova hos mammi och pappi inatt.

Nu är vi hos mammi och pappi så nu har vi bäddat sängen och gjort oss klara för söndags, men först blir det Ex on the Beach 😏

Likes

Comments

SKÖNHET

Eylure Pro-Lash Individuals, Short Medium & Long Length Ultra Natural

❤️Eylure Pro-Lash Individuals är naturliga lösögonfransar, ett måste i många professionella makeupartisters sminkväska.

❤️Individuella fransar som dramatiskt förändrar tjocklek och längd till ögonfransarna.

❤️Lim medföljer.
❤️Remover medföljer.
❤️Återanvändbara.
❤️Tre storlekar - Kort, medium & lång.

Det jag tycker är att det är jätte skönt att bara sätta dit en och en är så betydligt snyggare och lättare. Först så trodde jag att det skulle vara jätte svårt men det var det faktiskt inte. Det blir mer naturligare med, jag tycker det är jätte svårt att sätta på lösögonfransar alltså hela.
Detta rekomenderar jag 😉

❤️❤️❤️❤️❤️ ( 5 av 5 poäng )

Likes

Comments

Nagellack från OPI, super snygg rosa färg med lite glitter i, perfekt nu till våren 🌸

Nu på lunchen så var jag ute på stan lite och tog mig lite friskt luft. Det var jätte skönt ute fast blåste mycket och i skuggan så vart det kallt. Så åt jag kycklingsallad, supergott !! Jag har en sån duktig pojkvän/sambo som kan laga god mat. 😉

Nu på eftermiddagen så har jag en stor behandling på en tjej så det ska bli super kul och intressant. Hon har super tjock och långt blont hår !! Spännande det ska bli 😏

Likes

Comments

SKÖNHET

Precis lika viktigt som det är att byta ut vintergarderoben mot vårgarderoben är det att se över dina produkter på badrumshylla. De feta krämerna borde bytas ut och efter nästan ett halvår av mörker förtjänar huden en rejäl lystergivande boost.Hur gör man sig på bästa sätt redo för våren när det kommer till hudvård?
– Det första steget är att se till att ”damma av” vinterhuden med en effektiv peeling. En peeling hjälper dig att ta bort gamla, torra och trista hudceller från hudytan som i sin tur lämnar plats åt mjuk jämn och hud med lyster. Detta brukar vara ett bra första steg för vårhuden.

Mitt andra tips är att satsa på en peeling som innehåller enzymer eller syra istället för en klassisk kornpeeling. De är minst lika effektiva men nöter inte på huden i onödan. Sedan tycker jag att man kan satsa på, om man har en grövre och tåligare hud, en så kallade ”trippel peeling” produkt som innehåller både, korn, enzymer och syra. Ett annat enkelt peelingtips är så kallade ”peelpads” som man bara sveper över ansiktet en gång om dagen. De är magiskt bra för att få fram vacker vårlyster.


Varför är det så vikt
igt att byta kräm från vintern till våren?
– Precis som när man städar sin klädgarderob hemma och plockar bort vinterkläder för att göra plats för lite tunnare vårkläder bör man se igenom sin hudvårdsgarderob. Det fungerar ju till exempel inte att gå omkring med sin vinterjacka när det börjar bli varmare ute. Och precis samma gäller när det kommer till huden. Vår hud liksom vår kropp har olika behov av olika vård de olika årstiderna. Våren är den kraftigaste årstiden och många kan uppleva att huden plötsligt blir lite fetare. Vanligt är att man då måste byta från vinterns rikliga kräm till en lite lättare och mer balanserande variant.


Har du några bra tips på
hur man boostar huden lite extra nu inför våren?
– Något som är perfekt är att göra en kurbehandling med serum. Men sedan kan jag även rekommendera en multivitaminkur eller en kur med C-vitamin. Det piggar upp huden, ger lyster och fin klarhet.


Vilka är de bästa pr
odukterna att använda för ansiktet just nu och varför?
– Om man bara ska välja en produkt är det en med UV-Skydd. UV-Skydd, eller solskydd som man kallar det i vardagligt tal, är den absolut viktigaste produkten. Ett bra UV-skydd ger dig ett perfekt skydd mot UVA/UVB strålar, miljöföroreningar samtidigt som den ger huden massor av välbehövliga antioxidanter. Ett bra komplement är att addera ett serum under som arbetar djupare inpå huden och har en mer behandlande effekt.


Har du något superhuskurtips du kan dela med dig av?
– Jag vet inte om jag kan kalla det ett direkt husmorstips men något jag älskar är att sova med olika fuktmasker. De är verkligen som en dröm för huden och som en extra intensiv fuktinpackning. Man vaknar alldeles mjuk och slät på morgonen vilket känns underbart. Jag gör själv kuren ungefär 2-3 gånger i veckan istället för att addera min vanliga nattkräm – och jag älskar det.

Likes

Comments

Morning' morning kära läsare 😊

Nu på morgonen så hade jag sjukt svårt att gå upp, har haft svårt med de den sista tiden.. inte kul 😔
Så sov lite längre imorse hehe ups!
Nu är jag iallafall på bussen påväg till jobbet fast man ser ju förjävlig ut haha.

Idag efter jobbet så ska jag träffa min bääästiz Julia, woopwoop ! Ska öven duscha och kanske min älskling kommer och hämtar mig efter jobbet, då skulle vi kolla en snabbis på chilli innan de stänger 😊 ja just det så ska jag packa också för imorgon så ska vi till stugan direkt efter jag har slutar. Ska bli så skönt med lång helg och komma bort från allt och bara vara med de jag älskar i lugn o ro. 😊

Likes

Comments