Header
Nu är man hos mina små kusiner så har klippt dem och så klippte jag sandra med och så färgade jag hennes utväxt samt gjorde massa ljusa slingor, det vart sjukt snyggt !! Vi gjorde en hel make over. Från långt hår till en kort page. 😊 så nu ska vi äta lite pizza sen så bär det hemmåt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

NEW THINGS, SKÖNHET

Nu är man äntligen hemma och nu har jag tagit helg ! 😊 Så när jag åkte hem från jobbet så var jag så hungrig så stannade till på McDonalds haha. Så har precis ätit lite, så ska göra i ordning mig lite för ska åka till mina små kusiner för ska klippa dem lite och även Sandra, så de blir fina när de ska åka till Miami nästa vecka 😊

Här är lite nya produkter jag har köpt, en brun och sol spay och ​Lint free eye patch. Det ska bli intressant att testa. Ska lägga ut lite senare när jag använder produkterna så får ni se hur det blir 😊

Likes

Comments

SKÖNHET
Slipp huvudvärk och förkylningar, få strålande hy och gå ner i vikt! Ett vanligt glas vatten kan uträtta fler storverk än man kan tro!
Att vi får i oss tillräckligt med vatten är viktigt för att kroppen ska kunna fungera som den ska. När vi känner oss törstiga har kroppen redan börjat bli uttorkad, och därför är det viktigt att vi fyller på med vätska regelbundet. Ungefär en liter vatten bör vi få i oss varje dag, utöver den vätska vi får i oss genom maten.
Här är några av de positiva effekter som vattendrickandet ger:

1 – Du håller dig frisk!
Slemhinnorna i munnen, halsen och näsan är fulla av antikroppar som står emot virus du andas in eller får i dig via maten. När du har vätskebrist torkar slemhinnorna ut, och du blir mer mottaglig för infektioner.

2 – Du tränar bättre
Att svettas är nödvändigt för att kyla ner kroppen vid hård fysisk ansträngning, men det gör också att kroppen förlorar massor av vätska, vilket försämrar prestationsförmågan. Fyll därför på med vatten både under och efter träningspasset.

3– Du slipper huvudvärk!
Huvudvärk kan ha flera olika orsaker, men en av de vanligaste som samtidigt är lätt att åtgärda, är vätskebrist. Vänta därför en stund med värktabletterna och testa alltid att dricka ett glas vatten när du känner att det börjar dunka i huvudet. Ofta kan det räcka för att värken ska släppa.
Beror din huvudvärk och irritation på järnbrist?

4– Du kan gå ner i vikt!
När din mage skickar hungersignaler till hjärnan kan det bero på att du är törstig istället för hungrig. Testa därför att dricka ett stort glas vatten när det börjar kurra i magen mellan måltiderna, så kan du minska ditt småätande och på sikt minska vikten.

5– Du förebygger förstoppning
När du dricker mycket vatten hjälper du kroppen att ta upp fibrerna i maten på ett bättre sätt, så att du får en smidigare matsmältning och undviker att drabbas av förstoppning.

6– Du håller hjärnan på topp
Trötthet beror ofta på vätskebrist. Har du druckit för dåligt kan både koncentrations- och koordinationsförmågan försämras, och reaktionstiden bli längre. Så drick ett glas vatten om du känner dig trött och okoncentrerad, så är chansen stor att du piggnar till.

7– Du får huden att stråla!
Ofta är vi noga med att återfukta huden med olika crèmer både morgon och kväll. Vi ska dock inte glömma att det är minst lika viktigt att fylla på med fukt från insidan, genom att dricka vatten. När hudcellerna är vattenfyllda håller sig hyn mjuk och återfuktad och får mer lyster.

Likes

Comments

SKÖNHET
Den nya salongsbehandlingen "beach waves" har snabbt blivit populär. Med denna moderna lättpermanent får du vågigt hår i upp till två månader.
Det klassiskt skandinaviska håret består av tunna, fina strån som ofta saknar volym och struktur. Detta gör också att frisyren lätt ”faller ihop” igen efter att den värmestylats. Därför är det kanske inte så konstigt att den nya salongsbehandlingen ”beach waves” snabbt har blivit populär i Sverige.

Metoden kommer från USA, hårret rullas upp på spolar och behandlas med en läggningsvätska, vilket ger en mjukt vågig look med beachlockar som håller i 6 till 8 veckor.
– Många kvinnor har tröttnat på att hela tiden använda värmeverktyg som sliter på håret. Det här är en skonsammare metod som inte tränger in lika djupt i hårstrået som en vanlig permanent.

Beachvågorna kräver dock en del hemmafix. På kvällen ska håret delas upp i tre till fem sektioner som tvinnas och fästs med hårnålar och på natten bör man sova med hårnät. I hemmabehandlingskitet ingår även en bredtandad kam och en saltvattenspray som ska ge håret rätt struktur. Håret bör inte tvättas alltför ofta och får gärna självtorka.

Likes

Comments
Godmorgon 😊

Då var det äntligen lördag ! Nu har jag gjort mig i ordning till jobbet så ska åka här om någon minut, så idag tar jag bilen för orkar inte vara dä hur tidigt som helst och sen när jag slutar så går inte bussen förrens 1 timme typ, nejtack.
Så hoppas vägen är bra nu när jag ska åka, tycker det är läskigt när det är massa snö och när det snöar. Efter jobbet ska jag till mina älskade små kusiner 😊

Likes

Comments

Godkväll på er 😊

Nu är det äntligen fredag och det betyder taco fredag ! Efter jag sluta och satt på bussen så ringde Julia och frågade om vi skulle käka lite tacos, såklart vi ska. Så vi handlade lite, men Julia hade fixat de mesta så vi köpte typ bara dricka och ost haha. Så nu har vi precis ätit klart så nu kollar vi på ett sjukt irriterande program som heter Super spararna, det brinner i mig hur sjukt snål man kan vara... usch !! Men ska jobba imorgon så ska väl snart gör mig i ordning för kvällen 😊

Likes

Comments

Nästan lika länge har vi drivit ett ekologiskt schampomärke och hälsokostbutik, och därmed dagligen träffat mängder utav människor med diverse hår och hårbottensproblem.
Ett stort antal utav de vi mött och hjälpt under åren tror sig ha mjäll, då det kan fälla lite vitt från hårbotten.
Ca 2% utav dem har faktiskt på riktigt haft mjäll, det är ingen överdrift utan ren fakta. De resterande 98% har haft så kallad skorv pga torr hårbotten, eller avlagringar i hårbotten från siliconerna i sitt schampo och stylingprodukter.

Så. Om man inte har mjäll, så känns det ju ganska meningslöst att använda ett mjällschampo?

Head & Shoulders marknadsför sig som att hela världen bör använda deras mjällschampo för att slippa få mjäll.
Men, om man slänger en snabb kik på siffrorna ovan så känns mjäll kanske inte som en så vida utbredd folksjukdom att det dagligen behöver behandlas med gift i gemene mans skalp..?!


Zinkpyrition är det aktiva ämnet i Head & Shoulders och det som motverkar mjäll och svamp, men också något utav det giftigaste som finns i den där kemikaliecoctailen flaskan innehåller.
Sedan ett antal år är Zinkpyrition förbjudet att använda i båtbottenfärg på småbåtar pga sin otroligt toxiska inverkan på fisk.

Ja, men vilken bra idé tänkte någon (troligtvis någon utan allt för höga studieskulder) – vi häller det i ett hårschampo..!

Häller man i drygt en halv tesked (3 ml) av ett mjällschampo med 0,8 % zinkpyrition i ett akvarium med 1000 liter vatten dör hälften av fiskarna inom fyra dygn.
En vanlig hårtvätt släpper up 88milligram zinkpyrition, och år 2005 såldes mjällschampo med,
sitt gärna ner nu – 10 ton zinkpyrition bara i Sverige!
Detta var dessutom innan den stiliga hockeyspelaren började göra reklam för skiten, så hur siffrorna ser ut idag vågar jag inte ens tänka på..


Tensid (den som gör att det löddrar) som busenkelt kan bytas ut mot tillexempel sockertensid som kommer ifrån ekologiskt odlad majs och kokos och det är också den som de flesta seriösa ekologiska märken använder sig utav.

Varför är nu dessa tensider så dåliga då? Oj, hur många rader kan ett inlägg vara tror ni?!

  1. Det torkar ut både hår och hårbotten då sulfaterna dels kan verka frätande på huden, och dels tränger in i hårstråna så de inte kan stänga sig och torkar ut håret innifrån. Varför använder man då en tensid som torkar ut kanske ni undrar? Jo, för att få sälja balsam såklart. Och får man sälja balsam får man ofta sälja stylingprodukter – och använder man stylingprodukter måste man tvätta håret oftare… Ja, ni förstår min tanke, inte för att jag är Sherlock men det där känns ganska obvius..
  2. Hormonella störningar och håravfall går också koppla till användande av sulfater. Tänk på att allt du smörjer utanpå tas upp av kroppen, huden är vårt största organ! (ni som säger emot – nikotinplåster säger jag tillbaka)
    Dessutom kan det krympa hårsäckarna, och du tappar därmed mer hår än vad som hinner växa ut.
  3. Sodium Lauryl Sulfate kan reagera tillsammans med andra ämnen och bilda samma cancerogena nitrosaminer som när man steker kött för hårt.
  4. Ögonskador, starr och försämrad läkningsförmåga i ögonen går också koppla till denna sulfat.. Kolla vad ni tvättar era barn med och bli mörkrädda vettja..
  5. De är enormt giftiga för fisk, vattenlevande organismer och svårnedbrytbara för miljön.


Öuhm, fett antiklimax tänker säkert många nu och har inte en susning om vad det är.
Men, som man kan misstänka då betäckningen slutar med -cone, är det en typ utav silikon.

Dimerticone används flitigt i hud och hårvårdsprodukter, och var tidigare vanligt som en del i bröstimplantat.
Denna silikon kan bilda formaldehyd vid sin nedbrytning, och har därför visat sig kunna leda till tumörer, och påverka njurar och lymfsystem negativt. Det är också extremt svårnedbrytbart för naturen.

Just i hud och hårvårdsartiklar används silikoner pga sin täta molekylmassa, då de gör smink och solskydd vattenfasta,
och i hårprodukter bidrar de till att skapa ett glid i håret då det sluter ytan på strået och håret upplevs då som mjukt och glansigt. Märk väl – upplevs som..!
För, eftersom silikoner är hydrofobiska, d.v.s. vattenavvisande, tvättas de oftast inte helt ur håret.
Därför byggs silikon upp och det bildas efter ett tag en hinna runt hårstrået och i hårbotten. Hinnan av silikon hindrar fukt och viktiga oljor från att tränga in i håret, och om man inte lyckas tvätta bort silikonet så blir hårstråna till slut som höstrån- torra och styva, och man tar gärna till fler produkter som gör håret mjukt. Tex balsam, som även det innehåller silikon..
Silikoners effekt på hud och hår kan alltså nästan liknas vid plastfolie, det stänger inne och ute allt, och kväver hårstrået och huden långsamt.

Det är också vanligt med diverse allergiska reaktioner som följd utav exponering för denna silicon, tex
Klåda och brännande känsla (vanligt i hårbotten), nässelfeber, andningssvårigheter och ansiktssvullnad.

Alltså, har vi även här en trolig bidragande orsak till alla dessa kliiga hårbottnar som verkat bli en ny folksjukdom.
Alla som tycker det verkar sjukt smart att häva det i ett schampo som säger sig kunna bota klåda i hårbotten kan ju räcka upp en hand…


Så, vad är nu det här för skit då?
Terasodium EDTA och Teranatrium EDTA är två ämnen som används allt mer flitigt istället för, eller tillsammans med parabener. (det brukar ju vara klassikern, när ett ämne hamnar i ropet som farligt, byter man ut det mot ett ämne som är samma skit men har ett annat namn, tills man kommer på det också.. o.s.v.)

Terasodium EDTA utvinns så intelligent ur de välkända cancerogena ämnena formalehyd och natriumcyanid, innan det stoppas i diverse skönhetsprodukter.
Det bryter ner hudens skyddsbarriär och hjälper därmed detta ämne, och allt övrigt innehåll i produkten, att bättre tränga in genom huden och vidare in i blodomloppet.
Ni förstår ju vilka konsekvenser detta kan leda till då övriga ämnen i denna kemikaliecocktail inte heller är något man äter på gröten direkt, och då EDTA dessutom visat sig ge fosterskador i djurförsök.

Dessutom binder EDTA sig till tungmetaller, och bryts inte ned i reningsverken utan rinner rakt ut tillsammans med de ämnen det bundit till sig, vilket givetvis kan få ödesdigra konsekvenser för vår miljö och vårt dricksvatten.
Som jag snabbt vidrört i tidigare inlägg är det både pinsamt bakåtsträvande att EDTA fortfarande används då det finns alldeles ypperliga ersättningsämnen, tillexempel fytinsyra som utvinns ur ris-skal.


DMDM hydantoin är ett ganska omtvistat ämne då det innehåller en formaldehyd-komponent och också bildar formaldehyd vid sin nedbrytning.

0,2% fri formaldehyd får ämnet innehålla, vilket kanske låter väldigt lite sett till sitt sammanhang, men se det istället såhär.
Hur många gånger om dagen använder du produkter som innehåller denna typ utav ämnen? Och hur många formaldehydkällor finns det i varje produkt? Hur många andra källor till formaldehyd utsätts vi dessutom för i vardagen genom plast tillexempel? Ett ganska stort antal om du tillhör genomsnittet och inte lyckats isolera dig i en hydda på alaska..

Att kemikalierna som kombineras i produkterna är testade tillsammans sker dessutom mycket sällan, och att denna formaldehyd-innehållande komponent därför kan göra ännu större skada tillsammans med tillexempel propylenglykol eller EDTA (som head & shoulders såklart också innehåller)som tar bort hudens skyddsbarriär och därmed ökar upptagningsförmågan känns mer troligt än otroligt.

Formaldehyd är som tidigare nämnt en känd hud-och-luftvägs irritant (i bästa fall) och även ett cancerframkallande ämne som är enormt omtvistat, men ändå används det fortfarande i stor del utav all kosmetik. Främst i nagellack, schampo, antiperspiranter, make-up, hårborttagningsprodukter och hudkrämer.
Att just DMDM hydantoin håller sig under gränsvärdet på 0,2% känns därför som en ganska klen tröst i sammanhanget.

Börjar vi bli överens om att lägga av med Head & Shoulders nu eller vad säger ni? Fortfarande osäkra..?

Likes

Comments

SKÖNHET

Slipp platt och livlöst hår och säg ja till mer volym i sommar. Här är tipsen som ger dig wow-håret!

Det finns en uppsjö av volym-boostande produkter på marknaden. Jag gillar till exempel Kevin Murphy Body bilder  som du masserar in i rötterna i fuktigt hår. Gör så här:

1. Vänd upp och ner på huvudet och föna håret samtidigt som du lyfter rötterna med hjälp av fingrarna.

2. När håret är nästan torrt i rötterna vänder du huvudet rätt igen och fortsätter föna resten håret med en rundborste.

3. När håret är torrt, applicera ett vårdande serum i topparna för glans. För ännu bättre stadga, spraya håret om du vill.


Volymgivande pulver

Om du inte ska tvätta håret men ändå behöver en boost är ett volymgivande pulver din bästa vän. Applicera i hårbotten och gnugga in i håret. Pulvret ger inte bara volym och struktur utan fungerar oftast även som ett torrschampo och gör att håret känns fräschare mellan tvättarna. Perfekt!


Torrshampo

Har du inget volymgivande pulver i badrumsskåpet, men ett torrschampo? Det är inte bara effektivt då du vill fräscha upp flottigt hår mellan tvättarna, utan ger också volym. Finns numera också speciellt anpassat för brunetter med färg i så man slipper bli grå/vit i hårbotten!


Volymgivande verktyg

Självklart är det inte bara produkter som kan användas i kampen mot platt hår. Värmespolar ger dig supersnabbt mjuka Hollywoodlockar, bara sätt i dem och vänta i några minuter. Voilá! Det finns också en uppsjö av tänger som ger volym närmast hårbotten. Brauns Satin Hair 3-varmluftsborste ger inte bara vågor och lockar, utan kan också användas intill hårbotten för att ge volym. Bara för apparaten i små cirklar över huvudet, borsten lyfter upp håret vid rötterna och boostar volymen.


Tupering

Det äldsta sättet är ibland det mest effektiva. För med en klassisk smal pinnkam eller borste kan du få upp otrolig volym!
Dela upp håret i sektioner och börja gärna långt bak och jobba dig framåt. Ruggborsta med kammen eller borsten närmast hårrötterna till önskad höjd. Avsluta med att försiktigt kamma håret och spraya på plats. Kom ihåg att det sliter en hel del att tupera håret så gör det inte varje dag!

Likes

Comments

SKÖNHET

Vad är det som gör att en hårfärg ser så fantastisk ut på din väninna men inte alls funkar på dig? Och törs man verkligen färga håret hemma? 

Cirka 80 procent av Sveriges kvinnor har någon gång färgat håret – och hela 66 procent valde att färga håret hemma*. Men att färga håret utan råd från ett proffs kan ge blandade resultat. Färgen som funkade så bra på väninnan kanske inte alls funkar på dig?

Egentligen finns det inget direkt "rätt" och "fel" när det gäller din hårfärg, det viktiga är ju att du själv är nöjd. Men vill du ha ett så naturligt resultat som möjligt kan det vara bra med några goda råd på vägen.

– Ta en titt på hennes hudton och jämför med din egen. Det kan vara där skon klämmer. En bra riktlinje för personer med en varm hudton är att de oftast passar bäst i en varmare färg. Personer med en kallare hudton passar därmed helt logiskt oftare i kallare färger. Är du lite mer oliv i tonen passar du i mustigare, varma nyanser av rött, brunt och mörkbrunt. Går din hy åt rosa passar du bättre i kalla toner som blont och ljusbrunt. Beigea hudtoner funkar däremot med de flesta färger. Men försök ändå att undvika alltför gula eller för mörka toner, som kan få din hudton att se blek ut.


Jag ska färga håret rött, vad ska jag tänka på?

– Har du en kallare hudton bör du välja en färg som går åt rödviolett. Har du däremot en varmare hudton kan du med fördel väja en lite mer orangeröd ton. För dig vars hy går åt rosa är det bara att gratulera. Du passar i det flesta färger och kan gå helt på vad du själv tycker är snyggast. I grunden är det samma princip som gäller för rött som för vilken färg som helst – varmt passar bäst med varmt och kallt med kallt. Jag skulle alltså säga att alla passar i rött, men i olika nyanser av färgen.


Hur avgörande är valet av färgprodukt när jag färgar håret?

– Det spelar absolut roll vilka produkter du använder, även om de flesta av dagens hårfärgningsprodukter är relativt likvärdiga. Dock – har du väldigt slitet hår och vill ha det ljusare ska du absolut inte bleka det. Se istället till att färga håret med en ljus färg. Blek aldrig ett slitet hår!


Går det lika bra att färga håret hemma som hos frisören?

– Vill du upprätthålla din färg med en toning kan du absolut göra detta hemma. Vill du däremot färga om ditt hår till en helt ny färg kan det vara bra att gå till en frisör första gången. Sedan kan du upprätthålla din nya färg själv. Många gör misstaget att köpa en hårfärg och tänka – yes, nu ska jag spara in pengar, bara för att upptäcka att det går helt fel. Går en hemmafärgning fel blir man ändå tvungen att gå till frisören, som får arbeta dubbelt så mycket och dessutom ta dubbelt så mycket betalt.


Det vi verkligen varnar för att göra hemma är att bleka håret, det blir sällan bra utan professionell hjälp. En varning till dig som fortfarande tvekar: har du en utväxt kan den lätt bli missfärgad eftersom färgen ska sitta i olika tid från topp till längd. I värsta fall kan en hemmablekning resultera i att håret går av. Så nej, blek inte håret själv!


Vad bör man tänka på efter man färgat håret?

– Tvätta helst inte håret under det första dygnet. Det har hänt att personer som tvättar håret direkt efter frisörbesöket, särskilt om de lägger i en inpackning, märker att färgen drar sig ur eller bli ojämn. Vänta hellre en dag eller två så att färgen får sätta sig. Better safe than sorry!

Likes

Comments