Header

Jag och min tvilligbror önskar er ett gott nytt år !! Vi har haft en toppenfödelsedag ich tackar för alla gratulationer vi fått. Ha en bra kväll alla, snart närmar det sig 12 !!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min födelsedag är perfekt, så vi har sjunging massa singstar och skrattat. Har precis kollat på Grivinnan och betjäntet, de är lika roligt varje år haha. Men nu fortsätter vi att sjunga lite och snart ska vi äta god mat och sen spela lite spel.
Likes

Comments

1. Plocka brynen rätt

Att ha en bra pincett är första steget till de perfekta ögonbrynen. Ett tips som du alltid ska tänka på när du börjar plocka är att följa linjerna i ditt ansikte. Brynet ska börja där det möter ditt näsben och sedan sluta i linje med ditt käkben ( Se bilden i bildspelet). Lägg en vit ögonskugga under stråna för att tydligt kunna se de små hårstråna som du annat lätt missar.

2. Använd dig av skuggor

Att fylla i ögonbrynen med ögonbrynsfärger och skuggor är ett smart sätt att använda sig av för att kunna forma brynen hur du vill och samtidigt få en fin och mustig färg. Våga använda dig av mörka och kraftiga nyanser som tydligt markera och framhäver stråna.

3. Satsa på bra produkter

Pincetter, borstar, penslar, färg och gel! Om du satsar på bra produkter redan från start så får du garanterat ett bra resultat och de bryn som du verkligen vill ha.

4. Slutfinish - Ögonbrynsgel

När du har plockat och borstat dina bryn så att du är nöjd med resultatet är ögonbrynsgel den produkten som du ska använda. Produkten säkerställer brynen och får dem att hålla sig där du vill att de ska vara under hela dagen.

5. Ta hjälp av ett proffs!

Är du osäker på om du verkligen format brynen på rätt eller om formen du valt passa just ditt ansikte? I stället för att känna dig osäker ta dig till någon som kan och är van vid att plocka, färga och forma bryn. Till exempel hos en frisör eller skönhetssalong. Då får du ett garanterat bra resultat, något som kan vara värt lite extra tid och pengar.

6. Våga ha buskiga bryn!

Vi på redaktionen älskar starkt markerade och buskiga ögonbryn. Det är helt klart ett skönhetsråd att våga satsa på! Spana in bildspelet med fantastiska bryn för att hitta mer inspiration.


Likes

Comments

Nu så är mam nyduschad och fixad tills folket kommer. Min farmor och farfar har redan varit här och mina kusiner har precis åkt. Så ska äta smörgåstårta här snart 😊 och så kommer snart min älskling hem från jobbet, äntligen 👍


Likes

Comments

Idag fyller jag och min älskade tvilligbror 19 år. Så inatt sov jag och min älskling hemma med mamma och pappa så de väckte oss med födelsedagssång och frukost samt några paket.😊 så snart ska vi åka och köpa lite fyverkerier och sen så ska jag duscha och göra mig i ordning.


Likes

Comments

Idag är det den sista arbetsdagen för i år. Åh denna dagen har inte varit min dag alltså.... Hade ingen matlåda idag så har bara ätit typ bananer och skumtomtar. Och massa kunder som jag skulle ha haft idag har glömt att de skulle klippa sig idag så har flyttat deras tider. Aja men så är det, längtar tills jag kommer hem och bara ta det lungt. Ska ha det mysigt med familjen och längta tills imorgon hihi. Men nu ska jag fortsätta jobba, haaaaade !!😘


Likes

Comments

FRISÖR, SKÖNHET

Frågor & Svar


❤️Blir mitt hår ljusare av Silvershampoo?

Silvershampoo gör inte håret ljusare utan tar bort oönskade gula och orangea toner och gör färgen svalare. En svalare färg på ett blont hår kan upplevas ljusare.

❤️Kan jag färga mitt mörka hår ljusare?

Ja, om ditt hår är naturligt mörkt och är HELT ofärgat kan du färga ditt hår ljusare. Men om du har färgat hår måste du bleka eller göra en avfärgning för att det ska bli ljusare.

❤️Hur ofta bör jag klippa mig?

Vill du behålla samma frisyr rekommenderar vi att du klipper dig var 4-6 vecka. Om du sparar ut ditt hår kan det räcka med var 8-10 vecka om du sköter håret imellan klippningarna.

❤️Vad ska jag tänka på när mitt hår är nyfärgat?

För att du ska behålla din nya färg på bästa sätt är det viktigt att du använder produkter som är anpassade för färgat hår. Det finns både färgbevarande shampoo och balsam, värmeskyddande och stylingprodukter. Är du mycket ute i solen kan det vara bra att ha en produkt med uv-skydd för att färgen inte ska blekas.

❤️Mitt hår är torrt och risigt och mina toppar är kluvna, måste jag klippa mig eller finns det nåt annat jag kan göra?

Är dina toppar kluvna måste du klippa dig, det finns inget annat som hjälper mot det. Är ditt hår däremot bara torrt och risigt kan det hjälpa med återfuktande eller reparerande shampoo och balsam, inpackning eller produkt. Kom ihåg att alltid använda en värmeskyddande produkt när du ska föna, platta eller locka ditt hår!

❤️Mitt hår börjar bli grönt eller luktar metall, vad ska jag göra?

Det här beror oftast på att vattnet du tvättar håret i. Till exempel om du har eget vatten är det vanligt att det finnas metaller i vattnet vilket kan missfärga håret eller få det att lukta lite speciellt. För att få bort metallerna i vattnet kan man sätta in ett speciellt filter som ta bort dom. Det man annars kan göra själv är att använda ett djuprengörande shampoo för att ta bort en del utav metallerna i håret.

❤️Vad ska jag göra för att undvika slitet hår?

Först och främst måste du klippa dig regelbundet även om du sparar ut ditt hår, vi rekommenderar minst var tionde vecka. Men då måste du också sköta håret i mellan klippningarna. Det kan bland annat vara bra att göra en inpackning en gång i veckan och alltid använda värmeskyddande produkter när du fönar, plattar eller lockar det. Om du färgar ditt hår mycket kan det också påverka hur det mår. Lika kan solen också bleka håret vilket också sliter på det, vill du undvika det så kan du använda en produkt med uv-skydd.

Likes

Comments

SKÖNHET, FRISÖR

10 TIPS FRÅN FRISÖREN

Att skaffa rätt hårfärg är inte så svårt som man kan tro, en regel du bör följa i de flesta fall är att hålla dig till färger som matchar din hudton och komma fram till om du passar bäst i en hel jämn färg över hela håret eller slingor och effekter.
Sedan är det ju upp till dig om du väljer att gå till en professionell frisör eller färgar håret själv hemma.
Här följer 10 tips och tricks om hur du till exempel undviker fel färger.


1. Att färga eller slinga, det är frågan.

Man har kommit fram till att korthåriga kvinnor oftast är snyggast i en jämn färg över hela håret, och att de med halvlångt till långt hår är snyggast med slingor och effekter, speciellt runt ansiktet. För att få en så naturlig look som möjligt kan du kombinera upp till fem olika toner i slingorna.

Tänk på att utväxten blir synlig snabbare vid en helfärgning än vid slingor, eftersom håret växer ungefär 1 cm i månaden.
En färgning brukar behöva underhållas var fjärde till var åttonde vecka, medan slingor kan hålla i upp till två eller tre månader.


2. Välj rätt färgton.

En del människor passar i vilka färger som helst, men de flesta gör inte det. Om du väljer fel färg till din hudton kan helhetsintrycket bli väldigt fel. Här har jag skrivit ner lite regler som det är valfritt att följa:

Har din hud en rosa ton? Undvik röda toner. Blonda, beiga och ljusbruna toner passar dig bäst.


Har din hud en gul ton? Guldiga toner är inget för dig. Håll dig hellre till lite kallare färger som ljusbrunt, brunt och mörkbrunt.


Har din hud en beige ton? De flesta färger passar dig, men ingen är snygg i alltför gula toner, och för mörka toner får ofta den med beige hudton att se blek ut.


Hur du vet om du skulle vara snygg som blond:

Hade du blont hår som barn, så har du förmodligen rätt hudton för att passa som blond när du är vuxen.

Är du osäker på vad det är för färg du ska välja?

Det är lättare att börja med att utesluta den eller de färger du INTE vill ha, ex. inga röda toner osv.
En färgkarta är till stor hjälp när du ska välja rätt färg. Kom ihåg att kanske inte alla färger passar just ditt hår och din hudton så låt din frisör hjälpa dig i ditt val, så att ni tillsammans kan komma fram till ett beslut.

Passar du bäst i varma eller kalla färger?

Man kan säga att om du känner dig mer bekväm i att bära silversmycken framför guldsmycken, så passar du bäst i kalla färger. Men Ibland kan det faktiskt bli ursnyggt om man kombinerar hårfärger i varma och kalla toner.3. Olika typer av slingor och effekter.

Det finns fyra olika typer av slingmetoder man kan använda sig av:

Folieslingor - Passar bäst till halvlångt till långt hår. Effekten kan variera från att vara tunna, fina slingor som upplevs som ett skimmer (vävning) eller lite kraftigare, mer randiga effekter (hela passéer).

Slinghätta - Passar bäst till kortare hår. Effekten blir tunna fina slingor för att få ett jämnt resultat. Kan med fördel användas för att trolla bort utväxten.

Fri hand - Här "målar" man på slingorna med ex. pensel, kam eller applikatorflaska. Den här metoden är smidig då man kan lägga slingorna precis där man vill ha dem.

Hela partier - Används ofta när man vill kombinera olika färger i större fält, ex underhåret i en färg och överhåret i en annan. Avskiljs ofta med folie för att färgerna inte ska blanda sig.


4. Hur du på rätt sätt blir (eller förblir) en snygg brunett.

Här kommer tips när du ska färga håret mörkt:

Har du blonderat eller naturligt ljust hår? För att få en snygg brun färg över hela håret kan det behövas en rödpigmentering före färgbehandlingen. Det innebär att man tillsätter extra mycket röda pigment för att den bruna färgen inte ska slå mot grönt sedan. Man kan också välja en rödare nyans på färgen. Detta kan vara bra att tänka på, men rekommendationerna kan vara olika beroende på vilken färgprodukt man använder.

Är du blek så var försiktig med de allra mörkaste nyanserna eftersom det kan få dig att se ännu blekare och äldre ut. Precis som vid blonda och ljusa färger är det bäst att du till att börja med håller dig till nyanser nära din naturliga hårfärg.
Det är också smart att prova med en toning första gången.

Det är stor skillnad mellan brun och brun. Brunt för mig kan vara för rött, för grönt eller för svart för dig, därför brukar det sägas att brun hårfärg är den svåraste att få till.

För att behålla den bruna färgen längre, använd shampo och balsam för färgat hår, inpackning med bruna färgpigment eller toning i den nyans du har på håret.


5. Färga själv hemma?

På senare tid har hemma-kiten slagit igenom stort på marknaden.
Självklart är det ett billigare alternativ än att gå till frisören och färga håret, men det kan också vara en riktigt dålig investering. Ofta slutar det med att du får boka tid hos frisören i alla fall för att du inte blivit nöjd med färgen.

Skulle du i ändå välja att färga själv hemma, rekommenderas en toning isället för en permanent färg, och då i en nyans som ligger nära din nuvarande hårfärg.
En toning tvättas nämligen ur efter ungefär 8 tvättar.


6. Hur du döljer det grå.

Grått hår kan vara väldigt svårfärgat eftersom det är av en hårdare kvalitet än hår som inte är grått. Det har svårt att ta till sig pigmenten i färgen.

En toning i en nyans ljusare eller samma ton som din naturliga hårfärg kan vara passande då du har mindre än 15 % grått hår. Det får de grå stråna att smälta in bättre i färgen.

Om du har mer än 15 % grått hår, föreslås en permanent hårfärg som går åt det kalla askiga hållet, det får de grå stråna att se blonda ut.

Det enda som täcker grått hår till 100% är permanent hårfärg.

När du blir äldre är det inte bara hårstråna som kan förlora pigmenten (bli grå), även huden får en helt annan ton. En färgning ger ett otroligt lyft och framhäver de egna färgerna i ögon och hud.


7. Utväxt.

Om du tidigare färgat håret och fått en utväxt, skall färg användas på utväxten, och ev. toning på längderna för att fräscha upp färgen. Använd aldrig färg på redan färgat hår, det sliter onödigt mycket på hårstråna.

Ungefär sex till åtta veckor tar det innan en utväxt syns på ett färgat hår.
Om du har slingor med utväxt kan du be din frisör att göra folieslingor eller använda slinghätta för att bättra på utväxten i botten.

Tänk på att det är ganska svårt att göra slingor i bara utväxten, så att överlåta jobbet till en frisör är en bra idé. Resultatet blir annars lätt randigt och/eller prickigt.8. Efter färgbehandling.

Har du lagt ner mycket pengar på att färga håret, borde du investera i bra produkter för färgat hår såsom shampo, balsam och inpackning.
Det finns mycket att välja på, men ett säkert kort för att få färgen att hålla sig fräsch längre är att en gång i veckan använda ex. shampo med färdiga pigment.


9. Är du missnöjd med färgen?

Dra dig inte för att gå tillbaka till salongen där du gjorde behandlingen. Det finns många olika sätt att fixa en färg som blivit fel.

Avfärgning är ett alternativ. De flesta salonger använder sig av en speciell avfärgningsprodukt, och det är det skonsammaste sättet att korrigera eller ta bort en toning eller färg.
Det tar endast bort de konstgjorda pigmenten i håret, de som tillsätts vi toning och färgning. De naturliga pigmenten i håret påverkas inte.
Det innebär alltså att om ditt hår inte är naturligt blont, blir du inte blond vid en avfärgning heller. Undantag är om du blonderat håret innan färgning.

En speciell blonderingsblandning kan också kallas för avfärgning. Den metoden är inte lika skonsam, fast det kan i många fall vara mer effektivt än en äkta avfärgningsprodukt.
Blandningen till en sådan avfärgning brukar vara: 1 del blonderingspulver, 1 del väteperoxid, 1 del balsam.

Oavsett vilken metod du har använt dig av kan du färga eller tona håret direkt efteråt. Kom bara ihåg att håret då är väldigt mottagligt för pigment. Det kan därför bli mörkare än det önskade resultatet. Välj i stället ett steg ljusare färg eller toning, så att du slipper upprepa avfärgningsprocessen ytterligare.

Om du gjort en toning själv hemma, leta efter ett shampo som innehåller "ammonium laurel sulfate" för att tvätta bort färgen snabbare. Fet inpackning är också effektivt, då det drar ur färgpigmenten ur hårstråna.


10. Värdefulla tips vid färgning:

Applicera lite vaselin eller annan fet kräm på huden runt hårfästet, såsom pannan, öron och nacken så slipper du färgfläckar som är svåra att få bort.

Använd alltid skyddshandskar när du hanterar hårfärg och liknande.

Skydda kläderna genom att lägga en handduk eller papper över axlarna.

Lika löser lika. Om du under färgning får färgfläckar på huden, försök först få bort dem med lite papper eller en handduk.
Om du inte använt vaselin eller fet kräm runt hårfästet och fått färgspill på huden, och av någon anledning inte försökt ta bort fläckarna på en gång, kan du prova med att använda färgen för att lösa upp dem vid ursköljning.
Shampo och tvål får nämligen färgen att bita sig hårdare fast i huden.
Men se till att jobba snabbt. Gnugga ordentligt och skölj omedelbart.VAD ÄR FÄRGFÖRÄNDRANDE PRODUKTER, OCH HUR FUNGERAR DE?
Hårstrået vid färgning
SÅ FUNGERAR OXIDERANDE HÅRFÄRG

När håret färgas eller bleks startar flera kemiska processer både parallellt, och efter varandra.

Svällt hår absorberar färg bättre
Ammoniak-vattenlösningen absorberas av håret och får det att svälla. Det öppnar upp håret så att färgpartiklar och andra ingredienser kan tränga in.

Bindningar
Färglösa förstadier till färgpigment reagerar med väteperoxid inuti håret och utvecklas till färdiga färgpigment. Väteperoxiden fungerar som ett hjälpämne till den kemiska bindningen.

Ljusa upp naturliga pigment
Väteperoxid tillsammans med blonderingspulver eller blonderingskräm bleker både hårets naturliga pigment och eventuella konstgjorda pigment.
Efter en blondering kan man i princip färga in med vilken färg som helst, eftersom tidigare pigment är helt eller delvis borttagna.
Hur ljust håret blir och vilken nyans det får påverkar man med hjälp av verkningstiden.

Vid en blondering går färgpigmenten alltid igenom röda och gula faser medan de bleks bort.

Det är viktigt att man ställer en diagnos på kundens hår före en blondering, såsom hårets kvalitet och tidigare behandlingar.färgat hår
PERMANENT HÅRFÄRG

Intensitet, glans och långvarighet är typiskt för permanenta hårfärger. Beroende på utgångsläget på håret kan man i princip färga med vilken nyans som helst. En vanlig oxidationsfärg kan dock inte ljusa upp mer än ett steg.
En permanent hårfärg skall du helst inte använda på redan färgat hår, eftersom det sliter för mycket.
Använd endast i utväxten.

Så fungerar det
Förstadier till färgämne bildar färgmolekyler och tillsammans med väteperoxid färgas hårstråna rakt igenom. Permanent hårfärg ljusar först upp pigmenten i håret en aning så att det uppnår rätt färgdjup. Därför är det möjligt att det färdiga resultatet kan bli ett steg ljusare.

Vid ljusarefärgning gör man helt enkelt håret ljusare än utgångsläget, men med max 1-2 steg. Håret kan vara hur mörkt som helst. Vid ljusarefärgning används 9% väteperoxid.

Ljusfärgning används för att få ett blont resultat, upp till 3-4 steg ljusare än utgångsläget. Håret skall då helst inte vara mörkare än ljusblont (en 8:a) för att få ett så snyggt resultat som möjligt. 12% väteperoxid används vid ljusfärgning.

De båda metoderna kräver ett ofärgat/otonat hår, det kan även fungera på ett blonderat hår, men det beror på hårets kvalitet.

Färgeffekt och hållbarhet
Med permanent hårfärg kan man uppnå ett lysande och varaktigt färgresultat. Täcker ofta grått hår väldigt bra.

intensivtoning
INTENSIVTONING/LÄTTFÄRG

Intensivtoningarkan ha olika kemisk sammansättning, hållfasthet och verkningssätt. Färgmolekylerna tränger inte in lika djupt i håret som vid permanent hårfärgning. Intensivtoningar innehåller heller ingen ammoniak och bara en låg halt av oxidanter. Intensivtoningar innehåller oftast fler färgpigment än vad en permanent hårfärg.
Därför rekommenderas inte flera behandlingar med intensivtoning på längderna, eftersom det kan få färgen att "addera", alltså bli mörkare för varje gång.
Används till utväxt, och någon enstaka gång på längderna.

Så fungerar det
Små färglösa förstadier till färgämnesmolekyler tränger med hjälp av väteperoxiden in i håret och utvecklas där till färdiga färgpigment.

Färgeffekt och hållbarhet
Intensivtoningar ger ett glänsande färgskimmer som ligger nära den naturliga färgen eller ger en mörkare nyans. Håret pigmenteras dubbelt eftersom de kosmetiska pigmenten kompletterar de naturliga. En intensivtoning håller ca 20 tvättar.

tonat hår
FÄRGSCHAMPO OCH TONING

Färgshampo & toning
Katjonaktiva (plusladdade) färgpigment (röda, gula, blå) appliceras i fuktigt hår. När håret är fuktigt är fjällen i hårets fjällskikt glesa och uppsvällda och släpper in färgpigmenten mycket lättare än i torrt tillstånd. När håret sedan torkar lägger sig fjällen och håller fast färgpigmenten.
Beroende på hårtyp kan färgschampo & toning hålla ungefär 8 tvättar.
Toning kan du använda på hela håret för att hålla färgen fräsch.

Katjonaktiva färgämnen tränger alltså inte in i håret på egen hand, och inte längre in i håret än det yttersta skiktet. Därför kan färgschampo & toning bara addera färger till den naturliga hårfärgen, och t ex inte ljusfärga håret. Resultatet blir alltid mörkare, mer intensiv eller starkare än ursprungsfärgen vid en toning.

Kännetecken
Färgshampo & toning innehåller bara s k direktverkande färgämnen. De innehåller varken oxideringsmedel eller ammoniak.
De är även sura, så de fungerar ungefär som en inpackning för håret, eftersom de sluter hårstrået och gör att det känns väldigt slätt och blankt.

(bild1)

Likes

Comments

Då har mer än halva dagen på jobbet gått pch slutar om 1 och en halv timme, så ska hem och packa lite och göra allt i ordning tills imorgon för på en gång när jag slutar och kommer från bussen så ska vi åka till hem till Degerfors, men ska först till min bästa Julia och vara med henne, kan inte vara ifrån henne så länge 😘 så det är skönt att man jobbar bara imorgon och att man är ledig i 2 dagar. Känner mig helt slut, jag sov väldigt dåligt inatt, somnade när klockan typ var över 1 och skulle gå upp vid 7 så börjar få lite huvudvärk hehe.


Likes

Comments