Det blir ett litet försenat inlägg men klart värt att skriva om! Förra helgen tog vi oss ut från DC till Shenandoah national park. Helt otroligt att bara 1,5 h utanför DC finns denna imponerande national park med berg, vattenfall och otrolig utsikt! Det var enormt skönt att få komma ut ur DC på en liten road trip! Ibland behöver man en liten paus från storstadens puls.
Shenandoah park har en otroligt vacker skyline drive som vi körde, med många stopp för att hika upp för bergen eller för att se vattenfallen.
Sällskapet var på topp och hela dagen var på topp! Dagen avslutades med att mina kära vänner såg två björnar springa över vägen när vi körde hem, men med den dumma oturen jag hade så missade jag detta! Istället hade jag kameran uppe i ansiktet åt ett helt annat håll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Att jag har bara 17 dagar kvar av mitt år här i DC är ganska svårt att förstå. Detta år har bokstavligen flugit förbi! Min lista av saker jag vill göra en sista gång innan jag åker hem är i full fart och den är lång! Det är med blandade känslor jag tar flyget hem till Sverige... Det ska bli så roligt att få träffa alla hemma igen men en stor del av mig kommer att stanna här. Mycket har hänt under detta år och kan säga att jag inte är samma person som sa hejdå till familjen på Arlanda för 349 dagar sedan, det är så länge sen, men ändå kändes det som igår!
Jag har fått träffa så många nya människor, från så många ställen i världen! Nu har jag en massa ursäkter till att åka till Frankrike, Italien, England, syd Afrika och så många fler ställen! Många personer här har kommit att betyda så mycket för mig och tanken att leva ifrån dem är inte roligt alls! Många har redan åkt hem, denna tid under året har många åkt och nya au pairer har anlänt och snart åker jag med...
Det är galet hur roligt jag har haft det under detta år, men kan inte ljuga om att det varit sjukt jobbigt och extremt tufft ibland, men kommer aldrig att ångra detta år någonsin!
Jag har checkat av så många stater, sett så många nya platser och städer att jag knappt kan förstå att jag gjort allt detta, får ibland gå tillbaka och se alla bilder för att faktiskt inse att "ja" jag har gjort allt detta, och med vänner som alltid kommer betyda mycket för mig!
Min sista dag med familjen är den 19 oktober, men kommer inte riktigt hem direkt. Det bär av på lite resa dagarna efter innan jag tar flyget hem till Sverige.

Får bli en liten samling av goa bilder och mysiga minnen under detta året ❤

Men snart ses vi!

Likes

Comments

När Daniel lär mamma nya selfie tricks!


Det blir en lite sen uppdatering om när min familj kom och hälsade på mig här i Amerikat, men bättre sent än aldrig! Att det var 10 månader sedan jag hade sagt hejdå till dem på Arlanda är ganska overkligt och svårt att förstå!
Så den rena lyckan jag fick när jag såg dem stå och vänta på mig vid hotellet på Manhattan var obeskrivlig - kunde självklart inte hålla tårarna borta heller. Hela resan blev otrolig och extremt händelserik med många nya platser man fick resa till. Resan började i New York fortsatte till Miami, en dagstripp till Key West och avslutades sedan i DC - många destinationer!

Att få visa runt familjen i DC - mitt hem, var extremt roligt. Att de äntligen fick se vart jag spenderat mitt år och kvarvarande tiden. Att också inse att jag har mindre än en månad kvar av mitt år är skrämmande, tiden har flugit iväg alldeles för fort! Men blir lite resande efter att jag slutar att jobba, tack och lov! Så kommer inte hem riktigt än!

Likes

Comments


​Nu har vi äntligen gjort vår efterlängtade Chicago resa! Det blev en 24 h tripp till Chicago förra helgen och det var klart värt det! Det började med moln, vind och regn men slutade med sol och värme!
En massa turistande, en massa steg, många bilder och till och med en båttur mitt upp i allt - vilket var klart det bästa under dagen! Blev ett bra äventyr och kunde checka av en ny stad och en ny stat! Får se vilken stad som blir näst!


Likes

Comments


För en vecka sedan bestämde vi oss för att ställa väckarklockan på 4.30 för att ta oss downtown för att se soluppgången! Lät som en väldigt bra plan först men när klockan ringde tvivlade vi kanske lite... men envisa nog tog vi oss upp, packade ner frukosten och tog bilen till The Mall. Klart värt det!
Vi satt vid Jefferson monument helt ensamma, bara en enstaka galningar som var ute och sprang 5.30 på morgonen...! Det var otroligt mysigt, men det ska mycket till för oss att göra det igen tror jag 😂💤

Likes

Comments


🎶The Phantom of the opera is here...🎶
Gårdagen ligger utan tvekan på topplistan för detta underbara år! Så länge som jag väntat på att få se en musikal, och fick lyckan att se Phantom of the Opera på Kennedy center i DC. Sällskapet för kvällen var också på topp, vänner som betyder så mycket för mig nu!
​Hade inga riktiga förväntningar, mer än att jag skulle uppskatta musikalen utan tvekan. Men oj... vilken produktion det var, scenframträdande, musiken, sången och scenografin var så imponerade, kunde inte sluta imponeras efter varje ny scen. Hela musikalen var så mäktig och önskar verkligen att jag kunde uppleva den på nytt för första gången igen! 
Kan inte mer än att älska musikaler och avslutar med Bravissimo!

Likes

Comments


Nu är det ett litet tag sedan vår road trip avslutades och man har börjat jobba igen. Men oj vilken underbar resa det var, så många nya platser som man har fått sett! På 9 dagar åkte vi igenom 3 stater, vi körde genom öken, tropiskt landskap och åkte genom en bergskedja. Vi övernatta vid bergen i en otroligt mysig liten by. Vi var ute och vandrade i området en dag och kan inflika att vi hade snöbolls krig! Vill också meddela att köra genom öken utan internet i 5 timmar var en helt ny upplevelse! 😂

Bland de mest häftigaste under resan var Grand Canyon! Kunde inte sluta förundras över hur enormt stort allt var, och hur liten man kände sig i jämförelse! Ett ställe jag absolut måste besöka igen. ❤
San Francisco var också otroligt roligt att få se. Ganska kul hur vi åkte från Las Vegas med ca 40 grader värme till San Francisco med sina 25 grader max! En dag hyrde vi cyklar och cyklade över Golden Gate bridge och tog en färja hem och såg Alcatraz på nära håll. Extremt trötta efter allt cyklande men verkligen värt det. Rekommenderas starkt!
Ångrar inte en enda minut av denna otroligt roliga resa och hade verkligen bästa sällskapet på denna road trip! ❤❤

Likes

Comments


Så nu är det ett bra tag sedan jag uppdaterade sist! Mycket har hänt senaste tiden och har inte hittat tiden att ens skriva om vår resa till New York för att fyra midsommar!
Midsommar helgen blev klart bästa New York trippen hittills! Hela helgen blev spontan och extremt rolig, trots allas skoskav och ömma fötter. På fredagen drog vi oss ner till midsommar firandet som var i Battery park på nedre Manhattan och hela parken var packad av människor och de allra flesta var svenskar. Det var otroligt roligt att få fyra midsommar i New York, vi hade utsikt till vattnet och frihetsgudinnan medans vi dansade runt midsommarstången, tyckte det var ganska coolt ändå! Lördag tog vi oss över Brooklyn bridge och spatserade till Dumbo och sedan åkte vi till Williamsburg, Brooklyn. På kvällen gick vi ut för att festa lite! Söndagen var bara chill och vi tog oss till central park och väntade in vår buss tillbaka mot DC.
Nu har jag också precis kommit hem efter en massa resande i två veckor! Först en road trip med vänner på västkusten och sedan några dagar i Florida med värd familjen. Så en uppdatering krävs och en massa bilder!

Likes

Comments


Nu är det redan en vecka sedan jag fick finbesök utav Therese... Vet att jag skriver i varje inlägg att tiden rusar förbi, men det är sjukt hur fort veckorna går och speciellt när man har roligt! Det blev en helt underbar vecka fylld med sightseeing i DC och en efterlängtad tripp till New York!

Veckan startade med en baseball match samma dag som Therese kom, måste säga hur imponerad jag var att hon höll sig vaken denna dagen!
Det kändes så surrealistiskt att Therese var här, men under tiden hon var här kändes det knappt som om vi hade varit ifrån varandra i 7 månader!
På fredagen tog vi våra väskor och tog bussen upp till New York för att stanna i 3 dagar. Det går inte att beskriva hur roligt vi hade dessa dagar, så mycket vi såg och upplevde! <3 Central Park var bland favoriterna, bara strosa omkring och sedan käka lunch på en gräsplätt var så mysigt, speciellt när det var 32 grader och solsken och skuggan var vår go-to! Sedan gick vi självklart till turist platserna som Time Square, Brooklyn bridge, Wall Street m.m.
Kommer nog aldrig tröttna på att åka till New York, finns alltid nya plaster att gå till! Nästa tripp upp blir om ca 3 veckor då vi ska fyra midsommar i New York, peppar inför detta så sjukt mycket!!!
Nu är Therese i alla fall hemma igen och att säga hejdå på flygplatsen var så hemskt... men vi hade bästa veckan och kommer leva länge på den! <3

Likes

Comments


Man bor i en storstad, nära till allt och mycket att göra och det är super! Men till min stora lycka kan man ändå ta sig en promenad genom skogen, promenera runt som hemma med kameran runt halsen. Bor väldigt nära Potomac river som går genom en stor del av DC, och är en riktigt vacker flod! I tisdags blev det en härlig långpromenad med Disa, istället för att gå på den stora stigen vid gick vi ner i skogen på de små stigarna inte många har gått och hittade riktigt vackra platser. Man kunde knappt tro att vi bor i en storstad när vi strosade runt i skogen! Till slut hittade vi en stig som ledde ut till Potomac river och då flög kameran upp i högsta hugg, det var så vackert. Det är otroligt mycket örnar som flyger runt i området och det är bra mycket större än de svenska. Längs med floden såg vi också en massa människor som fiskade.
Det blir inte sista gången man går längs floden igen, det var extremt skönt att få byta miljö, man kunde slappna av, även fast man klättrade runt bland alla stenarna!

Likes

Comments