Header

Flugfiske, Fiskeresor

Klockan 04:00, den 17e juni var väskorna inpackade i bilen, flugspöna nerpackade och två trötta - men samtidigt ivriga individer satt i bilen, redo att åka norrut för ett par dagars fiske i Dammån.

Jämtland och Dammån var ett fantastiskt ställe! Naturen var helt obeskrivligt vacker, människorna som befann sig där var så där trevliga som bara norrlänningar kan vara, och öringarna, ja det var de största öringar jag någonsin skådat. Resan till Dammån var min första fiskeresa och efter 5 dagar där måste jag säga att jag är frälst. Det finns inte mycket som slår livet i naturen, med gott sällskap och ett fiskespö i handen. Jag är helt förälskad i det! Jag menar, titta bara på bilderna nedan. Hur kan man inte må bäst i en sådan miljö?

Vädret och fiskeförhållandena var kanske de mest optimala under tiden vi var där. Mycket regn och mycket vatten i ån gjorde det en aning svårfiskat för en amatör som mig. Men trots detta var det både väldigt givande/ lärorikt och roligt - så egentligen är det dumt att klaga!

Det tog ett par dagar innan solen tittade fram och första firren tittade upp. Men efter mycket kämpande satt den, min första harr! Att tillägga är att Hampus lyckades lura upp flertalet harr innan jag lyckades, samt en fin öring på 1,1 kg, men skam den som ger sig. Någon storöring såg vi dock inte skymten av under dessa dagar, bortsett från de stora granna öringarna i fisketrappan, vill säga.

Sista dagen vaknade vi till strålande- och värmande sol, fågelkvitter och minimalt med vind. Och med en sådan där gotte-känsla inombords, liksom. "Idag sitter den", sa Hampus när vi satt och åt frukost, laddade för att ge allt sista dagen. "Idag ska jag ha en fet öring!"

Sagt och gjort, det tog inte mer än 30 minuter innan storöringen satt på hans krok och bjöd upp till dans. En riktig storöring var det, på hela 4,4 kg. Ett nytt personbästa - helt klart!

Öringen var ett perfekt avslut på en riktigt riktigt bra resa! Mersmaken för resor likt denna är för mig nu enorm. Stort tack till Camp Dammån för härliga dagar.

Skitfiske/ L

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Flugfiske

Sommarfisket är i full gång - vilket betyder att bloggen inte är lika prioriterad/ aktiv som den kanske borde vara. Men nu är jag här igen, så nu kör vi en liten recap på senaste månaden!

* Början av juni bjöd på riktigt svenskt sommarväder, med sol/värme och ösregn/kyla om vartannat. Härligt, tycker kanske vissa. Jag föredrar dock somrar med massor av soool och värme! Men de dagar solen lyser med sin frånvaro får man förgylla de på annat sätt. Med fiske, till exempel!

Under den senaste månaden har det bland annat blivit en del turer ut till en liten sjö som heter Holmesjön. Holmesjön är en liten sjö i Lerums kommun, med abborre och öring. Jag tackar min fina vän Martin för att han tagit med mig ut och visat mig denna ljuvliga, lugna och folktomma sjö. (Tror att den eventuellt kan vara privat, om jag inte missminner mig?)

Det var i denna sjön jag i början av månaden lyckades fånga min allra första abborre på fluga! Den var inte stor, men lyckan var total. (Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteten på vissa bilder...)

* Mitten av juni bjöd på fint fiske i Hökensås, detta tillsammans med mannen som lärt mig allt jag kan. Även i Hökensås var vädret schizofrent och växlade mellan strålande sol, ösregn, strålande sol och åska. Sommarregn kan dock vara lite mysigt ändå, måste jag erkänna. Speciellt när man traskar runt i vadare och inte kan bli blöt, då gillar jag det som mest! 😉

Mellan regnskurarna i Hökensås blev det en del flugfiske med torrfluga. Att fiska med torrfluga är enligt mig det absolut roligaste fisket som finns - OM det kläcker/ vakar, vill säga! De stunder det regnade lika mycket som på bilden nedan, fick det dock bli streamers och nymfer för hela slanten.

* Slutet av juni bjöd på en fiskeresa/ tur upp till Jämtland och Dammån. Mer om detta i kommande inlägg, håll utkik!

Skitfiske/ L

Likes

Comments

Första firren, Flugfiske, Vertikalfiske

Har ni någon gång hört uttrycket "The tug is the drug"? När jag hörde uttrycket första gången tyckte jag att det lät lite töntigt, måste jag erkänna. Som att man försökte tuffa sig och låta cool.. Eller något! Jag förstod nog egentligen inte vad som menades. Såhär i efterhand förstår jag precis vad som menas och håller med till 110%, jag ska försöka förklara varför.

Tänk dig att du varit på vattnet i flera timmar, utan att ha sett skymten av- eller känt minsta lilla livstecken från en fisk. Helt plötsligt så kommer det - hugget! Oavsett om man tappar fisken eller lyckas fånga den, så är det ändå den där känslan som gör att man inte packar ihop sina saker och åker hem. Hugget! (The tug) Jag vet inte huur många gånger jag har varit nära på att bryta spöt på mitten och ge upp, men räddats att hugget. Ett hugg räcker för att man ska få tillbaka den där sugande känslan i magen, som man hela tiden strävar efter att ha.

Självklart är det roligare om man lyckas fånga firren också, absolut! Men det är någon speciellt med det där hugget alltså.. Man kan säga att hugget är som en glass och att få fisken att fastna på kroken är som vispgrädde på glassen. Hänger ni med?

På tal om hugg, bilderna nedan är bilder på "Första firren". Känslan jag har försökt beskriva ovan, syns bland annat i bild 1. DÄR var jag helt överlycklig! The tug is the drug...

Bild 1: Första gösen/ vertikalt 20150816
Bild2: Första regnbågen/ fluga 20150920
Bild 3: Första öringen/ fluga 20151004
Bild 4: Första havsöringen/ fluga 20170416

Skitfiske/
L

Likes

Comments

Presentation

God morgon!

Som lovat så kommer här en liten presentation om vem jag är. Louise Arvidsson heter jag. Jag är 23 år gammal och bosatt i Alingsås med min sambo och våra två katter.

På fritiden lirar jag handboll i IK Baltichov tillsammans med några av de grymmaste brudarna jag vet. Utöver bollkastningen spenderas väldigt mycket tid i naturen, mestadels tillsammans med sambon, och som ni förstår så blir det en hel del fiske! Flugfisket är det fisket jag har fastnat för allra mest. Det finns faktiskt ingenting som är roligare! Det blir även lite vertikalfiske och spinn då och då.

Jag fiskade en del när jag var yngre tillsammans med min far, då mestadels spinn och mete. Intresset på senare tid väcktes tack vare min kära sambo, som tog ut mig på en gräsmatta, sommaren för två år sedan, för att träna kastteknik med flugspö. Till en början tyckte jag att det var lite bökigt att kasta och väldigt tungt, men med lite träning gick det bättre och bättre och efter första riktiga turen ut var jag helt fast. Sedan dess har det blivit ex. antal turer hit och dit & ja, här är jag nu.. Med en egen fiskeblogg! (Det hade min mor aldrig trott, om hon hade fått frågan för 4 år sedan, haha)

Det var en liten kort presentation av mig. Har ni några frågor är det bara att hojta till! Antingen genom ett mail till louisearvidsson@hotmail.com eller genom att skriva en mening eller två i kommentarerna nedan 🙆

Vi hörs, skitfiske!

/ L

Likes

Comments

Första inlägget

Första inlägget på bloggen - igen!

Ni som har följt med mig från min förra blogg och hit, vet att jag tidigare har bloggat för Girlsfishingcrew. Detta kommer jag att göra även nu!

Men varför starta en ny blogg, om du redan har en? Undrar ni säkert nu. Som alla vet, så fungerar inte alltid teknik riktigt som man vill eller som den ska, som i det här fallet då bloggen började strula. Så nu gör vi ett nytt försök, från början igen, med samma fokus som tidigare. 🐟 (Ja, fiske alltså!)

I bloggen kommer jag att skriva om dagar vid vattnet, nya lärdomar, funderingar och allt däremellan som har med fiske att göra. Kul va!?

Så om du som läser det här har följt med mig från min förra blogg och hit, så tänkte jag delge en liten spoiler... I nästa inlägg kommer en ny presentation att publiceras med i princip samma info som i "presentationsinlägget" på förra bloggen. Så, det behöver inte läsas igen - ett tips är att titta på bilderna istället! 😉

Till dig som inte läst min blogg tidigare, VÄLKOMMEN! Kul att du kikat in här. Stay tuned för fler inlägg!

Vi hörs!

Skitfiske/ L

Likes

Comments