Snart är mitt påsklovet över och hjälp vad fort det har gått! Här i Spanien är påsken väldigt stor och de firar varje dag. I Murcia hade dom en stor parad. De började att gå tidigt på eftermiddagen och höll på till sent på natten. Polisen stängde av många av de större gatorna och de var tvungna att ledda om trafiken. När de blev mörkt tändes inte stadens gatulampor. Det var bara paradens lampor och facklor som lyste upp i det mörka.

Jag har haft två veckors lov och innan lovet tänkte jag att jag skulle få möjlighet att få vila ut lite... Men så blev det inte haha... Det är så mycket man vill se och göra! Jag har alltid försökt att gå upp tidigt på morgonen (runt kl.8:00-9:00) men jag har varit ute sent på nätterna. Så jag har räknat ut att jag har sovit runt 3-5h per natt, så det får bli skärpning med det haha!


Mina första dagar spenderar jag i Cartagena. My favorite place! Cartagena ligger 45 minuter med buss från Murcia, och jag kan verkligen rekommendera att besöka deras strand. Vägen från busstation till stranden är helt AMAZING!

Tredje dagen begav jag mig till Alicantes flygplats för att möta upp min bästa vän som åkte från Sverige för min skull! Det är kärlek! Vi spenderade första dagen i Alicante och bara strosade runt och myste.

Dagen därpå så visade jag mitt hjärta och hem (Murcia) för Emelie. Jag är så stolt att visa upp hur jag bor här. Jag känner mig så glad i min tillvaro här! På kvällen hade jag och Stina förberett en stor pre-party i min lägenhet. Många av mina vänner jag ville bjuda var iväg på resor, så vi gav ut inbjudningar till folk vi kände lite halvt, men hjälp vad kul vi hade!! Alla som kom var Erasmus elever. De var från Miami, Marocko, Norge, Columbia och Spanien etc.

Nästa dag ville jag visa Emelie Cartagena. Så vi tog bussen dit och spenderade dagen med att bada och sola. Vi mötte min tyska vän Lena och hennes kompis från Australien på stranden. Så vi hade en super trevlig dag tillsammans med dem.

Fjärde dagen med Emelie gick vi upp tidigt och utforskade Murcia med cykel. Vi avslutade dagen med en fika och studerande.

Femte dagen med Emelie åkte vi till stranden i Alicante. Därefter åkte vi hem till Murcia och åt på restaurang och på kvällen åkte vi på fest hos Norrmannen.

Emelie sista dag ville Emelie åka till Alicante igen. Så vi bestämde oss för att vi skulle sova på hostel i Alicante och dagen efter så skulle jag följa henne till flygplatsen. Vi gick ut på kvällen och åt Paella och drack några glas Sangria.

Jag saknar redan henne väldigt mycket! Det är som jag brukar säga "Jag saknar vänner och familj men jag trivs så bra här så kan inte ni flytta hit istället haha" ;).

Många kramar Louise

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helgen kom min pojkvän till Spanien för att spendera några dagar tillsammans med mig i Madrid. Jag var super förväntansfull att träffa honom. Tråkigt nog kan jag säga att vi hade valt fel helg i Madrid... Bilden nedan är tagen i Murcia då jag sitter och väntar på bussen i strålande sol. I Madrid möttes jag av snö/regn och kyla... Jag hade i stort sett bara tagit med mig vårkläder men som tur var hade jag packat ner min höstjacka och mina tjockare skor. Tanken var att jag bara skulle skicka med Cristiano mina ytterkläder till Sverige, men de kom till god användning en sista gång!

Som sagt så tog jag bussen till Madrid från Murcia, det tog cirka 5h. Jag och Cristiano hade bestämt att vi skulle träffas på hotellet. När jag kom fram till Madrid så kände jag mig lika vilsen som vanligt haha... Jag hade suttit och surfat på mobilen hela bussresan så att den blev urladdad... Så det första jag gjorde var att försöka hitta ett kontaktuttag, och hur svårt kan det vara?! Tydligen väldigt svårt för jag hittade inget fungerade kontaktuttag haha!! Mitt tålamod höll på att tryta så jag byte taktik. Jag frågade mig istället omkring efter vägen, dock så kom jag inte ihåg vad hotellet hette haha... Men jag skulle i alla fall till centrum, så jag åkte både tåg och spårvagn. I centrum gick jag in på en restaurang för att ladda min mobil, så efter många om och men så kom jag fram till hotellet. Jag var till och med först. Efter en halvtimme dök Cristiano upp med ett leende på läpparna. Något Cristiano är väldigt bra på är att skämma bort mig, och det gjorde han även denna gång genom en överraskningspresent.


Hotellet vi bodde på heter "Catalonia Atocha". Det ligger mitt i centrum av Madrid och nära till allt. Personalen är också super trevliga! Här nedan ser ni vårt hotellrum.

Första heldagen i Madrid så utforskade vi staden! Vi strosade runt bland små gatorna och kollade i butiker. Jag har också försökt briljera på spanska för att imponera på min pojkvän genom att beställa kaffe med mjölk till oss. Senare på eftermiddagen åkte vi tunnelbana till Real Madrids fotbollsarena. Vi gick aldrig in i den men vi gick runt och kollade på arenan.

Andra heldagen så tog vi en promenad i Madrids vackra park. Därefter gick vi in mot centrum och shoppade lite och tog en god fika på ett mysigt cafe.

Hoppas alla har haft en bra helg,

Många kramar Louise

Likes

Comments

När jag tackade ja till utlandsstudier så tänkte jag att detta är en väldigt bra erfarenhet för mig i min framtida yrkesroll (grundlärare). Jag får möjlighet att se vad de lär ut på lärarutbildningen här i Spanien. Jag brinner för läraryrket och ser fram emot den dagen jag är färdigutbildad så jag kan ge mina framtida elever bästa möjliga undervisning. Innan jag åkte till Spanien hade jag bara förväntningar på skolan och att lära känna lite kompisar, allt annat är en bonus.


Nu när jag har träffat olika Erasmus studenter, så berättar de flesta om alla ställen de har besök här i Spanien. De har alltid sagt "Åh, du måste åka och se dig omkring!!!". Så jag har nu gjort min första resa, och det var till Valencia tillsammans med Stina. När vi bokade bussbiljetterna så var jag chockad att det var så bra pris, 280kr tur och retur. Det tar 3h från Murcia till Valencia.

När vi var framme i Valencia så var det riktigt bra väder! Först så gick vi ner mot havet och spenderade några timmar där. Senare på eftermiddagen så strosade vi runt bland alla mysiga gator.

Här nedan ser ni Stina utanför vårt Hostel. Vi hade reserverat ett tjejrum med fyra bäddar. Men när vi skulle checka in så kunde de inte hitta våran reservation. Det visade sig att vi hade bokat för fel natt, haha! Som tur var så fanns det ett rum kvar för oss. Dock så var det ett rum med 8 bäddar och delat tjej och killrum. Jag har aldrig tidigare varit på ett hostel, så det var intressant, haha!

Andra dagen i Valencia så startade vi med att gå till Oceanogràfic. Det är Europas största akvarium och det var super fint. Om ni inte har varit där så rekommenderar jag verkligen det! Under besöket på Oceanogràfic så finns det olika anläggningarna där man får se allt ifrån delfiner, vitval, sjölejon, tätningar, pingviner, sköldpaddor, hajar, maneter, sjöhästar, sjöstjärnor, sjöborrar, kräftdjur av alla slag etc.

Sedan gick vi till ett museum som heter "Museu de les Ciéncies. Jag tyckte väl inte att det var super bra, så det är inget jag rekommenderar haha...

Därefter spenderade vi dagen i centrum av Valencia och senare på kvällen åkte vi hem till Murcia igen.

Många kramar Louise

Likes

Comments

Det är jätte roligt att vara en Erasmus student, det finns så många fördelar! Jag har lärt känna så många härliga människor från olika länder. Man får chans att öva på språk och lära sig nya språk! Jag rekommenderar verkligen er som vill studera utomlands att göra det! Ni kommer vinna så mycket på det! Det handlar bara om att man ska våga testa sina vingar!

Många kramar Louise

Likes

Comments

Nu har jag varit i Murcia i snart två månader och kommit in i skolan bättre, så jag vill dela med mig av min upplevelse av skolan och kurserna. Jag tycker skolan är en fin och bra skola, och det är bra förbindelse från centrum med både tram och buss. Men jag måste säga att jag är lite besviken på vissa kurser. Alla kurser jag läser ska vara på engelska, men ibland så över går lärarna till spanska och det känns då som jag missar viktigt information. Man brukar få påminna vissa lärare om att jag och Stina inte förstår spanska. En lektion som vi hade på två timmar sa läraren att hon skulle prata på spanska hela lektionen eftersom eleverna inte hänger med och då tänker jag, hur "f*n" ska jag hänga med då? Men vi har en jätte bra handledare som vi kan prata med när vi behöver hjälp och råd etc.


För er som är nyfikna på vad jag studerar för kurser här så är det: Physical education, school organization and educational resources, Research and ICT, Geographical space and historical thinking in primary education och utöver det en spanskkurs (A1). Vissa av kurserna är liknande de kurser som finns på Högskolan i Borås, men man läser mer ingående här. Vilket är intressant!


När familj och vänner frågar hur det går för mig i skolan så är det svårt att svara på det eftersom vi bara har föreläsningar och presentationer. I Sverige får vi poäng efter tre veckor om vi har klarat en inlämning, presentation eller tenta, men så gör dem inte här. Vi har istället slut exams i varje kurs i slutet av terminen och det är avgörande!


Här nedan ser ni bilder från skolan och studiegruppsarbeten etc:

Många kramar Louise

Likes

Comments

Paella party är en skolfest här i Murcia! Man var tvungen att köpa biljett på internet och biljetterna började säljas vid kl.12:00 på måndagen. Vi satt förbereda med våra datorer, men eftersom allt står på spanska så fick killarna i vår studiegrupp hjälpa oss att köpa varsin biljett. De säljer alltid 7000 biljetter till festerna. Jag informerade en vän som jag har lärt känna från Argentina att han skulle köpa en biljett så fort som möjligt om han var intresserad, men de var redan slut på tisdagsmorgon. Här ser ni hur mycket folk det var som ville hämta ut sina biljetter!

Denna festen är varje månad men har olika teman och temat på den här festen är som sagt Paella. För er som inte vet vad Paella är så är det en maträtt som kommer från Spanien. Den är baserad på ris blandad med skaldjur eller kyckling och kryddad med saffran. Det är verkligen dröm gott, så om ni ska till Spanien måste ni testa att äta detta!


Paella festen är en dagsfest, så festen började kl.12:00-19:00. Dagen började med att en klasskamrat mötte upp oss och vi gick till "biblioteksbyggnadens" terrass. Några andra klasskamrater var också där. Vi beställde in öl och hade det trevligt i solen! Därefter begav vi oss mot festen. Det var poliser och övervakning längst vägarna. Alla gick och släpade på stora flaskor med häxblandning. Vi delade häxblandning med några killar från klassen.


Festen var utomhus på ett stort öppetfält. Det fanns massor av plats för dans och längst fram fanns det en scen där de spelades musik. Bakom scenen hade de en väldigt stor gryta med paella.


Jag låter bilderna tala för sig själv, magiskt kul!

De fyra bilderna här nedan är Paella! Som sagt, jag rekommenderar verkligen detta!!

Många härliga kramar, Louise

Likes

Comments

Vi hade en super trevlig tapas night med härliga Erasmus studenter. Det var tjejer och killar i alla åldrar och från olika delar av Europa. Dock var vi väldigt trötta eftersom vi hade haft skola från kl.08:30 till kl.18:00. Så det blev en kort visit, men jag är glad att vi gick eftersom vi träffade några härliga tjejer från England och Bulgarien. Vi bestämde med dem att vi skulle förfesta med dem innan Erasmus Welcome party!

Dagen efter var det dags för Erasmus Welcome party! Kvällen började med att jag, Stina och Erin (Stinas super mysiga rumskompis från USA) åt goda hamburgare på en mysig restaurang. Därefter tog vi några drinkar hemma hos Stina och Erin. Sedan mötte jag och Stina upp en tjej från Tyskland och därefter vidare på förfest!


Förfesten var i en studentlägenhet där fyra studenter bor. När vi kom in i lägenheten hade de redan börjat. Det var en kille som satt med sin tjej som inte var med på festen, de rökte och kollade på tv i samma rum, super skumt haha. Men därefter gick paret så vi kunde lyssna på musik och spela massor av "dricklekar". På förfesten var vi runt 10 personer, både tjejer och killar. När klockan var över 00:00, så begav vi oss ut! Vi gick till Erasmus welcome party, vi drack varsin välkomstdrink. Därefter gick jag och Stina och Lena (tjejen från Tyskland) till en annan klubb och dansade och drack drinkar. Vi träffade sååå roliga människor! Därefter gick vi tillbaka till Erasmus Welcome party. Vi blev ett större gäng som dansade "järnet" tillsammans, haha! Jag pratade så mycket med allt och alla (som vanligt haha). Det blir tjatiga Louise x100, haha...


Dagen efter skulle vi till skolan så vi begav oss hemåt kl.04:00, vilket alla tyckte var väldigt tidigt eftersom man festar tills kl.07:00 här.

Hoppas ni har det bra i Sverige, många kramar

Louise

Likes

Comments

I fredags startade Erasmus aktiviteterna och vi har varit på två stycken hittills. Jag tycker att dessa aktivitetsdagar är en bra möjlighet att lära känna andra studenter från olika platser i Europa. Jag rekommenderar verkligen detta till er som vill/ska studera utomlands att delta på Erasmus aktiviteterna. Här nedan ser ni hur en Erasmus vecka kan se ut.

I fredags var vi på "Recepciòn Institucional". Det var ett informationsmöte där de presenterade universiteten i Murcia och hur det är att vara en student här etc. Sedan samlades vi ute på gården för att lyssna på musik och de bjöd på lite tilltugg och alkohol.

Sedan var vi även på måndagens aktivitet, "Visita Murcia Clasica". Vi hade en guide som visades oss den vackra katedralen och några delar av staden Murcia. Det var super intressant! Sedan så var det härliga Erasmus studenter, som höjde stämningen. Vi pratade och skrattade och hade det super roligt tillsammans! Något som jag upplevde och många andra var att det var lite svårt att hänga med när guiden pratade engelska. I varje mening sa guiden "and you know!". Stina sa till mig och till en kille vi pratade en hel del med, om guiden säger "and you know" 500 gånger ska hon tatuera in det på kroppen någonstans. Killen gick och räknade varje gång guiden sa det, han slutade efter 800, haha... Så Stina ska tatuera sig antingen till helgen eller nästa helg, ska bli galet kul, haha! Jag ska uppdatera när det sker, hihi. 

Många kramar, Louise

Likes

Comments

Så här kan en redovisning se ut i Spanien! Stämningen var lättsam och alla hade en trevlig stund tillsammans, det bjöds på många härliga skratt! Jag tyckte att väldigt många var kreativa och hade genomtänkta presentationsformer. Här nedan ser ni några bilder.

Likes

Comments

Nu är vi inne på andra skolveckan och tiden här går så galet fort! Vi har haft väldigt fint väder denna veckan, det pendlar mellan 11 och 22 grader. Vi har äntligen börjat skapa oss lite vardagsrutiner här i Spanien! När det är skola så brukar jag och Stina mötas upp vid spårvagnen och åka med den tillsammans till skolan. Sedan går vi på våra lektioner. Jag och Stina läser samma kurser men vi arbetar i olika studiegrupper. Vi har redan haft en muntlig redovisning med studiegruppen, vilket var super kul! Det är roligt att prata på engelska och få chans att lyssna på klasskamraterna. Vi ska även ha en redovisning imorgon.


Idag har vi äntligen registrerat oss på spanskkursen som börjar i slutet av februari. Det är en nybörjarkurs, alltså A1. Jag har också lovat mig själv att jag ska fortsätta studera spanska när jag kommer hem till Sverige igen, vilket känns som ett roligt mål. Min pojkvän är från Ecuador där modersmålet är Spanska. Det är viktigt för honom att jag kan lite spanska om jag någon gång skulle vilja följa med honom till Ecuador och hälsa på hans familj. Det ger mig verkligen motivation till att vilja lära mig! 


Jag har även kommit igång med träningen igen! Jag har alltid älskat powerwalk eller bara gå ut och jogga en runda, så det gör jag! Jag försöker att passa på att utforska staden när jag är ute på mina rundor. Sedan så tänker jag mer på min kost, jag försöker att äta mer hälsosamt. Dock så saknar jag svenskt godis haha...


Kramar Louise

Likes

Comments