Jag har skaffat en ny blogg.... Kan vara skönt att skriva av sig : )

Ja, som de flesta vet så jobbar Robin i Norge nu. Det innebär alltså att jag bor själv med mina 4 barn, förhoppningsis kommer Robin hem om helgerna, vilket inte alls är säkert... Det är andra veckan nu och jag känner mig väldigt kontrollerande som mamma, pedantisk hemma och strukturerad vilket är oerhört skönt! Barnen ska till dagis/skola, ha mat, mellis, frulle, rena kläder, rent hem osv... Det är egentligen ett heltids jobb bara det! Men det fungerar förvånansvärt bra! Visst saknar man någon att dela vardagen med, det ska jag ju inte sticka under stolen med... Någon som kan hjälpa till att ta konflikter, bad, matlagning, städning, läggning, tvätt osv.. Dessutom både pluggar jag på heltid jobbar!

Jag älskar både dagis och skola/fritids som ungarna går på... Hade möte senast idag om min lilla minsting Lilo (Milan) som har ett okontrollerbart humör. Han bits, slåss, slänger tallrikar i vägg/fönster vid måltid och får utbrott, 1 år gammal! Personalen på hans förskola ville försäkra sig om att jag tog det bra med tillsägelser osv... ABSOLUT! Barn som inte lyder eller beteer sig illa skall ha tillsägelser. Man ska respektera både vuxna och andra i sin omgivning. Hade han likt sina syskon fått husera hur som helst, hade det inte blivit bra människor!

Milan har ett fruktansvärt humör... Men det bästa när han får sina utbrott är att ignorera honom, och se till så han inte skadar sig! Vilket förskolan också kör efter... När han får utbrott utomhus lägger de honom på gräset så han kan få avreagera sig och inte slå andra barn eller sig själv! Dock har han börjat kravla sig ut mot asfalten vilket inte är bra för hans lilla huvud... Men, de gör så gott de kan! Nu har hans mellan broder Nathan kommit hem 2 dagar i rad med stora bitmärken på både rygg och armar som Milan bitit honom........ Han har dock fått ordentlig tillsägelse när detta skett! Ibland känner man sig maktlös som morsa men det som inte dödar det härdar!

Skriver mer imorgon, var skänt att få av sig lite från dagens händelser, Ciao!

Likes

Comments