Idag har jag spenderat dagen genom att hjälpa min pappa skaffa ett instagram-konto. Kopplat till mitt eget så det är jag som kontrollerar det, men det tillhör ändå honom. Det är ett konto tillägnat alla de antika (eller iallafall gamla ) fynd som han hittat under åren.

Ifall ni är intresserade av vackra saker som hjärtformade silveraskar, söta prydnader eller vintage över huvud taget så tycker jag ni ska ta er en titt!

@ronsantiques

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Senaste teckningen. Se processen här:

Likes

Comments

​För ett tag sedan lade jag ut en teckning inspirerad av Saccstry, inlägget kan ni läsa här, och nu har jag färglagt den. Färgerna blev helt annorlunda när jag laddade upp den här och på min tumblr, och även om jag försökt ändra på det blir det dem här skarpa tonerna i färgen. Orginalet har mycket mjukare pastell-aktiga färger, men jaja.

Likes

Comments

Igår gjorde jag en hel del. Efter en dag på wanås och inköp av ett nytt skissblock+den nya utgåvan av Alice i underlandet med illustrationer av Tove Jansson så var inspirationen på topp och det kliade i fingrarna. Jag gjorde klart mitt bidrag för Monthly Makers och påbörjade nya projekt. Det här var ett av dem som jag gjorde klart häromdagen. Spelade även in processen så den kan ni se här!

​Mer kommer så småningom!

Likes

Comments

Temat för Monthly Makers Juli var Saga, vilket jag känner passar mig perfekt. Det var samma känsla som när jag var med första gången, då temat var Rymd (vilket var julis tema då med). Största delen av min konst är inspirerad av illustrationer från gamla sagor.

Jag fick många idéer men bestämde mig snabbt för vad jag skulle göra. Jag vet inte om det kommit fram på bloggen, men mer än att teckna och måla så älskar jag att skriva. Månadens tema fick mig att skärpa mig och skriva ner några av alla de berättelser som jag har i huvudet, och sedan satte jag ihop dem. Jag har helt enkelt gjort en sagobok!

Omslaget och sidorna gjorde jag på datorn, och för att utmana mig själv bestämde jag mig för att endast använda mig av gratisversionen av picmonkey. Så allt förutom typsnittet på texten är därifrån. Sedan skrev jag ut sidorna och satte fast dem i en bokpärm jag gjort av kartong och tyg, och sedan var det klart!

Boken innehåller fem sagor, Kvinnan och rosen, Den eviga dansösen, Vintra, Kråkpojken och Den sista sången. Här kan ni se tydligare omslagen jag gjorde för varje saga:

​Det här var mitt bidrag, jag lade mycket tid på det, kanske just för att det var ett tema som jag tyckte extra mycket om. Det var tidskrävande men kul, och även om boken inte blev helt perfekt är jag ändå nöjd.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Jag gör för det mest inte fanart, men kunde inte motstå att teckna Saccstrys OC Gemma. Jag har tidigare skrivit om Saccstry, som är en av mina favoritkonstnärer.

Har även spelat in en time lapse av teckningen, den kommer här^^

Likes

Comments

Efter två veckors semester på Kreta är jag nu tillbaka. Precis som förra gången jag åkte utomlands hade jag med mig ett litet ritblock, som jag ständigt satt och tecknade i. Det mesta är bara kladd, men tänkte att jag skulle visa några av de mer tydligare skisserna.

Ett par teckningar finns redan på min instagram. De få gånger internet fungerade valde jag att lägga upp några bilder.

Men här får ni lite fler att se på. Några figurer upprepar sig och kommer tillbaka ett par gånger(som ni antagligen lägger märke till) och på vissa har jag suddat texten, främst för att de är tankar och idéer till uppkommande projekt som jag inte vill dela med mig av än.

​Så här var några av de skisser jag gjorde under min semester. Jag inser nu när jag ser igenom dem att jag mina skisser består nästan av lika mycket text som bilder. Vissa sidor är fyllda med text, och endast en liten bild i ena hörnet.

Jag vet inte om ni vill se mer från mitt lilla block, om i så fall så kommentera gärna. Annars så tar det nog ett tag tills nästa uppdatering, tröttheten efter flygresan sitter fortfarande i och än så länge har jag inte börjat på något nytt.

Och så till sist, det var en skön semester, men det är trevligt att vara tillbaka i Sverige igen:)


Likes

Comments