Den här bilden hör till denna lite grand.
 
Just nu förbereder jag inför en utställning. Den sker i april, kommer skriva om den mer lite längre fram :)
 
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 
 
En gammal bild som jag laddat upp igen, har gjort vid den så den ser lite bättre ut. Tror den är ifrån 2013 el 2014.
 

Likes

Comments

 
 
Min lust för att teckna har varit svag ett tag nu, ni kanske märkt att inlägget speciellt denna månaden har varit ganska dåliga. Jag har försökt tvinga mig själv att teckna ändå, för att inte försvinna helt från det, men har inte känt någon glädje av det. Inspirationen har varit låg, jag har inte haft något tålamod att göra klart påbörjade teckningar, "art block" helt enkelt.
 
MEN så för några dagar sedan började jag skissa ner en idé som poppat upp i huvudet, och jag kände hur taggad jag blev att göra klart teckningen. Det är en väldigt skön känsla när man inte haft inspiration på ett tag :)
 
En slags viktoriansk astronaut, för varför inte? 
 
Jag har också börjat experimentera med mina teckningar i photoshop.Vet inte om resultatet blev lyckat eller inte, men det var kul. Själva teckningen är gjord tradionellt, medan jag satte in rymdbakgrunden och färglade digitalt.
 
 

Likes

Comments

 
Det var ett tag sedan jag deltog i Monthly Makers, sist var i september förra året! Jag har velat vara med men det har aldrig blivit av. Men denna månaden bestämde jag mig och påbörjade mitt skapande med temat Miniatyr.
 
Jag visste inte först vad jag skulle göra, tittade runt på pinterest efter inspiration och fastnade på alla miniatyr saker som handlade om älvor och liknande. Små hus, pyttesmå böcker osv, och då kom jag på vad jag skulle göra.
Min favoritfilm när jag var liten var Don Bluths Tummelisa (älskar fortfarande den filmen), så jag bestämde mig för att göra en egen version av henne. En liten flickdocka inte större än en tumme :)
 
 
Kroppen är av ståltråd och tyg, medan huvudet, händerna och fötterna är i lera. Men när jag var klar kände jag mig inte helt nöjd. Meningen var att man skulle kunna böja armar och ben, men den var knappt rörlig alls och ena armen lossnade nästan, så jag bestämde mig för att göra en till.
 
 
Denna gången gjorde jag hela kroppen av lera, som jag skulpterade över ståltråden. Vissa delar på kroppen lämnade jag utan lera, vid axlarna och vid benens början och knäna, så att det skulle gå att böja när leran stelnat. Denna gången gick det mycket bättre, hon kan röra armarna och benen är böjbara:)
Hon blev lite större än den första dockan, hon fick lite längre ben och armar, men hon är ungefär lika stor som en tumme ( jag har ganska små händer, så jämfört med min tumme ser de stora ut..)
 
 
 
Till dem handsydde jag varsin liten klänning, väldigt enkla såna då det är väldigt svårt att göra komplicerade och detaljerade kläder när de ska vara så små. Den första dockan fick två långa flätor i lila garn, medan den andra fick blont krulligt av dockhår som köptes för flera år sedan men aldrig kommit till användning.
 
Sist vill jag be om ursäkt för de dåliga bilderna. Har bara min mobil att ta foto med så det är inte av den bästa kvalitén, haha. Mycket av detaljerna försvann med på fotona, vilket är synd. 
 
Men jaja - det här var mitt bidrag till Mars tema :)
 

Likes

Comments

 
 
 
 Tänkte att det var dags att göra ett till inspirationsinlägg, denna gången kommer det handla om Happy D. Har följt henne ett tag på instagram (här hittar ni hennes instagram) men det var nyligen som jag upptäckte att hon även fanns på youtube. Fattar inte hur jag kunnat missa det..
 
Här är två speed paint videor på hennes fantastiska konst, gå in på hennes kanal eller instagram för att se mer :)
 

Likes

Comments

 
 
 
Mitt andra senaste tillskott i bildserien om Ella. Den första var "Muschroom", som ni kan se här.
 
 

Likes

Comments

 
 
 
Största delen av gångerna är jag aldrig nöjd med hela bilden, utan bara vissa detaljer. Det kan finnas teckningar jag gjort som jag hatar, men som har någon liten detalj som jag är väldigt nöjd med. Ibland något så konstigt som sjögräs eller en vargnos.

Likes

Comments