Har gjort om min ande för en tredje gång. Har funderat på att rita en ny version av henne varje år för att se hur mycket jag förändrats sedan sist.

Den första nederst gjorde jag antingen 2015 eller 2016, kommer inte riktigt ihåg. Den andra gjorde jag i februari 2017. Och den översta gjorde jag nu i januari 2018.

Vill gärna höra era tankar och åsikter. Har jag förbättrats eller försämrats? Vilken tycker ni bäst om, en av de äldre eller den nya? Vad kan jag bli bättre på?

Finns att köpa som tryck i min shop !


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Screenshot redraw är en teckningsövning som jag varit sugen att pröva ett tag. Det går ut på att leta upp ett screenshot från en animerad film eller serie och göra om den i sin egna stil. Jag valde ut tre av mina favoritfilmer, Howl's moving castle, Spirited away och Princess Mononoke. Jag färglade dem dock inte, kanske gör det någon gång framöver.

Princess Mononoke

Howl's moving castle

Och till sist den jag blev mest nöjd med - Haku och Chihiro från Spirited away

Likes

Comments

En av mina verk jag tycker mindre om. Hur jag än gjorde så blev jag aldrig helt nöjd. Valde att tillslut låta den vara och börja på nya saker istället. Jag spelade in processen, men tyvärr raderades de filmerna jag spelade in när jag färglade :(

Likes

Comments

Det här var min sista teckning för 2017. Jag kände mig nere ett tag under december, och valde att fästa mina negativa känslor på papper. Och så blev denna till.

Som alltid finns "memories" tillgänglig som tryck i min shop, som ni hittar här !


Likes

Comments

Här är ett samlingsinlägg med mina favoriter av de verk jag gjorde under 2017. Jag har utvecklats mycket detta året, särskilt gällande digitalt skapande. Förhoppningsvis fortsätter 2018 på samma sätt.

I februari påbörjade jag en ny serie med horoskop-tema. Jag började med mitt egna stjärntecken, tvillingarna. Har än inte gjort klart alla tecken, övergav projektet i början av året. Kanske dags att fortsätta och avsluta det?

"Hummingbird" gjorde jag i april, och det var då jag också började experimentera med att färglägga digitalt.

I juni hade jag lärt mig ganska mycket med att färglägga digitalt, och skrev även ett inlägg om det. Jag hade tränat ganska mycket under maj då det var mermay.

I augusti gick jag tillbaka till traditionellt skapande, och gjorde denna akryl-målningen som jag döpte till "Serene"

Under oktober var det ännu en teckningsutmaning, #drawlloween, och av alla mina bidrag blev jag mest nöjd med mitt sista, som föreställde Emily från Corpse bride och Sally från Nightmare before christmas.

I november gjorde jag två teckningar som är mina favoriter utav alla mina skapelser jag gjort under året. "Crying cyclops" blev väldigt populär, vilket gör mig väldigt glad. Jag gjorde ännu en ögonflicka, denna gången med många ögon. Jag kunde inte välja vilken av dem jag tycker mest om, så valde båda två för november:)

Och tillsist december, då gjorde jag denna som jag döpte till "memories"

Hoppas ni alla har haft en bra jul och ett fortsatt gott nytt år!


Likes

Comments

Var nyfiken på vilka av mina inlägg på instagram var mest populära, det är kul att få reda på vad ens följare tycker om. Alla utom två inlägg var från #drawlloween från i oktober, vilket var intressant:)

Kommer skriva om mina personliga favoriter i ett senare inlägg!


Likes

Comments

Tidigare gjorde jag en flicka med ett öga, denna gången blev det tre (eller fem om man räknar de i händerna ). Ville att färgerna skulle vara motsatsen till dem jag använde till min cyclop, då det var mer varma naturfärger. Så nu blev det mer kalla pastellfärger :)

Om ni tycker om den så finns den att köpa som tryck i min shop!


Likes

Comments

Min senaste teckning "crying cyclops". Fast hon egentligen inte är en cyclop då hon har mer än ett öga valde jag att kalla henne det. Jag ritade först traditionellt för hand, skannade sedan in och färglade digitalt.Både den svartvita och färglagda versionen finns att köpa i min shop !


Likes

Comments

Temat för Monthly Makers November var böcker, vilket enligt mig är något av det bästa som finns. Älskar böcker, älskar att läsa, älskar att skriva. Jag har alltid varit en bokmal, fast på sistone har jag inte läst lika mycket som jag brukar. Jag måste börja läsa igen, har högar med olästa böcker som väntar på mig.

Från min mormor brukar jag alltid få bokmärken, eftersom hon vet hur mycket jag älskar att läsa. Dem är alltid väldigt söta, med bilder på målningar av konstnärer som använt sig av munnen eller fötterna. Så det var det första jag tänkte på när jag lästa om månadens tema, och valde att göra egna bokmärken. Jag gjorde tre stycken, en med Den lilla sjöjungfrun, en med Tummelisa och en sista med Rödluvan.

Hade velat göra mer denna månaden eftersom det är ett tema som jag tycker så pass mycket, men tiden måste räcka till också. Jag hade tänkt göra fler bokmärken, som hade teman från olika böcker från Stephen King. Han är en av mina favoritförfattare, och av de böcker han skrivit som jag läst än så länge så är Lida nog min favorit. Kommer nog göra ett par bokmärken med Stephen King-tema längre fram.

På tal om böcker och skrivande pågår ju NaNoWriMo också nu, skrivutmaningen där man ska försöka skriva ihop 50 000 ord under november månad. Någon mer som deltar i år? Och isåfall hur långt har ni kommit?

Nedanför kan ni se när jag gjorde bokmärkena:)

Likes

Comments

Mitt sista bidrag till #drawlloween var av Emily från "Corpse bride" och Sally från "Nightmare before christmas", två av mina favorit stop-motion filmer av Tim Burton.

Eftersom det var den sista dagen ville jag göra något speciellt, så ansträngde mig extra noga, och blev nöjd med resultatet :)

Likes

Comments